AfterDawn logo

Mitsubishi Electric esitteli 155 tuuman OLED-näyttöä

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

OLED-näyttötekniikan perään kuolaavat henkilöt saivat tällä viikolla kiihottavia uutisia, kun Mitsubishi Electric esitteli Ceatec-messuilla 155 tuuman kokoista OLED-näyttöä.

Kyseinen prototyyppi ei kuitenkaan valitettavasti koostu yhdestä ainoasta OLED-paneelista, vaan näytön rakentamiseen tarvittiin 720 kappaletta 4 tuuman OLED-paneeleita.

Pienten paneeleiden liittäminen yhteen ei ole aivan yksinkertainen asia, mutta kyseisen kokoamistekniikan etuna on se, että kokonaisuudesta ei tarvitse tehdä tasaista pintaa, vaan lopputulos voi olla vaikka pallomainen näyttöpinta.

Muokattavuuden myötä kyseisiä OLED-kokonaisuuksia yritetään kaupata mm. mainos- ja infotauluiksi, koska niitä voidaan sijoittaa alkuperäisen rakenteen muodon mukaisesti.

Pitkäaikaiseen käyttöön nykyiset paneelit eivät kuitenkaan kelpaa, sillä niiden elinikä on vain noin 20 000 tuntia, joten OLED-näyttöjen suuria ongelmia ei ole vieläkään ratkaistu Mitsubishi Electricin toimesta.


Mitsubishi Electric ei paljastanut vielä, millä hinnalla sen OLED-ratkaisuja tullaan myymään. Myöskään tarkkaa julkaisuaikataulua ei ole kerrottu julki, mutta kyseisiä näyttöjä nähtäneen käytössä parin vuoden sisällä.

Alla lyhyt video näytöstä ja sen tekniikasta

4 KOMMENTTIA

Yesse1/4

No huhhuh:D.Tätä tuskin tullaan myymään ikinä.

Divisor2/4

Yks pikseli on isompi ku kämmen vai mitähän mä tosta videosta älysin o.O

edit: :D

JiikaxFIN3/4

20 000 tuntiahan on 833 päivää jos näyttöä pitää 24/7 päällä, eli 2.3 vuotta. Ihan riittävä kestohan noissa on kun kukaan ei näin tee? Jos näyttöä pitäis päällä 8h/d nii se kestäs melkeen 7 vuotta. Kyllä riittää kesto, nyt vaan hinnat alas ja kauppoihin :)

Mythic4/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Divisor:

Yks pikseli on isompi ku kämmen vai mitähän mä tosta videosta älysin o.O

edit: :D


Ei, vaan yksi neljän tuuman "laatta" on kämmenen kokoinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT