AfterDawn logo

Taiwan ottaa käyttöön kolmen hudin lain

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
8 kommenttia

Monien tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien tukema ns. kolmen hudin laki on saanut jossain maissa kannatusta myös lainsäätäjien suunnalta, mutta kaikissa maissa näin ei ole tapahtunut. Nyt tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien painostus asian suhteen on kuitenkin tuottanut tulosta Taiwanissa, jossa hyväksyttiin useita erilaisia muutoksia nykyiseen tekijänoikeuslainsäädäntöön.

Hyväksytty kolmen hudin laki ei ole Taiwanissa aivan rankimmasta päästä, sillä kolmannen varoituksen kohdalla internet-operaattorit saavat itse päättää kuluttajalle langetettavan rangaistuksen, joka saattaa olla esim. liittymän väliaikainen sulkeminen tai tiedonsiirtonopeuden hidastaminen. Operaattoreiden on myös ilmoitettava asiakkailleen, jos nämä ovat saaneet tekijänoikeusloukkausten takia varoituksia.

Oikeudenhaltijat eivät myöskään pääse automaattisesti käsiksi tekijänoikeusrikoksia tekevien asiakkaiden henkilötietoihin, vaan asiakkaiden henkilötiedot tulevat oikeudenhaltijoiden tietoon vasta sitten, jos asiakas valittaa hänen saamastaan latausvaroituksesta.


Kolmen hudin lain lisäksi tekijänoikeuslain uudistukset kieltävät mm. P2P-verkkojen avulla tapahtuvien tekijänoikeusrikosten avustamisen. Käytännössä tämä uudistus on suunnattu suoraan tiettyjä P2P-sivustoja vastaan, joten odotettavissa on torrent-trakkeiden joukkopako Taiwanista.

Tekijänoikeuslain uudistukset auttavat myös internet-operaattoreita ja erilaisia verkkopalveluiden pyörittäjiä, koska uudistuksen myötä Taiwaniin otetaan käyttöön Yhdysvaltojen DMCA-laista tutut poistopyynnöt, joiden avulla oikeudenhaltijat voivat pyytää sisältöä poistettavaksi, jos palvelussa oleva sisältö rikkoo heidän tekijänoikeuksiaan. Täten erilaisten palveluiden pyörittäjät voivat välttyä oikeusjutuilta, kunhan ne vain poistavat tekijänoikeuksia rikkovan sisällön oikeudenhaltijoiden pyynnöstä.

8 KOMMENTTIA

Ibanez901/8

Hienoa taiwan =)

spukke2/8

Lopulta ne maat jotka eivät mediamafian kelkkaan lähde tulevat saamaan kivasti lisää pönttöjä nurkkiin hurisemaan. Hm voisi harkita lomakämpän ostoa kyseisestä maasta itsekkin :)

Malboro3/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:

Hienoa taiwan =)

En nyt tiedä onko tuossa mitään hienoa :D

FS884/8

Eipä kuulostanu tuo säädäntö kauheen pahalta tossa. On sentään Taiwanissa käytetty järkeäkin noiden lakien ja säädösten kanssa. :)

kheetor5/8

Lainaus:

Nyt tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien painostus asian suhteen on kuitenkin tuottanut tulosta Taiwanissa...

Joo todella hienoa, Taiwan, niin sitä annetaan maan lakeja myöten periksi ulkomaan pohatoille.

tomuaivo6/8

Kun operaattori saa itse päättää rangaistuksen,epäilen että he/ne eivät ainakaan ala sulkea linjaa.Luulisi "tuomion" olevan sen verran loiva ettei liittymän omistaja ala vaihtamaan heti ensikättelyssä toiseen.Rahahan tässäkin ratkaisee,se operaattori joka ei ole heti sulkemassa linjaa,saa varmasti enemmän asiakkaita.Taiwan Kiinalle.

syrtek667/8

Ok asiakkaalle annetaan kahdesti varoitus niin luulis sitten edes yrittävän peitellä jälkiä esim. VPN muodossa. Ja sitten se DCMA tyylisten lakien voima on pelotetteessa eikä siinä että minkään oikeudenhaltijoiden resurssit ykisnkertaisesti riitä poistamaan taikka tarkastamaan edes pienen osan sisällöstä. Nettivoima rulaa tässä tapauksessa.

SandboX8/8

Mulla on koko taiwan estettyjen listalla ollu jo pari vuotta,siellä muuta oo ku hakkereita.Että ihan sama mitä huteja määräävät .

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT