AfterDawn logo

Aikuispelaajat lihavia, masentuneita ja oletettua vanhempia

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
10 kommenttia

Pelien parissa aikaansa viettävät aikuiset ovat keski-iältään 35-vuotiaita ja kärsivät ei-pelaavia enemmän liikalihavuudesta ja mielenterveysongelmista. Näin toteaa Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskus eli sairauksien valvonnasta ja ehkäisystä vastaava viranomainen CDC, joka tutki pelaajien mielialaa, persoonallisuutta, terveydentilaa, psyykkistä ja fyysistä kuntoa, BMI-painoindeksiä ja elämänlaatua.

CDC:n tutkimukseen otettiin mukaan Seattle-Tacoma-alueelta 500 aikuista, joiden ikähaarukka oli 19-90 vuoden välillä. Tutkimukseen osallistuneista 45 prosenttia kertoi pelaavansa. Tutkimusta ei voi pitää luotettavana kuvana keskivertoamerikkalaisten elämänmenosta, sillä Seattle-Tacoman alueen asukkaat ovat Yhdysvaltojen ahkerimpia netin käyttäjiä ja median kuluttajien kärkipäätä.

CDC:n tutkimuksen mukaan pelaajat elävät keskimäärin huonompaa elämää kuin ei-pelaavat sukupuoleen katsomatta. Naispelaajat ovat masentuneempia ja terveydeltään huonommassa kunnossa kuin ilman pelejä elävät kanssasisarensa. Miehillä taas pelaamiseen liittyi paino-ongelmia ja suurempi nettiriippuvuus, tutkimus kertoo.


Tutkimukseen osallistunut CDC:n tohtori James B Weaver ei ole tuloksista yllättynyt. "Terveysriskit, erityisesti paino- ja mielenterveysongelmat erottivat pelaajat niistä, jotka eivät pelaa", Weaver kertoo.

Hänen mukaansa tulokset ovat myös yhteneviä aiemman nuorten pelaamisen terveysvaikutuksia selvittäneen tutkimuksen tulosten kanssa. Molemmissa tutkimuksissa havaittiin pelaajien olevan vähemmän ulospäin suuntautuneita ja kärsivän paino-ongelmista.

10 KOMMENTTIA

Pihlis121/10

Sitä se WOW teettää :)

stillborn2/10

Luin uutisen ja heitin heti Battlefieldit roskikseen ja lähdin pururadalle. :D

_kooma_3/10

No tää Assassin's Creed kyllä pistää selän, silmät ja joitakin ennen tuntemattomina pitämiäni vatsanseudun lihaksia koetukselle...
Loistavaa viihdettä. Ja vaiks sitten lähtis tonne (puru?)radalle iltasella, niin saattaisi alkaa funtsimaan et kuinkas vaikeeta se talonkatolle kiipeeminen oikeesti onkaan:)
Pitempään pelatessa (tätä Asaa ja seuraavaksi Mirror's Edgeä) saattaa kiinnostus siirtyä parkouriin, mut paskoilla lihaksilla tota ei kannattane aloittaa, joten joko lähden salille reenaan rystys lihaksia:) Tai sitten nautin pelien maisemista, ja käyn jätkien kanssa pelailemassa paintballia ja tennistä kuten ennenkin..

Sokar804/10

Lainaus:

Tutkimusta ei voi pitää luotettavana kuvana keskivertoamerikkalaisten elämänmenosta, sillä Seattle-Tacoman alueen asukkaat ovat Yhdysvaltojen ahkerimpia netin käyttäjiä ja median kuluttajien kärkipäätä.

no kun tutkimus tehtiin jenkeissä niin se siitä

ite laihduin tänä kesä 8kg kiitos uuden polku pyörän ja aurinkoisen kesän

Lainaus:


seuraavaksi Mirror's Edgeä) saattaa kiinnostus siirtyä parkouriin, mut paskoilla lihaksilla tota ei kannattane aloittaa

tuo Parkour tuli hypyistä mieleen jackie chan kun esim vertaa tähän video pätkään

ite kyllä tykkään enemmän tästä lajista

No_voi5/10

Taas sitä huomaa, että ei niitä nykyajan turhakkeita terveet ihmiset kaipaa. Itse olen jo kauan aikaa sitten tajunnut, että jossakin välissä ihmist kyllästyvät järjettömään virtuaali maailmaan, facebookkiin, sun muuhun. Ei tosin keskustelupalstoihin, niihin ei ikinä kyllästytä ; )

TuPP36/10

"CDC:n tutkimuksen mukaan pelaajat elävät keskimäärin huonompaa elämää kuin ei-pelaavat sukupuoleen katsomatta."

Miten tämä hyvä elämä siten määritellään? Onko se valtion tai yleisen mielipide äänestyksen luoma raja, vai että tekee siitä mistä pitää.
Se ettei tee vältämättä sitä mitä on suositellaan?

Minusta hyvä elämä on olla onnellinen siitä mitä tekee, eihän kukaan voi nauttia elämästä jos tekee asiat muiden mielen mukaan eikä pidä mistään miten päivittäiin viettää aikansa.

Michelola7/10

aika itsestään selviä asioita tutkinu

trooper788/10

Lainaus:

Pelien parissa aikaansa viettävät aikuiset ovat keski-iältään 35-vuotiaita ja kärsivät ei-pelaavia enemmän liikalihavuudesta ja mielenterveysongelmista.


Ei tule pelejä pelattua, mutta silti vosiin kuulua tuohon ryhmään... ei se pelaamisesta riipu vaan ihmisestä.

Täysin turha tutkimus.

Sokar809/10

Lainaus:

aika itsestään selviä asioita tutkinu

siis mikä on itsestään selvää ?

sekö että PC pelaajat on lihavia on paska puhetta en ollut Assy 2009 mut katsoin kuvat ja 99% oli normaalin kokoisia

ja kun Yuotupesta ym paikassa näkee super nörttien kuvia niin ne normaalin 70-80kg painoisen näköisiä

mut taas suomalaiset jenkki auto harrastajat jotka oli kauppatorilla oli pää asiassa yli 100kg näköisiä eli lihavia koska ei niillä näyttänyt olevan lihaksiakaan joten se oli läskiä

vaikka minä pelaan joskus 6h putkeen niin ei tarkoita että pelaisin 365 päivää

ja kesällä oli monta päivää et en edes avannut wc:eetä

robsku10/10

Minä luulin että meidän piti olla laihoja pullopohjalinssisiä kynäniskoja :p
Uskomatonta tuubaa tämä kyllä... Onneksi uutistekstissäkin tosin mainitaan ettei tulosta voi pitää luotettavana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT