AfterDawn logo

Nokian iPhonen tappaja on Tube

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
45 kommenttia

Nokian kosketusnäytöllinen puhelin, joka muistuttaa erehdyttävästi Applen iPhonea, vilahti julkisuudessa jo viime syksynä. Nyt Nokian "iPhone-tappaja" on saanut nimenkin: laitetta kutsutaan työnimellä Tube.

Nokian Tube oli lyhyen aikaa esillä Evans Data Developer Relations Conference -tapahtumassa Kaliforniassa, Red Woodissa. Laite on vielä kehitysasteella, eikä siitä liiemmin hihkuttu yksityiskohtaista tietoa. Mobiilisovelluskehittäjiä tukevan Forum Nokian varapuheenjohtaja Tom Libretto kuitenkin vahvistaa, että kyseessä on Nokian ensimmäinen kosketusnäytöllinen puhelin.

Libretto kertoi myös, että laitteen ulkonäön lisäksi myös käyttöliittymä muistuttaa iPhonea. Libretton konferenssiesityksen yhteydessä Tubesta näytettiin kuvia, joissa laitteella mm. pyöritettiin Shrek: the Third -elokuvaa ja demottiin kuvan latausta verkkoon. Nokian Tube tulee lisäksi tukemaan Javaa, jolle Apple ei syystä tai toisesta ole halunnut tuoda tukea omaan puhelimeensa. Tuben julkaisu- tai toimitusaikatauluja ei olla vielä päätetty.


Maanantaisessa puheessaan Libretto ei malttanut olla korostamatta sitä, että iPhonen hypetyksestä huolimatta Apple on puhelinalalla pikkutekijä suomalaisyhtiön rinnalla. Kun Apple on toimittanut viime kesän julkaisun jälkeen maailmalle kaikkiaan noin 5-6 miljoonaa iPhonea, toteaa Libretto Nokian toimittaneen saman määrän puhelimia perjantain päivällisen ja maanantaisen puheen välisenä aikana.

Alla jo syksyllä julkisuuteen tullut video Nokian kosketusnäytöllisestä puhelimesta.

45 KOMMENTTIA

Mata1/45

Tuollasia on nyt muutamia liikkeellä koe käytössä jo..

Bluekkis2/45

Pahoin pelkään että on symbian pohjainen räpellys.

Ensimmäisiä Andoid puhelimia odotellessa...

zibi3/45

Oli kyllä niin iPhonen näköinen kopio, että itseltäni tuo puhelin ei pisteitä saa. Olisi nyt nokia keksinyt vähän jotakin omaperäisempää.

hentriz4/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zibi:

Oli kyllä niin iPhonen näköinen kopio, että itseltäni tuo puhelin ei pisteitä saa. Olisi nyt nokia keksinyt vähän jotakin omaperäisempää.


Kelpaako tämä omaperäisestä? Ehkä hieman Nintendo DSää muistuttava, muttei ainakaan samanlainen kuin iPhone.
Täällä on myös keskustelu, jossa keskustellaan minkäläinen mielikuvasi on Nokian kosketusnäyttöpuhelimesta.

hentriz5/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zibi:

Oli kyllä niin iPhonen näköinen kopio, että itseltäni tuo puhelin ei pisteitä saa. Olisi nyt nokia keksinyt vähän jotakin omaperäisempää.


Kelpaako tämä omaperäisestä? Ehkä hieman Nintendo DSää muistuttava, muttei ainakaan samanlainen kuin iPhone.
Täällä on myös keskustelu, jossa keskustellaan minkäläinen mielikuvasi on Nokian kosketusnäyttöpuhelimesta.

sivamatti6/45

Jos on Symbian-pohjainen käyttis niin tuskin toimivuudessa pärjää iphonelle.
Saa nähdä, ehkä tulee samalla vähän isompi symbian-päivitys.

Epeh7/45

Täytyy kyllä näin itse iPhonen omistajana sanoa, että on kyllä niin samat ominaisuudet kun Applella.. Kaikki accelero-meter:it ja täysin samanlainen kuvien katselukin. Myös "flippaus" on samankaltainen, eli varmasti voi pitkiä listoja selata puoliksi leikkimällä.

Muutenkin tulen varmasti olemaan itse Applen puolella tässä asiassa. Kaiken näköisiä Kiina-kopioita on markkinoilla, Garminin oma versio sekä muita. Nyt vielä kaiken kukkuraksi Nokia ryhtyy mukaan kopioijaksi.

Supo8/45

No ensin tuli hätä kopioida läppäpuhelimet ja nyt i-phone.Mistä sille suunnittelu tiimille maksetaan?

Quiote9/45

Eiköhän se Nokia yllätä kumminkin ja erotu joukosta jollain tapaa, ei se mikään turha pytinki ole. Esimerkkinä Nokian digiboksit, joiden käyttöliittymä on aivan eri tasolla käytettävyydessä kuin muiden, siis parempi. Tällä siis hain sitä, että tuskin sieltä mitään kiinakopiota iphonesta tulee, vain voidaan odottaa jotain ihan muuta..

Orios10/45

Tässä dokumentissa sivulla 39 on kuvaus Nokian 6250 puhelimen tuotekehityshistoriasta. Ei se ihan lyhyt prosessi ole.

Halibatsu11/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluekkis:

Pahoin pelkään että on symbian pohjainen räpellys.

Ensimmäisiä Andoid puhelimia odotellessa...

Symbianissa ei ole mitään vikaan, et taida vaan osata.

Epeh12/45

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluekkis:

Pahoin pelkään että on symbian pohjainen räpellys.

Ensimmäisiä Andoid puhelimia odotellessa...

Symbianissa ei ole mitään vikaan, et taida vaan osata.

Voin pitkästä kokemuksesta sanoa, että symbian puhelimet jää kauas taakse verrattuna Appleen tällä hetkellä..

NeoGeo113/45

Ainakin saa kunnolla toimimaan kolmannen osapuolen ohjelmat ku on symbian, toisin ku applel. Eiks siin ollu jotai ihan naurettavaa se ku ne avas vähän ovea kolmannen osapuolen ohjelmil ni niitä ei voi ajaa ees yhtäaikaa? kiva ku joku pikaviestin auki, ni sehän pitääki sitte sulkea ku alkaa jotai muuta tekeen.

mic8214/45

Nokialla oli ensimmäiset kosketusnäyttötestailut jo sillon kun Apple vasta kikkaili ekoilla mp3-soittimillaan (http://www.symbian-freak.com/news/1105/nokia6708_fcc.htm). Apple ei keksinyt mitään maata järisyttävää, mutta kyseinen firma osaa markkinoinnin ja brändäyksen. Siinä Nokialla on vielä opeteltavaa. Mutta tosiasia on se, että Nokia on suurin ja kaunein kännykkäbisneksessä ja yksi iPhone ei sitä tule hetkauttamaan puoleen tai toiseen. Se on hienoa, että tulee kilpailua, joka taas edistää uusien tekniikoiden käyttöönottoa.

jellonah15/45

katsokaapas se nokia aeon video.. siinä on ihan hienon näkönen viritys ainaki omasta mielestä.

Bluekkis16/45

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluekkis:

Pahoin pelkään että on symbian pohjainen räpellys.

Ensimmäisiä Andoid puhelimia odotellessa...

Symbianissa ei ole mitään vikaan, et taida vaan osata.

Käyttäjän kannalta ei ehkä, kehittäjän kannalta symbian on sieltä syvältä epästandardin C++:n ja täysin aivokuolleen ja monimutkaisen nimeämiskäytännön ja tyypityksen kanssa... 2-vaiheisesta rakentajasta puhumattakaan.

exlex17/45

Koomisia nykyään nää Nokian ruttaus keskustelut. Ensinnä kaikki Suomalaiset kannattaa Nokiaa ja jos Nokiasta puhui pahaa, niin sai turpaan. Nyt taas mikään Nokialainen ei ole hyvä vaikka se on maailman suurin kännykän valmista ja edelläkävijä. Nyt kun puhuu Nokiasta hyvää, niin saa turpaan. Jotenkin naurattaa nää keskustelut. Suomen hyvinvointi johtuu käytännössä koko Nokian 90-2000 luvun menestyksestä. Haloo ihmiset.

Lainaus:

zibi (Member) 8.4.2008 17:42
Oli kyllä niin iPhonen näköinen kopio, että itseltäni tuo puhelin ei pisteitä saa. Olisi nyt nokia keksinyt vähän jotakin omaperäisempää.

No olisin kysynyt, että mitä omaperäisempää Nokian olisi pitänyt kehittää. Tuohan Applen iPhone on hyvin toteutettu kapistus. Olisiko Nokian pitänyt kehittää pingismaila puhelin. :P . Sitä paitsi luuletko että Apple on kehittänyt paljon mitään, jos katsotaan tuota iPhonea. Se on kehittänyt hyvän käytettävyyden mutta Nokia on kehittänyt käytännössä loput koko matkapuhelimien tämän päivän tekniikasta. Tarkoitan että Nokia on kehittänyt puhelimen toiminnallisuudet ja patentoinut keksintöjä läjäpäin jne... Joten iPhone on myös kopio. Joten häh? Suomalaiset on kehittänyt paljon puhelimien tekniikkaa ja muut on vain kopioinut. :) . Lopputulos on siis, että kaikki kopio kaikkia. Mutta Nokia on kehittänyt puhelin tekniikoita reilusti enemmän kuin Apple.

Tuon totta mitä mic82 kirjoitti. Nokia on testannut ja kehittänyt noita kosketusnäyttöjä jo reilusti kauemmin aikaa kuin Apple. Nokia ei vain sattunut tällä kertaa olemaan niin nopea kuin Apple. Pisteet siitä Applelle.

Mutta fakta on se että nyt vasta alkaa kosketusnäytöllisten puhelinten aikakausi. Sitä odotellessa... :P

MaTiAz4418/45

Ihan hyvin toi käyttöliittymä toimi kun tässä muutama kuukausi sitten protoa näpläsin. Symbian-pohjanen se tietty on, ja varmaan eriresoinen näyttö ja vieläpä kosketusnäyttö tuovat oman osansa jo ennestään "kivaan" Symbian-sekamelskaan. No mutta, kiva puhelin silti :)

ischeinin19/45

"Most people make the mistake of thinking design is what it looks like. People think it's this veneer - that the designers are handed this box and told, 'Make it look good!' That's not what we think design is. It's not just what it looks like and feels like. Design is how it works."
- Steve Jobs

Ja tämä virhe koskee yleensä nimenomaan "designin" kopioijia.

renamed20/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zibi:

Oli kyllä niin iPhonen näköinen kopio, että itseltäni tuo puhelin ei pisteitä saa. Olisi nyt nokia keksinyt vähän jotakin omaperäisempää.

Miten monella tavalla pelkän kosketusnäytön sisältävän puhelimen sit voi suunnitella ;)

Jazu7921/45

Onhan nokialla ollut useampikin kosketusnäytöllinen tuote. Esim 5 vuotta sitten kauppoihin tullut 7710, jolla tämänkin tekstin kirjoitan.
Puhumattakaan sitten Internet tableteista -> noissa uutisissa puhutaan tuotteista -> ei puhelimista :)

Jotkut kommentoi tuota Tube nimeä -> eihän se ole tuotteen nimi, vaan projektin koodinimi. Ja tuotetta ei ole vielä julkaistu, vaan "salaisessa" konferenssissa mainittu ohjelmoijille, että voisitte alkaa tehdä tällaiseen tuotteeseen softaa..

Voin sanoa ettei ole yhtään iphonen näköinen eikä oloinen laite -> jokasuuntaan parempi (no ehkä softan reagointiaika ei ole iphonen tasoa, mutta softalla on vielä reilusti aikaa kypsyä ennenkuin tulee myyntiin).

deeep7522/45

vai kopioi? ihmetyttää että minkälainen sen pitäis olla? minun mielestä ei ole paljon vaihtoehtoja ulkonäön suhteeen "edestäpäin kuvattuna," suuri näyttö mitä muuta siihen ulkonäköön voi laittaa ettei pilaisi ulkonäköä? mikroaaltouuni ja kirjahylly vai mitä vitt**?

deeep7523/45

nii voishan se olla sellanen kommunikattorimallinen neljällä kosketusnäytöllä paitsi että ei olisi kovin kompaktipaketti enää :)

Nks12324/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Epeh:

Täytyy kyllä näin itse iPhonen omistajana sanoa, että on kyllä niin samat ominaisuudet kun Applella.. Kaikki accelero-meter:it ja täysin samanlainen kuvien katselukin. Myös "flippaus" on samankaltainen, eli varmasti voi pitkiä listoja selata puoliksi leikkimällä.

Muutenkin tulen varmasti olemaan itse Applen puolella tässä asiassa. Kaiken näköisiä Kiina-kopioita on markkinoilla, Garminin oma versio sekä muita. Nyt vielä kaiken kukkuraksi Nokia ryhtyy mukaan kopioijaksi.

Oululaisella yrityksellä oli jo vuonna 2002 iPhonen tapainen prototyyppi, en nyt millään muista laitteen nimeä, mutta asiasta on käyty kiistaa ihan oikeussaleissa Oululaisen firman ja Applen välillä. Ne vasta kopioita olivat. Applen kannalta tapaus kääntyi voitoksia, koska tämä oululainen puhelin oli protyyppi ja vielä rahapulassa loppujen lopuksi jäädytetty projekti. Joku joka muistaa nimen, voi sanoa!

h1r2ls25/45

Imo symbian on kaikkine vikoineen silti paras älypuhelin käyttöjärjestelmä. Applen tuotteisiin en enää koske. ipod mini ollut ja sanoin takuu aikansa jälkee plops ja applehan ei suostunut korjaamaan ilman laitteen hinnan suuruisia kustannuksia.Muutenkaan en suosi tuollaisia suljettuja systeemejä, joissa on kaiken lisäksi 50% hinnasta ilmaa. Eikös applen tuotteilla óllut ennätys korkea kate?

ExogenBoy26/45

Kopio tai ei, iPhonen niche on tuon Tuben julkistamisen jälkeen mennyttä. ihan hyvä niin saadaan iPhonen hintaa alas. Veikkaan että ainakin samsungilla on jotain samantapaista työn alla, kyllä toi Steven luuri sen verran kännykäntekijöitä on herätellyt. Tosin Nokia ei varsinaisesti koskaan onnistunut Blackberryn tai Razorin lyömisessä kopioimalla, ekan hypen lopetti iPhone, toka meni vain pois muodista. Jos kyse on kopioinnista, tulos voi olla Nokialla feidaus tässäkin.

exlex27/45

Lainaus:


Oululaisella yrityksellä oli jo vuonna 2002 iPhonen tapainen prototyyppi, en nyt millään muista laitteen nimeä, mutta asiasta on käyty kiistaa ihan oikeussaleissa Oululaisen firman ja Applen välillä. Ne vasta kopioita olivat. Applen kannalta tapaus kääntyi voitoksia, koska tämä oululainen puhelin oli protyyppi ja vielä rahapulassa loppujen lopuksi jäädytetty projekti. Joku joka muistaa nimen, voi sanoa!

My Origo. Juu se oli pitkälti sama puhelin kuin iPhone. Oli kaveri töissä siellä, niin pääsin hiplailemaan sitä usein. Käytännössä hyvin samantyyppinen kuin Apple. Kaikki Flipflop toiminnot jne...

Hellepaa28/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jazu79:


Voin sanoa ettei ole yhtään iphonen näköinen eikä oloinen laite -> jokasuuntaan parempi

hei vähän rajaa noihin mielipiteisiin, eihän kukaan ny yhden huonolaatusen keskeneräsestä laitteesta kertovan videon perusteella voi tuomita nokiaa taikka applea.

Veikkaan että tulossa on hyvä laite, mutta se että onko parempi kuin iphone, jää nähtäväksi. Eli julkaisua odotellessa ja siihen asti en ainakaan itse kommentoisi käytettävyyttä käyttöjärjestelmän taikka muotoilun osa-alueilta.

Hellepaa29/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:

Imo symbian on kaikkine vikoineen silti paras älypuhelin käyttöjärjestelmä. Applen tuotteisiin en enää koske. ipod mini ollut ja sanoin takuu aikansa jälkee plops ja applehan ei suostunut korjaamaan ilman laitteen hinnan suuruisia kustannuksia.Muutenkaan en suosi tuollaisia suljettuja systeemejä, joissa on kaiken lisäksi 50% hinnasta ilmaa. Eikös applen tuotteilla óllut ennätys korkea kate?


...nyt taitaa kyllä olla kyse enemmänkin mielenvikaisen kuluttajan vakavasta asenneongelmasta :) surullista.

Xaboom30/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:

Imo symbian on kaikkine vikoineen silti paras älypuhelin käyttöjärjestelmä. Applen tuotteisiin en enää koske. ipod mini ollut ja sanoin takuu aikansa jälkee plops ja applehan ei suostunut korjaamaan ilman laitteen hinnan suuruisia kustannuksia.Muutenkaan en suosi tuollaisia suljettuja systeemejä, joissa on kaiken lisäksi 50% hinnasta ilmaa. Eikös applen tuotteilla óllut ennätys korkea kate?


...nyt taitaa kyllä olla kyse enemmänkin mielenvikaisen kuluttajan vakavasta asenneongelmasta :) surullista.

Niinpä, kuka kehtaakin arvostella ihanaa Appleamme. Jobs on jumala!

Supo31/45

Eikö siellä Nokialla ole töitä, kun teillä on aikaa täällä saitilla kinastella ;)

Hellepaa32/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:

Imo symbian on kaikkine vikoineen silti paras älypuhelin käyttöjärjestelmä. Applen tuotteisiin en enää koske. ipod mini ollut ja sanoin takuu aikansa jälkee plops ja applehan ei suostunut korjaamaan ilman laitteen hinnan suuruisia kustannuksia.Muutenkaan en suosi tuollaisia suljettuja systeemejä, joissa on kaiken lisäksi 50% hinnasta ilmaa. Eikös applen tuotteilla óllut ennätys korkea kate?


...nyt taitaa kyllä olla kyse enemmänkin mielenvikaisen kuluttajan vakavasta asenneongelmasta :) surullista.

Niinpä, kuka kehtaakin arvostella ihanaa Appleamme. Jobs on jumala!


ja toisilla taas on se ongelma että pitää Jobsia/Applea jumalallisina :D ;)

PatrikG33/45

Kilpailu on kuten sanottua vain hyvä asia ja kopionnista nyt ei ole oikeastaan kyse, vaan iPhone on löytänyt markkinan ja siitä Nokia haluaa siivunsa. Tom Libretton kommentti myynnistä on mielestäni vähän hölmöä. Vertailla Applen puhelinmyyntiä (1 malli valiokoiduissa maissa) ja Nokiaa (uskomatan määrä malleja useimmissa maailman maisssa).

Itselläni on symbianista kokemusta kovin vähän (Nokialainen vuonna 2003) joten sitä en tiedä mikä sen nykyinen käytettävyys on. Tiedän vain että iPhonen käytettävyys on mielestäni parasta mitä olen puhelimessa kokenut.

Mielestäni on ainakin yksi hyvä syy miksi näitä ei kuitenkaan voi verrata toisiinsa. iPhone ilmestyi kesälla 2007, "Tube" tullee vuonna 2009? Mielestäni ei siis ole mitään syytä miksei Tube lakaisisi iPhonella lattioita.. Vertailla voi sitten kun molemmilla on samaan aikaan julkaistut puhelimet.

jwx14334/45

Kaikki vaan valittaa etteikö nokialla muka ole mitään omaa sunnittelua, nooh ruvetaas miettiin muutama vuos takaperin, kenellä oli ensimmäisenä kamera puhelimessa.... entä kuka on ennen sitä valmistanut liukuläppä puhelimia, tais olla kyllä nokia joka sen liukuläpänki keksi, jaa entäs sitten tää taittuvat "tekstari" puhelimet jotka taittuu siten että saa koko näppiksen esiin, ja ei oo vielä edes commareihin päästykään..... kellään muulla valmistajalla ei ole communicaattorin tyyppistäkään puhelinta, että siitä sit rupeette valittaan....


mut jotta aiheessa pysytään, niin vaikuttaa ihan mielenkiintoselta, että mitä ratkasuja nokia tekee tuohon laitteeseensa, kuten vaikka minkä tasonen kamera yms :D

Quiote35/45

Lainaus:

entä kuka on ennen sitä valmistanut liukuläppä puhelimia

Aivan! Kuka nyt unohtaisi kuuluisan Matrix puhelimen?

Kas tätä siis:

http://www.aijaa.com/v.php?i=1901624.jpg
http://www.aijaa.com/v.php?i=1901630.jpg
http://www.aijaa.com/v.php?i=1901634.jpg

mjk36/45

Jos on "taattua nokia laatua" niin ei pärjää iphonille. Itselläni hyvät vertailukohdat koska omistan henk.puh, samsung ja firman puh. nokia (n81) ja mieluummin käytän sampaa koska esim nimikalenteri tulee nopeasti esille, nokiassa odottelet...jne "pikkuongelmia" täynnä.

Joten apple taitaa peitota vielä nokian viritelmän olisikohan nokia toistamassa "mopo karkaa käsistä" muistamme n-gage puhelimen, silloin sanottiin nintendon kaatajan ja kuinkas kävikään :-)

Mata37/45

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluekkis:

Pahoin pelkään että on symbian pohjainen räpellys.

Ensimmäisiä Andoid puhelimia odotellessa...

Symbianissa ei ole mitään vikaan, et taida vaan osata.

Voin pitkästä kokemuksesta sanoa, että symbian puhelimet jää kauas taakse verrattuna Appleen tällä hetkellä..

No enpä tähän väliin parempaa käyttistä tiedä kuin Symbian pohjainen, erittäin luotettava alusta jossa ei viruksia vieläkään vuosien saatossa ole näkynyt (3rd edition)
Ja nyt kun suojaus metelmätkin saatiin purettua ei tarvitse enään asennuksiakaan kikkailla.

Mutta sitä ihmettelen mitä hyvää Applen puhelimessa on? Perusteluita.

Hellepaa38/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jwx143:

Kaikki vaan valittaa etteikö nokialla muka ole mitään omaa sunnittelua, nooh ruvetaas miettiin muutama vuos takaperin, kenellä oli ensimmäisenä kamera puhelimessa.... entä kuka on ennen sitä valmistanut liukuläppä puhelimia, tais olla kyllä nokia joka sen liukuläpänki keksi, jaa entäs sitten tää taittuvat "tekstari" puhelimet jotka taittuu siten että saa koko näppiksen esiin, ja ei oo vielä edes commareihin päästykään..... kellään muulla valmistajalla ei ole communicaattorin tyyppistäkään puhelinta, että siitä sit rupeette valittaan....


mut jotta aiheessa pysytään, niin vaikuttaa ihan mielenkiintoselta, että mitä ratkasuja nokia tekee tuohon laitteeseensa, kuten vaikka minkä tasonen kamera yms :D


Tohonhan voisin piruuttani sanoa että sekä liukuläppä että kamera, puhelimessa olivat todella turhia/huonoja keksintöjä... ;)

375H&H39/45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

Tohonhan voisin piruuttani sanoa että sekä liukuläppä että kamera, puhelimessa olivat todella turhia/huonoja keksintöjä... ;)

Kertoisitko vielä piruuttasi, että mitä haittaa sinulle on ollut liukuläpästä ja kamerasta puhelimessa?

Hellepaa40/45

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

Tohonhan voisin piruuttani sanoa että sekä liukuläppä että kamera, puhelimessa olivat todella turhia/huonoja keksintöjä... ;)

Kertoisitko vielä piruuttasi, että mitä haittaa sinulle on ollut liukuläpästä ja kamerasta puhelimessa?


liukuläppä vain on mielestäni täysin turha käyttöä hidastava ominaisuus...
ja kännykän kameraa en ole juurikaan käyttänyt, sen vaihtaisi aika moni esim. parempaan akkuun, wlan yhteyteen tai johonkin muuhun paljon hyödyllisempään ominaisuuteen.

375H&H41/45

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

Tohonhan voisin piruuttani sanoa että sekä liukuläppä että kamera, puhelimessa olivat todella turhia/huonoja keksintöjä... ;)

Kertoisitko vielä piruuttasi, että mitä haittaa sinulle on ollut liukuläpästä ja kamerasta puhelimessa?


liukuläppä vain on mielestäni täysin turha käyttöä hidastava ominaisuus...
ja kännykän kameraa en ole juurikaan käyttänyt, sen vaihtaisi aika moni esim. parempaan akkuun, wlan yhteyteen tai johonkin muuhun paljon hyödyllisempään ominaisuuteen.

Siis niistä kummastakaan omnaisuudesta ei ole ollut sinulla haittaa. Hyvä niin.

Hellepaa42/45

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

Tohonhan voisin piruuttani sanoa että sekä liukuläppä että kamera, puhelimessa olivat todella turhia/huonoja keksintöjä... ;)

Kertoisitko vielä piruuttasi, että mitä haittaa sinulle on ollut liukuläpästä ja kamerasta puhelimessa?


liukuläppä vain on mielestäni täysin turha käyttöä hidastava ominaisuus...
ja kännykän kameraa en ole juurikaan käyttänyt, sen vaihtaisi aika moni esim. parempaan akkuun, wlan yhteyteen tai johonkin muuhun paljon hyödyllisempään ominaisuuteen.

Siis niistä kummastakaan omnaisuudesta ei ole ollut sinulla haittaa. Hyvä niin.


ei onneksi, mutta ei hyötyäkään :)

375H&H43/45

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

Tohonhan voisin piruuttani sanoa että sekä liukuläppä että kamera, puhelimessa olivat todella turhia/huonoja keksintöjä... ;)

Kertoisitko vielä piruuttasi, että mitä haittaa sinulle on ollut liukuläpästä ja kamerasta puhelimessa?


liukuläppä vain on mielestäni täysin turha käyttöä hidastava ominaisuus...
ja kännykän kameraa en ole juurikaan käyttänyt, sen vaihtaisi aika moni esim. parempaan akkuun, wlan yhteyteen tai johonkin muuhun paljon hyödyllisempään ominaisuuteen.

Siis niistä kummastakaan omnaisuudesta ei ole ollut sinulla haittaa. Hyvä niin.


ei onneksi, mutta ei hyötyäkään :)

No eihän kaikkia ominaisuuksia ole pakko hyödyntääkkään, mutta moni muu noita ominaisuuksia hyödyntää.

BlasterX44/45

Lainaus:

liukuläppä vain on mielestäni täysin turha käyttöä hidastava ominaisuus...
ja kännykän kameraa en ole juurikaan käyttänyt, sen vaihtaisi aika moni esim. parempaan akkuun, wlan yhteyteen tai johonkin muuhun paljon hyödyllisempään ominaisuuteen.


Omaa liukuläppääni en kyllä sanoisi käyttöä hidastavaksi - puhelimeen voi vastata puhelinta "avaamatta", jos se 0.1 sekunnin avaus tuntuu vievän turhan kauan aikaa :). Saapahan huomattavasti isomman näytön puhelimeen, kun näppäimistön ei tarvitse olla esillä taskussa.
Toimii myös stressileluna.
Kameran suhteen olin puhelinta ostaessani hieman samaa mieltä. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että paljon olisi jäänyt taakse ilman tuota ihmeellistä värkkiä; kaikille lienee käynyt tunne "hemmetti, kun olisi ollut kamera mukana" ainakin kerran? No, nykyään tämä tilanne tulee vain harvoin vastaan. Laatu ei ole kaksinen muutenkuin hyvässä valaistuksessa, mutta saapahan jotain omien muistikuvien tueksi.
Nykyään taitaa myös tuo WLAN yleistyä, ja akkuteknologiassakin tullaan tekemään muutamia murroksia, kunhan polttokenno jne akut saadaan markkinoille.

Se, mikä on oikeasti kamerakännyköiden huono puoli on se, että niitä tungetaan yritysmalleihinkin! Ei muuten varmana saa ottaa E90:stä kameroin varustettuna johonkin tärkeään bisnestapaamiseen, missä on hiemankin arkaluontoisempaa materiaalia esillä.

Hellepaa45/45

Lainaus:

Lainaus:

liukuläppä vain on mielestäni täysin turha käyttöä hidastava ominaisuus...
ja kännykän kameraa en ole juurikaan käyttänyt, sen vaihtaisi aika moni esim. parempaan akkuun, wlan yhteyteen tai johonkin muuhun paljon hyödyllisempään ominaisuuteen.


Omaa liukuläppääni en kyllä sanoisi käyttöä hidastavaksi - puhelimeen voi vastata puhelinta "avaamatta", jos se 0.1 sekunnin avaus tuntuu vievän turhan kauan aikaa :). Saapahan huomattavasti isomman näytön puhelimeen, kun näppäimistön ei tarvitse olla esillä taskussa.
Toimii myös stressileluna.
Kameran suhteen olin puhelinta ostaessani hieman samaa mieltä. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että paljon olisi jäänyt taakse ilman tuota ihmeellistä värkkiä; kaikille lienee käynyt tunne "hemmetti, kun olisi ollut kamera mukana" ainakin kerran? No, nykyään tämä tilanne tulee vain harvoin vastaan. Laatu ei ole kaksinen muutenkuin hyvässä valaistuksessa, mutta saapahan jotain omien muistikuvien tueksi.
Nykyään taitaa myös tuo WLAN yleistyä, ja akkuteknologiassakin tullaan tekemään muutamia murroksia, kunhan polttokenno jne akut saadaan markkinoille.

Se, mikä on oikeasti kamerakännyköiden huono puoli on se, että niitä tungetaan yritysmalleihinkin! Ei muuten varmana saa ottaa E90:stä kameroin varustettuna johonkin tärkeään bisnestapaamiseen, missä on hiemankin arkaluontoisempaa materiaalia esillä.

joo, aika paljon riippuu käyttäjästä mistä tykkää, mutta silloin kun mulla oli liukuläppäpuhelin käytin sitä tosiaan vain stressileluna :) Näyttö kyllä saataisiin isommaksi mutta halvoissa malleissa näyttö on silti pieni ja myös halvan liukumekanismin aiheuttamana, puhelimen koko on suuri.

Poikkeuksia kuitenkin on, esim. nokia 8800 on liukuläppämittakaavassa hyvin käytännöllinen ja pieni, kallis se on, siksipä en sitä omista.

Mutta voihan liukuläpällä suojata näppäimistön pölyltä ja roiskeilta...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki