AfterDawn logo

KRP ratsasi useita palvelimia Oulussa

Matti Robinson Matti Robinson
152 kommenttia

Keskusrikospoliisi teki viime perjantaina 16.11. Oulussa kotietsintöjä joiden kohteena oli nettipiraattejen ns. topsitet. Kotietsintöjen seurauksena jäi kiinni kolme henkilöä, joita epäillään tekijänoikeusrikoksista. Tekijänoikeusrikoksen maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Ratsauksessa takavarikoitiin myös useita FTP-palvelimia, joiden kerrotaan sisältäneen yhteensä noin kymmenen teratavua erinäisiä tiedostoja.

"Nyt ratsatut huippusivustot ovat jakaneet niin elokuvia, musiikkia, tietokonepelejä kuin hyötyohjelmiakin. Kukin sivusto oli lisäksi erikoistunut jakamaan jotakin tiettyä aineistoja esim. animaatioita, suomalaisia elokuvia tai uusimpia tietokonepelejä," TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kertoo.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) teki tutkintapyynnön KRP:lle. Tutkinnan takana on yhteistyö eri toimialojen anti-piratismi toimijoiden kesken, joihin kuuluu mm. musiikkijulkaisijoiden järjestö MPA, Euroopan tietokonepelialan kattojärjestö ISFE, Äänitealan kansainvälisen kattojärjestö IFPI sekä ohjelmistopiratismia vastustava järjestö BSA.


MPA:n Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan antipiratismioperaatioiden johtaja Halli Kristinsson lupailee, että yhteistyö poikii pian myös uusia iskuja.

Lähde:
Antipiracy.fi

152 KOMMENTTIA

Samiv931/152

Hohoo! Nyt on jännä kakka housussa :S liian lähellä kotioveani :D onneksi ei ole ollu waret päällä.

Dillez2/152

Lainaus:

Halli Kristinsson lupailee, että yhteistyö poikii pian myös uusia iskuja.


Iik, folioo!

trooper783/152

turha postaus =(

DraReb4/152

Tuollasta palvelua en olekkaan vielä käyttänyt. Toivottavasti pojat pistää palvelun uudestaan pystyyn. Meinaan näin hyvällä mainoksella käyttäjä kunta varmasti kasvaa exponentiaalisesti =D

Djmushu5/152

Voi voi, mutta en kyllä usko, että kyseiset henkilöt kauhean isot laskut saa, jos ollenkaan...

Jumppa6/152

Taisivat jahdata waresta julkaisevia ryhmiä. Eikä kyseessä varmaankaan olleet 'sivustot' vaan ei-julkiset ftp-palvelimet.

BlasterX7/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DraReb:

Tuollasta palvelua en olekkaan vielä käyttänyt. Toivottavasti pojat pistää palvelun uudestaan pystyyn. Meinaan näin hyvällä mainoksella käyttäjä kunta varmasti kasvaa exponentiaalisesti =D

Nuohan siis olivat ravintoketjun huippuja. He siis "ensi-levittivät" julkaisuja. Tuossa havaintoesitelmä, made by MPAA.

Quiote8/152

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry

Aika läppä nimi tolla, oikein ärsyttää kun yrittää lukea sitä, miksi se on -oikeuden eikä -oikeuksien!

TTVK, MPAA, ISFE, IFPI, BSA

Ei helevata! Kyllä näitä riittää..

Oli taas hienoa varmaan saada noikin kiinni!

Onneksi saa pelitalot ja muusikot ja ohjaajat korvauksia noilta kolmelta..

Ja PA*K*T! Nuo järjestöthän nyhtää rahaa tyhjästä, tekee sitä sillä helpoimmalla tavalla, muut tekee hommat ( julkaisee, kustantaa, tuottaa, ohjaa, laulaa, soittaa, ohjelmoi, mallintaa yms.) ja sitten kun tekijät ja kustantajat (niiden palkkiot myynnistä on eri juttunsa, mutta rosvousta sekin..) ovat saaneet voittonsa, rupeaa nämä järjestöt käärimään rahaa sillä, kun joku jakaa materiaalia laittomasti.

Laittomasti?

niin, kyllä, warettaja pistää jaettavaksi elokuvan, eikä ota siitä rahaa, järjestö ratsaa tämän warettajan ja saa siitä rahaa, mutta eihän se näin mene, kustantaja menettää aina rahaa kun waretetaan.

Menettääkö?

Tottakai! Niinhän sen pitää olla!

Mutta onko?

Kuka ostaa auton jos ei ole koeajanut sitä? En minä.

Kuka menee naimisiin henkilön kanssa jota ei tunne? En ainakaan mimä.

No, kuka ostaa levyn tai elokuvan jos ei ole nähnyt ja todennut sen olevan hyvä? Tämä on vaikea, niin paljon pitäisi maksaa, että saa niin vähän, ellei odota sen tulevan alennukseen.

Tässä vaiheessa otetaan esimerkki, ystäväni seppo (nimi muutettu).

Hän lataa elokuvat ja katsoo ne, sitten hän menee anttilan topten osastolle ja ostaa dvdn, nykyään hd-dvdn tai bluerayn. Hän on hifimies.

Vastahan tehtiin galluppia ja huomattiin, että levyjä ostettiin enemmän kun ihmiset oli ensin kuunnellut kappaleita (ladannut koneelle). Ettäkö miksi, no arvaa.

Näiden järjestöjen ja jakajien/warettajien välinen kamppailu on ihan turhaa, uutisointia kun tulee, muut warettajat pikemminkin ehkä ärsyyntyy ja lataa lempi sarjansa tuotantokauden.

Kuten joku sanoi täällä, yksi kun saadaan kinni, kymmenen tulee lisää. Tai jotenkin näin.

Kyllä sitä näinkin voi tieten rahaa tehdä jos ei muuten osaa.

mjk9/152

ttvk, tai mikä nyt sitten luulee olevansakkin, tuo poikii uusia ja uusia jne...hitto mitä idiootteja, eikö ne ole jo huomennut että se on turhaa?

Tottakai levy-firma menettää rahansa jos joku warettaa, mutta onko levy-firma myös varma että ko ostaisi myös sen levyn? tuskin. Eli tuollalailla ei se menetä mitään...no hyvä tietysti jos pojat/tytöt ovat hyötyneet rahallisesti, tuskin. Pistää vain vihaksi tuolaiset "ratsiat" koska ne tietävät myös itse että kopioiminen ei koskaan lopu....ottaisivat kiinni vaikka sähkölaitteiden, kännyjen väärentäjiä ne saattaa olla hengenvaarallisia ei nuo heput...

Spotteri10/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry
TTVK, MPAA, ISFE, IFPI, BSA

Ei helevata! Kyllä näitä riittää..


Hyvä bisness on hyvä bisness.

Scart11/152

Lainaus:

Kuka ostaa auton jos ei ole koeajanut sitä? En minä.

Toisaalta kuka pitää auton koeajon jälkeen itsellään ilman, että maksaa siitä? Veikkaan että aika harva.
Kuka ostaa levyn sen jälkeen kun on warettanut sen? Veikkaan että aika harva.

aukio12/152

TTVK, HIV, MPAA, BSE, ISFE, IFPI, AIDS, BSA

..niinpä.

Xaboom13/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Eli tuollalailla ei se menetä mitään...no hyvä tietysti jos pojat/tytöt ovat hyötyneet rahallisesti, tuskin. Pistää vain vihaksi tuolaiset "ratsiat" koska ne tietävät myös itse että kopioiminen ei koskaan lopu...

Miksi pitäisi hyötyä rahallisesti tai toisen menettää jotain ja tuskin tarkoituskaan on lopettaa kokonaan warettamista. Samalla tavalla kuin AIDSia tms. yritetään ehkäistä, niin myös tähän ruttoon yritetään jotenkin vaikuttaa.

snoober14/152

Lainaus:

Lainaus:

Kuka ostaa auton jos ei ole koeajanut sitä? En minä.

Toisaalta kuka pitää auton koeajon jälkeen itsellään ilman, että maksaa siitä? Veikkaan että aika harva.
Kuka ostaa levyn sen jälkeen kun on warettanut sen? Veikkaan että aika harva.

:-DDDDD Ei oikeen toimi tuo waretuksen ja kaupasta varastamisen vertaus.
Ja toisaalta - miksi maksaisin huonosta levystä? Jos satun lataamaan netistä pirun kovan levyn niin tottahan toki mä sen ostan :-) Ja keikoilla / konserteissakin tulee käytyä aika paljon, olis Metallica jääny näkemättä ilman P2P:tä, kuin myös olisi jääneet liput Iron Maidenin konserttiin ostamatta :-/

jmpk15/152

haetaan nyt jotain positiivista tästäkin: onneksi kyseessä eivät olleet pekka peruslataajat, vaan oikeaa levitystyötä tekevät. Jos kerta ratsioita tehdään, niin tästäpäästä eikä random kansalaisia ahdistelemalla.

miihkali116/152

voi voi. ei pitäis lähteä mukaan rikolliseen toimintaan, jos ei ole valmis vastaamaan siitä. vaikka tässä nyt kukaan suoraan sitä sanonut. itse yhdyn monien edellisten mielipiteisiin. taidan olla sitä ns, amiga koulukuntaa joka aloitti kuusnepalla, jolloin piratismi oli enemmän sääntö, kui poikkeus. tietty ymmärrän pointit ja näen nenääni kauemmas. silti mä waretan ja siitä en yritä edes eroon. koneeni ostan. en varasta... :) nyt käytössä 3 konetta ja neljäs rakenteilla. mielipiteitä on yhtä monta kuin lukijaa/kirjoittajaa. minullakin se voi olla huomenna toinen...

Tarmo7817/152

Kryptauksellahan estetään innokkaimpien poliisien kovalevyn lukeminen http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/290990

Eli jos pelottaa, että poliisi kolkuttaa ovelle, niin kryptausta päälle, niin ei onnistu kovalevyjen avaaminen.

Xaboom18/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miihkali1:

taidan olla sitä ns, amiga koulukuntaa joka aloitti kuusnepalla, jolloin piratismi oli enemmän sääntö, kui poikkeus.

Itsekkin olen tätä koulukuntaa, mutta ajattelutapa muuttunut onneksi aika paljon tämän jälkeen. Eihän sitä ymmärtänyt tai yrittänytkään ymmärtää mistä hommassa oli kyse. Olisi jo silloin pitänyt olla paljon kovempi kontrolli tähän. Nykyään ostan pelit, musiikin ja ohjelmistot yms. ja rakentelen koneita =). Tämän rahoitan työnteolla josta ansiot saan siitä kun toiset maksavat siitä hyvästä että saavat käyttää tekemiäni bugisia ohjelmia =). Näin se raha pyörii ympyrää... Aamen =)

erep19/152

FTP-jakelua koskeva vanhan lain alainen juttu taisi kaatua jossain landella siihen, että ftp-jakelussa ei oltu laitettu materiaalia yleriseen nettijakoon, vaan tarkasti rajatun "ystäväpiirin" kesken. vanhan lain aikana tuolla alkuperällä ei ollut merkitystä

antipiratbyrån järjestämä ratsia saksassa kaatui siihen, että tehtiin kotietsintä alueelle, jolle ei ollut lupaa ja hommaan kuului ruotsissa laitonta houkuttelua rikokseen(entrapment) kun joku heiltä oli soluttautunut warez-ryhmään. lopulta syyytteet menivätkin sitten toisin päin.

katsotaan nyt miten tässä menee ja mistä todella kysymys.

redbone8620/152

antaisivat vaan ihmisten warettaa ym jos siltä tuntuu, ei maha paljon artistien kukkarossa tuntua , jos taskuraha pari milliä..

jo-uni21/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarmo78:

Kryptauksellahan estetään innokkaimpien poliisien kovalevyn lukeminen http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/290990

Eli jos pelottaa, että poliisi kolkuttaa ovelle, niin kryptausta päälle, niin ei onnistu kovalevyjen avaaminen.


No johan ne piraatit on moneen kertaan todistaneet että kryptaukset voi aina murtaa. ;)

lohkari22/152

Tjaa... asiasta joulukuuseen... niin montako ihmistä tiedätte jolla ei ole tietokoneella mitään laitonta ja verratkaa sitä niihin joilla on jotain laitonta koneellansa... laittaa ajattelemaan eikös

BlasterX23/152

Lainaus:


No johan ne piraatit on moneen kertaan todistaneet että kryptaukset voi aina murtaa. ;)

Eihän niitä murrettu ole, ohitettu vain. Mutta joo, ironistahan tuo :)

Poliisi voisi vuokrata IBM:n BlueGenen ja aloittaa 500Gb levyn uncryptaaminen 128-bittisestä AES:ista BruteForcella, niin päästäisiin aloittamaan oikeudenkäynti vielä tämän vuosisadan puolella. :)

Lainaus:

montako ihmistä tiedätte jolla ei ole tietokoneella mitään laitonta ja verratkaa sitä niihin joilla on jotain laitonta koneellansa


EDIT: Lähikaveripiiristäni (noin 25 hlöä) yksi on pitäytynyt täysin kaidalla tiellä. Suurimmalla osalla, kuten minulla, on muutama kymmenen leffaa, plus jokunen tuotantokausi erilaista sarjaa. Oma heikkouteni on Top Gear, jota et muuten saa season-packeina muualta kuin vertaisverkoista. Musiikkia en juuri kuuntele, joten RIAA:lta olen turvassa...

jonzcu24/152

Top Gear on todella hyvä esimerkki siitä (kuten yläpuolella jo mainittiin), kuinka waretus on ainoa vaihtoehto jos haluaa sarjaa oikeasti katsella (tuleehan MTV3:lta tosiaa myöhässä paskaan aikaan yksi jakso ja uusinta vielä paskempaan aikaan).
Voisihan näitä sarjoja tosiaa lähtee metsästämään koirin jostain muualta , mutta ei oikein innosta sellainen. Ja itse kyllä ostan suuren osan niistä lataamistani asioista jotka ovat hyviä, paitsi musiikin, joka on superylihintaista ja sotkettu lähes aina erilaisilla suojauksilla jne.
Myös uusien leffojen sikamainen hinta kauhistuttaa ja uudet Blu-Ray ja Hd-DVD leffat saa kaikki karvat pystyyn hinnoillaan.

Nojoo tulipas taas semmosta schaissea kirjotettua et ei mitää järkee. :P

mjk25/152

Minäkin olen pysynyt juuri "kaidalla"-tiellä, mutta houkutus on suuri koska juuri ulk.sarjoja ei täältä juurikaan saa juuri paketteina ja ei töllöstä tule, itselle kanssa juuri top gear, star trek enterprise, stargate atlantis jne...onkesi on satellitti taloudessa jota voi niitä katsella, mutta jos ei olisi niin juuri waretus todennäköisesti olisi täälläkin suunnalla päällä...

pietila26/152

Joo eikö ne parempaa keksi.... Oulussa ollut tänä vuonna paljon raiskauksia yms. Eikö ne tosiaan keksi parempaa tekemistä? Vai pitääkö sitä tehdä jotakin tälläistä ja mainostaa, että muka saavat jotain aikaansa?

Xaboom27/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pietila:

Joo eikö ne parempaa keksi.... Oulussa ollut tänä vuonna paljon raiskauksia yms. Eikö ne tosiaan keksi parempaa tekemistä? Vai pitääkö sitä tehdä jotakin tälläistä ja mainostaa, että muka saavat jotain aikaansa?

Tuskin nämä poliisit yms. on siihen erikoistunut?!? Varmasti kyseisiä tapauksia tutkitaan mutta tuskin kaikkia resursseja kannattaa näihin tapauksiin laittaa ja tässähän oli ilmeisesti todisteita jo tullut kattavasti TTVK:lta ja kumppaneilta. Laitetaan samantien liikennepoliisitkin tutkimaan näitä raiskauksia. Samapa se jos joku ajelee ylinopeutta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lohkari:

Tjaa... asiasta joulukuuseen... niin montako ihmistä tiedätte jolla ei ole tietokoneella mitään laitonta ja verratkaa sitä niihin joilla on jotain laitonta koneellansa... laittaa ajattelemaan eikös

Ei oikeestaan laita enää ajattelemaan. Tätähän on jatkunut iät ja ajat ja tuskin loppuukaan. Mutta ei se kuitenkaan merkitse sitä että se olisi jotenkin enemmän hyväksyttävää kun niin moni waretusta "harrastaa". Sillehän ei voi mitään että me ihmiset olemme niin itsekkäitä ja omaan napaan tuijottelijoita, mutta tämän takiahan maailmassa pitää jotenkin yrittää kontrolli pitää.

zya28/152

Lainaus:

Musiikkia, elokuvia, pelejä ja muuta softaa oli jaossa alustavien tietojen mukaan noin kymmenen teratavun verran

10 teraa tavaraa jaossa uusi Suomen ennätys. Korvauksetkin lienevät miljoonien eurojen luokkaa mitä to-mafia vaatii. Saattaa mennä finreactorin korvaus vaatimus ennätys uusiksi.

eftu29/152

No eipä herrat paljon vankeutta voi saada 10 teratavun laittoman sisällön jakamisesta! Oikeudenmukaisuuden nimissä voisi antaa paljon suuremman tuomionkin. Mahdolliset ylisuuret sakot tosin voisi vaihtaa esim. puolen vuoden yhteiskuntapalvelukseksi!

Lainaus:

Joo eikö ne parempaa keksi.... Oulussa ollut tänä vuonna paljon raiskauksia yms.

Tämä on ikävä asia, mutta etkö tosiaan ymmärrä että poliisin kenttäväki ja internetiä valvovat kymmenen poliisia ovat hieman eri asia? Vaikka molemmat valvovat lakia, on työkuva varmasti täysin toisistaan eroava. Eikä ne raiskaukset vähenisi, vaikka poliisi vartioisi jokaista kadun kulmaa. Rikokset valitettavasti siirtyisivät vain muualle.

A-studiossa kahden viikon sisällä haastateltiin KRP:tä Jokelan koulusurmien tutkimuksen yhteydessä. Poliisi avoimesti totesi että heillä on useimmiten 2 henkilöä valvomassa nettiä, koska internetiin ei käytetä voimavaroja. Tällä kertaa seurauksena oli 9 kuollutta. Mielestäni poliiseja pitäisi laittaa tutkimaan netin keskustelupalstoja yms. paljon enemmän kuin tällä hetkellä!

Poliisin työssä on kysymys valvomisesta, että lakia noudatetaan. Itse lain tekoon ei Poliisilla ole osaa eikä arpaa, joten jos haluamme jotakuta syyttää, olkoon se MPAA tai muut vastaavat. Ne ovat lobanneet yhdysvaltoihin järjettömät tekijänoikeuslait, ja Eurooppa ei voi olla seuraamatta mallia jos se haluaa myydä amerikkalaista musiikkia.

peisi130/152

Lainaus:

Poliisi voisi vuokrata IBM:n BlueGenen ja aloittaa 500Gb levyn uncryptaaminen 128-bittisestä AES:ista BruteForcella, niin päästäisiin aloittamaan oikeudenkäynti vielä tämän vuosisadan puolella. :)


Miksi?
Helpompaa on kun viranomaiset pyytävät ohjelman valmistajalta salauksen purkuun vaaditavat avaimet.
Pitää muistaa että esim yhdysvalloissa ei saa myydä/kehittää salaus/kryptaus ohjelmia ilman että viranomaisille on annettu salauksen purkuun vaadittavat avaimet.
Joten jos aidosti meinaa salata kovalevynsä viranomaisilta, kannattaa itse alkaa kehittää kryptaus ohjelmaa.

LaLLi8031/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarmo78:

Kryptauksellahan estetään innokkaimpien poliisien kovalevyn lukeminen http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/290990

Eli jos pelottaa, että poliisi kolkuttaa ovelle, niin kryptausta päälle, niin ei onnistu kovalevyjen avaaminen.


Muistaakseni kryptausavaimen luovuttamatta jättäminen saatetaan laskea virkavallan vastustamiseksi tjsp. Tietysti todisteita pitäisi olla jo tarpeeksi kotietsintään tässä vaiheessa.

Arkansan32/152

Mielenkiintoisia kommentteja täällä. Jotenkin tuntuu hassulta että täällä osa etsii teoilleen väkisin oikeutusta. Itse myös waretan mutta en todellakaan koskaan etsi sille oikeutusta väkisin mistään. Se on varkaus eikä edes millään tavalla välttämätön sellainen. Eli ei perustarve. Mutta olen täysin sinut sen asian kanssa, tietoinen valinta.

On helppo olla mitä tahansa mieltä ja pitää sitä totuutena kun muut ihmiset ympärillä ovat samaa mieltä. Näin oli 1930-luvun Saksassa ja näin on myös warettajien keskuudessa, niinkuin monessa muussa paikassakin. Mutta se ei tarkoita vielä oikeassa olemista.

ramiselin33/152

Outoa, kuinka paljon laittomasti toimivia puolustellaan. Jotkut perustelevat tekojaan sillä, etteivät halua rahoittaa rahan ahneiden firmojen toimintaa. Toiset sanovat sitä kulttuuriteoksi. Kolmannet tekevät sitä, kun muutkin tekevät.

Joku sanoi, etteo warettamista voi verrata kaupasta varastamiseen. Kyllä voi. On totta, ettei jokainen esim. Princen levyn lataaja luopuessaan warettamisesta ostaisi levyä kaupasta, mutta sitten on ilman. Kaikkea ei tarvitse saada.

Stfu34/152

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarmo78:

Kryptauksellahan estetään innokkaimpien poliisien kovalevyn lukeminen http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/290990

Eli jos pelottaa, että poliisi kolkuttaa ovelle, niin kryptausta päälle, niin ei onnistu kovalevyjen avaaminen.


Muistaakseni kryptausavaimen luovuttamatta jättäminen saatetaan laskea virkavallan vastustamiseksi tjsp. Tietysti todisteita pitäisi olla jo tarpeeksi kotietsintään tässä vaiheessa.


Ehkä Briteissä, ei todellakaan Suomessa. Et ole velvollinen hankkimaan todisteita itseäsi vastaan.

Stfu35/152

Lainaus:

Lainaus:

Poliisi voisi vuokrata IBM:n BlueGenen ja aloittaa 500Gb levyn uncryptaaminen 128-bittisestä AES:ista BruteForcella, niin päästäisiin aloittamaan oikeudenkäynti vielä tämän vuosisadan puolella. :)


Miksi?
Helpompaa on kun viranomaiset pyytävät ohjelman valmistajalta salauksen purkuun vaaditavat avaimet.
Pitää muistaa että esim yhdysvalloissa ei saa myydä/kehittää salaus/kryptaus ohjelmia ilman että viranomaisille on annettu salauksen purkuun vaadittavat avaimet.
Joten jos aidosti meinaa salata kovalevynsä viranomaisilta, kannattaa itse alkaa kehittää kryptaus ohjelmaa.


Open source-ohjelmia käytettäessä voit olla melkoisen varma että ohjelmassa ei ole takaportteja. Ajattelitko että AES-salaukseen on olemassa joku yleispätevä yleisavain jolla se aukeaa?

Stanner36/152

Lainaus:

Muistaakseni kryptausavaimen luovuttamatta jättäminen saatetaan laskea virkavallan vastustamiseksi tjsp. Tietysti todisteita pitäisi olla jo tarpeeksi kotietsintään tässä vaiheessa.

Eiköhän se virkavallan vastustaminen ole kuitenkin se pienempi paha rikollisille, jos kiintolevyltä löytyy paljon lainvastaista materiaalia.

Rubertti37/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Arkansan:

Mielenkiintoisia kommentteja täällä. Jotenkin tuntuu hassulta että täällä osa etsii teoilleen väkisin oikeutusta. Itse myös waretan mutta en todellakaan koskaan etsi sille oikeutusta väkisin mistään. Se on varkaus eikä edes millään tavalla välttämätön sellainen. Eli ei perustarve. Mutta olen täysin sinut sen asian kanssa, tietoinen valinta.

On helppo olla mitä tahansa mieltä ja pitää sitä totuutena kun muut ihmiset ympärillä ovat samaa mieltä. Näin oli 1930-luvun Saksassa ja näin on myös warettajien keskuudessa, niinkuin monessa muussa paikassakin. Mutta se ei tarkoita vielä oikeassa olemista.

Jep, kyllähän se varastamista on ja nettihän onkin oikea "villi-länsi", harvastapa kaupasta on niin helppo saada tavaraa mukaansa kuin netistä. Eipä tuota voi edes puolustaa millään moraalisella tavalla, tai sitten moraalikäsitykset on kovin plastiset.


Bleeding38/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Stanner:

Lainaus:

Muistaakseni kryptausavaimen luovuttamatta jättäminen saatetaan laskea virkavallan vastustamiseksi tjsp. Tietysti todisteita pitäisi olla jo tarpeeksi kotietsintään tässä vaiheessa.

Eiköhän se virkavallan vastustaminen ole kuitenkin se pienempi paha rikollisille, jos kiintolevyltä löytyy paljon lainvastaista materiaalia.


Näin. Ja onhan sitä erinäisiä kryptausmenetelmiä, joissa voi välttää tuon virkavallan vastustamisenkin. Esimerkkinä mm. sisäkkäinen kryptaus, eli ensin on kaikki kryptattu yhdellä avaimella, ja tämän sisällä on vielä kaikki "arveluttava" materiaali kryptatty toisella avaimella. Piilokryptauksiakin voi toteuttaa, vetää tiedostoja maskiin ym. Jos vähäsen paneutuu hommaan niin eipä sieltä kukaan osaa kaivaa esiin laitonta materiaalia :)

Xaboom39/152

Minä taas kryptaan tietokonetta varkaiden varalta. Mikä siinä poliisissa on kun se niin paljon pelottaa? Eikö se olisi varmin keino vetää kiintolevyn yli jollakin ylikirjoitus softalla ja viedä kaatopaikalle kone kierrätykseen. Nykyään ilmaista, niin ei tarvitsisi tästäkään maksaa. Olisi yksi ongelma vähemmän...

Kaikki warettajat lähti varmaan juoksemaan innoissaan kaatopaikalle *Jippii taas jotain ilmaista!!!*

stillborn40/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:

Minä taas kryptaan tietokonetta varkaiden varalta. Mikä siinä poliisissa on kun se niin paljon pelottaa? Eikö se olisi varmin keino vetää kiintolevyn yli jollakin ylikirjoitus softalla ja viedä kaatopaikalle kone kierrätykseen. Nykyään ilmaista, niin ei tarvitsisi tästäkään maksaa. Olisi yksi ongelma vähemmän...

Kaikki warettajat lähti varmaan juoksemaan innoissaan kaatopaikalle *Jippii taas jotain ilmaista!!!*

Sinulla on melko kummallinen käsitys warettajista, ei voi muuta sanoa. Melko tylsiä kommentteja mutta antaa kaikkien kukkien kukkia.

Shadown41/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Arkansan:

Mielenkiintoisia kommentteja täällä. Jotenkin tuntuu hassulta että täällä osa etsii teoilleen väkisin oikeutusta. Itse myös waretan mutta en todellakaan koskaan etsi sille oikeutusta väkisin mistään. Se on varkaus eikä edes millään tavalla välttämätön sellainen. Eli ei perustarve. Mutta olen täysin sinut sen asian kanssa, tietoinen valinta.

Täsmälleen samaa mieltä. Jos waretan, niin waretan. Paskaako sitä lähteä etsimään "oikeutusta" tekoonsa.

Mitä tulee taas tähän "tutkis tappoja ja raiskauksia". Kysehän ei ole siitä mitä on tehty, vaan siitä, että poliisin pitää tutkia jokainen mahdollinen rikos ja rikkomus jos asianomainen niin haluaa.

Siitä se poru tulisikin (warettajallekkin) jos poliisi ei toimi, kun asianomaisena haluisi poliisin tutkivan tapahtunutta rikosta, olkoonkin miten pieni yhteiskunnallisesti ajateltuna.

stillborn42/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Arkansan:

Mielenkiintoisia kommentteja täällä. Jotenkin tuntuu hassulta että täällä osa etsii teoilleen väkisin oikeutusta. Itse myös waretan mutta en todellakaan koskaan etsi sille oikeutusta väkisin mistään. Se on varkaus eikä edes millään tavalla välttämätön sellainen. Eli ei perustarve. Mutta olen täysin sinut sen asian kanssa, tietoinen valinta.

Täsmälleen samaa mieltä. Jos waretan, niin waretan. Paskaako sitä lähteä etsimään "oikeutusta" tekoonsa.

Mitä tulee taas tähän "tutkis tappoja ja raiskauksia". Kysehän ei ole siitä mitä on tehty, vaan siitä, että poliisin pitää tutkia jokainen mahdollinen rikos ja rikkomus jos asianomainen niin haluaa.

Siitä se poru tulisikin (warettajallekkin) jos poliisi ei toimi, kun asianomaisena haluisi poliisin tutkivan tapahtunutta rikosta, olkoonkin miten pieni yhteiskunnallisesti ajateltuna.

En usko, että näillä keskusteluilla juurikaan oikeutusta haetaan. Kunhan vain höpötetään jonninjoutavia mielenkiintoisesta aiheesta. Menetpä mille tahansa harrastussivustolle, niin tätä samaahan se on. Toiset harrastaa jalkapalloa, toiset tiedostojen latailua, ei siinä sen ihmeellisempää.

Nuo poliisi tutkii sitä ja tätä -kommentit tosiaan ovat lapsellisia. Poliisi tosiaan tekee tehtäväänsä ja tutkii ja yrittää estää kaikki rikokset.

Shadown43/152

Lainaus:

En usko, että näillä keskusteluilla juurikaan oikeutusta haetaan. Kunhan vain höpötetään jonninjoutavia mielenkiintoisesta aiheesta. Menetpä mille tahansa harrastussivustolle, niin tätä samaahan se on. Toiset harrastaa jalkapalloa, toiset tiedostojen latailua, ei siinä sen ihmeellisempää.

Niin noh, jalkapallon peluulle tuskin tarvitaan oikeutusta? Vai onko sielä päin laitonta "jalkkis"? Täällä ei meinaan ole.

Jos nyt ajatellaan waretus harrastuksena, niin varmaan olisi "jonnin joutavana" keskustelu ihan jotain muuta kuin "miksi minun waretus ei ole laitonta". Waretus on laitonta piste. Jos käry käy, niin se käy. Siitä on aivan turha itkeä. Pontikan teko on myöskin laitonta vaikka en sitä kovin isona rikoksena pidäkkään, mutta jos tekisin ja kiini jäisin, niin ainakin olen etukäteen tienny miten voi käydä.

kowis44/152

Tuli yllätyksenä itselle tämä koko asia. Voin kyllä valoittaa sen verran, että topsiteistä tässä ei ole kyse ja ihan vaan siksi että Suomessa ei niitä ole :) Se, että tavaraa on paljon ja rellut tradetaan tunnin sisällä preestä ei tarkoita sen enempää "dumppia" kuin topsiteäkään, yleensä tuota ensimmäistä. Ja tällä ajattelutavalla kaikki joilla on kiintolevytilaa paljon ja käyttävät esimerkiksi "näitä tunnettuja torrentsivustoja", on topsite himassa (vaikka tässä tietysti oli ihan ftp-palvelimet kyseessä, mutta ajatellen näin).


> Joku sanoi, etteo warettamista voi verrata kaupasta varastamiseen. Kyllä voi. On totta, ettei jokainen esim. Princen levyn lataaja luopuessaan warettamisesta ostaisi levyä kaupasta, mutta sitten on ilman. Kaikkea ei tarvitse saada.


Eli jos lyön kadulla kulkevaa nyrkillä naamaan niin se on sama asia kuin tekisin sen tietokonepelissä, sitähän tämä vertaa. Näpistäminen ja varastaminen kuvaa fyysistä "tekotapaa", mistä tässä ei ole kyse. Jos olet liian tyhmä tajuamaan termiä "warettaminen" niin kukaan ei kiellä käyttämästä sanaa varastaminen, vaikka se yli ohi ja alta ampuukin ja lujaa. Tekotapaa se ei mitenkään vahvista, se on vain termi millä pekka palleroinenkin sen tajuaa uutisia katsellessaan.

Kuten joku tuossa jo hyvin mainitsikin, warettaminen, missään määrin on täysin tietoinen valinta. Turhaa ja miksi helvetissä sitä edes tarvitsee puolustella? Ei se tähän kuole jos kerran 5-vuoden aikana tai edes vuoden aikana tulee kärpäsenpaskan kokoinen busti, se ei edes vaikuta siihen millään tahoin, koska Suomi on vain yksi ääripäistä isossa "ketjussa".

Käyttäisivät mieluummin nämäkin resurssit Petri-Ericin ja kaltaisien hoitoon niin varmasti olisi mukavampi olla. 95%:ia väestöstä tämä ei tippaakaan edes koske, eivätkä he siitä (täälläkään btw) suurin osa mitään ymmärrä, hyvänä esimerkkinä nämä "topgear+waretus ihmiset". HDTV rellut ftw je?

stillborn45/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:



Niin noh, jalkapallon peluulle tuskin tarvitaan oikeutusta? Vai onko sielä päin laitonta "jalkkis"? Täällä ei meinaan ole.

Jos nyt ajatellaan waretus harrastuksena, niin varmaan olisi "jonnin joutavana" keskustelu ihan jotain muuta kuin "miksi minun waretus ei ole laitonta". Waretus on laitonta piste. Jos käry käy, niin se käy. Siitä on aivan turha itkeä. Pontikan teko on myöskin laitonta vaikka en sitä kovin isona rikoksena pidäkkään, mutta jos tekisin ja kiini jäisin, niin ainakin olen etukäteen tienny miten voi käydä.

Mutta eikö waretuksen syistä saisi keskustella? Monelle syy warettaa piilee siinä, että sitä ei pidetä laittomana, vai olenko väärässä? Pitäisikö nämä waretuskeskustelut kieltää ja alkaa puhua pelkästään laillisista asioista?

Shadown46/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kowis:


Eli jos lyön kadulla kulkevaa nyrkillä naamaan niin se on sama asia kuin tekisin sen tietokonepelissä, sitähän tämä vertaa.

Meinasin pudota penkiltä. Siis pelissä tapahtuva tapahtuma on sitä "virtuaalielämää". Tosielämässä tapahtuva asia on tosielämää ja siitä jää vastuuseen, jos teko luokitellaan laittomaksi. Eli jos jaat kamaa toselämässä, saat siitä tosielämässä tapahtuvan rangaistuksenkin. Sillä ei siis ole mitään merkitystä oletko "tyhjää" jakanut.

Jos dossaat palvelin nurin, niin jäät siitäkin vastuseen, jos kiini jäät. Et siltikään fyysistä vammaa ole tehnyt kenelekkään.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kowis:

Käyttäisivät mieluummin nämäkin resurssit Petri-Ericin ja kaltaisien hoitoon

Mä mieluiten satsaisin rahaa niin, että ihmisillä olisi ylipäätään aikaa hoitaa toisiaan. Warettaminen on juuri sitä, että halutaan kaikki ja mahdollisimman nopeasti ajattelemati muita. Sama kaava toistuu monessa muussakin ihan arkielämän pikkuseikoissa.

Lainaus:

Mutta eikö waretuksen syistä saisi keskustella? Monelle syy warettaa piilee siinä, että sitä ei pidetä laittomana, vai olenko väärässä? Pitäisikö nämä waretuskeskustelut kieltää ja alkaa puhua pelkästään laillisista asioista?

Saahan sitä selittää. Sanoinkin vain, että miksi ylipäätään pitää selitellä itselleen. Suurin osa kansasta ei pidä sitä pontikan tekoakaan mitenkään pahana, ei silloinkaan kun sitä oikeasti puuhasteltiin Suomessa paljonkin. Siltikin se oli laitonta ja sen tiesi myöskin tekijät JA ostajat. Ostokin oli siis laitonta, etenkin kieltolain aikana.

Kyse on yksinkertaisesti siitä, että JOS kaikki waretettaisiin, niin pian ei olisi mitä warettaa, tai ainakaan ihan tässä mallissa kuin nyt.

stillborn47/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Saahan sitä selittää. Sanoinkin vain, että miksi ylipäätään pitää selitellä itselleen. Suurin osa kansasta ei pidä sitä pontikan tekoakaan mitenkään pahana, ei silloinkaan kun sitä oikeasti puuhasteltiin Suomessa paljonkin. Siltikin se oli laitonta ja sen tiesi myöskin tekijät JA ostajat. Ostokin oli siis laitonta, etenkin kieltolain aikana.

Kyse on yksinkertaisesti siitä, että JOS kaikki waretettaisiin, niin pian ei olisi mitä warettaa, tai ainakaan ihan tässä mallissa kuin nyt.

Voihan tuossa ollakin perääkin, että ihmiset ovat niin tyhmiä, että warettavat kaiken minkä käsiinsä saavat ajattelematta, että se johtaa jonkinlaiseen tuhoon. Mutta minkäs teet, ihmiset ovat mitä ovat niinkuin tuo sinällään huono pontikkavertauskin osoittaa. Mutta ehkä jotain perää on myös siinä, että vaikka pontikkaakin voisi helposti keitellä ja kotiviiniä laitella, niin kumminkin ihmiset ostavat kaupasta alkoholinsa.

kowis48/152

Lainaus:

Meinasin pudota penkiltä. Siis pelissä tapahtuva tapahtuma on sitä "virtuaalielämää". Tosielämässä tapahtuva asia on tosielämää ja siitä jää vastuuseen, jos teko luokitellaan laittomaksi. Eli jos jaat kamaa toselämässä, saat siitä tosielämässä tapahtuvan rangaistuksenkin. Sillä ei siis ole mitään merkitystä oletko "tyhjää" jakanut.

Jos dossaat palvelin nurin, niin jäät siitäkin vastuseen, jos kiini jäät. Et siltikään fyysistä vammaa ole tehnyt kenelekkään.

Öömh.. ja mikäs tällä pointilla tekeekään sitten warettamisesta sen vähemmän virtuaalisempaa kuin pelaamisesta olettaen että peli sijoittuu realistisiin paikkoihin/asioihin :) Luitkohan edes mitä kirjoitit? :) ps. Ainoa konkreettinen ero näillä aiheilla on vain se, että "toisessa" syntyy ja on kuolemantapauksia ja toisessa ei ole eikä synny vaikka "maailma" on sama ja se missä ei, on tähän mennessä saanut mielestäni enemmän resursseja (ei huomiota) kuinse missä on. Sitä voi itse kukin miettiä, tämä on oma näkökulmani.

>Mutta ehkä jotain perää on myös siinä, että vaikka pontikkaakin voisi helposti keitellä ja kotiviiniä laitella, niin kumminkin ihmiset ostavat kaupasta alkoholinsa.

Tämä on hyvä esimerkki. Niin monesti kuin ihmiset kritisoivat waretusta he eivät siltin ymmärrä, että massa (lue: enemmistö) on siltin se mikä kuluttaa tilipussiaan samoihin tuotteisiin, eri putkistosta. En usko, että on olemassa henkilöä joka ei olisi ikinä johonkin pitämäänsä litonut rahaa, se on melkein nykypäivänä mahdotonta, ja eihän se "kaikki" tule edes aina saataville bitteinä mihinkään. Se mistä itse pidän, ansaitsee panokseni tekijälle ja näin se on toiminut jo vuosia vaikka monet elokuvat ja levyt haen edelleenkin netin välityksellä ennenkuin ne saapuvat pikkuiseen Suomeen kauppojen hyllyille ja sieltä omaani.

Tarmo7849/152

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarmo78:

Kryptauksellahan estetään innokkaimpien poliisien kovalevyn lukeminen http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/290990

Eli jos pelottaa, että poliisi kolkuttaa ovelle, niin kryptausta päälle, niin ei onnistu kovalevyjen avaaminen.


Muistaakseni kryptausavaimen luovuttamatta jättäminen saatetaan laskea virkavallan vastustamiseksi tjsp. Tietysti todisteita pitäisi olla jo tarpeeksi kotietsintään tässä vaiheessa.


Ehkä Briteissä, ei todellakaan Suomessa. Et ole velvollinen hankkimaan todisteita itseäsi vastaan.


Vaikka se olisikin virkavallan vastustamista tjsp, niin no big deal. Siitä tulee korkeintaan pieni sakko ja toisaalta säästytään jättimäisiltä korvausvaatimuksilta.

Vahvasti kuitenkin tuota virkavallan vastustamista kuitenkin epäilen. Varmasti poliisi sillä uhkaa, mutta siihen se sitten jääkin.

Xaboom50/152

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:

Minä taas kryptaan tietokonetta varkaiden varalta. Mikä siinä poliisissa on kun se niin paljon pelottaa? Eikö se olisi varmin keino vetää kiintolevyn yli jollakin ylikirjoitus softalla ja viedä kaatopaikalle kone kierrätykseen. Nykyään ilmaista, niin ei tarvitsisi tästäkään maksaa. Olisi yksi ongelma vähemmän...

Kaikki warettajat lähti varmaan juoksemaan innoissaan kaatopaikalle *Jippii taas jotain ilmaista!!!*

Sinulla on melko kummallinen käsitys warettajista, ei voi muuta sanoa. Melko tylsiä kommentteja mutta antaa kaikkien kukkien kukkia.

Kummallinen on ja ei ainakaan ole tähän mennessä mitenkään eriksi muuttunut =). Ehkä en ole vielä sisäistänyt ajatusmaailmaasi. Sinulla on taas erittäin kiinnostavia kommentteja, mutta eihän kaikki voi olla yhtä verbaalisia lahjakkuuksia kuin sinä. Ja mitä mielipiteisiini tulee, niin vääriähän ne on =)

Shadown51/152

Lainaus:


Öömh.. ja mikäs tällä pointilla tekeekään sitten warettamisesta sen vähemmän virtuaalisempaa kuin pelaamisesta olettaen että peli sijoittuu realistisiin paikkoihin/asioihin :) Luitkohan edes mitä kirjoitit? :) ps. Ainoa konkreettinen ero näillä aiheilla on vain se, että "toisessa" syntyy ja on kuolemantapauksia ja toisessa ei ole eikä synny vaikka "maailma" on sama ja se missä ei, on tähän mennessä saanut mielestäni enemmän resursseja (ei huomiota) kuinse missä on. Sitä voi itse kukin miettiä, tämä on oma näkökulmani.

Taitaa olla nyt sulla pahasti sekaisin tosielämä ja satuelämä. Sillähän ei ole sinänsä merkitystä teetkö fyysistä pahaa, pääasia, että lopputulos saattaa tehdä fyysistä pahaa. Jos waretat tekijänoikeudellista kamaa, niin se on laitonta, riippumati mitä siitä seuraa tekijälle. Waretuksesta kuitenkin voi seurata menetyksiä tekijälle. Warettamisellahan ei tosiaan mitään fyysistä viedä, mutta jollain asteella voi olla, että se johtaa ansiomenetyksiin, joka on musta aika fyysistä.
Samahan se on palvelimen dossaamisessakin. Ei siinäkään fyysisesti mitään tapahdu. Jos menen dossaan cittarin sivut nurin, niin en ole tuhonnut mitään fyysistä, mutta cittari menettää joka hetki aikaa mainostamisesta, joka taasen voi johtaa ansiomenetyksiin.

Sama on jos teen piraatti kamaa Niken lenkkareista. Nike ei menetä mitään fyysistä, mutta voi menettää fyrkkaa, kun on samannäköiset lenkkarit saatavilla.

Lainaus:

Mutta ehkä jotain perää on myös siinä, että vaikka pontikkaakin voisi helposti keitellä ja kotiviiniä laitella, niin kumminkin ihmiset ostavat kaupasta alkoholinsa.

Pontikkaa varmasti tehtäisiin paljon enempi, jos siinä ei olisi A riskinä myrkyllinen lopputulos tai B se olisi yleensäkkin yhtä helppoa kuin DVD:n poltto. Kieltolain aikana ponua tehtiin kaikesta huolimatta, koska se oli kuitenkin suhteessa melko helppoa, jos vertailee muita vaihtoehtoja saada viinaa siihen aikaan.
Viina sitten vapautettiin lähinnä siksi, koska se tuotti entistäkin enempi järjestyshäiriöitä sekä terveysuhkia. Joten siirryttiin "osittaiseen kieltolakiin", eli valvottuun myyntiin sekä anniskeluun. Perus ideahan olikin, että viinan "kirot" saataisiin pois. Ansioiden kanssa siinä ei ollut suurempaa merkitystä.

stillborn52/152

Täytyy vain toivoa, että ihmiset oppivat taas arvostamaan aitoa kopion sijaan. Sisällön arvo vain on kuluttajan silmissä tippunut kovin alas kun he ovat tajunneet, että kopiollakin tekee saman asian. Onhan se perverssiä kuinka paljon vaivaa täytyy nähdä pelin, elokuvan tai muun sisällön tekemiseen ja sitten muutamalla napin painalluksella se kaikki on koneellasi ja ilmaiseksi.

Xaboom53/152

Lainaus:

Sama on jos teen piraatti kamaa Niken lenkkareista. Nike ei menetä mitään fyysistä, mutta voi menettää fyrkkaa, kun on samannäköiset lenkkarit saatavilla.

Nikellähän on jo rahaa ja työntekijät ökyrikkaita. Eikö ne jo tajua lahjoittaa niitä lenkkareita ilmaiseksi?

kowis54/152

Lainaus:

Taitaa olla nyt sulla pahasti sekaisin tosielämä ja satuelämä. Sillähän ei ole sinänsä merkitystä teetkö fyysistä pahaa, pääasia, että lopputulos saattaa tehdä fyysistä pahaa. Jos waretat tekijänoikeudellista kamaa, niin se on laitonta, riippumati mitä siitä seuraa tekijälle. Waretuksesta kuitenkin voi seurata menetyksiä tekijälle. Warettamisellahan ei tosiaan mitään fyysistä viedä, mutta jollain asteella voi olla, että se johtaa ansiomenetyksiin, joka on musta aika fyysistä.
Samahan se on palvelimen dossaamisessakin. Ei siinäkään fyysisesti mitään tapahdu. Jos menen dossaan cittarin sivut nurin, niin en ole tuhonnut mitään fyysistä, mutta cittari menettää joka hetki aikaa mainostamisesta, joka taasen voi johtaa ansiomenetyksiin.

Sama on jos teen piraatti kamaa Niken lenkkareista. Nike ei menetä mitään fyysistä, mutta voi menettää fyrkkaa, kun on samannäköiset lenkkarit saatavilla.

Ei toki ole. Eroitan varsin hyvin toden sadusta. Esimerkki ei varmasti ollut paras mahdollinen tässä mutta siltikään en saa "warettamisesta" yhtä negatiivista kuvaa taottua seinään kuin varastamisesta.

En ole täysin varma mutta teoksissa, elokuvat/musiikki ainakin, artistit/näyttelijäthän saavat jo käytännössä tilinsä riippumatta siitä myykö levy tai kerääkö elokuva hyvin katsojia teatteriin. Suurin siivuhan näistä lohkeaa jo "julkaisuvaiheemyynnissä" levy-yhtiöille/studioille ja artistille/näyttelijälle jää vain se enemmän tai vähemmän pieni marginaalinen osuus "myydyistä" kappaleistä erinä tai yksittäin. Tähänkin tietty varmasti vaikuttaa kuinka isosta nimestä on kysymys.

ps. Esimerkkisi olivat hyviä jälkimmäisessä postissa, mutta kuitenkin nämä kaikki on niin tapauskohtasia että niitä ei valitettavasti voi linjata mitenkään.

pps. Mitä mieltä olet tästä: Latasin Elastisen uusimman lätyn netistä, kuuntelin kerran pari jonka jälkeen ostin alkuperäisenä sen. Enkä nyt tarkoita, että haluan tietää mitä mieltä olet musiikkimaustani :p, mutta esimerkkinä uskon, että olen yksi todella monesta jotka mieluummin lataavat ja sitten maksavat mikäli pitävät (sontaahan ei edes säästellä), onse sitten väärin tai ei :)

ppps. meni jo ihan ot

Xaboom55/152

Lainaus:

En ole täysin varma mutta teoksissa, elokuvat/musiikki ainakin, artistit/näyttelijäthän saavat jo käytännössä tilinsä riippumatta siitä myykö levy tai kerääkö elokuva hyvin katsojia teatteriin.

Varmasti ainakin nimekkäillä näyttelijöillä ja artisteilla on sopimuksen mukaan tietty rahasumma jonka saavat vaikka eivät mitään myisivätkään. Jatko sopimuksia vaan tuskin tällöin tulee... Se että firma tekee tulosta ei ole kuitenkaan kaikki kaikessa. Yritin googlettaa mm. Sony Bmg:n työntekijä lukuja mutta en löytänyt. Tuskin ihan pienistä luvuista puhutaan ja osa tuotosta menee tietenkin näille. Niitä sitten potkitaan ja lisätään tuottojen mukaan. Sekä tietenkin osakkeen omistajat (eivät nämäkään aina miljoonilla ole kiinni firmassa). Ei minulla ole faktaa siitä että paljonkon piratismi edistää tai haittaa liiketoimintaa, mutta tällaisen turhan mielipiteen toin esiin kun monesti kiinnitetään huomio vain niihin pomojen ja artistien/näyttelijöiden tuloihin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

Täytyy vain toivoa, että ihmiset oppivat taas arvostamaan aitoa kopion sijaan. Sisällön arvo vain on kuluttajan silmissä tippunut kovin alas kun he ovat tajunneet, että kopiollakin tekee saman asian. Onhan se perverssiä kuinka paljon vaivaa täytyy nähdä pelin, elokuvan tai muun sisällön tekemiseen ja sitten muutamalla napin painalluksella se kaikki on koneellasi ja ilmaiseksi.


Anteeksi, meinasin olla huomaamatta kommenttiasi, oi suuri guru. Ihan minun takia kirjoitit?

BlasterX56/152

Lainaus:

Suurin siivuhan näistä lohkeaa jo "julkaisuvaiheemyynnissä" levy-yhtiöille/studioille ja artistille/näyttelijälle jää vain se enemmän tai vähemmän pieni marginaalinen osuus "myydyistä" kappaleistä erinä tai yksittäin.

Niin, ainakin nykyään. Mutta kun myynti alkaa sitten pikkuhiljaa tippua (~katsojat vähentyä), ei budjettia voi pitää niin isona = pienempää palkkaa. Ja tämähän tulee jatkumaan melko pitkään, kunnes elellään normipalkalla. Ei sillä, että tähän asti jouduttaisiin menemään, mutta tuo on se kauhuscenaario.

Lainaus:

95%:ia väestöstä tämä ei tippaakaan edes koske, eivätkä he siitä (täälläkään btw) suurin osa mitään ymmärrä, hyvänä esimerkkinä nämä "topgear+waretus ihmiset".

Mitä eivät ymmärrä? Ketkä? Itse koen olevani hyvinkin perillä näistä asioista, ja olen (ollut) myös sinut waretuksieni kanssa. Joskaan ei nyt pajloa edes tule imutettua.

Lainaus:

Mitä mieltä olet tästä: Latasin Elastisen uusimman lätyn netistä, kuuntelin kerran pari jonka jälkeen ostin alkuperäisenä sen.

Kyllä minäkin olen ostanut monta sellaista elokuvaa, mitä olen ladannut. Kaikkea kertakäyttösontaa ei vain viitsi ostaa, koska ei tule katsottua uudestaan. Mutta tosiasia on se, että todella moni vain lataa, ostaminen ei tule kysymykseenkään. Musiikkimakuasi en kommentoi, vaikka mieli tekisi :)

Rehupiikleksen filosofiaa.

Lainaus:

Makuasioosta ei parane kiistellä, sanoo koira, ku muniansa nuoli

Shadown57/152

Lainaus:


Kyllä minäkin olen ostanut monta sellaista elokuvaa, mitä olen ladannut. Kaikkea kertakäyttösontaa ei vain viitsi ostaa, koska ei tule katsottua uudestaan. Mutta tosiasia on se, että todella moni vain lataa, ostaminen ei tule kysymykseenkään. Musiikkimakuasi en kommentoi, vaikka mieli tekisi :)

Tuota itsekkin sanoisin tuosta. Toisekseen on aivan älytöntä sanoa "niillähän on liikaa rahaa". Entäs sitten jos onkin? Lain mukaan varakkaammalla tekijällä/teostolla on yhtäläiset oikeudet kuin köyhemmälläkin.

Eikä ketään olekkaan rinnastanut varkautta ja warettamista sinänsä sen kummemmaksi toisistaan. Sanotaan nyt näin, että jos tosi jakajilta löytyy sadottain, ehkä tuhansittain kamaa, niin voidaan se nyt rinnastaa musta jo bensavarkaudeksi vähintään, josta saat varmasti poliisit perääsi ja tuomion.

Voi olla, että warettamisesta ei tule menetyksiä tekijälle tai tulee vähän tai ehkä paljonkin. Sillä ei sinänsä ole merkitystä. Siitä silti voi tulla ja juuri siksi se on laitonta...siis se jakaminen laittomasti. Se on tätä elämää, eikä sitä tosiaan voi rinnastaa videopelin peluuseen. Musta suoraan sanoen henkilössä on yleensäkkin jotain kummaa, jos se alkaa ylipäätän vertaamaan videopelin pelaamista tosielämään.

kowis58/152

Lainaus:

Voi olla, että warettamisesta ei tule menetyksiä tekijälle tai tulee vähän tai ehkä paljonkin. Sillä ei sinänsä ole merkitystä. Siitä silti voi tulla ja juuri siksi se on laitonta...siis se jakaminen laittomasti. Se on tätä elämää, eikä sitä tosiaan voi rinnastaa videopelin peluuseen. Musta suoraan sanoen henkilössä on yleensäkkin jotain kummaa, jos se alkaa ylipäätän vertaamaan videopelin pelaamista tosielämään.

Weee come from mars. Weee take you with us. weeee..
Empä nyt tiedä onko se niin kummaa. Vastahan siitä on viikko aikaa hyvästä esimerkistä mitä väärälle persoonallisuudelle masennuslääkkeet,videopelit ja agressiivinen musiikki saattavat tehdä enkä usko että tarvitsee sen enempää täsmentää :(

ps. et taaskaan lukenut taikka sitten et vaan ymmärtänyt (+lukea). kukaan ei ole missään kohtaa sanonut eikä edes yrittänyt saada ymmärtämään että "niillä on liikaa rahaa" näkökulmaa :) tsot tsot!
Eli lue. ymmärrä. kommentoi (huom. ehkä, ei jos 1+2 ei ole 3).

zya59/152

Shadown:lla ei ole edes termit halussa. Warettamisesta ei tule mitään tuomioita, eikä se ole edes laitonta, vain moitittavaa. Ainoastaan laiton to-materiaalin levittäminen on to-rikos.

Lainaus:

"Warettaminen" eli luvaton verkosta kopiointi ei sen sijaan uuden lain mukaan ole rangaistavaa vaan moitittavaa.

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2005/...aa/200515471/66

Lainaus:

Muistaakseni kryptausavaimen luovuttamatta jättäminen saatetaan laskea virkavallan vastustamiseksi tjsp.

Yllä oleva on täysin mutu tietoa mikä ei pidä paikkaansa yhtään. Alla on fakta tietoa.

Lainaus:

Lain mukaan rikoksesta epäillyn ei tarvitse kertoa poliisille kuin henkilötietonsa. Ammattirikolliset vaikenevatkin usein tämän tietäen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuulustelu

Lisäksi et ole velvollinen hankkimaan todisteita itseäsi vastaan. Eli salausavaimet voi huoletta jättää kertomatta ja siitä ei tule mitään seurauksia.

stillborn60/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:


Anteeksi, meinasin olla huomaamatta kommenttiasi, oi suuri guru. Ihan minun takia kirjoitit?

Olet näköjään muuttunut tylsästä hauskaksi, se on oikein. :)

tuhero61/152

Haha.. Topsite :P

Aikasemminkin varmaan mainittu, että ei oo suomes mitään kunnon topsitejä. Ja MTV3:sen uutisissa oleva maininta että maailmassa "muutama sata" topsiteä hirveetä bull shittiä :-D

Toi busti oli mitättömän pieni, saatii _vain yhdestä_ ringistä pari hassua servua alas, mutta jäljelle jäi paljon enempi ja isompia servuja ja pari rinkiä (suomeen..).
Nyt siis saatiin ringin servut alas, ja servujen ylläpitäjät kiinni. Ei siis niitä kavereita jotka sitä sisältöä tuottaa tuonne ringin servuille. Eli käytännössä tällä ei ollut mitään merkitystä tuohon suomen "scenetouhuun", koska ringin muut servuthan on jo ehditty pelastaa, ja julkaisugroupin jäsenet jo varmasti saaneet uuden julkaisukanavan käytettäväkseen.
Puhumattakaan useista sadoista ulkomaisista ringeistä ja julkaisugroupeista, joilla varmasti useita tuhansia servuja ympäsi maailman, ja tavaraa per servu kymmeniä teroja ja yhteydet jopa gigalaneja..

Naurattaa ihan kun jtn servua mikä vastaa omaa kotikonetta (tera-pari tilaa + 10/10 netti) sanotaan topsiteks. Uskomatonta tuohua, ja nyt on kyllä suomen poliisi niin ulapalla että ihan säälittää.. "pari sataa topsiteä maailmassa".... :DDDDDDDDDDDDDDDD

Shadown62/152

Lainaus:


Weee come from mars. Weee take you with us. weeee..
Empä nyt tiedä onko se niin kummaa. Vastahan siitä on viikko aikaa hyvästä esimerkistä mitä väärälle persoonallisuudelle masennuslääkkeet,videopelit ja agressiivinen musiikki saattavat tehdä enkä usko että tarvitsee sen enempää täsmentää :(

Eli nyt aloita vastaamaan kuin olisin puhunut täysin eri asiasta?

Lainaus:

ps. et taaskaan lukenut taikka sitten et vaan ymmärtänyt (+lukea). kukaan ei ole missään kohtaa sanonut eikä edes yrittänyt saada ymmärtämään että "niillä on liikaa rahaa" näkökulmaa :) tsot tsot!
Eli lue. ymmärrä. kommentoi (huom. ehkä, ei jos 1+2 ei ole 3).

Vastasinkin muuhun (lue: muiden) kirjoituksiin.

Lainaus:

Shadown:lla ei ole edes termit halussa. Warettamisesta ei tule mitään tuomioita, eikä se ole edes laitonta, vain moitittavaa. Ainoastaan laiton to-materiaalin levittäminen on to-rikos.

Sisäluku kunniaan! Lainaan itseäni:

Lainaus:


Siitä silti voi tulla ja juuri siksi se on laitonta...siis se jakaminen laittomasti.

Eli kyllä warettamisestakin tulee sanktioita, riippuen mitä osa-aluetta warettamisesta "harrastaa".

Arkansan63/152

Ilman nyt mitään tiettyä kohtaa quoteematta täytyy todeta tuohon yhteen näkökantaan että warettaminen on eri asia kuin fyysinen varastaminen.

Siinä mielessä on että fyysisen materian hävikki on nolla mutta kun kaikissa tuotteissa on myös mukana sen lisäksi aika jonka joku/jotkut on sen valmistamiseen käyttänyt, pääomakustannukset jne.

Se että otetaan materiakustannukset pois ei poista noita muita kustannuksia. Vaikka tuotetta pystyisikin monistamaan, niin ei voida tarkastella vain yksittäisen tuotteen hävikkiä vaan koko alan ja kukaan tuskin lähtee väittämään että warettaminen ei näy musiikki ja elokuvateollisuuden tuloksessa. Eli aika saivartelua väittää ettei se ole varastamista jos mitään fyysistä ei ota.

Näen warettamisessa myös paljon hyvääkin. Mutta koen että asioihin pitäisi suhtautua totuudenmukaisesta, ei sen totuuden mikä palvelee omaa etua parhaiten. Vaikka kaverit ympärillä olisikin samaa mieltä.

parazitez64/152

vitut minä laista... varsinkaan tekijänoikeuslaista... kytät on käyny 2 kertaa kotietsinnällä ja tällä hetkelläkin on 3 konetta kyttien tutkittavana... no joo kai sitä "jotain" waree koneil oli... http://www.nic.fi/~parazite/appz.txt ... mut vittu antaa sitä kakkuu tulla vaan...

coocie9865/152

Enää 99 topsitea jäljellä koko maailmassa. Tässä saatetaan rummuttaa hieman ylimääräistä mutta antaa TTVK:n pitää luunsa kun se on niin ylpeä siitä. Ei lapselta kehtaa karkkia viedä :)

Onhan tuo tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakaminen laitonta mutta ei se varastamista ole. Sitäkin useammin positiivinen ilmiö, joten toivottavasti tekijänoikeusrikokset eivät lopu lähipäivinä. Tosin jos se loppuisivat niin se olisi mahtava asia, sillä tällöin tiedostojenjakaminen oltaisiin laillistettu tai teollisuus olisi kehittänyt niin hyvän jakelukanavan, että waretus olisi turhaa. Toivottavasti tuohon jälkimmäiseen päästään mahdollisimman pian.

Shadown66/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:


Onhan tuo tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakaminen laitonta mutta ei se varastamista ole. Sitäkin useammin positiivinen ilmiö, joten toivottavasti tekijänoikeusrikokset eivät lopu lähipäivinä. Tosin jos se loppuisivat niin se olisi mahtava asia, sillä tällöin tiedostojenjakaminen oltaisiin laillistettu tai teollisuus olisi kehittänyt niin hyvän jakelukanavan, että waretus olisi turhaa. Toivottavasti tuohon jälkimmäiseen päästään mahdollisimman pian.

Se on varastamista. Se on jonkun työpanoksen varastamista. Joku on työpanoksellaan luonut ne teokset. Ilmeisesti tässä vaiheessa perus lippispäinen warettaja miettii asian niin, että se on jotain "kilpailua" alkuperäisen tekijän kanssa. Eli kun jakaa teosta, niin se on itse asiassa eri tuote kuin se alkuperäinen, josta se kopio on kopioitu. En ainakaan muutakaan selitystä tähän keksi.

Sellaista niiiin hyvää jakelukanavaa ei olekkaan, etteikö waretus loppuisi. Aina on niitä, jotka ei ole biteistä valmiita maksamaan. Osa kun vielä mielenkiintoisesti katsoo ihan harrastukseksi bittien varastamisen, sinä mukaanlukien. Eihän harrastusta varmana lakkautetan, vai lakkautetaanko?

parazitez67/152

Se on varastamista. Se on jonkun työpanoksen varastamista. Joku on työpanoksellaan luonut ne teokset. Ilmeisesti tässä vaiheessa perus lippispäinen warettaja miettii asian niin, että se on jotain "kilpailua" alkuperäisen tekijän kanssa. Eli kun jakaa teosta, niin se on itse asiassa eri tuote kuin se alkuperäinen, josta se kopio on kopioitu. En ainakaan muutakaan selitystä tähän keksi.

---

jezus.. so what? laittakaa warepojat ja -tytöt sitten lusimaan :)... mä oon warettanu vuodesta 1983 varmaan jokapäivä paitsi silloin kun ei oo ollu konetta tai ollu lusimassa... itseasiassa waretin vankilomilla assembly 1997 :) RZR1911 DOD FLT

Shadown68/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti parazitez:


jezus.. so what? laittakaa warepojat ja -tytöt sitten lusimaan :)... mä oon warettanu vuodesta 1983 varmaan jokapäivä paitsi silloin kun ei oo ollu konetta tai ollu lusimassa... itseasiassa waretin vankilomilla assembly 1997 :) RZR1911 DOD FLT

Juuri tuollaisten asenteiden takia on todella epätodennäköistä, että warettaminen "vapautuisi" milloinkaan. Ainakin kun kuuntelee radiosta miten nuo TO-mestat asiansa perustelee.

parazitez69/152

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti parazitez:


jezus.. so what? laittakaa warepojat ja -tytöt sitten lusimaan :)... mä oon warettanu vuodesta 1983 varmaan jokapäivä paitsi silloin kun ei oo ollu konetta tai ollu lusimassa... itseasiassa waretin vankilomilla assembly 1997 :) RZR1911 DOD FLT

Juuri tuollaisten asenteiden takia on todella epätodennäköistä, että warettaminen "vapautuisi" milloinkaan. Ainakin kun kuuntelee radiosta miten nuo TO-mestat asiansa perustelee.

vitut minä laista... tunnustakoot meidän vapautemme tai ei... yhdentekevää... kytät ei riitä bustaa meitä kaikkia... warettaminen jatkukoon...

Shadown70/152

Lainaus:


vitut minä laista... tunnustakoot meidän vapautemme tai ei... yhdentekevää... kytät ei riitä bustaa meitä kaikkia... warettaminen jatkukoon...

Niin eihän ne lait warettajia ole takaa-ajamassa, eikä poliisit. Sehän on kai aika yleistä "linnakundien" keskuudessa, että poliisit koetaan takaa-ajajiksi. ;)
Tosiasiassahan ne on vain työkaluja.

coocie9871/152

Lainaus:


Se on varastamista. Se on jonkun työpanoksen varastamista. Joku on työpanoksellaan luonut ne teokset. Ilmeisesti tässä vaiheessa perus lippispäinen warettaja miettii asian niin, että se on jotain "kilpailua"

Selitä tarkemmin miten työpanos varastetaan. Tässä sitä fyysistä työtä ei viedä. Varastamisen määritelmä on kokenut nähtävästi pienen renessanssin. Disneyssä sanottiin, että he näkevät tiedostojenjaon kilpailuna, että lippisäijistä ei ole kyse.

Lainaus:


Sellaista niiiin hyvää jakelukanavaa ei olekkaan, etteikö waretus loppuisi. Aina on niitä, jotka ei ole biteistä valmiita maksamaan. Osa kun vielä mielenkiintoisesti katsoo ihan harrastukseksi bittien varastamisen, sinä mukaanlukien. Eihän harrastusta varmana lakkautetan, vai lakkautetaanko?

Kyllä tiedostojenjakoa voi silti vähentää jos motivaatiota löytyy. Bitin voi teoriassa varastaa jos sen leikkaa kopioinnin sijaan mutta muuten kyse ei ole varkaudesta.

Shadown72/152

Lainaus:


Selitä tarkemmin miten työpanos varastetaan. Tässä sitä fyysistä työtä ei viedä. Varastamisen määritelmä on kokenut nähtävästi pienen renessanssin. Disneyssä sanottiin, että he näkevät tiedostojenjaon kilpailuna, että lippisäijistä ei ole kyse.

Eli kun sinä teet työpanoksen (vaikka sen teoksen), johon kuluu vaikka kaksi kuukautta josta ajasta kulutut viikosta viisi (5) päivää ja jokaiselta käytetyltä päivältä kahdeksan (8) tuntia. Se panostus on mennyt täysin hukkaan, jollet saa mitään rahaa työllesi (myytyä teoksia) tai siitä ajasta menee osa hukkaan, jos saat vain osan mahdollisista rahoista.
Tähän kun lasketaan tosiaan mahdolliset työkalut. Musiikin teossa studioajan ja elokuvissa kamerat, filmit, kuvauspaikkamaksut, näyttelijöiden maksut jne. Onhan tossa nyt hieman tota mitä on maksettu ja entäs jos kaikki vain warettas kaiken. Että luulet, että sitä kulttuuria sitten joku tekisi tänä päivänä ilman, että saisi edes rahapanostaan takaisin?

Lainaus:


Kyllä tiedostojenjakoa voi silti vähentää jos motivaatiota löytyy. Bitin voi teoriassa varastaa jos sen leikkaa kopioinnin sijaan mutta muuten kyse ei ole varkaudesta.

Sanoo ihminen, joka perustelee waretustaan kulttuurinjaolla sekä harrastuksena? Menee vähän mauttomaksi, mutta ei ole tietysti mun murhe. :D Kuten olen aiemmin sanonut, että waretelkoon ketä lystää, mutta nämä selitykset muo naurattaa.

coocie9873/152

Lainaus:


Eli kun sinä teet työpanoksen (vaikka sen teoksen), johon kuluu vaikka kaksi kuukautta josta ajasta kulutut viikosta viisi (5) päivää ja jokaiselta käytetyltä päivältä kahdeksan (8) tuntia. Se panostus on mennyt täysin hukkaan, jollet saa mitään rahaa työllesi (myytyä teoksia) tai siitä ajasta menee osa hukkaan, jos saat vain osan mahdollisista rahoista.
Tähän kun lasketaan tosiaan mahdolliset työkalut. Musiikin teossa studioajan ja elokuvissa kamerat, filmit, kuvauspaikkamaksut, näyttelijöiden maksut jne. Onhan tossa nyt hieman tota mitä on maksettu ja entäs jos kaikki vain warettas kaiken. Että luulet, että sitä kulttuuria sitten joku tekisi tänä päivänä ilman, että saisi edes rahapanostaan takaisin?

Et kylläkään vastannut, että mitä tuossa varastetaan. Ei se työ kopioimalla tekemättömäksi muutu. Onhan tuo laitonta mutta syy ei todellakaan ole varkaus. Sitä voi jokainen miettiä, että miksi kulttuuria tehdään ja miksi siitä saa rahaa, vaikka kaikkia on mahdollista saada ilmaiseksi.

Lainaus:

Sanoo ihminen, joka perustelee waretustaan kulttuurinjaolla sekä harrastuksena? Menee vähän mauttomaksi, mutta ei ole tietysti mun murhe. :D Kuten olen aiemmin sanonut, että waretelkoon ketä lystää, mutta nämä selitykset muo naurattaa.

En ole selitellyt mitään noista, kiitos. Jos minä jostain pidän, niin tapanani on ostaa se. Tiedän jo mitä ostan seuraavalla palkalla ja se ei ole kiintolevy. Tosin tämä ei tarkoita sitä, että olisin ladannut havittelemani sarjan ennen katsomista.

Muokkasin muutaman tökerön lauseen.

parazitez74/152

Lainaus:

Niin eihän ne lait warettajia ole takaa-ajamassa, eikä poliisit. Sehän on kai aika yleistä "linnakundien" keskuudessa, että poliisit koetaan takaa-ajajiksi. ;)
Tosiasiassahan ne on vain työkaluja.

vittu kun olis giganen netti ja 10 teraa kovoo niin laittais pystyyn kunnon scene ftp:n...

Shadown75/152

Lainaus:


Et kylläkään vastannut, että mitä tuossa varastetaan. Ei se työ kopioimalla tekemättömäksi muutu. Onhan tuo laitonta mutta syy ei todellakaan ole varkaus. Sitä voi jokainen miettiä, että miksi kulttuuria tehdään ja miksi siitä saa rahaa, vaikka kaikkia on mahdollista saada ilmaiseksi.

Niin, joskus se on silleen hieman hankalaa käsittää asioita. Se olisikin loistavaa kun warettaminen oikeasti antaisi ne työtunnit takaisin mitä joku on teokseensa uhrannut, sekä mahdollisen rahallisen panostuksen. Sittenhän sitä voisi tehdä vaikka mitä menettämäti yhtään ajastaan, jos vain joku sen warettas/kopioisi.

Kuvitella mitkä mahikset!

Lainaus:


En ole selitellyt mitään noista, kiitos. Jos minä jostain pidän, niin tapanani on ostaa se. Tiedän jo mitä ostan seuraavalla palkalla ja se ei ole kiintolevy. Tosin tämä ei tarkoita sitä, että olisin ladannut havittelemani sarjan ennen katsomista.

Kyllä minä muistelisin ainakin sanan "kultturinjaon" esiintyvän sillon tällön jollain tavalla kirjoituksissasi. Kun nyt kerta päästään siihen, ettei sinulla ole edes motiivia waretukseen, niin mikä ajaa warettamaan? Velvollisuus? Vai mikä? Varmaankin seuraavaksi vastaat "Kokeilunhalu". Noh ihan en nielemäti tota selitystä tule uskomaan, mutta kai se selityksenä sitten menee tässä vaiheessa.

parazitez76/152

Lainaus:

Lainaus:


vitut minä laista... tunnustakoot meidän vapautemme tai ei... yhdentekevää... kytät ei riitä bustaa meitä kaikkia... warettaminen jatkukoon...

Niin eihän ne lait warettajia ole takaa-ajamassa, eikä poliisit. Sehän on kai aika yleistä "linnakundien" keskuudessa, että poliisit koetaan takaa-ajajiksi. ;)
Tosiasiassahan ne on vain työkaluja.

SOTAA tämä on.

Clausewitz:

"The Conqueror is always a lover of peace: he would prefer to take over our country unopposed."

"War therefore is an act of violence to compel our opponent to fulfill our will."

Arkan:

"It's better to live one day as a lion, than one hundred years as a worm."

"The Hague to judge me? That is funny. I don't give a damn about them. I can sooner judge them."

Gagadu77/152

Lainaus:

Lainaus:


Öömh.. ja mikäs tällä pointilla tekeekään sitten warettamisesta sen vähemmän virtuaalisempaa kuin pelaamisesta olettaen että peli sijoittuu realistisiin paikkoihin/asioihin :) Luitkohan edes mitä kirjoitit? :) ps. Ainoa konkreettinen ero näillä aiheilla on vain se, että "toisessa" syntyy ja on kuolemantapauksia ja toisessa ei ole eikä synny vaikka "maailma" on sama ja se missä ei, on tähän mennessä saanut mielestäni enemmän resursseja (ei huomiota) kuinse missä on. Sitä voi itse kukin miettiä, tämä on oma näkökulmani.

Taitaa olla nyt sulla pahasti sekaisin tosielämä ja satuelämä. Sillähän ei ole sinänsä merkitystä teetkö fyysistä pahaa, pääasia, että lopputulos saattaa tehdä fyysistä pahaa. Jos waretat tekijänoikeudellista kamaa, niin se on laitonta, riippumati mitä siitä seuraa tekijälle. Waretuksesta kuitenkin voi seurata menetyksiä tekijälle. Warettamisellahan ei tosiaan mitään fyysistä viedä, mutta jollain asteella voi olla, että se johtaa ansiomenetyksiin, joka on musta aika fyysistä.
Samahan se on palvelimen dossaamisessakin. Ei siinäkään fyysisesti mitään tapahdu. Jos menen dossaan cittarin sivut nurin, niin en ole tuhonnut mitään fyysistä, mutta cittari menettää joka hetki aikaa mainostamisesta, joka taasen voi johtaa ansiomenetyksiin.

Sama on jos teen piraatti kamaa Niken lenkkareista. Nike ei menetä mitään fyysistä, mutta voi menettää fyrkkaa, kun on samannäköiset lenkkarit saatavilla.

Kannattaako tulla tänne elsistelemään ja moraalisoimaan,,??
menisit kunnonn töihin ja purkaisit siellä työnantajaasi sen enerkian mitä täällä teet ja joka ei tuota tulosta mihinkään.
Olet edelleenkin sama paska ja tavis joka spekuloi sekundäärisillä arkumenteilla. Suomeksi se tarkoittaa Narsistista sosiopaattia sinne päin.

Lainaus:

Mutta ehkä jotain perää on myös siinä, että vaikka pontikkaakin voisi helposti keitellä ja kotiviiniä laitella, niin kumminkin ihmiset ostavat kaupasta alkoholinsa.

Pontikkaa varmasti tehtäisiin paljon enempi, jos siinä ei olisi A riskinä myrkyllinen lopputulos tai B se olisi yleensäkkin yhtä helppoa kuin DVD:n poltto. Kieltolain aikana ponua tehtiin kaikesta huolimatta, koska se oli kuitenkin suhteessa melko helppoa, jos vertailee muita vaihtoehtoja saada viinaa siihen aikaan.
Viina sitten vapautettiin lähinnä siksi, koska se tuotti entistäkin enempi järjestyshäiriöitä sekä terveysuhkia. Joten siirryttiin "osittaiseen kieltolakiin", eli valvottuun myyntiin sekä anniskeluun. Perus ideahan olikin, että viinan "kirot" saataisiin pois. Ansioiden kanssa siinä ei ollut suurempaa merkitystä.

coocie9878/152

Lainaus:


Kyllä minä muistelisin ainakin sanan "kultturinjaon" esiintyvän sillon tällön jollain tavalla kirjoituksissasi. Kun nyt kerta päästään siihen, ettei sinulla ole edes motiivia waretukseen, niin mikä ajaa warettamaan? Velvollisuus? Vai mikä? Varmaankin seuraavaksi vastaat "Kokeilunhalu". Noh ihan en nielemäti tota selitystä tule uskomaan, mutta kai se selityksenä sitten menee tässä vaiheessa.

Koko ilmiötä ja tekniikan kehitystä olen kehunut positiiviseksi asiaksi kulttuurille, ja niinhän se kieltämättä onkin. Omat motiivini ovat sitten aivan toiset. Edelleen en jaksa selitellä omia syitäni, sillä en näe mitään puolusteltavaa. Jos haen jotain niin se liittyy usein saatavuuden puutteeseen mutta ei minun tarvitse mitään moraalisia koodeja keksiä itselleni milloin tiedostojenjako on oikein - eikä minua sellainen kiinnostakaan.

En minä mitään punaista johtoa omista, vaikka ilmiö on sitäkin kiinnostavampi. Tosin ilmiö ei ole varastamista, vaikka jotkin tahot haluavat sen luokitella sellaiseksi.

Gagadu79/152

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:


vitut minä laista... tunnustakoot meidän vapautemme tai ei... yhdentekevää... kytät ei riitä bustaa meitä kaikkia... warettaminen jatkukoon...

Niin eihän ne lait warettajia ole takaa-ajamassa, eikä poliisit. Sehän on kai aika yleistä "linnakundien" keskuudessa, että poliisit koetaan takaa-ajajiksi. ;)
Tosiasiassahan ne on vain työkaluja.

SOTAA tämä on.

Clausewitz:




Mistä näitä kielivammaisia tänne riittää ???
eikö nämä voisi laittaa sinne Porvooseen sen mustalaisen luokse kasvamaan korkoa ???

"The Conqueror is always a lover of peace: he would prefer to take over our country unopposed."

"War therefore is an act of violence to compel our opponent to fulfill our will."

Arkan:

"It's better to live one day as a lion, than one hundred years as a worm."

"The Hague to judge me? That is funny. I don't give a damn about them. I can sooner judge them."

Shadown80/152

Lainaus:


Kannattaako tulla tänne elsistelemään ja moraalisoimaan,,??
menisit kunnonn töihin ja purkaisit siellä työnantajaasi sen enerkian mitä täällä teet ja joka ei tuota tulosta mihinkään.
Olet edelleenkin sama paska ja tavis joka spekuloi sekundäärisillä arkumenteilla. Suomeksi se tarkoittaa Narsistista sosiopaattia sinne päin.

Siinä on se pieni mutta, minä olen itselleni työnantaja. Minun ei tarvitse mennä mihinkään "elsistelemään". :D

Gagadu81/152

Näytät olevan täysin IDIOOTTI***** HEEBO::::DDD


Lainaus:

Lainaus:

Taitaa olla nyt sulla pahasti sekaisin tosielämä ja satuelämä. Sillähän ei ole sinänsä merkitystä teetkö fyysistä pahaa, pääasia, että lopputulos saattaa tehdä fyysistä pahaa. Jos waretat tekijänoikeudellista kamaa, niin se on laitonta, riippumati mitä siitä seuraa tekijälle. Waretuksesta kuitenkin voi seurata menetyksiä tekijälle. Warettamisellahan ei tosiaan mitään fyysistä viedä, mutta jollain asteella voi olla, että se johtaa ansiomenetyksiin, joka on musta aika fyysistä.
Samahan se on palvelimen dossaamisessakin. Ei siinäkään fyysisesti mitään tapahdu. Jos menen dossaan cittarin sivut nurin, niin en ole tuhonnut mitään fyysistä, mutta cittari menettää joka hetki aikaa mainostamisesta, joka taasen voi johtaa ansiomenetyksiin.

Sama on jos teen piraatti kamaa Niken lenkkareista. Nike ei menetä mitään fyysistä, mutta voi menettää fyrkkaa, kun on samannäköiset lenkkarit saatavilla.

Ei toki ole. Eroitan varsin hyvin toden sadusta. Esimerkki ei varmasti ollut paras mahdollinen tässä mutta siltikään en saa "warettamisesta" yhtä negatiivista kuvaa taottua seinään kuin varastamisesta.

En ole täysin varma mutta teoksissa, elokuvat/musiikki ainakin, artistit/näyttelijäthän saavat jo käytännössä tilinsä riippumatta siitä myykö levy tai kerääkö elokuva hyvin katsojia teatteriin. Suurin siivuhan näistä lohkeaa jo "julkaisuvaiheemyynnissä" levy-yhtiöille/studioille ja artistille/näyttelijälle jää vain se enemmän tai vähemmän pieni marginaalinen osuus "myydyistä" kappaleistä erinä tai yksittäin. Tähänkin tietty varmasti vaikuttaa kuinka isosta nimestä on kysymys.

ps. Esimerkkisi olivat hyviä jälkimmäisessä postissa, mutta kuitenkin nämä kaikki on niin tapauskohtasia että niitä ei valitettavasti voi linjata mitenkään.

pps. Mitä mieltä olet tästä: Latasin Elastisen uusimman lätyn netistä, kuuntelin kerran pari jonka jälkeen ostin alkuperäisenä sen. Enkä nyt tarkoita, että haluan tietää mitä mieltä olet musiikkimaustani :p, mutta esimerkkinä uskon, että olen yksi todella monesta jotka mieluummin lataavat ja sitten maksavat mikäli pitävät (sontaahan ei edes säästellä), onse sitten väärin tai ei :)

ppps. meni jo ihan ot

Gagadu82/152

Oulusta kun lopetettiin Etsivän pohjoissuomen osasto niin jätkät jäi yötä vailla ja kun euvät jaksa kaikenmaailman huoria jahdata niin nyt keksivät jahdata olemattomia WARETTAJIA.

Jolla ei ole mitään paskan merkitysta/// muuta kuin osoittaa esimiehille että kyllä me pojat ostaan;;; voihan VI,,u mitä
kääpiöita ovat.

Shadown83/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:



Koko ilmiötä ja tekniikan kehitystä olen kehunut positiiviseksi asiaksi kulttuurille, ja niinhän se kieltämättä onkin. Omat motiivini ovat sitten aivan toiset. Edelleen en jaksa selitellä omia syitäni, sillä en näe mitään puolusteltavaa. Jos haen jotain niin se liittyy usein saatavuuden puutteeseen mutta ei minun tarvitse mitään moraalisia koodeja keksiä itselleni milloin tiedostojenjako on oikein - eikä minua sellainen kiinnostakaan.

Mielestäni jos sanoo, ettei waretus ole milläänlailla jonkun työpanoksen vientiä, niin se on yksinään selitys. Kuten huomata saatan, niin jätät nytkin vastaamati itse asiaan, kun asia menee tiukaksi. Sanot vain "Ei minun tarvitse selitellä". Sitähän tässä juuri olen sanomassakin, älä selitä. Siitä huolimatta järjestäen selität. Millon se ei ole varastamista, millon se on vain kulttuurin levittämistä, milloin se on mitäkin.

Onhan maailman täys open source softaa ja paljon ilmaiseksi jaettavaa musiikkia ja elokuvia. Miksei niitä voisi vain jaella ja latailla? Miksi se sitten pitää levitä juuri monikansallisiin tuotoksiin, joita selkeestikkään tekijät eivät halua jakaa ilman korvauksia?

parazitez84/152

Lainaus:

Miksi se sitten pitää levitä juuri monikansallisiin tuotoksiin, joita selkeestikkään tekijät eivät halua jakaa ilman korvauksia?

tervetuloa tekijänoikeudenalaisen materiaalin sosialisointiin...

Shadown85/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti parazitez:


tervetuloa tekijänoikeudenalaisen materiaalin sosialisointiin...

Ei muo siihen tarvitse kutsua. Sitä on tehty vuosia. Mutta minä vaan teen sitä tietäen mitä teen. Ei minun todellakaan tarvitse tulla selittämään mitä teen millon milläkin selityksellä. Siinä vaiheessa perus warettajan jauhot menee suuhun, kun kysytään syytä. Siinä vaiheessa tulee joskus jopa uskomattomia selityksiä.

Joskus kun minä olin pieni ja kavereiden kanssa vaihdeltiin ohjelmia/pelejä, niin ei sillon kyllä koskaan tullut mieleen selittää tekoa kulttuuritekona tai suurena apuna tekijälle, kun nyt teos leviää ja kaikki saa kuulla tästä. Itse asiassa tää selittely on tullut kuvioihin kai ihan viime vuosina.

coocie9886/152

Lainaus:

Mielestäni jos sanoo, ettei waretus ole milläänlailla jonkun työpanoksen vientiä, niin se on yksinään selitys. Kuten huomata saatan, niin jätät nytkin vastaamati itse asiaan, kun asia menee tiukaksi. Sanot vain "Ei minun tarvitse selitellä". Sitähän tässä juuri olen sanomassakin, älä selitä. Siitä huolimatta järjestäen selität. Millon se ei ole varastamista, millon se on vain kulttuurin levittämistä, milloin se on mitäkin.

Jos sinua ei latailu haittaa niin älä selitä miksi se on varastamista ja paha asia. Practise what you preach, eh :)

Voithan sinä selittää minulle miten tuo tiedostojenjako on varastamista. Olen minä tässä jo kolmen viestin ajan sitä omalla tavallani udellut mutta vastausta ei kuulu. Voisiko olla, että kyse ei ole varkaudesta vaan tekijänoikeusrikkomuksesta, joten tuota on mahdotonta perustella.

Kyllä minulle Open Source kelpaa ja amatööriteoksiakin katson mielelläni. Jos lailla haluaa perustella toimintansa niin mikäs siinä. Onhan se jalon kuuloista mutta toivottavasti lait muuttuvat, niin ihmisten ei tarvitse tuntea syyllisyyttä asioista joissa ei ole mitään vikaa.

ED: Yleensä sanot, että ihmiset keksivät tekosyitä teoilleen mutta jos en näe järkeä keksiä tekosyitä kun en näe hommassa mitään väärää, niin tämä ei sitten kelpaakaan. Päätä nyt mitä haluat keskustelulta, sillä muuten tämä on vain tätä vanhaa renkutusta; toistaa itseään ilman tarkoitusta.

Shadown87/152

Lainaus:

Lainaus:

Mielestäni jos sanoo, ettei waretus ole milläänlailla jonkun työpanoksen vientiä, niin se on yksinään selitys. Kuten huomata saatan, niin jätät nytkin vastaamati itse asiaan, kun asia menee tiukaksi. Sanot vain "Ei minun tarvitse selitellä". Sitähän tässä juuri olen sanomassakin, älä selitä. Siitä huolimatta järjestäen selität. Millon se ei ole varastamista, millon se on vain kulttuurin levittämistä, milloin se on mitäkin.

Jos sinua ei latailu haittaa niin älä selitä miksi se on varastamista ja paha asia. Practise what you preach, eh :)

Voithan sinä selittää minulle miten tuo tiedostojenjako on varastamista. Olen minä tässä jo kolmen viestin ajan sitä omalla tavallani udellut mutta vastausta ei kuulu. Voisiko olla, että kyse ei ole varkaudesta vaan tekijänoikeusrikkomuksesta, joten tuota on mahdotonta perustella.

Kysehän onkin siitä, että siinä vaiheessa on oikeustaju hämärtynyt, jollei arvosta toisten työpanosta edes sen vertaa, että hyväksyy tekevänsä väärin.

Toisaalta jollei tajua millälailla tuo on työpanostuksen varastamista, niin joko ei ole töitä ikinä tehnytkään tai on muuten vaan sumea ajatuksiltaan.

Kun on kahdenlaista teoksen tekoa. Sellaista, jota tehdään yleiseen jakoon harkitusti ja sellaista, jolla pitäisi tulla toimeen. Toimeentulon takia vapaa-ajan anto ei ole täysin tekijästä kiini, vaan siitä, että pitäisi tulla toimeen. Eli vapaa-ajan menetys ei lähde ihan täysin vapaaehtoisesti. Näin ollen kun waretat teosta, johon on panostettu vapaa-aikaa toimeentulon kustannuksella, voidaan kutsua työpanostuksen varastamiseksi. Tuliko se nyt selväksi?

Tietysti on tilanteita, joissa kyse ei enää ole pelkästä toimeentulosta, jos hilloa on kertynyt jo. Mutta siltikin sitä tehdään kenties rahan takia. Ehkä siksi, että halutaan isompi asunto tai jotain. Siihen on kuitenkin kaikilla oikeus, olkoonkin työnkuva mitä hyväänsä.

Ihan toinen juttu on sitten, jos teoksen tekemiseen on vaadittu rahallista panostusta, kuten työkaluja. Ehkä tiedätkin. Sellaisia, jotka maksaa ja jossain tilanteissa työkalu voi maksaa yksistään vaikka miljoonia.

Kyse siis todellakin mun kohdallani on siitä, että minä tajuan tämän rajan ja minun ei todellakaan tarvitse selittää tekemisiän, eikä tulla selittään tänne jos FTP-palvelimeni meni alta ratsiassa ja louskuttamaan jotain "Miksei ne niiq jahtaa jotain huoria?".

coocie9888/152

Tuo selittää minulle hyvin näkemystäsi ja kyllä sitä pitää arvostaa. En minä voi mitenkään väittää, että olisit väärässä, sillä tottahan tuo on. Eiköhän monet jo tiedä homman riskit mutta totta kai ihmiset toivovat, että perverssi tilanne tasapainottuu jotenkin.

Minulla on omat syyni näkemykseeni ja motiiveihini. Harrastan paljon sellaista viihdettä/kulttuuria jota länsimaista ei löydy. Jos joku kutsuu minua varkaaksi tämän takia niin totta kai reagoin siihen hieman kummastellen. Tiedostojenjako on kuitenkin luonut paineen tai motivaation näiden tuotteiden julkaisulle, joten itse olen totta kai iloinen kaikille jotka ovat olleet toteuttamassa muutosta(tiedostojenjakajat, ym.). Nykyään yhä enemmän tuotteita voi ostaa ja tekijää oikeasti tukea mikäli niin päättää tehdä. Näin ei ikinä olisi ilman tiedostojenjaon luomaa painetta.

Tuo on yksi syy mutta suuremmitta puheitta kunnioitan näkemystäsi - vaikka olen eri mieltä siitä, että voiko immateriaalista kirjaimellisesti varastaa mutta mielipiteet on niitä kuuluisia persereikiä.

ED. älä loukkaannu mutta en vakuuttunut siitä, että olen varastanut mitään kun en edelleenkään sitä leipää tai rahaa vie taiteilijaraukan suusta. Oikeuksia olen kylläkin loukannut mutta itse kunnioitan tuotteita - totta kai usein rahallisesti. Tosin en minä mikään hyväntekijä ole vaan perus 2000-luvun vaativa asiakas.

ED toinen: Ihmisten ilmaisu "tekisivät nuo poliisitkin jotain järkevää" lienevät enemmänkin ilmaisuja sitä vastaan, että rikos nähdään naurettavan pienenä tai sitä ei edes nähdä tuomittavana. Tuskin kukaan perustelee poliisien toimilla omaa latailujaan - tai toivottavasti kukaan ei tee niin kun poliisit ovat vain lain välineitä eivätkä laki.

Shadown89/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Tiedostojenjako on kuitenkin luonut paineen tai motivaation näiden tuotteiden julkaisulle, joten itse olen totta kai iloinen kaikille jotka ovat olleet toteuttamassa muutosta(tiedostojenjakajat, ym.). Nykyään yhä enemmän tuotteita voi ostaa ja tekijää oikeasti tukea mikäli niin päättää tehdä. Näin ei ikinä olisi ilman tiedostojenjaon luomaa painetta.

Eiköhän kyse ole siitä, että niitä mangoja sun muita tuodaan tänne länsimaihin, koska on huomattu tiedostojenjaon osoittavan, että sitä kiinnostusta on. Paineesta en sanoisi. Eihän alunperinkään sitä mangaa tms. ole tänne pyrittykkään myydä. Tällänen tapaus on sitten puhtaasti jo tekijänkin hyväksi, kunnes taas lataaminen jatkuu, kuten kaikella muullakin massatuotannolla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:


ED. älä loukkaannu mutta en vakuuttunut siitä, että olen varastanut mitään kun en edelleenkään sitä leipää tai rahaa vie taiteilijaraukan suusta. Oikeuksia olen kylläkin loukannut mutta itse kunnioitan tuotteita - totta kai usein rahallisesti. Tosin en minä mikään hyväntekijä ole vaan perus 2000-luvun vaativa asiakas.

Uskoinkin, että et näe asiaa pahana edelleenkään. Sinultahan lähtisi pohja "kulttuurinjaoltasi". Erikoista muuten, ettei sinun tarvitse selittää tekoasi, mutta edelleenkin teet sitä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

ED toinen: Ihmisten ilmaisu "tekisivät nuo poliisitkin jotain järkevää" lienevät enemmänkin ilmaisuja sitä vastaan, että rikos nähdään naurettavan pienenä tai sitä ei edes nähdä tuomittavana. Tuskin kukaan perustelee poliisien toimilla omaa latailujaan - tai toivottavasti kukaan ei tee niin kun poliisit ovat vain lain välineitä eivätkä laki.

Niin, siis poliisit on työkalu edelleenkin asianomaiselle näissä jutuissa. Yksittäinen poliisi ei edelleenkään päätä mitä se tekee. Se tekee rikosilmoituksen perässä esitutkinnan ja sen jälkeen päätetään oliko teko rikos vai ei. Jos oli, niin varsinainen päätekijä on syyttäjä ja sitä kautta oikeudenkäynti. Poliisit astuu taas remmiin, jos tuomioon kuuluu vankeutta.
Eli poliisin on vain puututtuva vaikka kioskista vietyyn tikkariin, jos niin halutaan. Tai sitten meilä olisikin mielenkiintoinen tilanne. Joku haluaa poliiseja ihan pikkujutun takia ja poliisi sanookin: "Mun niinq pitää toi yksi huora hakee tuolta, eikä mulla ole niinq yhtään aikaa nyt". Toisaalta, seksin myyminenhän ei oo kyl Suomessa laitonta. :)

parazitez90/152

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti parazitez:


tervetuloa tekijänoikeudenalaisen materiaalin sosialisointiin...

Ei muo siihen tarvitse kutsua. Sitä on tehty vuosia. Mutta minä vaan teen sitä tietäen mitä teen.

Joskus kun minä olin pieni ja kavereiden kanssa vaihdeltiin ohjelmia/pelejä, niin ei sillon kyllä koskaan tullut mieleen selittää tekoa kulttuuritekona tai suurena apuna tekijälle, kun nyt teos leviää ja kaikki saa kuulla tästä. Itse asiassa tää selittely on tullut kuvioihin kai ihan viime vuosina.

Tässä kirjoitustani warestuksesta vuodelta 1996... On sitä ennenkin waretusta puolustettu... Otsikko oli "Piratismi on solidaarisuutta."

"Susiluoto pitääkin asennekasvatusta erittäin tärkeänä laittoman kopioinnin vähentämisessä."

Mitähän tämä ns. asennekasvatus on? Harjoitettaisiinko tätä samaan tapaan kuin huume"valistusta" tyyliin "Huumeet Tappavat Lapsesi" ja objektiivisina tietolähteinä toimisivat ministeriöt ja B$A:n omat tiedotteet.

Seuraavaksi varmaan hankitaan Juhan Af Grann tekemään kouluihin "ufovalistusta", objektiivisina tietolähteinä Ultra ja Venäjän ufotutkijat.

"On erikseen selvä rikollinen toiminta, jota tehdään ansiotarkoituksessa ja ainakin osittain tietämättämyydestä ja vääräst�äasenteesta johtuva laiton kopiointi."

HYI! Että aivan RIKOLLINEN TOIMINTA! Oi, kuinka Micro$oftin puhtaat pulmuset (TM) joutuvat pahojen kriminaalien riiston kohteeksi, Micro$oft, joka on luonnollisesti ihmiskunnan ylin ystävä!

parazitez91/152

1996:

PIRATES

Unselfish heroes and/or martyrs for freedom from goverment and corporations. (I think that sounds a bit too romantic.. well.. anything sounds romantic when compared to Micro$loth C0rp.)

stillborn92/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Itse asiassa tää selittely on tullut kuvioihin kai ihan viime vuosina.

Alkoi selittely varmasti yleistyä siinä vaiheessa kun alkoi tiedostojenjakajien syyllistäminen ja heitä alettiin kutsua varkaiksi. Sen takia tämä asia niin paljon hämmennystä ihmisissä herättääkin, kun hyvin perustellen tiedostojenjaon voi saada laittomaksi. Samaan aikaan voidaan todistaa, että kaikki tiedostojenjako ei suinkaan haittaa alkuperäistä julkaisijaa, vaan parhaassa tapauksessa voi jopa edesauttaa rahan virtaamista kassaan. Ymmärrän toki, että laissa on melko mahdotonta erotella haitallista ja harmitonta tekijänoikeuksien loukkaamista ja soppa on valmis.

Ja tämä kaikki taas johtaa siihen, että ihmiset entistä vähemmän piittaavat laeista ja määräyksistä.

parazitez93/152

"Today, we are declaring war on software piracy... At home or abroad, intellectual property must be protected."
-Vice President Al Gore, October 1, 1998

nwind94/152

Epäonnistumisen mahdollisuus
on suuri kun kykenemätön
käskee halutonta tekemään
mahdotonta...

heippa195/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Scart:

Lainaus:

Kuka ostaa auton jos ei ole koeajanut sitä? En minä.

Toisaalta kuka pitää auton koeajon jälkeen itsellään ilman, että maksaa siitä? Veikkaan että aika harva.
Kuka ostaa levyn sen jälkeen kun on warettanut sen? Veikkaan että aika harva.

KYLLÄ tiedän monta sellaista henkilöä jotka imuttaa ja jos on hyvä leffa musa dvd tahi l cd niin käy ostamassa alkuperäisen kaupasta minä itse mukaan lukien.
en todellakaan pidä kopioita hyllyssäni

Shadown96/152

Lainaus:


Alkoi selittely varmasti yleistyä siinä vaiheessa kun alkoi tiedostojenjakajien syyllistäminen ja heitä alettiin kutsua varkaiksi. Sen takia tämä asia niin paljon hämmennystä ihmisissä herättääkin, kun hyvin perustellen tiedostojenjaon voi saada laittomaksi. Samaan aikaan voidaan todistaa, että kaikki tiedostojenjako ei suinkaan haittaa alkuperäistä julkaisijaa, vaan parhaassa tapauksessa voi jopa edesauttaa rahan virtaamista kassaan. Ymmärrän toki, että laissa on melko mahdotonta erotella haitallista ja harmitonta tekijänoikeuksien loukkaamista ja soppa on valmis.

Ja tämä kaikki taas johtaa siihen, että ihmiset entistä vähemmän piittaavat laeista ja määräyksistä.

Olen huomannut, että selittely tuli mukaan siinä vaiheessa, kun waretus meni siihen jamaan kuin se nyt on. Eli latailut ja levittämiset ovat muuttuneet massoiksi. Useimmiten TO-tahotkaan ei sinänsä pidä warettamista (etenkään juuri sitä lataamista) mitenkään oleellisesti pahana, vaan niitä mittasuhteita, joissa latailusta puhutaan nykyään.

Tämä tieto siis perustuu noin kaksi päivää vanhaan radiohaastatteluun.

coocie9897/152

Löytyykö tuota haastattelua joltain sivulta?

Yksi perus syy miksi asiasta on lähes mahdotonta keskustella kunnolla on ihmisten mielipiteiden ero

Tiedostojenjako on:

varastamista <-- tekijänoikeusloukkaus --> kulttuuriteko
paha asia <-- laiton asia--> hyvä asia
mielipide <-- fakta --> mielipide

Vastakkaisilla puolella olevat henkilöt eivät pääse ikinä yhteisymmärrykseen.

Shadown98/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Löytyykö tuota haastattelua joltain sivulta?

Tuskinpa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Yksi perus syy miksi asiasta on lähes mahdotonta keskustella kunnolla on ihmisten mielipiteiden ero

Tiedostojenjako on:

varastamista <-- tekijänoikeusloukkaus --> kulttuuriteko
paha asia <-- laiton asia--> hyvä asia
mielipide <-- fakta --> mielipide

Vastakkaisilla puolella olevat henkilöt eivät pääse ikinä yhteisymmärrykseen.

Perussyy asiaan on, että kumpikin pitää mielipidettään faktana ja täydellisenä faktana. Warettajat pitää itseään maailmanparantajina, joiden teossa ei ole muka mitään väärää ja useimmiten ainakin warettajien keskuudessa TO-tahot pitää kaikkea jakamista pahana.
Tosiasiassa TO-tahot ei pidä yksiselitteisesti pahana latauksia jne. Se asia tuli selväksi jo vuoden 2005 TO-lain uudistuksen yhteydessä. Mutta kun ware-tyypit ei omalta höpinöiltään edes halua kuunnella mitä toisella on sanomista ja vaikka jotain kuulisivatkin, niin useimmiten warettajat mieltää "asiansa" vähintään velvollisuutena.

Yksi joka on myöskin vuosien varrella pistänyt silmään on tuo MS:n panettelu. Sitä haukutaan ja mollataan millon mistäkin. Millon niillä on rahaa liikaa, millon tuotttet on paskoja. Jos kerta tuotteet on paskoja, niin sehän olisi yksi syy olla levittämäti tätä suurta paskaa, mutta tosiasiassa MS:n tuotteet ovat varmaan yksi isoiten jaettuja softia ja ironisesti samaanaikaan MS:n asema pysyy, koska kaikilla sitten on mahdollisuus niitä MS:n tuotteita käyttää.

jonzcu99/152

Tämä poika myöntää warettavansa monia tuotoksia vain sen takia, että alaikäisellä pojalla, joka opiskelee eikä voi käydä normaalisti töissä ei ole mitään mahdollisuutta hankkia haluamiaan tuotteita/juttuja jne laillisesti. Että semmosta. ;)

Shadown100/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:

Tämä poika myöntää warettavansa monia tuotoksia vain sen takia, että alaikäisellä pojalla, joka opiskelee eikä voi käydä normaalisti töissä ei ole mitään mahdollisuutta hankkia haluamiaan tuotteita/juttuja jne laillisesti. Että semmosta. ;)

Toi on sitä "miehen puhetta", eikä mitään "mä harrastan kulttuurin jakoa". :) Tossa on varmasti kyse myöskin siitä, ettei elin suorana ladata kaikkea mikä vastaan tulee, vaan siinä on jotain järkeäkin.

stillborn101/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Yksi joka on myöskin vuosien varrella pistänyt silmään on tuo MS:n panettelu. Sitä haukutaan ja mollataan millon mistäkin. Millon niillä on rahaa liikaa, millon tuotttet on paskoja. Jos kerta tuotteet on paskoja, niin sehän olisi yksi syy olla levittämäti tätä suurta paskaa, mutta tosiasiassa MS:n tuotteet ovat varmaan yksi isoiten jaettuja softia ja ironisesti samaanaikaan MS:n asema pysyy, koska kaikilla sitten on mahdollisuus niitä MS:n tuotteita käyttää.

Tuo on myös pistänyt minua silmään, minusta MS on mahdollistanut nykyaikaisen tietoyhteiskunnan. Ei minua haittaa pätkääkään, että Gates on maailman rikkain mies, kaikki kunnia hänelle ja koko yhtiölle.

stillborn102/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:

Tämä poika myöntää warettavansa monia tuotoksia vain sen takia, että alaikäisellä pojalla, joka opiskelee eikä voi käydä normaalisti töissä ei ole mitään mahdollisuutta hankkia haluamiaan tuotteita/juttuja jne laillisesti. Että semmosta. ;)


Ja tuo varattomuuteen perustuva latailu ei tietenkään ole keneltäkään mitään pois, koska tuote jäisi muutenkin ostamatta. Voi kuulostaa hölmöltä, mutta niinhän se on.

mjk103/152

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Yksi joka on myöskin vuosien varrella pistänyt silmään on tuo MS:n panettelu. Sitä haukutaan ja mollataan millon mistäkin. Millon niillä on rahaa liikaa, millon tuotttet on paskoja. Jos kerta tuotteet on paskoja, niin sehän olisi yksi syy olla levittämäti tätä suurta paskaa, mutta tosiasiassa MS:n tuotteet ovat varmaan yksi isoiten jaettuja softia ja ironisesti samaanaikaan MS:n asema pysyy, koska kaikilla sitten on mahdollisuus niitä MS:n tuotteita käyttää.

Tuo on myös pistänyt minua silmään, minusta MS on mahdollistanut nykyaikaisen tietoyhteiskunnan. Ei minua haittaa pätkääkään, että Gates on maailman rikkain mies, kaikki kunnia hänelle ja koko yhtiölle.


Aivan ja herra loi impeuruminsa nollista. Isän ja äidin autotallissa...kuten muuan Hewlett-kin on tehnyt. Joten kannattaa pitää tosiasiat mielessä, Bill-boy sai luvan "lainata" ottaa osan unix-järjestelmästä ja loi siitä tunnetun win:n ja ei ole unohtanut ex-työnantajaansa vaan antaa firmalle säännöllisesti rahaa/tutkimus apua jne ja kysessä ei ole mikään rojaltimaksu, vaan puhtaasti hyvyyttään.

Shadown104/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:


Bill-boy sai luvan "lainata" ottaa osan unix-järjestelmästä ja loi siitä tunnetun win:n

Hmmh. DOS:a edelsi QDOS, jonka oikedeut Microsoft osti ja teki DOS:n QDOS:n pohjalta. OS/2 taas oli/on alunperin IBM:n ja Microsoftin juttuja, josta sikisi Windows, koska MS alkoi tekemään itsenäistä projektia Windows. En sitten tiedä missä vaiheessa se UNIX tässä palloilee?

mjk105/152

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:


Bill-boy sai luvan "lainata" ottaa osan unix-järjestelmästä ja loi siitä tunnetun win:n

Hmmh. DOS:a edelsi QDOS, jonka oikedeut Microsoft osti ja teki DOS:n QDOS:n pohjalta. OS/2 taas oli/on alunperin IBM:n ja Microsoftin juttuja, josta sikisi Windows, koska MS alkoi tekemään itsenäistä projektia Windows. En sitten tiedä missä vaiheessa se UNIX tässä palloilee?

Dos on winin edeltäjä, kuten kerroit mutta suurin osa win-versioista perustuu(osa koodauksesta) dosiin. Ennen dos-järjestelmää oli unixin kehitystyössä herra nimeltään Bill Gates, jos en väärin muista ja juuri doshan perustuu osittain samoihin "koodinpätkiin" kuin unix, tai oikeammin unixsista lainattuna..no korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.

Shadown106/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:


Dos on winin edeltäjä, kuten kerroit mutta suurin osa win-versioista perustuu(osa koodauksesta) dosiin. Ennen dos-järjestelmää oli unixin kehitystyössä herra nimeltään Bill Gates, jos en väärin muista ja juuri doshan perustuu osittain samoihin "koodinpätkiin" kuin unix, tai oikeammin unixsista lainattuna..no korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.

Windowssit ei ole koskaan olleet tehty Dossin pohjalta, vaan Windows on toiminut Dossin päällä käyttöliittymänä (Win 1,2,3, Win95/Win98, ME). NT pohjaiset ovat olleet taas omia projektejaan (Kaikki NT:t, Win2k, XP, Vista), joissa on ollut Dossin emulointiin tarkoitettu "command promppi".

Vaikea mennä sanomaan onko Dossissa Unixista lainattua koodia (En ole koskaan kyllä kuullut), mutta se pohjautuu QDossiin, jonka oikeudet Microsoft osti ja lisensoi sen edelleen IBM:lle.

mjk107/152

Aivan tuota hain, eli dos toimii pohjalla...

flycream108/152

Ihmeellistä tommonen selittely millä yrittää oikeuttaa warettamisen. Itekin latailen netistä, mutta en sentään yritä olla niin tekopyhä että alkaisin keksimään jotain selityksiä tai sanomaan sitä kulttuuriteoksi tai artistien auttamisekski. Fakta on että nykyinen massawarettaminen haittaa artisteja ja yrityksiä, ja tiedän sen ja silti lataan omaan käyttööni. Siltikään en yritä puolustella sitä mitenkään, en edes sillä ettei minulla olisi varaa ostaa niitä tuotteita muuten, koska sentään tiedostan sen olevan täysin väärin ja lainvastaista, painottaen sanaa väärin.

Ja vaikkei tuotteeseen olisi muuten varaa, ei puolustukseksi siltikään kelpaa ettei firmat siitä rahaa sais kuitenkaan kun ei oo varaa ostaa. Silti saat siitä sen viihteen ja hyödyn mihin tämä artisti/firma on kuluttanut aikaansa ja siitä kuuluisi maksaa.

Joten jos waretatte, älkää yrittäkö puolustella sitä tommosilla tyhjänpäiväisyyksillä, jokainen varmasti enemmän asioista perillä oleva tietää että se on väärin.

Shadown109/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Aivan tuota hain, eli dos toimii pohjalla...

Joo, Dossi pelaa "pohjalla", mutta noi käyttöliittymät ovat kuitenkin erillisiä "käyttiksiä". Eli ne eivät toimi varsinaisesti ristiin keskenään. Vanhemmissa (Win 1,2 ja 3) tilanne oli aivan selkeä. Win95/Win98/ME tapauksessa moni luuli, että Dos ja Windows olisi jokin "hybridi". Kyse oli niissäkin siitä, että Dos ladattiin puhtaasti alle ja Windows vain käyttöliittymäksi toimimaan Dossin alaisuudessa.

Eli Windowssin koodissa ei ole mitään Dossin koodia, ne ovat keskenään täysin erillisiä. NT-pohjaiset Windowssit taas ovat ihan oikeasti käyttöjärjestelmiä, joissa on sitten tuo Dossin emulaattori, jolla ajetaan Dossi-pohjaisia sovelluksia. Tosin mitä uudempi Windows, sitä huonompi tuki Dos-sovelluksille.

Eli jos on oikeastikkin tosi, että Dos olisi jotenkin Unixiin perustuva käyttöjärjestelmä, niin Windows ei sitä ole.

Macintoshin käyttöjärjestelmät taasen on Unixiin pohjautuvia käyttöjärjestelmiä. Mac OS:t jopa niin pitkälle, että niissä on jopa tyypillisesti Unix pohjaisiin perustuva pakettienhallinta.

Arkansan110/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:

Tämä poika myöntää warettavansa monia tuotoksia vain sen takia, että alaikäisellä pojalla, joka opiskelee eikä voi käydä normaalisti töissä ei ole mitään mahdollisuutta hankkia haluamiaan tuotteita/juttuja jne laillisesti. Että semmosta. ;)

Tällaista suoraselkäistä tekstiä minäkin arvostan! Tästä vois moni warettaja ottaa mallia ja miettiä moraaliaan ja oikeustajuaan uusiksi.

coocie98111/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti flycream:


Joten jos waretatte, älkää yrittäkö puolustella sitä tommosilla tyhjänpäiväisyyksillä, jokainen varmasti enemmän asioista perillä oleva tietää että se on väärin.

Älä sitten wareta. Ilmiön ja syiden pohtimisen näen paljon järkevämpänä kuin sen, että purkaa huonoa omatuntoaan muihin omista teostaan. Itse näen trackereiden ylläpitäjät ja muut jakajat positiivisessa valossa mikäli teolla ei haeta rahalista hyötyä.

flycream112/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti flycream:


Joten jos waretatte, älkää yrittäkö puolustella sitä tommosilla tyhjänpäiväisyyksillä, jokainen varmasti enemmän asioista perillä oleva tietää että se on väärin.

Älä sitten wareta. Ilmiön ja syiden pohtimisen näen paljon järkevämpänä kuin sen, että purkaa huonoa omatuntoaan muihin omista teostaan. Itse näen trackereiden ylläpitäjät ja muut jakajat positiivisessa valossa mikäli teolla ei haeta rahalista hyötyä.


En sanonut että mulla siitä huono omatuntokaan olis. Tämmönen selittely ja asian toiseks muuttaminen vaan on ärsyttänyt jo pitkään, suurimmalle osalle firmoista ja artisteista siitä on haittaa, ja on vaan tyhmää perustella sitä kulttuuritekona. Warettaminen on ja pitäisikin olla laitonta.

Tekijänoikeusfirmojen on pakko puuttua siihen, koska mitä eteenpäin mennään sitä enemmän ihmisiä vaan alkaa warettamaan, varsinkin kun niin monet muutkin jo tekee niin. Mitäs me sitten waretetaan kun ei oo enää artisteille ja firmoille kannattavaa tehä tuotteita? Naapurin kotivideoita?

Warettaminen pitäisi tapahtua vain pienessä piirissä, ei niin että miljoonat ihmiset sitä tekee; eihän 80-90 luvulla riaa/mpaa/bsa välittäny sen aikasista warettajista paljon mitään, vaikka koko warescene oli sillon paljon avoimempi ja verrattavissa nykyisiin torrenttrackereihin avoimuudessaan. Kuitenkin ne menetykset tulee juuri siitä kun miljoonat ihmiset helposti pääsee lataamaan kaiken, eivätkä osta tuotteita. Et välttämättä ostaisi kaikkia niitä tuotteita mitä lataat, mutta niistä saatava viihde/hyöty/ajankulu ei myöskään sinulle kuulu jos et maksa niistä mitään :)

Shadown113/152

Lainaus:


En sanonut että mulla siitä huono omatuntokaan olis. Tämmönen selittely ja asian toiseks muuttaminen vaan on ärsyttänyt jo pitkään, suurimmalle osalle firmoista ja artisteista siitä on haittaa, ja on vaan tyhmää perustella sitä kulttuuritekona. Warettaminen on ja pitäisikin olla laitonta.

Tekijänoikeusfirmojen on pakko puuttua siihen, koska mitä eteenpäin mennään sitä enemmän ihmisiä vaan alkaa warettamaan, varsinkin kun niin monet muutkin jo tekee niin. Mitäs me sitten waretetaan kun ei oo enää artisteille ja firmoille kannattavaa tehä tuotteita? Naapurin kotivideoita?

Warettaminen pitäisi tapahtua vain pienessä piirissä, ei niin että miljoonat ihmiset sitä tekee; eihän 80-90 luvulla riaa/mpaa/bsa välittäny sen aikasista warettajista paljon mitään, vaikka koko warescene oli sillon paljon avoimempi ja verrattavissa nykyisiin torrenttrackereihin avoimuudessaan. Kuitenkin ne menetykset tulee juuri siitä kun miljoonat ihmiset helposti pääsee lataamaan kaiken, eivätkä osta tuotteita. Et välttämättä ostaisi kaikkia niitä tuotteita mitä lataat, mutta niistä saatava viihde/hyöty/ajankulu ei myöskään sinulle kuulu jos et maksa niistä mitään :)

On kyllä niin asiaa, ettei mitään rajaa. Olen täsmälleen tota miettinyt ja nämä selittelythän tosiaan ilmestyi kuvioihin tasan siinä vaiheessa kun Internet ryöpsähti käsiin ja alkoi kehittymään tiedostojenjaot näihin mittasuhteisiin kuin ne nyt on.

coocie98114/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti flycream:


En sanonut että mulla siitä huono omatuntokaan olis. Tämmönen selittely ja asian toiseks muuttaminen vaan on ärsyttänyt jo pitkään, suurimmalle osalle firmoista ja artisteista siitä on haittaa, ja on vaan tyhmää perustella sitä kulttuuritekona. Warettaminen on ja pitäisikin olla laitonta.

Tekijänoikeusfirmojen on pakko puuttua siihen, koska mitä eteenpäin mennään sitä enemmän ihmisiä vaan alkaa warettamaan, varsinkin kun niin monet muutkin jo tekee niin. Mitäs me sitten waretetaan kun ei oo enää artisteille ja firmoille kannattavaa tehä tuotteita? Naapurin kotivideoita?

Warettaminen pitäisi tapahtua vain pienessä piirissä, ei niin että miljoonat ihmiset sitä tekee; eihän 80-90 luvulla riaa/mpaa/bsa välittäny sen aikasista warettajista paljon mitään, vaikka koko warescene oli sillon paljon avoimempi ja verrattavissa nykyisiin torrenttrackereihin avoimuudessaan. Kuitenkin ne menetykset tulee juuri siitä kun miljoonat ihmiset helposti pääsee lataamaan kaiken, eivätkä osta tuotteita. Et välttämättä ostaisi kaikkia niitä tuotteita mitä lataat, mutta niistä saatava viihde/hyöty/ajankulu ei myöskään sinulle kuulu jos et maksa niistä mitään :)

Onhan sitä laillisiakin tapoja nauttia ilmaiseksi asioista mutta Afterdawnin keskusteluissa on se hauska puoli, että monet keskustelijat ovat kuuluneet tuohon vanhan ja hyvän ajan sceneen "milloin varkaat oli varkaita - prkl!" ;P

Itse en lähtisi ilmiöstä keskustellessa yksinkertaistamaan, että lataaminen on aina ja saumattomasti väärä teko mutta sinällään en näe siinä mitään suurta kulttuuritekoa jos lataa vain jotain ilmaiseksi säästääkseen rahaa. Yleensä haluan kuitenkin perustelut kieltoihin ja nykyinen systeemi ei sitä valitettavasti anna monissa tilanteissa.

Shadown115/152

Lainaus:


Onhan sitä laillisiakin tapoja nauttia ilmaiseksi asioista mutta Afterdawnin keskusteluissa on se hauska puoli, että monet keskustelijat ovat kuuluneet tuohon vanhan ja hyvän ajan sceneen "milloin varkaat oli varkaita - prkl!" ;P

Itse en lähtisi ilmiöstä keskustellessa yksinkertaistamaan, että lataaminen on aina ja saumattomasti väärä teko mutta sinällään en näe siinä mitään suurta kulttuuritekoa jos lataa vain jotain ilmaiseksi säästääkseen rahaa. Yleensä haluan kuitenkin perustelut kieltoihin ja nykyinen systeemi ei sitä valitettavasti anna monissa tilanteissa.

Eiköhän tässäkin viestiketjussa ole ihan tarpeeksi normaalin ajatusmaailman omaavalle henkilölle selitystä? Jos ei mene jakeluun, niin siitä ei voi syyttää kuin itseään.

Ethän sinä edes tajua sitä yksinkertaista asiaan, että sinäkin selität juuri paraikaa tekojasi, vaikka mielestäsi et selittele. Toisaalta sinun tapauksessasi voi olla siitäkin kyse, että oikeasti olet tota mieltä mitä meistä kuulostaa selittelyltä. Mutta siinä tapauksessa on oikeasti sielä lamotissa jotain pois paikaltaan, tai ei ole ehtinyt vielä palikat menemään paikalleen.

coocie98116/152

En minä kyllä kanssasi keskustellut, joten hieman erikoista hypätä sivulta mukaan ja arvioida rattaitteni liikettä tai niiden puutetta. Olen asiasta kiinnostunut ja sinun näkemyksesi on yhtä kiinnostava kuin toisenkin vaikka en olisikaan täysin samaa mieltä. flycreamillä oli mielipide ja halusin tietää siitä enemmän.

Pitääkö tässä oikeasti lähteä tuollaiseen tosissaan lapselliseen pelleilyyn? "Jos minä olen tässä jotain oppinut niin aasia ei voi pakottaa juomaan" tai muuta vastaavaa aukomista. "Meidän" mielestä sinun näkemyksesi ovat sellaisia mistä keskustelee ihan mielellään kun töissä ei ole parempaakaan tekemistä mutta tunnetko olosi oikeasti noin uhatuksi kun tuo menee aina toisen ihmisen solvaamiseksi? Mieti oikeasti hieman...

Shadown117/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

En minä kyllä kanssasi keskustellut, joten hieman erikoista hypätä sivulta mukaan ja arvioida rattaitteni liikettä tai niiden puutetta. Olen asiasta kiinnostunut ja sinun näkemyksesi on yhtä kiinnostava kuin toisenkin vaikka en olisikaan täysin samaa mieltä. flycreamillä oli mielipide ja halusin tietää siitä enemmän.

Pitääkö tässä oikeasti lähteä tuollaiseen tosissaan lapselliseen pelleilyyn? "Jos minä olen tässä jotain oppinut niin aasia ei voi pakottaa juomaan" tai muuta vastaavaa aukomista. "Meidän" mielestä sinun näkemyksesi ovat sellaisia mistä keskustelee ihan mielellään kun töissä ei ole parempaakaan tekemistä mutta tunnetko olosi oikeasti noin uhatuksi kun tuo menee aina toisen ihmisen solvaamiseksi? Mieti oikeasti hieman...

Eli kun tilanne menee kiusalliseksi, niin alat vetoamaan "En minä sinun kanssasi tänään leiki". Olen flycreamin kanssa samaa mieltä, mutta en siltikään tarkkaanottaen ottanut kantaa hänen ja sinun välisiin juttuihin (nehän on itse asiassa sitä samaa mitä olen sulle koettanut takoa jo pidempään). Aloit puhumaan taas noita omia juttujasi, joihin sitten vastasin. Etkä ole muuten selittänyt olevasi jollain lailla kiinnostunut juuri flycreamin vastauksista.

BTW. Olet muuten itsekkin "tullut väliin" monesti minun ja jonkun muun keskustelun tiimellyksessä, että sinuna vain ottaisin vastaan sen mitä kirjoitetaan, oli se keltä tahansa.

Käsitteellä "meidän" tarkoitan itseäni ja muita tässäkin viestiketjussa samaa mieltä olevia. Minulla ei ole mitään "työporukkaa", joka täälä sinulle vastailee. Ehkä sielä sitten on, joka vastailee "meille".

..ja tosiaan, jollei käsitä mitä tarkoittaa "työpanoksen vienti", niin se on sitten voi voi. On melko esineellistä elämää, jollei tajua, että varkautta on monenlaista ja varastaa voi montaa eri asiaa. Se ei välttämäti tarvitse olla fyysistä jota viedään.

stillborn118/152

Kaikki meistä, jotka tähänkin ketjuun paljon kirjoittelevat selittelevät tekemisiään ja tekemättä jättämisiään. Ja kaikki meistä ovat tavallaan oikeassa.

"Ethän sinä edes tajua sitä yksinkertaista asiaan, että sinäkin selität juuri paraikaa tekojasi, vaikka mielestäsi et selittele. Toisaalta sinun tapauksessasi voi olla siitäkin kyse, että oikeasti olet tota mieltä mitä meistä kuulostaa selittelyltä."

Tuon kyllä kopioin, luvallasi tietenkin, seinälle ja laitan raameihin. On muuten laittamattomasti sanottu! :D

coocie98119/152

Eli nyt kun olet selittänyt näkemyksesi niin siitä ei tarvitse keskustella? Toisin ajattelevat ovat idiootteja ja velvollisuutesi on kertoa tämä heille kerta toisensa jälkeen.

"Menee tiukaksi, en leiki", siis mitä ihmettä? Kun joku hanhen ja gorillan sekoitus tulee selittämään miten hän on huolissaan artistien elinkeinosta mutta latailee silti minkä ehtii ja elää piratismilla, niin mitä pirua tässä pitäisi miettiä kuin "hoh, hoijaa - taas se itkee". En sitten tiedä, että haluaako "Commandore scene" takaisin ne ajat milloin he olivat niitä kovia jätkiä mutta kyllä tuo tekopyhä itku ja parku on nähty. Tiedä sitten, että nukkuuko sillä paremmin kun ajattelee, että lempifoorumilla kukaan ei ole eri mieltä - ainakaan kukaan jota en olisi haukkunut idiootiksi.

Nähtävästi AD ei vain ole oikea paikka keskustelulle tai sitten tämän sivun mentaliteetti on vain mitä on.

stillborn120/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Eli nyt kun olet selittänyt näkemyksesi niin siitä ei tarvitse keskustella? Toisin ajattelevat ovat idiootteja ja velvollisuutesi on kertoa tämä heille kerta toisensa jälkeen.

...

Nähtävästi AD ei vain ole oikea paikka keskustelulle tai sitten tämän sivun mentaliteetti on vain mitä on.

Minä juuri haluankin keskustella aiheesta kun se minua melkolailla kiinnostaa. En vain pidä siitä, jos keskustellaan, niin joku alentaa keskustelun selittelyksi sen kummemmin perustelematta?

Shadown121/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Eli nyt kun olet selittänyt näkemyksesi niin siitä ei tarvitse keskustella? Toisin ajattelevat ovat idiootteja ja velvollisuutesi on kertoa tämä heille kerta toisensa jälkeen.

Tää on just niin sinua. :D

Enköhän se ole juuri minä joka sanelee keskustellaanko minun näkemyksestäni vai ei? Toisaalta, sinähän et edes keskustele minun näkemyksistäni. Lähinnä itket kun sekannun sinun sanomisiin. Eli toisin sanoen, ketä tässä on estelemässä keskustelua?

Olen moneen kertaan kirjoitellut näkemyksistäni ja perustellut ne. Tosin kanssasi se on täysin turhaa. Sinä et joko ymmärrä tai et halua ymmärtää "toisin ajattelijoita". Sinä vain taot sitä samaa "Minusta waretuksessa ei ole mitään pahaa ja perusteluni on minun asiani". Kamoon, tutustu hyvä ihminen mitä kirjoitat.

Lainaus:

"Menee tiukaksi, en leiki", siis mitä ihmettä? Kun joku hanhen ja gorillan sekoitus tulee selittämään miten hän on huolissaan artistien elinkeinosta mutta latailee silti minkä ehtii ja elää piratismilla, niin mitä pirua tässä pitäisi miettiä kuin "hoh, hoijaa - taas se itkee". En sitten tiedä, että haluaako "Commandore scene" takaisin ne ajat milloin he olivat niitä kovia jätkiä mutta kyllä tuo tekopyhä itku ja parku on nähty. Tiedä sitten, että nukkuuko sillä paremmin kun ajattelee, että lempifoorumilla kukaan ei ole eri mieltä - ainakaan kukaan jota en olisi haukkunut idiootiksi.

Nähtävästi AD ei vain ole oikea paikka keskustelulle tai sitten tämän sivun mentaliteetti on vain mitä on.

Niin kysehän on siitä, että minä hyväksyn mitä olen. Minun ei tarvitse selitellä millon milläkin tekemisiäni. Toisaalta uskon sinun perusteluihin (joita et toki omiksesi näemmä tunnusta) ja osin minulla on modailuun pussillinen omiakin perusteluja, joilla voin ihan oikeasti perustella asioita. Sinulla on vain tuo sama "Minä en koe tekeväni mitään pahaa, enkä koe välttämättömäksi perustella myöskään miksen koe".

Eli siis, jos käyttäydyt jokseenkin idioottimaisesti, niin voisin luokitella sinut idiootiksi. Tokihan se on ihan minun omakohtainen käsitys sinusta. Sinä voit sen sitten tulkita miten lystäät.

coocie98122/152

Jos tarkoitat tuolla minua, niin olen kyllä antanut perusteluita moneen kertaan erilaisten aiheiden yhteydessä mutta jos ei kelpaa niin ei vain kelpaa. Se on sitten toinen asia, että ilmestyykö siihen ruudulle sitä mitä haluaa lukea vai sitä mitä toinen sanoo. Aivan sama mutta tarvitsee olla niin Jeesusta, että aukoo päätään joka mahdollisuuden tullen.

Se, että jaksanko perustella omia latailujani on aivan helvetin turhauttavaa kun sitä ei tule tehtyä melkein ollenkaan. Jos jotain haluaa katsoa nopeasti ja helposti tutustumismielessä, aikaa säästääkseen, saatavuuden puutteen takia tai vain rahaa säästääkseen, niin piruako sitä jaksaa kertoa joka ikinen kerta miksi niin tekee. Halu katsoa se ohjelma on kaikkein suurin mutta kun tässä kiljutaan kuin 6vuotias konsanaan "kerro, kerro kerro kerro - paska syy, tampio", niin tuohon leikkiin kyllästyy. Vittuako väliä jos en koe asiaa mitenkään huonoksi, haitalliseksi tai syyksi miksi koko maailma räjähtää. Leikatkoon ne kurkkunsa joiden omatunto huutaa leipää.

Muutenkin täällä tunnutaan puhuvan "kulttuuritekijöiden" yhteydessä vain leechaajista mutta pyyteetön itsensälaittaminen riskitilanteeseen tilanteeseen jakamalla jotain on omasta näkökulmastani aika hieno veto - vaikkakaan ei välttämättä järkevä oman perseen kannalta.

ED. Vastauksesi perusteluihini ovat joka kerta "paskaa", joten ei tässä voi ottaa koko hommaa edes kunnolla tosissaan mutta aina välillä toivoo, että asiallinen puoli tuli esiin. Näin ei kuitenkaan tunnu käyvän. Se sitten kertoo jo kirjoittajasta paljon jos tarkoitus ei olekaan kuin puhua scheissea sillä verukkeella, että ei arvosta toisten näkemystä.

Shadown123/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Jos tarkoitat tuolla minua, niin olen kyllä antanut perusteluita moneen kertaan erilaisten aiheiden yhteydessä mutta jos ei kelpaa niin ei vain kelpaa. Se on sitten toinen asia, että ilmestyykö siihen ruudulle sitä mitä haluaa lukea vai sitä mitä toinen sanoo. Aivan sama mutta tarvitsee olla niin Jeesusta, että aukoo päätään joka mahdollisuuden tullen.

Ei elämän kevät. Nyt sitten oletkin perustellut. Etkö juuri tässä viestiketjussa maininnut, ettet lähde perustelemaan, koska sinulle ei ole perusteltavaa tai, että se on sinun asiasi? :DD

Lisäksi, olen kokoajan kertonut, että pitääkö sitä keksi itselleen kaikenlaista älytöntä perustelua. Nyt sitten alat sepittämään, että jotenkin intän sinulta perusteluja. :D

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Muutenkin täällä tunnutaan puhuvan "kulttuuritekijöiden" yhteydessä vain leechaajista mutta pyyteetön itsensälaittaminen riskitilanteeseen tilanteeseen jakamalla jotain on omasta näkökulmastani aika hieno veto - vaikkakaan ei välttämättä järkevä oman perseen kannalta.

Joo, minäkin arvostan sitä älyttömyyttä, että jaetaan vaikka poliisi pamputtaa. Meitähän on moneksi. Moni vankilasta päässyt jatkaa tasan siitä mihin se homma jäi, riippumati mitä jäi kesken. Tosin monella tilanne on tietysti se, ettei osata tehdä muuta ja kaveriporukat painostaa jne. Työpaikkaa ehkä ei saada, jos työnantaja tarkistaa taustat jne.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

ED. Vastauksesi perusteluihini ovat joka kerta "paskaa", joten ei tässä voi ottaa koko hommaa edes kunnolla tosissaan mutta aina välillä toivoo, että asiallinen puoli tuli esiin. Näin ei kuitenkaan tunnu käyvän. Se sitten kertoo jo kirjoittajasta paljon jos tarkoitus ei olekaan kuin puhua scheissea sillä verukkeella, että ei arvosta toisten näkemystä.

Siis ei perustelusi ole "paskaa" sinänsä. Mutta sinä vain noilla "perusteluillasi" ammut yli. Sinä et ensinnäkin tajua näemmä mikä on varkautta ja näet muutenkin näemmä warettajat likimain jumalina, joiden "sanoma" on koko yhteiskunnan pelastus...siis vähintään.
Olen osin kanssasi samaa mieltä ja olen ollut sitä aina. Mutta tossa mittakaavassa en sitä alleviivaa, etenkään tavalla, jossa warettamisessa ei nähdä mitään ikävää puolta. Se on siis sitä "paskaa". Esim. flycreamin kirjoitus on sitä "ei paskaa". Se on sitä kun ymmärretään tosiasiat ja ne palikat on oikeasti kohdillaan siellä päässä.

coocie98124/152

Lainaus:


Ei elämän kevät. Nyt sitten oletkin perustellut. Etkö juuri tässä viestiketjussa maininnut, ettet lähde perustelemaan, koska sinulle ei ole perusteltavaa tai, että se on sinun asiasi? :DD

Lisäksi, olen kokoajan kertonut, että pitääkö sitä keksi itselleen kaikenlaista älytöntä perustelua. Nyt sitten alat sepittämään, että jotenkin intän sinulta perusteluja. :D

Olen antanut perusteluja reilusti etenkin ensimmäisissä keskusteluissamme mutta motivaatio alkoi loppumaan kun vastauksesi kohdistuivat enemmän henkilöön kuin asiaan. Tuossa vaiheessa päättää helposti, että en nyt jaksa kuunnella itkua tällä kertaa, joten jätän vastaamatta juuri tuohon kysymykseen kun on niin kaunis päivä muutenkin.

Radiohedissä puhuttaessa äkkiä odotetaan vastausta kysymykseen; "onko warettajilla oikeus tai jopa velvollisuus ladata kaikki netistä?". Mielenkiintoista mutta joo - aiheesta kolmanteen.

Lainaus:


Joo, minäkin arvostan sitä älyttömyyttä, että jaetaan vaikka poliisi pamputtaa. Meitähän on moneksi. Moni vankilasta päässyt jatkaa tasan siitä mihin se homma jäi, riippumati mitä jäi kesken. Tosin monella tilanne on tietysti se, ettei osata tehdä muuta ja kaveriporukat painostaa jne. Työpaikkaa ehkä ei saada, jos työnantaja tarkistaa taustat jne.

Ja tällaisessa tilanteessa kysyn itseltäni, että mikä on rikoksesta saatu hyöty ja etenkin siitä syntyvä haitta rangaistukseen nähden.

Lainaus:


Siis ei perustelusi ole "paskaa" sinänsä. Mutta sinä vain noilla "perusteluillasi" ammut yli. Sinä et ensinnäkin tajua näemmä mikä on varkautta ja näet muutenkin näemmä warettajat likimain jumalina, joiden "sanoma" on koko yhteiskunnan pelastus...siis vähintään.

Tuo johtuu juurikin siitä, että en näe koko hommaa varkautena. Näen sen tekijänoikeusrikkomuksena kun kerran mitään ei kirjaimellisesti viedä - joka on muuten varkauden määritelmä. Idealistina haluan nähdä maailman mikä ei ole yhtä vääntynyt kuin tämä. Teoreettisista tappioista miljoonarangaistuksia, uuden luomisen estämistä, ministeriötason korruptiota ja kaikkea muuta paskaa. Minulla on oma ja perusteltu näkemys miten haluaisin muuttaa tätä tilannetta ja tiedostojenjakajat ovat niitä jotka "eivät vain välitä paskaakaan" kun asioita kielletään ilman kunnon perusteita ja ennen kaikkea yksipuolisesti.

Lainaus:


Olen osin kanssasi samaa mieltä ja olen ollut sitä aina. Mutta tossa mittakaavassa en sitä alleviivaa, etenkään tavalla, jossa warettamisessa ei nähdä mitään ikävää puolta. Se on siis sitä "paskaa". Esim. flycreamin kirjoitus on sitä "ei paskaa". Se on sitä kun ymmärretään tosiasiat ja ne palikat on oikeasti kohdillaan siellä päässä.

Minä käytän paljon rahaa viihteeseen ja kulttuuriin. Haluaisin nähdä koko alan menestyvän entistä paremmin mutta järkikin sanoo, että nykyinen bisnesmalli on vanhettunut ja lakia täytyy muuttaa. Tai sitten molemmat osapuolet kärsivät turhaan ennen väistämätöntä. Warettaminen on ikävä välttämättömyys, se on fakta, se on täällä, se tuo paljon hyvää, se tuo paljon huonoa, se ei vähene vaan kasvaa ja jos kannatan sen loppumista, niin kannatan keinoja millä se lopetetaan. Nuo keinot eivät ole nättejä.

Shadown125/152

Lainaus:


Radiohedissä puhuttaessa äkkiä odotetaan vastausta kysymykseen; "onko warettajilla oikeus tai jopa velvollisuus ladata kaikki netistä?". Mielenkiintoista mutta joo - aiheesta kolmanteen.

Niin kysymys oli aika selkeä ja sen esitti sinulle muistaakseni joku muukin kuin minä. Vastausta ei tietenkään tule, koska se olisi vasten ajatustasi.

Lainaus:


Ja tällaisessa tilanteessa kysyn itseltäni, että mikä on rikoksesta saatu hyöty ja etenkin siitä syntyvä haitta rangaistukseen nähden.

Niinhän sitä väkisin kysyy ja vaihtoehtoja ajatusmaailmaasi on esitetty puolin ja toisin, ne vain ei mene sinun lamottiin. Jos tekijä on määritellyt tuotteensa myytäväksi, niin kai se ensisijaisesti ajattelee, että teoksen hyödystä myöskin maksetaan? Eli kun et maksa, niin ei sinulla ole oikeutta teoksen hyötyihinkään. Teoksen hyötyarvo on kuitenkin vakio persoonasta riippuen. Samoin on vakio teokseen satsattu sijoitus rahana sekä työtunteina. Ainoa joka vaihtelee, on rahan määrä mitä siitä voi saada. Tuo muuttuja kun sattuu vaihtelemaan myöskin sen mukaan kun vaikka leffaa waretetaan. Sitä siis voidaan kutsua varkaudeksi. Olet siis vienyt tekijän hyötyä ja samalla mitätöinyt työnarvoa.

Lainaus:


Tuo johtuu juurikin siitä, että en näe koko hommaa varkautena. Näen sen tekijänoikeusrikkomuksena kun kerran mitään ei kirjaimellisesti viedä - joka on muuten varkauden määritelmä. Idealistina haluan nähdä maailman mikä ei ole yhtä vääntynyt kuin tämä. Teoreettisista tappioista miljoonarangaistuksia, uuden luomisen estämistä, ministeriötason korruptiota ja kaikkea muuta paskaa. Minulla on oma ja perusteltu näkemys miten haluaisin muuttaa tätä tilannetta ja tiedostojenjakajat ovat niitä jotka "eivät vain välitä paskaakaan" kun asioita kielletään ilman kunnon perusteita ja ennen kaikkea yksipuolisesti.

Niin ja tappokin on tappo, noin rikosnimikkeenä, mutta silti jossain määrin puhutaan hengen viemisestä. Sinänsä hauska ajatus, koska eihän ketään saa sitä henkeä, mutta näin kuitenkin asiaa ajatellaan monesti.

Eli kyllä noita perusteluja on esitety ihan virallseltakin suunnalta sekä ihan tässä viestiketjussa. Sinä vain "näet" asian miten ne itsellesi joskus selittänyt.

Kuten aiemmin on tässäkin ketjussa kirjoiteltu, niin nuo TO-tahot ovat puuttuneet vasta näinä päivinä tiedostojenjakoon, koska se ei ole enää järjellistä ja haittaa jo ihan oikeasti teoksien tekoa. Tokihan pientä puuttumista on aina ollut, mutta ne nyt on ollut mitä on ollut.

Lainaus:


Minä käytän paljon rahaa viihteeseen ja kulttuuriin. Haluaisin nähdä koko alan menestyvän entistä paremmin mutta järkikin sanoo, että nykyinen bisnesmalli on vanhettunut ja lakia täytyy muuttaa. Tai sitten molemmat osapuolet kärsivät turhaan ennen väistämätöntä. Warettaminen on ikävä välttämättömyys, se on fakta, se on täällä, se tuo paljon hyvää, se tuo paljon huonoa, se ei vähene vaan kasvaa ja jos kannatan sen loppumista, niin kannatan keinoja millä se lopetetaan. Nuo keinot eivät ole nättejä.

Niinpä ne eivät ole nättejä ja niistä voi syyttää vain nykyaikasta warettamista. Jos se olisikin pysynyt sillä tasolla mitä se oli joskus, niin tuskin mitään ongelmaa olisikaan. Tokihan viihteen myyminen on kasvanut. Sitä sitten voi miettiä miksi se on, mutta ennen pitkää tällä vauhdilla ilman mitään kontrollia waretus syö bittien teon, olkoonkin sitten waretuksen suosio kasvattanut myöskin myyntiä.

coocie98126/152

Lainaus:


Niin kysymys oli aika selkeä ja sen esitti sinulle muistaakseni joku muukin kuin minä. Vastausta ei tietenkään tule, koska se olisi vasten ajatustasi.

Lain mukaan ei ole ja warettaminen ei ole pakko saati velvollisuus. Jos sen kokee velvollisuudeksi, niin sitten se varmaan on itse henkilölle sellainen.

Lainaus:


Niinhän sitä väkisin kysyy ja vaihtoehtoja ajatusmaailmaasi on esitetty puolin ja toisin, ne vain ei mene sinun lamottiin. Jos tekijä on määritellyt tuotteensa myytäväksi, niin kai se ensisijaisesti ajattelee, että teoksen hyödystä myöskin maksetaan? Eli kun et maksa, niin ei sinulla ole oikeutta teoksen hyötyihinkään. Teoksen hyötyarvo on kuitenkin vakio persoonasta riippuen. Samoin on vakio teokseen satsattu sijoitus rahana sekä työtunteina. Ainoa joka vaihtelee, on rahan määrä mitä siitä voi saada. Tuo muuttuja kun sattuu vaihtelemaan myöskin sen mukaan kun vaikka leffaa waretetaan. Sitä siis voidaan kutsua varkaudeksi. Olet siis vienyt tekijän hyötyä ja samalla mitätöinyt työnarvoa.

Nuo kaikki ovat ok näkemyksiä asiasta mutta ne eivät vain mene "lamottiin" kun en vain voi nähdä noilla perusteluilla hommaa varkautena. Ihan sama menetkö elokuvateatteriin tai karuselliin jäniksenä. Et ole varastanut mitään. Oikeuksia ja lakia on kylläkin rikottu. Ostamattajättämispäätös on ainoa joka aiheuttaa tilanteessa tappioita, joten asiaa sopii myös pohtia tuota kautta.

Ymmärrän kyllä miksi teollisuudella on kova halu viljellä tuota näkökulmaa asian suhteen. Voit myös huomata, että minä kutsun rikettä/rikosta sen oikealla nimellä.

Lainaus:


Niin ja tappokin on tappo, noin rikosnimikkeenä, mutta silti jossain määrin puhutaan hengen viemisestä. Sinänsä hauska ajatus, koska eihän ketään saa sitä henkeä, mutta näin kuitenkin asiaa ajatellaan monesti.

Rikosnimi on tappo.

Lainaus:


Eli kyllä noita perusteluja on esitety ihan virallseltakin suunnalta sekä ihan tässä viestiketjussa. Sinä vain "näet" asian miten ne itsellesi joskus selittänyt.

Näen asian niin kuin koen realistiseksi. "Varkaus" ja "kulttuuriteko" ovat vain esittäjän mielipiteen korostamia kuvauksia teolle. Nämä "viralliset" tahot ovat vähiten niitä joita otan nykyään sattuneista syistä vakavasti mutta on sieltä välillä asiaakin kuulunut.

Lainaus:


Kuten aiemmin on tässäkin ketjussa kirjoiteltu, niin nuo TO-tahot ovat puuttuneet vasta näinä päivinä tiedostojenjakoon, koska se ei ole enää järjellistä ja haittaa jo ihan oikeasti teoksien tekoa. Tokihan pientä puuttumista on aina ollut, mutta ne nyt on ollut mitä on ollut.

Niin ovat tehneet. Tuo on fakta.

Lainaus:


Niinpä ne eivät ole nättejä ja niistä voi syyttää vain nykyaikasta warettamista. Jos se olisikin pysynyt sillä tasolla mitä se oli joskus, niin tuskin mitään ongelmaa olisikaan. Tokihan viihteen myyminen on kasvanut. Sitä sitten voi miettiä miksi se on, mutta ennen pitkää tällä vauhdilla ilman mitään kontrollia waretus syö bittien teon, olkoonkin sitten waretuksen suosio kasvattanut myöskin myyntiä.

Siitä voi syyttää warettajia mutta kun katsoo peiliin, niin siitä voi syyttää paljon muutakin. Kumpikaan puoli ei ole täysin viaton mutta jos teon rangaistus ei vastaa teon vakavuutta ja kansa ei tue näitä rangaistuksia, niin se on juuri sitä itseään - markkinatahojen oikeuksien puolustamista keinoja kaihtamatta ja ihmisistä välittämättä.

Jos nuo lait mitä yritetään lobata menevät läpi, niin asia ei enää koske warettajia vaan kansalaisia. Tällöin voidaan myös miettiä, että ovatko teot oikeutettuja.
-------------------

Vastasin jokaiseen kysymykseen ja kerroin oman näkemykseni asiasta.

ed. Tekijänoikeusrike ei edes välttämättä laske tuotteen arvoa vakiona mikä on tyypillistä varastamisessa. Päin vastoin, etenkin "kokeilut" voivat lisätä tuotteen arvoa reilusti. Tämä tähän mikä on varastamista ja mikä ei.

Shadown127/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:


Vastasin jokaiseen kysymykseen ja kerroin oman näkemykseni asiasta.

Joo niin teit, tosin huomaatko mitään erityistä?
Et tietenkään, joten selitän.

Nytkin kirjoitelet sen mukaan mikä missäkin kohtaa kuulostaa sinulle hyvältä. Et voi arvostaa lakia silloin kun se koskettaa sinun määrittelemiä oikeuksia, mutta turvaudut lakiin, jos se vahvistaa sinun näkemystäsi.

Tuon tapon nimikkeenä oti ihan esimerkkinä. Joskus on niin, että rikosnimike on hieman harhaanjohtava tai siten se itse asiassa kertoo paremmin tapahtuneen kuin mitä kansansuussa ajatellaan. Otetaan vaikka esimerkiksi autovarkaus. Ennen se oli autovarkaus kun joku vei autosi parkkiruudusta. Nykyään se on luvaton käyttöönotto. Epäselvää nyt on kumpi on parempi selitys. Sama se on myymälävarkaudessakin. Jos vartia sinut saa kiini ja ottaa takaisin haltuun tavarat, jotka veit, niin oliko se sitten loppupeleissä varkaus. Itse asiassa ei, se on näpistys tiettyn rajaan. Mutta onko se sitten näpistyskään, jos et kuitenkaan mitään saanut?
Kun taas waretat, niin sinä saat jotain käsille. Onko se sitten varkaus kun saat jotain käsille luvatta ja voit hyötyä siitä?

Junamatkasta et varsinaisesti saa mitään pysyvää hyötyä. Ehkä silloin tosiaan on paha mennä sanomaan varkaudesta, eikä ketään varkaudeksi sitä ole sanomassakaan, vai onko? Juna se kuitenkin lonksuttaisi tossa ees taas, ilman jänistäkin tai kilpikonnaa.

Sitten on oma luokkansa "teollisuusvakoilu". Jossain tilanteessa siinäkin puhutaan varkaudesta, jos viedään jotain tietoa, jonka pohjalta jotain asiaa voidaan kehittää, kuten suomalaisille tuttu episodi McLarenin ja Ferrarin välillä.

Mestari81128/152

Iltasanomissa oli tää sama juttu mutta siellä ne kyllä vähän liioiteli, tuntui kuin ne olisi kirjoittaneet mafia tekijöistä.;D Kun mä luin sen uutisen ajattelin onko tää ihan sama uutista;D http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1457908

flycream129/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Siitä voi syyttää warettajia mutta kun katsoo peiliin, niin siitä voi syyttää paljon muutakin. Kumpikaan puoli ei ole täysin viaton mutta jos teon rangaistus ei vastaa teon vakavuutta ja kansa ei tue näitä rangaistuksia, niin se on juuri sitä itseään - markkinatahojen oikeuksien puolustamista keinoja kaihtamatta ja ihmisistä välittämättä.

Jos nuo lait mitä yritetään lobata menevät läpi, niin asia ei enää koske warettajia vaan kansalaisia. Tällöin voidaan myös miettiä, että ovatko teot oikeutettuja.

Tässä asiassa varmasti moni, varsinkin nuoret (kun rahaa ei ole), puolustaa warettamista ja olisihan se mukava jos kaiken saisi ilmaiseksi. Tosiasia vaan on, että maailma ei toimi sillä tavalla vaan rahalla. Ei ole mitenkään yllättävää että suurin osa ihmisistä mieluummin haluisivat kaiken ilmaiseksi, mutta suurin osa heistä ei myöskään mieti mitä se tarkoittaa niille jotka tekevät elokuvia, musiikkia, pelejä ja kaikkia muita asioita mitä nyt waretetaankin. Jos kukaan ei niistä mitään maksaisi, niin millä ne tuhannet ja miljoonat eurot rahoitetaan mitä niiden tekemiseen menee?

Suomessa korvaukset näistä ovat vielä olleet ihan hyvässä luokassa, jopa hieman alakanttiin yksittäisen ihmisen hyväksi. Vaikka itsekin lataan suurimman osan leffoista, peleistä ja muusta jutusta netistä (itseasiassa lähes kaiken), suomalaiset tekijänoikeusvirastot ovat toimineet hyvin. Jenkkilässä korvaukset ovat isompia, mutta tosissaan se vastaa myös aika hyvin sitä rahallista menetystä mitä firmoille on warettamisesta tullut. Suomessa on jopa alimitoitetut korvaukset asiasta, joten nämä "kulttuurintekijät" saisivat olla tyytyväisiä siitä eivätkä yritellä puolustaa warettamistaan jollain tavalla.

Kyseessä on siitäkin huolimatta asia joka vie _paljon_ tuloja ihmisiltä jotka näitä tuotteita tekevät, ja se kuuluukin olla laitonta. Kyllähän se vituttaa jos itseensä osuu se bustaus, mutta suomessa tosiaan ne korvaukset on todella pieniä kunhan ei ole rahallista hyötyä hakenut.

Mitä DRM:ään tulee, niin sitä ei tarvittaisi mikäli ihmiset eivät levittelisi kamaa p2p verkoissa. Myönnän että se ärsyttää minuakin, mutta pitää ajatella myös itsensä ulkopuolelle ja tämä yleinen levitys on juuri se syy miksi drm on olemassa (vaikkei kovin tehokas tapa olekaan, koska piirit on nykyään liian isot)

Shadown130/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti flycream:


Ei ole mitenkään yllättävää että suurin osa ihmisistä mieluummin haluisivat kaiken ilmaiseksi, mutta suurin osa heistä ei myöskään mieti mitä se tarkoittaa niille jotka tekevät elokuvia, musiikkia, pelejä ja kaikkia muita asioita mitä nyt waretetaankin.

Tuohan se on. Se ei todellakaan ole yllättävää miten helppoa on puolustaa omia tekemisiään, kun kyseessä on raha ja ilmaiseksi saaminen.
Kyllähän se on kivaa ilmaiseksi saada kamaa ja kun se ei tekona tunnu mitenkään erityisen konkreettiselta, niin helposti selitellään tekoa ihan pikku juttuna, josta ketään ei kärsi. Kun warettaminen nyt on tosiaan ihan älyttömän helppoa sekä kiini jääminen on suhteellisen epätodennäköistä, niin luonnollisesti sitä tekee yhä useampi ja yhä useampi sen vielä mieltää jotenkin hienoksi jutuksi.

digitalb131/152

Oulun teknologiaosaamisessa on myös kääntöpuolensa.
Hyvä juttu kun tommonen iso piraattijakelija saatiin kiinni. Itse latailen kyllä enää muutenkin musiikit iTunesin Storen kautta ja leffat vuokraan makuunista.
Ja musiikintekijänä kyllä tiedän miten ison työn takana biisien teko on.
Artistien rojaltit vähenevät näin isojen massapiraattien takia. Uskon kuitenkin että vasta on tavoitettu jäävuoren huippu todellisten tekijöiden joukosta. Kyllä isomman jakopalvelimen joka vielä toimii nopeasti ylläpitämiseen tarvitaan jo jonkintasoista osaamista. En usko että joku mattimeikäläinen on todellakaan ollut kyseessä vaan joku joka mahdollisesti on päivätöissä IT-alalla.

parazitez132/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti digitalb:

Kyllä isomman jakopalvelimen joka vielä toimii nopeasti ylläpitämiseen tarvitaan jo jonkintasoista osaamista. En usko että joku mattimeikäläinen on todellakaan ollut kyseessä vaan joku joka mahdollisesti on päivätöissä IT-alalla.

http://www.aboutthescene.com/thescene/system.html ... :) joojoo... varmasti huikeasti vaikutusta warestukseen... :)

flycream133/152

http://proxy.allowed.org/?__new_url=aHR0...XMtMDcxMTIwLw==

näköjään siis MPA, IFPI ja BSA ollut mukana.

coocie98134/152

Lainaus:

Joo niin teit, tosin huomaatko mitään erityistä?
Et tietenkään, joten selitän.

Nytkin kirjoitelet sen mukaan mikä missäkin kohtaa kuulostaa sinulle hyvältä. Et voi arvostaa lakia silloin kun se koskettaa sinun määrittelemiä oikeuksia, mutta turvaudut lakiin, jos se vahvistaa sinun näkemystäsi.

Sinä taas käytät lakia ja omia mielipiteitäsi saadaksesi teon kuulostamaan pahemmalta kuin mitä sen on. Jos laki, oikeudet ja yleinen oikeustaju tukee näkemystäni niin totta kai käytän niitä väitteitteni apuna.

Lainaus:

Tässä asiassa varmasti moni, varsinkin nuoret (kun rahaa ei ole), puolustaa warettamista ja olisihan se mukava jos kaiken saisi ilmaiseksi. Tosiasia vaan on, että maailma ei toimi sillä tavalla vaan rahalla. Ei ole mitenkään yllättävää että suurin osa ihmisistä mieluummin haluisivat kaiken ilmaiseksi, mutta suurin osa heistä ei myöskään mieti mitä se tarkoittaa niille jotka tekevät elokuvia, musiikkia, pelejä ja kaikkia muita asioita mitä nyt waretetaankin. Jos kukaan ei niistä mitään maksaisi, niin millä ne tuhannet ja miljoonat eurot rahoitetaan mitä niiden tekemiseen menee?

Kyllä tuossa asiassa voi puolustaa paljon muuta kuin waretusta. Kun minä puhun korruptiosta ja yritysvallan tuomista vaaroista, niin vastaus on; "haluat kaiken ilmaiseksi". Totta kai ihmiset puolustavat sellaista missä on heille hyötyä mutta huomaa, että ihmisten oikeustajussa on myös järki usein mukana. Pahoinpitelyt, autojen nopeusrajoitukset ja monet muuta lait saavat kansalta kannatusta. Kansa ei ole vain egoisteja jotka näkevät mahdollisuuden hyötyä kaikesta ilman seurauksia.

Otetaan esimerkiksi juuri Ranskassa tullut lakiehdotus jossa perustettaisiin irtonainen elin sulkemaan piraattien nettiyhteyksiä. Tämä voi kuulostaa tehokkaalta mutta tämä tarkoittaisi, että yhdellä rikollisuuden ja rikkeiden alalla ihmisillä ei ole yhtä hyvää oikeusturvaa. Yrityksille on kirjaimellisesti annettu laillinen oikeus rankasta ihmisiä tuomioistuimen tapaan. Tulee olemaan hauska nähdä, että miten valitusprosessi toimisi tuollaisen lain alla.

Vielä kun jatketaan teoriaa eteenpäin, että yrityksillä on laillinen rankaisuvalta, niin miksi viihdeteollisuus olisi muita etuoikeutetumpi. Tässä vaiheessa slippery slope-teoriat tulevat esille helposti ja niiden tie näyttää erittäin uhkaavalta kansalaisille - ei piraateille. Jos tiedostojenjakoa ei näe vaarallisena asiana mutta yritysvallan näkee, niin on lähes turhauttava kuulla argumentteja kuten; "haluat kaiken ilmaiseksi".

Shadown135/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:


Sinä taas käytät lakia ja omia mielipiteitäsi saadaksesi teon kuulostamaan pahemmalta kuin mitä sen on. Jos laki, oikeudet ja yleinen oikeustaju tukee näkemystäni niin totta kai käytän niitä väitteitteni apuna.

Toi oli taas tota tyypillistä sinua. Vedät aivan älyttömiä johtopäätöksiä. Minä nyt pidän kiini yhdestä linjasta. Sinusta se voi kuulostaa epäreilulta, koska itse et siihen selvästikkään pysty.
Sen kun huomaa jo sinun kaikesta kirjoittelusta. Vaihdat puheenaihetta sopivin välein, kun tilanne sitä "edellyttää". Esimerkiksi voit ihan helposti ensin perustella/selitellä tekojasi kulttuurinjaolla ja sen tapasilla asioilla ja jälkeenpäin sanoa, ettei ne ole sinun perusteluja/selityksiä ja ettei sinun tarvitse etkä ole perustellut/selitellyt tekojasi, koska ne ovat sinun asioita. Seuraavassa mutkassa taas kun naureskelen kirjoituksiasi, niin sanotkin "Hei mutta mä olen perustellut, mutta koen sen nykyään turhaksi".
Samanlainen systeemi pelaa ton lain kanssa. Perustelet lakiin kyllä kevyesti juttuja kuten rikoslajikkeiden kuvaus jne. mutta silti on hankalaa huomata, että warettaminen nyt on vain laitonta ja siitä voi oikeasti tulla tappioita tekijöille.

Lainaus:


Vielä kun jatketaan teoriaa eteenpäin, että yrityksillä on laillinen rankaisuvalta, niin miksi viihdeteollisuus olisi muita etuoikeutetumpi.

Tähän voisi auttaa esim. sinun kaltaisten ihmisten oikeustajun muutos. Kuten jo aiemmin on kirjoiteltu, niin mikä velvollisuus on warettaa sisällöstä riippumati? Jos waretus olisi pysynyt sellaisena kuin se joskus oli (eli waretusta sillon tällöin), niin mitään tälläistä ei olisi tapahtunut.
Jos autojakin vietäisiin pihalta ihan tosta vaan, eikä sille oikein voitaisiin mitään, niin luuletko, ettei mitään tapahdu?
Rangaistusmetodeila kun tuntuu olevan joka asiassa tapana koventua sitä mukaan kuin teot yleistyy.

BlasterX136/152

Pakko sanoa, että tämä on ollut todella hyvää keskustelua. Olen lähinnä seurannut sivusta, mutta tuommoinen jäi häiritsemään.

Lainaus:

Jenkkilässä korvaukset ovat isompia, mutta tosissaan se vastaa myös aika hyvin sitä rahallista menetystä mitä firmoille on warettamisesta tullut.


Niin. Haluaisin ottaa esimerkiksi tähän Yhdysvaltalaisen Jammie Thomasin, joka sai 222000 dollarin korvaukset maksettavakseen 24 kappaleen jakamisesta. Ok, eipä tuossa mitään - potentiaalinen menetys on saattanut parhaimmillaan olla tuota luokkaa (tuskin kuitenkaan on). Mutta se häiritsee, että jakamista/jakoon laittamista ja jakamiseen käytettäviä ohjelmia ei pystytty todistamaan. Kuulostaa hieman oudolta...?

Mutta niinhän se on warettaessa, että turhaan sitä alkaa itselleen kaunistelemaan. Siivooja on siistijä ja huora seksipalvelujen tarjoaja - perustarkoitus ei muutu.

Mutta eikö se ole vielläkin niin, että enemmän tavaraa liikkuu kaverille lainaillessa, ja kaverilta kopioidessa. Ainakin omassa kaveripiiriirissä lainaillaan hyvinkin aktiivisesti uusimpia DVD-levyjä ja peli asentuu moneen koneeseen, mikäli vain mahdollista. Tuohon ei Teosto pysty ikinä puuttumaan.

Shadown137/152

Lainaus:

Tuohon ei Teosto pysty ikinä puuttumaan.

Eikä se haluakkaan.

Ongelmahan muodostuu pitkälti siitä, että TO-tahot mielletään järjestöiksi jotka puuttuisi kaikkeen median liikkumiseen. Siitähän ei ole kyse, vaan siitä miten ne liikkuu ja millä voluumeilla.

Jos mä haen torrentin avulla vaikka nyt TPB:sta jonkun leffan, niin sitä nyt ei oikein mitenkän voi luokitella kavereilta saatuun materiaaliin, kun en tunne jakajaakaan.

BlasterX138/152

Lainaus:

Jos mä haen torrentin avulla vaikka nyt TPB:sta jonkun leffan, niin sitä nyt ei oikein mitenkän voi luokitella kavereilta saatuun materiaaliin, kun en tunne jakajaakaan.

Tämän oikeastaan tiesin jo, ja se piraattiliiton määrittelemästä kulttuurinjakamisesta tekeekin naurettavaa.

coocie98139/152

Lainaus:


Toi oli taas tota tyypillistä sinua. Vedät aivan älyttömiä johtopäätöksiä. Minä nyt pidän kiini yhdestä linjasta. Sinusta se voi kuulostaa epäreilulta, koska itse et siihen selvästikään pysty.

Tämä on taas tyypillistä sinua. Sen sijaan, että jatkaisit keskustelua argumenteilla, niin käännät keskustelun vastapuolen pilkkaamiseen. Onhan tuo tehokasta jos paukut eivät riitä perustelemaan omia mielipiteitä mutta argumentit ovat yleensä tehokkaampia keskustelussa. Omassa linjassa minäkin pysyn ja edelleen, jos sinne ruutuun ei ilmesty mitä haluaa, niin turha ruveta itkemään.

Lainaus:


Sen kun huomaa jo sinun kaikesta kirjoittelusta. Vaihdat puheenaihetta sopivin välein, kun tilanne sitä "edellyttää". Esimerkiksi voit ihan helposti ensin perustella/selitellä tekojasi kulttuurinjaolla ja sen tapasilla asioilla ja jälkeenpäin sanoa, ettei ne ole sinun perusteluja/selityksiä ja ettei sinun tarvitse etkä ole perustellut/selitellyt tekojasi, koska ne ovat sinun asioita. Seuraavassa mutkassa taas kun naureskelen kirjoituksiasi, niin sanotkin "Hei mutta mä olen perustellut, mutta koen sen nykyään turhaksi".

En alun perin nähnyt mitään syytä perustella asiaa sinulle, sillä tapanasi on vain tivata vastausta ja ohittaa se tyhmillä lauseilla kuten; "älä selittele". Perustelua ei vaihdettu mutta se sen sijaan annettiin kun erehdyin luulemaan, että olisit niistä oikeasti kiinnostunut - mitä et selvästikään ole. Kuvittele jos minäkin vastaisin perusteluihisi tiedostojenjaon pahuudesta aina; ”älä selittele”. Tyhmältä minä vain vaikuttaisin ja ei se varmasti keskustelunintoa kasvattaisi.

Lainaus:


Samanlainen systeemi pelaa ton lain kanssa. Perustelet lakiin kyllä kevyesti juttuja kuten rikoslajikkeiden kuvaus jne. mutta silti on hankalaa huomata, että warettaminen nyt on vain laitonta ja siitä voi oikeasti tulla tappioita tekijöille.

On tuo laitonta ja kyllä siitä voi tulla tappiota. Niitä en ole ikinä kieltänyt mutta sitä vastaan olen puhunut, että teoreettiset tappiot ostamattajättämispäätöksistä eivät ole hyviä syitä lain kiristämiseen ja kollektiivisiin rangaistuksiin joissa koko kansan oikeuksia vähennetään.

Lainaus:


Tähän voisi auttaa esim. sinun kaltaisten ihmisten oikeustajun muutos. Kuten jo aiemmin on kirjoiteltu, niin mikä velvollisuus on warettaa sisällöstä riippumati?

"minun kaltainen" on taas sinun tapainen yritys kääntää keskustelu henkilöön. Teet turhia oletuksia ja yleistyksiä joiden seurauksena näytät vain ylimieliseltä ja lapselliselta. Jos tuo on argumenttiesi tavoite, niin jatka samaa rataa. Itselläni tulee sisällöstä riippumatta lataamisesta mieleen kokeilu mutta tuskin ihmiset lataavat vain itse lataamisen ilosta. Jos he näin tekevät niin olen kyllä aika yllättynyt. Tosin se ei muuta näkemyksiäni mitenkään. Minä odotan sellaista asennemuutosta viihdeteollisuudelta, että he rupeavat kunnioittamaan ihmisen oikeuksia mutta tuskin niiltä sitä järkeä voi odottaa kuten normaaleilta ihmisiltä. Jos joku tuntee tuon velvollisuudekseen, niin se voi todennäköisesti liittyä siihen, että teollisuus on menettänyt tämän ihmisen silmissä kaiken kunnioituksen ja hän näkee lait ja tekijänoikeudet aasina jota täytyy pitää pilkkanaan. Tosin tämä arvailu on turhaa, sillä minä pidän fyysisistä tuotteista ja käytän niihin rahaa.

Lainaus:


Jos waretus olisi pysynyt sellaisena kuin se joskus oli (eli waretusta sillon tällöin), niin mitään tälläistä ei olisi tapahtunut.
Jos autojakin vietäisiin pihalta ihan tosta vaan, eikä sille oikein voitaisiin mitään, niin luuletko, ettei mitään tapahdu?
Rangaistusmetodeila kun tuntuu olevan joka asiassa tapana koventua sitä mukaan kuin teot yleistyy.

Materiaalisten autojen vertailu immateriaaliseen omaisuuteen tekee jo koko kappaleesta naurettavan mutta kaipa tähän silti voi vastata. Rangaistumetodeilla ei ole ollut mitään vaikutusta koko ilmiön vähentämiseen, joten en todellakaan ole noin naivii ja oleta niiden olevan mikään ratkaisu - etenkään oikeutettu ratkaisu, kun ne eivät vähennä tiedostojenjakamista mutta ne leikkaavat ihmisten oikeuksia ja oikeusturvaa. Jos tilannetta ei voida muuttaa tuolla tavoin, niin ehkä se kuuluisa sopeutuminen olisi parempi ratkaisu. Näin minun mielestäni. Teon yleistyminen ei omasta mielestäni ole syy rangaistuksien nostamiseen joka tilanteessa. Autovarkauksissa ehkä mutta suosittelisin enemmän tehostettua valvontaa, kuten kännykän käytössä ajon aikana tehtiin.

Shadown140/152

Keskustelukumppania on helppo lähteä pilkkaamaan, kun se ei pysy linjassaan. Kannattaa oikeasti tutustua mitä olet kirjoittanut. Ei sinun kirjoitukset siitä miksikään muutu jos koetat lähteä minua syyttämään samoista asioista kun minä sinua.

Kirjoituksesi nyt vain on tota yleistä höpinää, joista paistaa selityksen maku, jo siksi, koska vaihtelet linjaasi sen mukaan mikä on kulloinkin paras tilanteeseen. Voisin kuvitella, että siellä päässä on joku ehkä noin 20 vuotias (parin vuoden virhemarginaali molempiin suuntiin) maailmanparantaja, mutta voihan siellä olla joku vanhempikin maailmanparantaja, näistä ei tiiä koskaan.

Jostain systä myöskin juuri minun kimppuuni isket kokoajan. Olihan tossa joku muukin joka naureskeli sinun "kulttuurinjaollesi". Ai mutta unohdin, eihän sulla taas ollutkaan mitään seliteltävää. :D

Mutta joo, turha tätä keskutelua on jatkaa sinänsä. Kuten ehkä huumaltasi voit jossain vaiheessa huomata, niin en vastusta sinänsä sitä sinun "kulttuurinjakoasi", mutta vastustas nykyistä tapaa harrastaa sitä tyylilä "minulle kaikki ja äkkiä keltä tahansa". Eikä myöskään TO-tahot ajattele ihan kuten sinä luulet.

Ja kyllä rangaistusmetodeilla on vaikutusta, se on varmaa. Voin sen omasta kokemuksesta sanoa. En enää meinaan alkais pitämään mitään ware-purkkia nurkassa.

coocie98141/152

Erittäin kovilla rangaistuksilla tuo tiedostojenjako saataisiin mitä todennäköisimmin ajettua maan alle mutta en edes halua kuvitella, että millä hinnalla tuo tulisi. Amerikan erittäin tiukatkaan lait eivät ole saaneet tiedostojenjakoa laskuun, joten siinä on sinulle mietittävää. Jos argumentit ovat loppu, niin lopetetaan vaan. Ei minullakaan ole hirveästi motivaatiota vetää tätä threadia lokauskilpailuksi - millaiseksi se selvästi on jo mennyt.

Jos joillain muilla on kysyttävää näkemyksistäni niin totta kai voi kysyä mutta se on toinen asia, että jaksanko vastata johonkin muka aikuiseen viestiin tyyliin; "idiootti, et vain tajua". Nauretaan sitten yhdessä, sillä nämä keskustelut eivät vaikuta yhteiskunnan suuntaan ollenkaan ja me molemmat tiedämme, että naru kiristyy meidänkin kaulallamme, harrastimmepa tiedostojenjakoa tai emme...

Shadown142/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Erittäin kovilla rangaistuksilla tuo tiedostojenjako saataisiin mitä todennäköisimmin ajettua maan alle mutta en edes halua kuvitella, että millä hinnalla tuo tulisi. Amerikan erittäin tiukatkaan lait eivät ole saaneet tiedostojenjakoa laskuun, joten siinä on sinulle mietittävää. Jos argumentit ovat loppu, niin lopetetaan vaan. Ei minullakaan ole hirveästi motivaatiota vetää tätä threadia lokauskilpailuksi - millaiseksi se selvästi on jo mennyt.

Niin, ei varmana ole laskuun mennyt, mutta varmasti hillitsee nousua, kun jengi huomaa mitä voi tapahtua.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Jos joillain muilla on kysyttävää näkemyksistäni niin totta kai voi kysyä mutta se on toinen asia, että jaksanko vastata johonkin muka aikuiseen viestiin tyyliin; "idiootti, et vain tajua". Nauretaan sitten yhdessä, sillä nämä keskustelut eivät vaikuta yhteiskunnan suuntaan ollenkaan ja me molemmat tiedämme, että naru kiristyy meidänkin kaulallamme, harrastimmepa tiedostojenjakoa tai emme...

Joo se menee "lokauskilvaksi", kun ei toi sun paksu kallo oikein omaksu mitään uutta ja tekstit muutenkin jo menee surkuhupaiseviksi saman asian jankkaamiseksi "Waretus niinq ei oo varkautta ja siinä noin muutenkaa ole mitään pahaa". Itse asiassa se tuntuu päivästä päivään menevän vain enempi umpi jäähän. Myöskään ketäään ei ole väittänyt, että yhteiskunta nyt muuttuu juuri meidän jutuista, vaikka tuntuukin, että sinulla on jokin velvollisuus vastata sanoen "jos joku muu sanoo jotain niin voin suuressa suuruudessani kenties vastata". Tossa on muutama muukin täysin samoilla linjoilla kirjoitellut sinulle kuin minä, siltikin samaa jankutusta tulee.

BTW. Mun kaulallani ei mikään kiristy. Mulla kun ei ole mitään pakottavaa tarvetta warettaa. Mulla on oikeasti muutakin tekemistä, kuin imuttaa narut kuumina bittejä kiintikselle ja todeta "Tää on mun harrastus". Jos mä haluan oikeasti warettaa jatkossakin, niin teen sen vanhaan tapaan, kavereiden välityksellä.

coocie98143/152

Ei minullakaan ole mitään pakkoa tiedostojenjaolle enkä ole ikinä "harrastanut sitä putket kuumina" mutta on se silti paras tapa kaltaiselleni keräilijälle löytää jotain ostettavaa. Kaikkea onnea sinullekin "niinQ" ;P

Xaboom144/152

Nytkö se sitten loppu =(

stillborn145/152

Tämä kaikki on vain normaalia kehitystä, mitä uudet tekniset innovaatiot ja maailman verkottuminen ovat saaneet aikaan. Yritykset puolustavat etujaan, mikä on ihan ymmärrettävää. Kuluttajat puolustavat etujaan warettaa vastustamalla lakeja, jotka tekevät siitä rikollista ja hankalaa: aivan yhtä ymmärrettävää. Kaikista parasta olisi, että waretus painuisi takaisin maan alle ja muuttuisi taas vaikeaksi, mitä se olikin, niin hardcore-warettajat saisivat jatkaa harrastamistaan, tavikset ostaisivat sen verran mediaa, että omistajat olisivat tyytyväisiä ja maassa olisi rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Siihen asti puolustetaan oikeuksiamme kukin tahoillaan.

Xaboom: muuten hyvä sigu ja täynnä asiaa, mutta mestarin nimi kirjoitetaan pienellä..

Shadown146/152

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

Tämä kaikki on vain normaalia kehitystä, mitä uudet tekniset innovaatiot ja maailman verkottuminen ovat saaneet aikaan. Yritykset puolustavat etujaan, mikä on ihan ymmärrettävää. Kuluttajat puolustavat etujaan warettaa vastustamalla lakeja, jotka tekevät siitä rikollista ja hankalaa: aivan yhtä ymmärrettävää. Kaikista parasta olisi, että waretus painuisi takaisin maan alle ja muuttuisi taas vaikeaksi, mitä se olikin, niin hardcore-warettajat saisivat jatkaa harrastamistaan, tavikset ostaisivat sen verran mediaa, että omistajat olisivat tyytyväisiä ja maassa olisi rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Siihen asti puolustetaan oikeuksiamme kukin tahoillaan.

Toi tosiaan on se paras juttu. Ihan turhaa lähteä puolustamaan nykyaikasta warettamista, koska sen nyt tajuaa hullukin ottallaan, että TO-tahot tulee toimintaan puuttumaan yhä kovemmin, koska se nyt on täysi fakta, että waretus syö tuotantoakin...ainakin sitten ennenpitkää.

robsku147/152

Lainaus:

Teoksen hyötyarvo on kuitenkin vakio persoonasta riippuen. Samoin on vakio teokseen satsattu sijoitus rahana sekä työtunteina. Ainoa joka vaihtelee, on rahan määrä mitä siitä voi saada. Tuo muuttuja kun sattuu vaihtelemaan myöskin sen mukaan kun vaikka leffaa waretetaan. Sitä siis voidaan kutsua varkaudeksi. Olet siis vienyt tekijän hyötyä ja samalla mitätöinyt työnarvoa.

Tuolla tavalla voit "varastaa" (laitan lainausmerkkeihin kun käytän sanaa siinä merkityksessä jonka sinä olet sille määritellyt) jotakin vain jos siinä tapauksessa, että jättäisit warettamatta niin tosiaan menisit ja ostaisit sen ohjelmiston. Minullakin oli joskus koulusta poltettu kopio Windows 2000 käyttöjärjestelmästä ja sitä vähän pyörittelinkin vmwarella linuxin päällä, mutta en olisi mennyt sitä missään tapauksessa ostamaan vaikken olisi sitä kopioinut, koska sen arvoinen se ei todellakaan ole (eikä ko. tuotteen tehnyt firma todellakaan mielestäni ansainnut saada rahaa edes teoreettisesta hyvästä tuotteesta jos niiltä sellaisia on olemassa, mutta se ei ole pointtina). Kukaan ei tähän mennessä ole oikein selittänyt minulle, että kuka tässä tällöin jää ilman rahaa? Ok, se softafirma? Mutta kun se jäisi ilman sitä muutenkin niin miten sitä voi edes rinnastaa varastamiseen, saatika käyttää suoraan sitä sanaa asiasta?

Jos warettaa jotakin jonka aikoisi ostaa niin asia on tietenkin hieman eri, mutta kun yleisesti puhutaan warettamisesta niin erittäin monessa tapauksessahan näin ei ole.

Viestisi viimeistä kommenttia jonka vahingossa poistin, enkä siis lainaa sitä en ymmärrä: miten, jos warettaminen on kasvattanut myyntiä saadaan yhtälö jossa se johtaa bittien tuotannon loppumiseen?

Eikä se muutenkaan mihinkään loppuisi - osittain se siirtyy kokoajan eri bisnesmalleille ja osittain vallan eri lähtökohdista tuottamiselle kuin bisnekselle. Esim suurin osa käyttämistäni ohjelmistoista ei nykyiselläänkään ole maksullisia eikä suurin osa niistä ole edes tehty bisnesmielellä (vaikka niilläkin usein jokin muu taho kuin yksittäisen ohjelman tehnyt taho tekee jo bisnestä). Tässä lopussa vaihdoin aihetta, ihan viimeinen teksti ei enää koska waretusta vaan muita bisnesmalleja ja tuotantotapoja joita waretus ei edes kosketa.

Shadown148/152

Lainaus:


Tuolla tavalla voit "varastaa" (laitan lainausmerkkeihin kun käytän sanaa siinä merkityksessä jonka sinä olet sille määritellyt) jotakin vain jos siinä tapauksessa, että jättäisit warettamatta niin tosiaan menisit ja ostaisit sen ohjelmiston. Minullakin oli joskus koulusta poltettu kopio Windows 2000 käyttöjärjestelmästä ja sitä vähän pyörittelinkin vmwarella linuxin päällä, mutta en olisi mennyt sitä missään tapauksessa ostamaan vaikken olisi sitä kopioinut, koska sen arvoinen se ei todellakaan ole (eikä ko. tuotteen tehnyt firma todellakaan mielestäni ansainnut saada rahaa edes teoreettisesta hyvästä tuotteesta jos niiltä sellaisia on olemassa, mutta se ei ole pointtina). Kukaan ei tähän mennessä ole oikein selittänyt minulle, että kuka tässä tällöin jää ilman rahaa? Ok, se softafirma? Mutta kun se jäisi ilman sitä muutenkin niin miten sitä voi edes rinnastaa varastamiseen, saatika käyttää suoraan sitä sanaa asiasta?

Jos warettaa jotakin jonka aikoisi ostaa niin asia on tietenkin hieman eri, mutta kun yleisesti puhutaan warettamisesta niin erittäin monessa tapauksessahan näin ei ole.

Viestisi viimeistä kommenttia jonka vahingossa poistin, enkä siis lainaa sitä en ymmärrä: miten, jos warettaminen on kasvattanut myyntiä saadaan yhtälö jossa se johtaa bittien tuotannon loppumiseen?

Eikä se muutenkaan mihinkään loppuisi - osittain se siirtyy kokoajan eri bisnesmalleille ja osittain vallan eri lähtökohdista tuottamiselle kuin bisnekselle. Esim suurin osa käyttämistäni ohjelmistoista ei nykyiselläänkään ole maksullisia eikä suurin osa niistä ole edes tehty bisnesmielellä (vaikka niilläkin usein jokin muu taho kuin yksittäisen ohjelman tehnyt taho tekee jo bisnestä). Tässä lopussa vaihdoin aihetta, ihan viimeinen teksti ei enää koska waretusta vaan muita bisnesmalleja ja tuotantotapoja joita waretus ei edes kosketa.

Kaiken kaikkiaan melko sekava teksti, jonka voisi lyhentää ihan vain, että "Olen käyttänyt Windows 2000 käyttöjärjestelmää hetken. Onko laitonta vaiko ei?".

Se on laitonta. Eri asia onko se kovin vakavaa, mutta olet silti käyttänyt maksullista materiaalia ja olisit saanut ilmaiseksi Microsoftilta RC-version testattavaksi halutessasi. Toimittavat muuten ilmaiseksi postin välityksellä.

robsku149/152

Lainaus:

Lainaus:


Tuolla tavalla voit "varastaa" (laitan lainausmerkkeihin kun käytän sanaa siinä merkityksessä jonka sinä olet sille määritellyt) jotakin vain jos siinä tapauksessa, että jättäisit warettamatta niin tosiaan menisit ja ostaisit sen ohjelmiston. Minullakin oli joskus koulusta poltettu kopio Windows 2000 käyttöjärjestelmästä ja sitä vähän pyörittelinkin vmwarella linuxin päällä, mutta en olisi mennyt sitä missään tapauksessa ostamaan vaikken olisi sitä kopioinut, koska sen arvoinen se ei todellakaan ole (eikä ko. tuotteen tehnyt firma todellakaan mielestäni ansainnut saada rahaa edes teoreettisesta hyvästä tuotteesta jos niiltä sellaisia on olemassa, mutta se ei ole pointtina). Kukaan ei tähän mennessä ole oikein selittänyt minulle, että kuka tässä tällöin jää ilman rahaa? Ok, se softafirma? Mutta kun se jäisi ilman sitä muutenkin niin miten sitä voi edes rinnastaa varastamiseen, saatika käyttää suoraan sitä sanaa asiasta?

Jos warettaa jotakin jonka aikoisi ostaa niin asia on tietenkin hieman eri, mutta kun yleisesti puhutaan warettamisesta niin erittäin monessa tapauksessahan näin ei ole.

Viestisi viimeistä kommenttia jonka vahingossa poistin, enkä siis lainaa sitä en ymmärrä: miten, jos warettaminen on kasvattanut myyntiä saadaan yhtälö jossa se johtaa bittien tuotannon loppumiseen?

Eikä se muutenkaan mihinkään loppuisi - osittain se siirtyy kokoajan eri bisnesmalleille ja osittain vallan eri lähtökohdista tuottamiselle kuin bisnekselle. Esim suurin osa käyttämistäni ohjelmistoista ei nykyiselläänkään ole maksullisia eikä suurin osa niistä ole edes tehty bisnesmielellä (vaikka niilläkin usein jokin muu taho kuin yksittäisen ohjelman tehnyt taho tekee jo bisnestä). Tässä lopussa vaihdoin aihetta, ihan viimeinen teksti ei enää koska waretusta vaan muita bisnesmalleja ja tuotantotapoja joita waretus ei edes kosketa.

Kaiken kaikkiaan melko sekava teksti, jonka voisi lyhentää ihan vain, että "Olen käyttänyt Windows 2000 käyttöjärjestelmää hetken. Onko laitonta vaiko ei?".

Se on laitonta.

Kyllähän minä sen laittomaksi tiedän. Ja myös, ettei se ole - tai ainakaan ollut silloin - rankaistavaa, vaikka laitonta olikin. Kun omaan käyttöön täysin oli. Mutta minulle tässä kokoasiassa ei lailla ole mitään merkitystä, joskin monilla muilla asioilla on, mutta vain yhtä niistä oikeastaan kysyin - en siis, että onko se laitonta vaiko ei.

Lainaus:

Eri asia onko se kovin vakavaa, mutta olet silti käyttänyt maksullista materiaalia ja olisit saanut ilmaiseksi Microsoftilta RC-version testattavaksi halutessasi. Toimittavat muuten ilmaiseksi postin välityksellä.

Ei tuollaisesta RC-versiota ole minusta paljoa kylillä kuuluteltu, eikä asia kiinnostanut minua kovinkaan paljon. Endline on, että kun se sattui olemaan ilmaiseksi saatavilla ja nokan edessä niin otin itselleni kopion, mutta maksanut en siitä olisi kuitenkaan, eikä se minusta täten ketään haitannut - vielä vähemmän jos tuollainen RC-versio on ilmainen ja jos siitä olisin saanut saman hyödyn. Ikävä kyllä, sillä minä tuntisin vain pientä sisäistä mielihyvää jos siitä oikeasti olisi ko. softafirmalle harmia ;)

Shadown150/152

Lainaus:


Kyllähän minä sen laittomaksi tiedän. Ja myös, ettei se ole - tai ainakaan ollut silloin - rankaistavaa, vaikka laitonta olikin.

Saisko tämän "joda-imitaation" silleen selkokielellä, että oliko vaiko ei ollut mielestäsi?

Lainaus:

Kun omaan käyttöön täysin oli.

Muistaakseni ohjelmistojen kohdalla ei ole sama laki voimassa kuin viihdeteollisuuden kohdalla.

Mitä tulee kuuluttamiseen, niin voihan sitä kysellä valmistajilta silleen oma-aloitteisesti.

robsku151/152

Lainaus:

Lainaus:


Kyllähän minä sen laittomaksi tiedän. Ja myös, ettei se ole - tai ainakaan ollut silloin - rankaistavaa, vaikka laitonta olikin.

Saisko tämän "joda-imitaation" silleen selkokielellä, että oliko vaiko ei ollut mielestäsi?

Mikä tuossa nyt oli epäselvää? Kaupallisen ohjelman piraattikopion hankkiminen itselle ja yksityinen käyttö ei ole rangaistava rikos, tai ei ainakaan ollut tuolloin, enkä ole tietoinen, että laki olisi muuttunut tuosta.

Lainaus:

Lainaus:

Kun omaan käyttöön täysin oli.

Muistaakseni ohjelmistojen kohdalla ei ole sama laki voimassa kuin viihdeteollisuuden kohdalla.

Mitä tulee kuuluttamiseen, niin voihan sitä kysellä valmistajilta silleen oma-aloitteisesti.

Voi kysellä, mutta kun ei ihan rehellisesti vain kiinnostanut eikä itselläni ole sitä tarvetta kummemmin oikeuttaa itselleni. Se ei vain ollut pointtini.

Anyway, tuolta osin laki pätee kyllä ohjelmistoihin ellei ole muuttunut. Sitten jos teet edes esim. piraattiphotoshopilla kuvan jonka laitat yleiseen levitykseen niin käsittääkseni mennään rankaistavan puolelle.

Shadown152/152

Lainaus:


Mikä tuossa nyt oli epäselvää? Kaupallisen ohjelman piraattikopion hankkiminen itselle ja yksityinen käyttö ei ole rangaistava rikos, tai ei ainakaan ollut tuolloin, enkä ole tietoinen, että laki olisi muuttunut tuosta.

Joo, kun vähän kakistaa, niin tuleehan sieltä ihan selvääkin.

Lainaus:


Voi kysellä, mutta kun ei ihan rehellisesti vain kiinnostanut eikä itselläni ole sitä tarvetta kummemmin oikeuttaa itselleni. Se ei vain ollut pointtini.

Joo ja mun pointti nyt on se, että maailma on täys näitä "emmä tiedä" tyyppejä. Eli kyllä demot ja lailliset kokeiluversiot yleensä saa, jollei muuta, niin kysymällä. En minäkään tiennyt noista RC-versioista, että niitä jaeltais ilmaiseksi koekäyttöön. Tulin vain kysyneeksi. Tietyllä tapaa helpompaakin tollasta kokeilla, jos sattuu olemaan tarve aktivoida lisensi tai jotain. Tietysti Win2k suhteen aktivointia ei ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT