AfterDawn logo

Veroton Verkkokauppa.com herätti tullihallituksen

Matti Robinson Matti Robinson
15 kommenttia

Tullihallitus on puuttunut arvonlisäverottomien tuotteiden myyntiin kertomalla, että osa nettikaupoista kiertää veroja lähettämällä verotusarvon ylittäviä tuotteita useammassa erässä, kertoo Yle Uutiset. Asia nousi esiin, kun Verkkokauppa.com aloitti suoramyynnin Ahvenanmaalta, josta alle 45,45 euron hintaiset tuotteet saa ostettua ilman ALV:tä.

Tullihallituksen ylijohtaja Reijo Virtanen kertoo Ylelle, että Ahvenanmaalta myynti ei ole varsinaisesti verovapaata, "hallinnollisista syistä on säädetty, että kymmenen euron veromääriä ei kanneta". Virtainen jatkaa, että ongelma on kaupoissa, jotka kehottavat tilaamaan tuotteet erikseen. "Sitä emme katso hyvällä, jos tilataan samalla kertaa useita tavaroita, joiden yhteisarvo menee ylitse tuon ja sitten ruvetaan ne erillisinä myymään. Silloin se tulkitaan kyllä veron kiertämiseksi".


It-viikon haastattelussa Virtanen tarkentaa kuitenkin, että Verkkokauppa.comin tapauksessa näin ei menetellä. Myös Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä huomauttaa, että tämä ei ole edes mahdollista, "järjestelmässä esto, jonka ansiosta ei lähde kuin yksi tilaus päivässä per asiakas eteenpäin".

Ahvenanmaan suoratoimituksen lanseeraaminen oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut veto Verkkokauppa.comille. Avauspäivänä sivusto teki kävijäennätyksen ja vajaan viiden päivän aikana on myyty yli 10 000 tuotetta.

15 KOMMENTTIA

Yesse1/15

Ylläri:D

arcanix2/15

Veronkiertoahan tuo on sellaisenaankin, mutta laillista. Saa nähdä kuinka kauan tuotakin touhua saavat jatkaa. Eivät ainakaan jää kauheasti voitolle.

wizmarsu3/15

itse olen ainakin playsta tilannut kerralla 8 tuotetta ja hyvin tulivat perille erillisinä paketteina. Tosin 4 pakettia yhtenä päivänä ja 4 seuraavana.

ilaiho4/15

Eikös laillinen toiminta ole verosuunnittelua ja laiton veronkiertoa?

Pihlis125/15

Eikö noilla nyt parempaa kytättävää ole?

Supo6/15

Verohallinnon tissiposkia harmittaa kun ovat huomanneet että pelaamme nykyään euroopan säännöillä.Parasta tässä on että nämä pellet eivät voi asialle mitään.

WumWum7/15

verkkokauppa.com hinnat ovat joltain osin korkeita.

extralow8/15

Hienoa, itselläkin odottaa postissa navigaattori jonka ostin ihan vaan hinnan takia, maksaa kuitenkin n.90€ suomessa sama.

Hurlumhei9/15

Käsitykseni mukaan verkkokauppa.com'in Ahvenanmaa-touhussa ei ole mitään uutta. Ainakin Homeenter ja Discshop ovat toimittaneet kamojaan Ahvenanmaalta, saman tapaa kuin play.com Kanaalin saarilta.

Nuo kaksi ensimmäistä lähettävät laskun tavaran mukana jos luottotiedot ovat kunnossa.

Kaikki on toiminut vuosien mittaan ihan OK, kerran oli Homeenterin toimitus hiukan lytyssä ja tupla-cd-kotelon "saranat" poikki mutta sain jälkitoimituksena uuden kotelon kun reklamoin asiasta.

zipzap10/15

Poistettu

Mitridate11/15

Saa nähdä, tuleeko kohta jo laki joka kieltää tällaisen. Aika ovelaa touhua tuo on, ei siis millään pahala. En kyllä ymmärrä miksi Verkkokauppa.com:n niskassa ollaan, jos he eivät tee mitään laitonta...

zipzap12/15

Poistettu

masaman_13/15

kyllä ne jaksaa tuon porsaan reiänkin tukkia...

Sokar8014/15

Lainaus:

Herrat ovat näyttäneet mallia verojen kierrosta ja se on heillä laillinen tapa. Mitä isot edellä, sitä pienet..

ongelmahan on siinä että herroilta loppuu kaviaari ja hummerit kun muutkin tekee kuin he

kun suomi kauppa vedetään säänöillä ja laki uudistuksilla liian tiukaksi ja sitten ihmetellään miks ihmiset tilaa ulkomailta

qkkeli15/15

Eipä voi kuin suositella ostamaan ulkomailta, nykyisillä veromalleilla saavat herrat vetää minun puolestani vaikka tattiinsa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT