AfterDawn logo

Brasiliassa kolme jättimäistä piraattitakavarikkoa

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
13 kommenttia

Brasiliassa iskettiin lokakuun aikana kolmeen otteeseen tunnettujen piraattien kimppuun. Jokaisessa ratsiassa on takavarikoitiin suuria määriä laittomia levyjä ja niiden valmistamiseen käytettyä laitteistoa.

Ensimmäinen tapaus sattui lokakuun 5. päivänä, kun Farroupilhan kaupungissa takavarikoitiin miljoona tyhjää optista levyä, 200 tallentavaa asemaa ja kannettavia tietokoneita. Kannettavien tietokoneiden yhteenlaskettu arvo oli noin 500 000 dollaria. Tuotteet oli ollut tarkoitus kaupata Brasilian piraattimarkkinoilla.

Toinen suuri operaatio suoritettiin lokakuun 15. päivänä. Brasilian viranomaiset pysäyttivät kolme "turistibussia", jotka oli lastattu täyteen laitonta materiaalia, joka oli ollut tarkoitus kuljettaa rajan yli myytäväksi. Takavarikko käsitti yhteensä 210 000 CD- ja DVD-R-levyä, 185 tallentavaa optista asemaa sekä 300 000 dollarin arvosta kannettavia tietokoneita. Levyt sisälsivät laitonta musiikki- ja elokuvamateriaalia. Ratsiassa pidätettiin myös kolme henkilöä.


Kolmas tapahtuma sijoittui tunnetulle Galeria Pagé -piraattitorille 18. lokakuuta, kun sotilaspoliisit suorittivat 18 etsintää eri puolille toria. Saaliiksi poliisit saivat 105 000 DVD-levyä ja 18 300 CD-levyä.

IFPI Latin America onnitteli Brasilian poliisivoimia, Sao Paulon sotilaspoliisia ja Brasilian piratismin vastaista yksikköä, APCM:ää, hyvin suoritetusta työstä.


Lähde:
IFPI

13 KOMMENTTIA

Kaakatus1/13

Lainaus:

Farroupilhan kaupungissa takavarikoitiin miljoona tyhjää optista levyä, 200 tallentavaa asemaa ja kannettavia tietokoneita

Muttei piraattitallenteita? Tuommoinen määrä tyhjiä dvd-levyjä kelpaisi kyllä itsellekkin. Hetken saisi poltella.

akkalis2/13

Mistä alkaen tyhjät Dc on olleet laittomia?

hape3/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akkalis:

Mistä alkaen tyhjät Dc on olleet laittomia?


Ei suoranaisesti, mutta epäilyjä on varmasti ollut ennen takavarikkoakin ja nuo toimivat aika hyvinä todisteina.

lolli24/13

Lainaus:

kun sotilaspoliisit suorittivat 18 etsintää eri puolille toria

No huh huh, millonhan sitä koko armeija laitetaan näin vaarallisten rikollisten perään?

thejammy5/13

kyllä naurattaa nää tämmöset, suomen poliisi ihan onessaan kun saa yhen tyypin kiinni jolla joku pari kipaletta dc:ssä jakosessa :P

Janu896/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti thejammy:

kyllä naurattaa nää tämmöset, suomen poliisi ihan onessaan kun saa yhen tyypin kiinni jolla joku pari kipaletta dc:ssä jakosessa :P


Tuokin on melko suhteellista.
Suomessa on viitisen miljoonaa asukasta, Brasiliassa populaa on 188 miljoonaa.

kirppuh7/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Janu89:


Tuokin on melko suhteellista.
Suomessa on viitisen miljoonaa asukasta, Brasiliassa populaa on 188 miljoonaa.


Eli mitä vähemmän maassa on asukkaita, sitä tarkemmin piratismiin tulee suhtautua?

Gagadu8/13

Täyttä fuulaa koko juttu!!!!

uskokoon ken haluaa muta ei uppoo kehenkään täysjärkiseen
tuollainen paskanpuhuminen.

Poy9/13

Kyllä ammattimainen rikollisuus pitää aina kitkeä pois kovilla rangaistuksilla. Mielestäni yksityisille pulliaiselle (ei rahallista hyötyä) pitäisi antaa kohtuullisia sakkoja, eikä ollenkaan suhteettomia korvausmaksuja.

acido10/13

Vähän Etelä-Amerikkaa kierrelleenä voin sanoa, että homma on siellä aivan uskomattomissa mittasuhteissa. Jalkakäytäville ei mahdu kävelemään päivisin piraattikauppiaiden takia. Ja Meksikossa etsiskelin yhden näkemäni espanjalaisbändin laillista levyä varmaan viidestä eri (suuresta)kaupungista: kaikista löytyi koko tuotanto piraattina mutta vasta Citystä sain aidon (vai sainko...)!

Sielläpäin ei kannata nettiliittymästä waretuksen takia maksella, kun muovikassillisen valmiksi poltettuja piraatteja saa kuukausimaksun hinnalla... Seuraavaksi pitää testata, montako kaupunkia brasseissa pitää seuloa, että löytää aidot Ray-Banit (Mission:ImpossibleIV).

himpo11/13

Eiköhän kyseessä ole ns. aikomus rikkoa lakia, vai kuka tunnustaa tilanneensa 1 000 000 levyä omaan käyttöön?

Mitä vähemmän aitoja piraatteja sitä enemmän p2p-liikennettä, ja sitä pienemmät todennäköisyydet peruslatailijalle nakin napsahtamisessa.

Ayaya12/13

Hmm... onkohan missään mahdollista nähdä kuvia kyseisistä CD/DVD kasoista. Ihan vaan mielenkiinnosta haluisin nähdä kun ei pysty oikein hahmottamaan kuinka paljon niitä sitten on. Ja vielä jos jostain toriltakin viety noin paljon niin saa olla kyllä melko isot kojut että noin paljon tavaraa mahtuu

stn13/13

Aika törkeitä määriä läppäreitä. ^^

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT