AfterDawn logo

The Pirate Bayn ylläpitäjät haastetaan oikeuteen myös Italiassa?

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
19 kommenttia

The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjiä vastaan käytävä oikeustaistelu Ruotsissa ei välttämättä jää ainoaksi TPB-oikeudenkäynniksi, sillä nyt myös Italiassa mietitään omaa oikeusjuttua palvelun ylläpitäjiä vastaan.

Paikalliset syyttäjät tutkailevat tällä hetkellä mahdollisuutta paikalliselle oikeusjutulle, jossa syytekohdat olisivat vastaavia kuin Tukholman käräjäoikeudessa käsitellyt syytökset.

Vaikka oikeusjuttu ei ole vielä varma asia, ovat tekijänoikeusjärjestöjen edustajat käytännössä lähes varmoja siitä, että TPB:n ylläpitäjät todetaan syyllisiksi myös Italiassa. Italiassa musiikkiteollisuuden etuja puolustavan FIMI:n (Federation of the Italian Music Industry) johtaja Enzo Mazza kertoi IDG-uutistoimistolle, että syytteiden samankaltaisuuden myötä hän uskoo myös tuomion olevan samanlainen Ruotsissa langetetun tuomion kanssa.


TPB-ylläpitäjä Peter Sunden Italiassa toimivat asianajajat eivät kuitenkaan pidä tuomiota varmana, koska oikeusjutuissa on eroja mm. paikallisten lainsäädäntöjen eroavaisuuksien johdosta. Ongelmia aiheuttavat esim. todistusaineistot, sillä tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että kelpuutetaanko Ruotsin viranomaisten keräämät todisteet Italialaisessa oikeusistuimessa.

Koska TPB:n ylläpitäjät eivät asu Italiassa, ei heitä todennäköisesti nähdä mahdollisessa oikeudenkäynnissä, jonka lisäksi heitä ei todennäköisesti karkoteta Ruotsista Italiaan kärsimään mahdollista vankeusrangaistusta, jos sellainen ylläpitäjille langetetaan. Italian musiikkiteollisuutta edustava asianajaja Simona Lavagnini uskoo kuitenkin, että ylläpitäjille langetettavat sakot ja tekijänoikeuskorvaukset voidaan periä esim. ulosmittaamalla ylläpitäjien omaisuutta. Omaisuuden takavarikointi voi kuitenkin osoittautua hankalaksi, koska TPB:llä ei tiettävästi ole palvelimia Italiassa.

Viime vuonna TPB joutui Italiassa internet-operaattoreiden sulkulistalle, mutta pienen pohdiskelun jälkeen Italiassa asuvat kuluttajat päästettiin jälleen vierailemaan TPB:n palvelimilla. Kyseisen tapauksen käsittely ei ole kuitenkaan vielä ohi, vaan tekijänoikeusjärjestöt ovat valittaneet tästä päätöksestä korkeimpaan oikeuteen, joka käsittelee asiaa syyskuussa. Samoihin aikoihin odotellaan päätöstä myös mahdollisesta oikeusjutusta.

19 KOMMENTTIA

RedStar811/19

Kyllä nyt on semmonen lahtaus meninki päällä, että pelottaa poikien puolesta. Päitä tulee tippumaan

ramu20002/19

Italiassa on kyllä tyhmiä, saamattomia, laiskoja idiootteja jotka ovat itserakkaita.

Ennen arvostin Italiaa mutta enää en kyllä mene edes käymään.

JasonSco3/19

Eli 'syyllinen' tuomio tarkoittaa mitä? Että pojat joutuu vankilaan jos menee Italiaan? Vai että poliisi setä tulee itkemään sakoista jos menee Italiaan?

Nyt ei sitten tarvikkaan kuin odotella koska vastaava oikeudenkäynti alkaa jenkeissä...

Sendo_4/19

Siis... Italiassa ei ole palvelimia, kukaan heistä ei asu siellä.

Mitään näistä latauksista ei voi suoralla kädellä osoittaa Italiaan tai että TPB on suoraan syyllinen niihin. Aika mielenkiintoinen rahan-ahneena tehty juttu xD

Zeitsei5/19

Todella usein olen huomannut viitattavan TPB:n tuomioon monissa lehdissä ja uutisissa, siltikin, että koko oikeudenkäynnin legitiimiys on todettu kyseenalaiseksi tuomarin jääviyden vuoksi. "Luonnollisesti" tätä seikkaa ei ole näissä kirjoituksissa mainittu.

OneMember6/19

Lainaus:

ovat tekijänoikeusjärjestöjen edustajat käytännössä lähes varmoja siitä, että TPB:n ylläpitäjät todetaan syyllisiksi myös Italiassa.


Mutta eihän tuosta lopullullista tuomiota ole tullut vielä ollenkaan.

Uutta kierrosta odotellaan puolueettoman tuomarin kera.

tubbana7/19

Olis hienoo kyllä kun esim suomessakin kaikki murhaajat sun muut haastettais oikeuteen kaikissa muissakin maissa, ihan huvikseen vaan. Tuomiot tietty yhdistettäis.

akkalis8/19

Vois varmaan itsekkin kohta haastaa nuo oikeuteen.

kikuu9/19

Jee!

teme56510/19

Jahas, posetiivinsoittajat yrittää leikkiä amerikkaa. Kuvitellaan että heidän oikeuslaitoksellaan on toimivalta kaikissa muissakin maissa.

nuudeli11/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zeitsei:

Todella usein olen huomannut viitattavan TPB:n tuomioon monissa lehdissä ja uutisissa, siltikin, että koko oikeudenkäynnin legitiimiys on todettu kyseenalaiseksi tuomarin jääviyden vuoksi. "Luonnollisesti" tätä seikkaa ei ole näissä kirjoituksissa mainittu.

Saman huomannut. Lisäksi unohdetaan myös että asian käsittely jatkuu korkeimmissa oikeusasteissa riippumatta tuosta tuomarisekoilusta, eli lopullista päätöstä ei ole vielä saatu.

No tekijänoikeusjärjestöt pyrkivät ottamaan kaiken mahdollisen hyödyn irti tämän hetkisestä tilanteesta.

Yesse12/19

Onko nyt kyseessä jotkut Italian omat ylläpitäjät vai Ruotsin?Nää ylläpitäjät on kyllä pulassa.Vankilaakin varmaan tippuu enemmän kuin se vuosi tätä menoa ja varmaan vielä joku muukin maa menee haastamaan oikeuteen.

berethiel13/19

Rahaa otetaan sieltä mistä irti saa. Ei sen väliä miten muille käy, kunhan vaan oma perse saadaan levitettyä. Tuli tästä uhden tutunkin tapaus mieleen. Myivät asuntonsa ja kuinkas ollakkaan ostaja löysi hometta. No tuttava tarjoutui ostamaan talon takaisin, vaan eipä onnistunutkaan. Asunnon ostaja halusi nyhtää kaiken mitä irti sai. 100 000 euron ja parisuhteen menetys. Näin se käy oikeusvaltiossa. Samaa kaavaa käytetään näissä kuvitteellisissa tekijänoikeusrikkomuksissa

SandboX14/19

Tuo nyt ei oo uutta spagettejahan johtaa nazi nimelta Berlusconi

Sen pulleen kääpiön kans ois kiva ottaa matsi ,1 oikee tappas sen naurettavan pellen.

Rosti15/19

Italian mafia tarvitsee selvästi tuloja piraattilevyjen myynnistä. Pitäähän valtion yhtiökumppaneitaan tukea..

Valtion rahat hyvään käyttöön tossakin tapauksessa.. Pidetään oikeudenkäyntejä jonka lopputuloksella ei ole loppujenlopuksi mitään väliä. Kuhan on joku teatteri kiinnittämässä ihmisten huomiota pois oikeista ongelmista esim. epäpätevistä johtajista :DD

bfr16/19

Kummaa touhua. Tuo jos menee läpi niin seuraavaksi Kiina voikin alkaa jakelemaan teloitustuomioita kaikille heidän lakiensa mielestä "väärän propagandan" levittäjille ympäri maailman.

Pikkuvaltiotkin rikastuvat nopeasti ja näppärästi, säätelevät vain lakeja jotka kriminalisoivat vaikkapa kaikkien kirjoitettujen kielten käyttämisen paitsi heidän omansa, sitten vain kaikki maailman ylläpitäjät, bloggaajat jne. oikeuden eteen. Voivat aloittaa vaikkapa Suomen valtiosta.

SandboX17/19

Sit tässä ihmetyttää se ,että mitään tuomioita ei ole pantu täytäntöön.
+ Ja pirate Bay toimii koko ajan ,eli jos joku saa vuoden linna tuomion ,mut toiminta jatkuu mitä hyötyy siitä edes on.Ku nyt sais yhenki tuomion eka voimaan.:)

bfr18/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SandboX:

Sit tässä ihmetyttää se ,että mitään tuomioita ei ole pantu täytäntöön.
+ Ja pirate Bay toimii koko ajan ,eli jos joku saa vuoden linna tuomion ,mut toiminta jatkuu mitä hyötyy siitä edes on.Ku nyt sais yhenki tuomion eka voimaan.:)

Niin kauan kuin voi valittaa korkeampaan asteeseen, ei tuomio astu voimaan. Tämä on tietenkin muutenkin erikoistapaus tuomarin taustojen selvittyä.

Hybridi19/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akkalis:

Vois varmaan itsekkin kohta haastaa nuo oikeuteen.

Hahaaha... :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT