AfterDawn logo

FBI pidätti Wolverinen luvattoman jakelijan

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
13 kommenttia

Ajojahti X-Men Origins: Wolverine -elokuvan luvattomien jakajien kiinnisaamiseksi on tuottanut lopulta tulosta, kun liittovaltion poliisi eli FBI (Federal Bureau of Investigation) ilmoitti tänään pidättäneensä Bronxissa asuvan Gilberto Sanchezin, jota epäillään kyseisen elokuvan luvattomasta jakelusta.

47-vuotiaan Sanchezin uskotaan laittaneen X-Men Origins: Wolverine -elokuvan työversion jakoon viime keväänä Megaupload.com-palveluun, josta useat tahot sitten latasivat elokuvan ja jakelivat sitä edelleen eteenpäin.

Jos Sanchez todetaan syylliseksi, voidaan hänet tuomita kolmeksi vuodeksi vankeuteen, jonka lisäksi häntä voidaan rangaista 250 000 dollarin sakoilla ja elokuvastudio Fox voi pyytää vielä korvauksia heidän tekijänoikeuksiensa rikkomisesta.

Sanchezin pidätys ei välttämättä jää ainoaksi, sillä FBI:n edustaja Laura Eimiller sanoi muiden pidätysten olevan mahdollisia, joka tarkoittaisi Sanchezin saaneen elokuvan itselleen joltain muulta henkilöltä, eikä hän välttämättä ole täten elokuvan ensijakelija.


Keväällä ennen ensiesitystä nettiin vuotaneen X-Men Origins: Wolverine -elokuvan työversion katsoi BigChampagnen mittausten mukaan luvatta yli 4 miljoonaa ihmistä ja tämä kismittää myös Foxia, joka aikoo tehdä kaikkensa, jotta luvattoman levityksen taustalla olevat tahot saadaan kiinni ja tuomittua.

13 KOMMENTTIA

WumWum1/13

Hui! Taidanpa mennä takaisin piiloon waretus sivulle, kun tälläisten uutisten lukeminen syö kaistaa. :)

varmistus2/13

En oikein ymmärrä, että mikä järki on laittaa hivittävät rapsut vaikka varmaankin hyvin tietää ettei ihminen pysty ikuna noita summia maksamaan.

ttommi3/13

http://boxofficemojo.com/movies/?id=wolverine.htm

elokuva tuotti vain $373,062,569 pitää sitä nyt Gilbertolta saada vähän voita leivän päälle.

olliboi4/13

ajatelkaa paljon elokuvayhtiöt sais rahaa jos ne vaikka sais 10 000 warettajaa kiinni. kaikille miljoonan sakot ja ne ois tienannu 10 000 000 000 dollaria =D

nbsih5/13

Tuo kuulostaa mahtavalta. Mulle ois ihan se ja sama paljonko mut tuomittas maksaan. Olipa se mikä hinta hyvänsä niin ikimaailmassa eivät sais senttiäkään. Hehe varettaisin vaan lisää ja jakaisin vielä enempi ja kannustaisin kaikkia tuttuja tekemään samoin!

Tuksu826/13

Lainaus:

Tuo kuulostaa mahtavalta. Mulle ois ihan se ja sama paljonko mut tuomittas maksaan. Olipa se mikä hinta hyvänsä niin ikimaailmassa eivät sais senttiäkään. Hehe varettaisin vaan lisää ja jakaisin vielä enempi ja kannustaisin kaikkia tuttuja tekemään samoin!


Mut jenkeissä on myös kuolemantuomio...

_kooma_7/13

Lainaus:

Tuksu82=

Lainaus:

Mut jenkeissä on myös kuolemantuomil....

Niimpä, eihän Texasilaisista tiedä, eka 20v kakku, sitten miljoonan taalan sakot, ja vielä myrkkyä suoneen. Sehän komiaa olis.. Lisää waretusta kehiin, just tais uus Winukka saapua..

Mythic8/13

Ei näköjään näytä kiinnostavan poliisia elokuvan alkuperäiset jakajat. Ei näiden RapidShare-MegauUpload -jakajien kiinniotto hyödytä mitään.

horgh9/13

FBI tutkii tällaisia...varmaan olisi ihan oikeitakin rikollisia kiinniotettavana. Ihan oikeasti! Taas kerran saadaan naurettavan suuret tuomiot ja etenkin korvaukset tällaisesta kopioinnista, josta todellista haittaa ei tule kenellekään. Ei, nuo kaikki neljä miljoonaa kopioijaa eivät olisi koskaan ostaneet tuota elokuvaa, tai käyneet sitä katsomassa, ja kyllä vaan, monet jotka tämän "laittoman" version katsoivat nimenomaan innostuvat siitä myös maksamaan, käyvät katsomassa ihan oikean version leffateatterissa tai jopa ostavat levyn.

LordPepsi10/13

Hyvä ku edes huumeista saa hikisee noi palio linnaa :D

Perho9211/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:

Hyvä ku edes huumeista saa hikisee noi palio linnaa :D

Ei huumeiden myynti sen epänormaalimpaa ole kuin viinan myynti, joten sinänsä itse en tajua miksi siitä saa joskus jopa naurettavia tuomioita. Varsinkin kun 90% huumeista on turvallisempia kuin perus viina.

Toisaalta taas pidän naurettava sitä, että toisen murhaamisesta tai raiskaamisesta saa välillä parin kuukauden tuomiot ja taputuksen selkään, "ethän enää tee toisten, ei jakseta pitää sua täällä tuhlaamassa yhteiskunnan rahoja"

Maailma on sairas paikka...

_kooma_12/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Perho92:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:

Varsinkin kun 90% huumeista on turvallisempia kuin perus viina.

Ai että silleen.. Ton voisi tulkita niin että esim, heroliini, kokkeliini, äläsdee, sienet, ooppiumi, amffetamiini, olis niinku turvallisempii ku kossu? No tosta saat kyllä pistää jotain konkreettista todistetta.
Ganjaa en tuohon ottanut mukaan, koska se on oikeasti viinaa turvallisempaa, mutta ei pidä sisällään tuota 90% huumeista, valitettavasti. Mut, koska tää menee aikas räikeesti ot:ksi nyt, niin pistä vaikka privaa.

NUIJJA13/13

”Keväällä ennen ensiesitystä nettiin vuotaneen X-Men Origins: Wolverine -elokuvan työversion katsoi BigChampagnen mittausten mukaan luvatta yli 4 miljoonaa ihmistä ja tämä kismittää myös Foxia, joka aikoo tehdä kaikkensa, jotta luvattoman levityksen taustalla olevat tahot saadaan kiinni ja tuomittua.”
Ilmeisesti ei Gilbertto tuota työversiota jakanut. Luulisi työversiota saavan suhteellisen pienen joukon käsiinsä ja FBI.n kaltaisen koneiston helpostikin asian selvittävän.

Tuntuu kummalliselta, jotta keskeneräisiä/ arvostelu versoja ym. vastaavat pääsevät ”jakeluun” ehkäpä tarkoituksella. luulisihan noiden osaavan laittaa "vesileiman/ jäljen" jokaiseen työ/arvostelu tiedostoon ja näkevän mistä vuotaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT