AfterDawn logo

Jenkeissä myydään pian 50 dollarin Blu-ray-soittimia?

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Vaikka Suomessa superedullisia Blu-ray-soittimia ei ole näkynyt jälleenmyyjien valikoimissa, on Yhdysvalloissa luvassa pian todellinen Blu-ray-soittimien alennusmyynti, jos myyntitilastoja keräävän NPD Groupin analyytikko Ross Rubinin antamat ennusteet osuvat kohilleen.

Rubinin arvion mukaan ensi kuun lopulla lomasesongin ostosryntäyksen Yhdysvalloissa käynnistävä Black Friday tuo kuluttajien ulottuville mahdollisesti jopa 49 dollarin hintaisia Blu-ray-soittimia, ja useat liikkeet tarjoavat kuluttajille suurella todennäköisyydellä 99 dollarin hintaisia soittimia.

Soittimien jatkuvasti alentuneet hinnat ovat kasvattaneet soittimien myyntilukuja mukavasti, ja esim. Abt Electronics -kauppaketju on myynyt tämän vuoden alkupuoliskolla 50 prosenttia enemmän Blu-ray-soittimia kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla.

NPD:n mukaan viime vuoden alkupuolella 72 prosenttia Yhdysvalloissa myydyistä Blu-ray-soittimista asettui 300-400 dollarin hintakategoriaan. Tänä vuonna suosituin ryhmä (62 prosenttia) oli 200-300 dollarin hintakategoria, ja lisäksi alle 200 dollarin soittimet saivat 14 prosentin osuuden.


Nykyään Blu-ray-soittimen saa Yhdysvalloissa omakseen noin 125 dollarin hintaan ja esim. Sonyn BDP-S360-soitin maksaa Amazonissa 155 dollaria.

2 KOMMENTTIA

Divisor1/2

Jännästi putoo hinta kaike aikaa. Mut ei siinä mitää :)

mcmopo2/2

Vielä voisi parivuotta katella DVD:llä. Parin vuoden päästä voisikin vaihtaa jo tykin hd-malliin ja ostaa blu-ray:n

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT