AfterDawn logo

PSP:n 5.50-firmware tuo uutisotsikot ja lisää surffailuturvaa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
3 kommenttia

Sonyn PSP-käsikonsoli on saanut elinkaarensa aikana runsaasti firmware-päivityksiä, joista uusin on 5.50-versionumerolla varustettu päivitys.

5.50-firmware tuo mukanaan monia uudistuksia. Monille PSP:n käyttäjille suurin uudistus on tuki Information Board -ominaisuudelle, joka näyttää ruudulla PlayStation-aiheisia uutisia. Sama ominaisuus löytyy myös Sonyn PlayStation 3 -konsolista. Ominaisuuden käyttäminen PSP:llä vaatii sen, että PSP:llä on pääsy internetiin WLAN-yhteyden ylitse.

Toinen isompi uudistus on PSP:n internet-selaimen parantuneet tietoturvaominaisuudet. Valitettavasti nämä ominaisuudet eivät ole kuluttajalle ilmaisia, vaan Trend Micron kehittämistä ominaisuuksista tarjoillaan kuluttajille vain ilmaisia testiversioita. Trend Micro Web Security estää PSP:llä surffailun sellaisille sivuille, jotka koettavat huijata surffaajalta jotain henkilötietoja tai esim. luottokorttien numeroita. Trend Micro Kids’ Safety yrittää puolestaan estää pääsyn aikuisviihdesivustoille.


5.50-firmwaren muita uudistuksia ovat alihakemistojen luonti muistikorteille. Jatkossa PSP:llä voi siis itse luoda lisää alihakemistoja muistikorteille, jonka lisäksi näitä alihakemistoja voi luonnollisesti myös tutkailla.

Viimeinen isompi uudistus on peliin liittyvien internet-sivustojen etsiminen. Jatkossa pelaajat voivat valita PSP:n käyttöliittymästä pelin kohdalta Internet Search -valinnan, joka hakee hakukoneen kautta ensimmäiset pelin nimeä vastaavat hakutulokset. Sama ominaisuus lisättiin PS3:lle 2.70-päivityksen yhteydessä.

3 KOMMENTTIA

questo1/3

Koskakohan tästä tulee customi versio?

Diazzi2/3

Fatti-PSP:lle ja hackable-mobo-2000:lle ehkä jossain välissä, muille sitten myöhemmin, kunhan ensin saadaan HEN toimimaan 5.03:lla ja uudella emolevyversiolla, joka löytyy uusista PSP-2000 ja PSP-3000-konsoleista.

Hybridi3/3

Hienoa!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT