AfterDawn logo

Androidi pyörittää ODROID-pelikonsolia

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
5 kommenttia

Googlen työstämä Android-alusta on pääasiassa tarkoitettu matkapuhelimiin, mutta tämän vuoden puolella Android on laajentanut jalansijaansa PC-puolelle ja mediasoittimiin. Aluevaltaukset eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan nyt markkinoille on puskemassa Androidin päälle rakennettu kannettava ODROID-pelikonsoli.

ODROID on varustettu 3,5 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä (resoluutio 320 x 480), 833 megahertsin S5PC100-suorittimella (sama kuin iPhone 3GS:ssä) 512 megatavun RAM-muistilla, 802.11b/g-standardeja tukevalla WLAN-piirillä, Bluetooth-tuella, mini-HDMI-ulostulolla (720p-tuki) ja SD/SDHC-muistikorttipaikalla.


Pelien ohjaaminen onnistuu kosketusnäytön lisäksi suuntaohjaimella, kahdeksalla napilla ja kiihtyvyysanturin avulla. Pelit laitteeseen hankitaan tiettävästi Android Marketplacen kautta, joten kaikki halukkaat voivat kehittää pelejä tai muita ohjelmia laitteelle.

Peliominaisuuksien lisäksi laitteella voi kuunnella mm. MP3- ja AAC-audiotiedostoja sekä katsella H.264-videotiedostoja. Lisäksi laitteesta löytyy vakiona internet-selain ja sähköpostiohjelma, jonka lisäksi laitteessa voi ajaa muitakin Android-sovelluksia, jolloin käyttöönsä saa tarvittaessa mm. pikaviestimet ja BitTorrent-ohjelmat.

Kokoa laitteella on 150 x 76 x 16 mm ja painoa akun kanssa 165 grammaa. Laitteessa on sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin. Jouluksi joillekin markkina-alueilla saapuva laite kustantaa nykyisten tietojen valossa 250 dollaria.

Alla kuva ja pari videota laitteesta



5 KOMMENTTIA

wizmarsu1/5

slurps, tahtoo tommosen! Kellään halukkuutta ostaa PSP Slim? Täytyy kyllä sanoa, että aika pätevä laite tuo ODROID

MoZar2/5

on kyllä lupaavan näköinen vekotin.. :P omia pelejä noissa videoissa ei sitten näkynytkään.. mutta eiköhän niitä tuolle alustalle nopsasti väsäillä. Kiinnostaisi tietää, et minkälaista graffaa tuolla voi ajaa. Kun on nuo hd-ulostulotkin :D

savenger3/5

kummasti kun painoin linkkiä niin avast huusi siitä troijjalaista.

siis tuota ´´odroid´´ linkkiä.

Qimmo4/5

Melko jännän kuulonen laite.

Juu samoin huusi AVG Anti-Virus jotain etä
-----
Threat detected!
File name: www.hardkernel.com/
Threat name: Virus found HTML/Framer
-----

allu985/5

ostasin psp slimin mut kukaa ei myy käytettynä,jos jollai on niin kertois mulle hinnan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT