AfterDawn logo

Wii ei toista DVD-elokuvia tänä vuonna

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
9 kommenttia

Nintendo suosittu Wii-pelikonsoli ei ole toistaiseksi sisältänyt mahdollisuutta DVD-elokuvien toistamiseen. MOD-piirin ja erillisen toisto-ohjelman avulla DVD-elokuvia on voinut kuitenkin toistaa Wiillä jo muutaman kuukauden ajan ja nyt myös Nintendo on vahvistanut että DVD-elokuvien toistaminen tulee mahdolliseksi Wiillä ilman MOD-piiriä.

Kuluttajien harmiksi kyseinen ominaisuus ei ehdi kuitenkaan markkinoille tämän vuoden puolella, sillä Nintendolla on täysi työ saada tarpeeksi konsoleita joulumarkkinoille, joten DVD-elokuvien tukevan mallin valmistaminen on jätetty ensi vuoden puolelle.

Tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta siitä, että tarvitaanko DVD-elokuvien toistoon kokonaan uusi versio konsolista vai tullaanko DVD-elokuvien toistoon kykenevä ohjelmisto lisäämään Wiin kauppapaikalle, josta halukkaat voivat sen sitten ostaa erikseen.

Wiin DVD-tukea lupailtiin ensimmäisen kerran kuluttajille jo viime vuoden puolella, mutta toistaiseksi asiat eivät ole edenneet ennakoitujen aikataulujen mukaan. Nintendo on pahoitellut ominaisuuden myöhästymistä Nintendon japaninkielisellä sivustolla, mutta muiden maiden Nintendo-sivustot eivät ainakaan toistaiseksi mainitse tukea DVD-elokuvien toistamiselle, joten pahimmassa tapauksessa ominaisuus ei koskaan rantaudu Japanin ulkopuolelle.


Lähteet:
Gizmodo
ITviikko

9 KOMMENTTIA

haxorfox1/9

elikkä siis mod-piirejä hankkimaan :/

mjk2/9

Työkaverini hommasi pojalleen wiin ja siinä on mod-piiri joka kykenee toistamaan dvd-elluja, eikun tilaus vetämään piireistä :-p

popini3/9

Ei ole kyllä minun mielestäni ihan tärkein ominaisuus Wii:llä, että voi katsoa leffoja

admins4/9

varmaan normi dvd levyjen käyttö mahdollisuus aiheuttaa mahdollisuuden kopio pelilevyjen käyttön. Eikä sitä riskiä haluta ottaa

Aunustico5/9

Lainaus:

Ei ole kyllä minun mielestäni ihan tärkein ominaisuus Wii:llä, että voi katsoa leffoja

Tuskin on kuitenkaan tarkoitus kerätä aimo läjää erilaisia teknisiä laitteita TV-tason alahyllylle, jolloin on varmasti ihan pätevää jos konsoli toimittaisi DVD-soittimen asemaan.

Ja joku joka haluaa sekä Wiin että DVD soittimen, joutuu lisäämään budejttiin sen 50-150 euroa riippuen, millaista soitinta halajaa.

Feron6/9

Vinkkinä siis perheille: Muksut voivat kohta katsoa DVD-piirrettynsä omassa huoneessa Wii-konsolillaan, eikä tarvitse lainata isin ja äiskän olkkarin kallista DVD-soitinta. ;)

Paremmat rahat Nintendo saisi, jos DVD-toisto tulisi ohjelmallisena varsinkin joulua miettien, voisin kuvitella: "Äiti: Ostetaanko lapsille Wii, kun ne sitä pukilta toivoivat? Isä: Ei osteta vielä, odotetaan ensi vuoteen, kun tulee se uusi malli, joka toistaa DVDt."

Shadown7/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti admins:

varmaan normi dvd levyjen käyttö mahdollisuus aiheuttaa mahdollisuuden kopio pelilevyjen käyttön. Eikä sitä riskiä haluta ottaa

Siis ihan normi DVD-levyillähän ne Wiin pelit on jo nytkin ja ihan normi DVD-levyille ne kopiot nyt jo poltellaan modatuissa konsoleissa.

Varmaan suurin syy jättää DVD-leffojen toisto pois, oli ihan vaan lisensimaksut.

jaska5518/9

nyt kävi wiille huonosti

-nick-9/9

no eipä tuo itselle mitään elämystä toisi, pelikoneeksi tuo on tehtykkin, jo niin onnettomien audiolähtöjen takia käytän mielummin normi dvd soitinta koska kotiteatterivermeet omistan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT