AfterDawn logo

Michael Bayn mukaan Microsoft sotkee tahallaan teräväpiirtosotaa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
16 kommenttia

Elokuvaohjaaja Michael Bay, joka on ohjannut mm. Transformers ja The Island -elokuvat on jälleen kertonut mietteitään Blu-rayn ja HD DVD:n välisestä taistelusta.

Bayn mukaan Microsoft rahoittaa tahallaan HD DVD -leirin toimia, jotta osapuolten välinen taistelu kuluttajista kestäisi mahdollisimman pitkään, jolloin kuluttajien epävarmuus ajaisi heidät Microsoftin lanseeraaman digitaalisen elokuvakaupan asiakkaiksi.

Bayn kommentointi ei ole vakuuttanut kaikkia, sillä toistaiseksi Microsoftin ainoa videokauppa on Xbox 360 -pelikonsolin yhteydessä toimiva Xbox Live Marketplace, jonka käyttäminen ei ainakaan toistaiseksi onnistu tietokoneella. Tämän lisäksi teräväpiirtoelokuvien lataaminen palvelun kautta vie runsaasti aikaa, eikä elokuvia voi ainakaan toistaiseksi ostaa Marketplacen kautta, vaan kuluttajan on tyydyttävä elokuvien vuokraamiseen, joten nykyisellään Marketplace ei kilpaile suoraan Blu-ray- ja HD DVD -elokuvia vastaan.


Bay uskoo kuitenkin, että ajan myötä Microsoftin päämäärät tulevat entistä selvemmin esille.

Bay on vannoutunut Blu-ray-formaatin tukija ja hänen kantansa on tullut selvästi esille sen jälkeen, kun Paramount päätti luopua Blu-ray-elokuvista, jonka takia Bayn ohjaama Transformers-elokuva tuli myyntiin vain DVD- ja HD DVD -versioina, vaikka Bay olisi halunnut elokuvan julkaistavan myös Blu-ray-levynä.

Lähteet:
Electronista
Engadget

16 KOMMENTTIA

mjk1/16

Kaverilla selvästi omalehmä ojassa...kyllähän se helpottaisi jos vaikka blue-ray jäisi kelkasta samoin hd-dvd. Pian saattaa tulla molemmille yllätys jos se kuuluisa 3:s osapuoli ilmestyy..

Aapeli942/16

Lainaus:

Bayn mukaan Microsoft rahoittaa tahallaan HD DVD -leirin toimia, jotta osapuolten välinen taistelu kuluttajista kestäisi mahdollisimman pitkään, jolloin kuluttajien epävarmuus ajaisi heidät Microsoftin lanseeraaman digitaalisen elokuvakaupan asiakkaiksi.

Mihinköhän tämä perustuu että ihmiset kääntyy Microsoftin puoleen taistelun pitkittyessä... :D

exlex3/16

Oli miten oli mutta toivoisin että formaatti sota olisi pian ohi ja että tuo Blue-Ray voittaisi teknillisten omianaisuuksien puolesta.

jehu804/16

Mitä muuta etua kuin suurempi kapasiteetti Blu-raylla on HD-DVDn nähden?

Itse uutiseen, kaverin arvostelukyky on ehkä hieman hämärtynyt.

Shadown5/16

Lainaus:

Bayn mukaan Microsoft rahoittaa tahallaan HD DVD -leirin toimia, jotta osapuolten välinen taistelu kuluttajista kestäisi mahdollisimman pitkään, jolloin kuluttajien epävarmuus ajaisi heidät Microsoftin lanseeraaman digitaalisen elokuvakaupan asiakkaiksi.

Ihan tosi? Varmaan sitä tulee rahallisesti tuettua (vaikkakaan en tiedä miten MS tukee HD DVD:tä oikeasti) standardia, jonka taakse on sijoittanut rahaa alunperinkin.

BTW. Vois se Sony lakkaa rahoittamasta sitä Blu-Ray asemaansa. :D

exlex6/16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:

Mitä muuta etua kuin suurempi kapasiteetti Blu-raylla on HD-DVDn nähden?

Eli levyn interaktiiviset ominaisuudet ovat paremmat verrattuna HD-DVD:hen, kunhan niitä ruvetaan vain tukemaan.
HD-DVD:ssä on ongelmana se, että jotta levyistä saadaan suunnilleen sama kapasiteetti ulos vaaditaan levyltä enemmän kerroksia, joka taas saattaa aiheuttaa levyn herkemmän vikaantumiseen/pätkimisen. Blue-Ray 50GB 2-kerroksinen levy, kun taas HD-DVD 51GB 3-kerroksinen levy. HD-DVD:ssä yhdelle layerille mahtuu 17GB tietoa, kun Blue-Raylla vastaava on 25GB.

Lisätietoa löytyy Blue-Raysta osoitteesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc
Lisätietoa löytyy HD-DVD:stä osoitteesta: http://en.wikipedia.org/wiki/HD_DVD

Paakeri7/16

Olis tuo Transformers BD löytänyt tiensä hyllyyn, mutta... Päättäisivät jo. HD-DVD:hen siirryn vain jos on pakko.

Hellepaa8/16

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:

Mitä muuta etua kuin suurempi kapasiteetti Blu-raylla on HD-DVDn nähden?

Eli levyn interaktiiviset ominaisuudet ovat paremmat verrattuna HD-DVD:hen, kunhan niitä ruvetaan vain tukemaan.
HD-DVD:ssä on ongelmana se, että jotta levyistä saadaan suunnilleen sama kapasiteetti ulos vaaditaan levyltä enemmän kerroksia, joka taas saattaa aiheuttaa levyn herkemmän vikaantumiseen/pätkimisen. Blue-Ray 50GB 2-kerroksinen levy, kun taas HD-DVD 51GB 3-kerroksinen levy. HD-DVD:ssä yhdelle layerille mahtuu 17GB tietoa, kun Blue-Raylla vastaava on 25GB.

Lisätietoa löytyy Blue-Raysta osoitteesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc
Lisätietoa löytyy HD-DVD:stä osoitteesta: http://en.wikipedia.org/wiki/HD_DVD


Molemmilla on omat hyvät ja huonot puolet, ethän sä exelex oikeestaan vastannu ees jehun kysymykseen. Ihan normaalit leffat mahtuu ihan hyvin kummallekkin levylle, mut jos haluu 2h ohjaajan haastatteluja fullhd:na ni taitaa blue-ray viedä voiton. Mut en kyl vieläkään nää muuta eroo ku ton kapasiteettieron. En oo ihan varma et miten se oli, mut jostain luin et valtavat määrät blue-ray ledyjä lentää tuotantolinjan jälkeen suoraan roskiin ku niille on nii vaikea kirjottaa, en oo varma koskiko toi molempia. hd dvd:n etu on myös se et niit on halvempi alkaa tekemään vanhoil tuotantolinjoilla.

Kannatan kuitenki tietenki blue-rayta ku ps3:nen on.

jusunakki9/16

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:

Mitä muuta etua kuin suurempi kapasiteetti Blu-raylla on HD-DVDn nähden?

Eli levyn interaktiiviset ominaisuudet ovat paremmat verrattuna HD-DVD:hen


Hetkinen, hetkinen....Nyt oot sekottanut formaatit, sillä HD DVD:n interaktiiviset ominaisuudet ovat YLIVOIMAISET blu-rayhyn verrattuna. Blu-raylla on takanaan ainoastaan suurempi kapasiteetti.

Paakeri10/16

Mitenkä se hddvd niin interaktiivinen on?

oappi11/16

Ite ottasin myös blu-rayn mieluummin. Aina sitä kapasiteettia kuitenki tarvitaan ja jos valitaan heti isompi nii sit ei toivottavasti tarvii olla taas 5 vuoden päästä vaihtamassa. Kapasiteetin takiahan sitä nyt ollaan taas formaatti sodassa. On Hd-dvd ssäki tietenki omat hyvät puolensa esim regionfree toisin kuin bdssä. Muutenhan noi interaktiiviset ominaisuudet saa ihan samalla lailla bd llekki jos vaa tehdään tuki.. Näytti jo olevan alle 160€ bd soitin vk.com issa (tietokoneen sisäinen) Sitte ku menee alle 100€ nii vois alkaa harkitsee. bd ei kumminkaa kokonaa hävii ps3 takia.

myung12/16

Ei tolla kapasiteettierolla ole pätkääkään väliä. Kyllä se täyspitkä leffa menee kummellekin levylle ihan just niin hyvälaatusena ettei tavan silmä siinä eroa näe. Ja niin kuin yllä todettiin, ne extramateriaalit on joklaisen om valinta. Olen tähänkin asti hankkinut leffani sellaisina versioina jossa on vaan pelkkä leffa. Ei mua ainakaan kiinnosta hirveesti kattella extroja ellei olis sitten vaikka piilokamerakuvaa Keira Knightleyn pukuhuoneesta...

HD odotellessa joutuu ostaa vielä yhden DVD-soittimenkin vanhan hajottua :).

jusunakki13/16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oappi:

Muutenhan noi interaktiiviset ominaisuudet saa ihan samalla lailla bd llekki jos vaa tehdään tuki...

Niin jos....blu-ray olis vaikka mitä muutakin JOS....

HDDVD ON mitä lupaa eikä jossittele

exlex14/16

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:

Mitä muuta etua kuin suurempi kapasiteetti Blu-raylla on HD-DVDn nähden?

Eli levyn interaktiiviset ominaisuudet ovat paremmat verrattuna HD-DVD:hen


Hetkinen, hetkinen....Nyt oot sekottanut formaatit, sillä HD DVD:n interaktiiviset ominaisuudet ovat YLIVOIMAISET blu-rayhyn verrattuna. Blu-raylla on takanaan ainoastaan suurempi kapasiteetti.

Elikkäs elikkäs mistäs aloittaisin.

Itse olen saanut käsityksen kun olen lukenut artikkeleita näiden kahden formaatin välillä, että Blue-Ray interaktiiviset ominaisuudet olisivat paremmat mutta suureksi ongelmaksi on osoittautunut toistaiseksi se, että niitä ei yksinkertaisesti tueta vielä, eikä osata käyttää. Eli koodarit eivät vielä osaa ottaa kaikkea irti.

Ja noihin eroihin vielä. Eli tottakai aina koolla on merkitystä pitemmän päälle. Jos toisesta formaatista voidaan saada yhdelle kerrokselle dataa 17 gigaa ja toiselle 25, niin mielestäni siinä on aika iso ero. Aina kun ruvetaan laittamaan dataa useampaan kerrokseen niin se tuottaa ongelmia poltossa sekä luvussa. Ja kun joku kirjoitti näsäviisaasti, että hyöty koosta tulee ainoastaan jos levylle laitetaan jotain lisiä yms. Jos totta puhutaan levyille voidaan laittaa mm. TV-sarjoja joten jaksoja mahtuu enemmän samalle levylle, Lord of The Rings Extended edition mahtuisi yhdelle levylle tai muutama leffa samalle levylle. Esim. Koko Matrix Trilogi yhdelle levylle mutta kahdelle puolelle levyä.

Koska kuitenkin on kyse data-levystä niin ei tietenkään erot päällepäin käyttäjälle ole suuria. On lähes sama kuin inttäisi että kumpi on parempi 100GB kiintolevy vai 120GB kiintolevy.

Kumpikaan formaatti ei kuitenkaan tule olemaan kalliimpi käyttäjälle ajansaatossa. Korkeintaan jos nyt menee ostamaan mutta katsotaan vuodenpäästä.
Sitten vielä ihan pieni kommentointi, että tuossa kirjoiteltiin "levyjä lentää roskiin tehtaalla". Jos näin on niin ongelma korjaantuu 100% varmuudella oli se vika kummassa formaatissa tahansa.

core215/16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Paakeri:

Mitenkä se hddvd niin interaktiivinen on?


No jos tää nyt menee vähääkään niinkuin satelliitin kautta tämä interaktiivisuus niin sehän tarkoittaa eräänlaista yhteydenpitoa toisiinsa,satelliitin kautta tämä toimii ihan ok,tieto alas satin kautta ja tieto takaisin netin kautta siis puhelinverkko tai joku muu,mutta paskan marjat ja tappurat,en pidä tätä interaktiivina,koska on käytettävä kahta eri tietä yhteydenpitoon,ja se mitä interaktivisuus mielestäni tarkoittaa,nimenomaan suoraa yhteydenpitoa.
Edit:En maininnut HD_DVD:tä enkä BLU-RAYTA:kaan koska jos interaktivisuus on sitä mitä sen pitäisi olla nimensä mukaan,niin haluan nähdä sitten kun HD_DVD ottaa suoran yhteyden BLU_RAY:hin.

Ysf16/16

Lainaus:

Bayn mukaan Microsoft rahoittaa tahallaan HD DVD -leirin toimia, jotta osapuolten välinen taistelu kuluttajista kestäisi mahdollisimman pitkään, jolloin kuluttajien epävarmuus ajaisi heidät Microsoftin lanseeraaman digitaalisen elokuvakaupan asiakkaiksi.

Bay ei edes ole vaivautunut ottamaan selvää mikrosäftin osuudesta hd-dvd:hen ja siinä käytettyihin ratkaisuihin.

hd-dvd -levyissä käytetään periaatteessa microsoftin kehittämää HDi Interactive Format -ratkaisua noisen interaktiivisien sisältöjen tekemiseen..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT