AfterDawn logo

EU suosittelee DVB-H-standardia

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
6 kommenttia

Euroopan komissio on ilmaissut täyden tukensa mobiilitelevisiostandardi DVB-H:lle. Komissio lisäsi DVB-H:n virallisessa julkaisussa listattavien standardien jatkeeksi.

Thomsom Financial kertoo Euroopan komission pitävän DVB-H-standardia vahvimpana kilpailijana mobiilitelevisiomarkkinoilla. Kilpailevat teknologiat, T-DMB sekä MediaFLO, on jätetty pois laskuista mahdollisina vaihtoehtoina Euroopan mobiilitelevisiostandardeiksi. T-DMB on käytössä Etelä-Koreassa ja MediaFLO on puolestaan Yhdysvaltalaisen Qualcommin tekele.

Komissio korostaa vain yhden standardin käytön olevan järkevää, jotta markkinat pysyisivät yhtenäisinä.

Digita avasi mobiilitelevisioverkon suomessa kaupalliseen käyttöön 1.12.2006. Verkko kattaa tällä hetkellä noin 25 prosenttia suomalaisista, mutta syksyllä luvun pitäisi nousta jo 40 prosenttiin. Verkkokapasiteettia löytyy alkuvaiheessa Digitan mukaan noin 21-24 ohjelmakanavalle. Tällä hetkellä mobiilitelevisioverkossa pystyy seuraamaan sopivalla vastaanottimella MTV3:sta sekä Nelosta.

Lähteet:
EUbusiness
Tietoviikko

6 KOMMENTTIA

Sebu921/6

Noniin, nyt minullakin toimii linkki.

Hyvähän tuo on, ettei ole monia eri systeemeitä ja monia eri laitteita. Tosin luulen, että ilman eu:takin tuosta tulisi selkeästi käytetyin matkapuhelintelevision standardi.

MoZar2/6

no ehkä suomessa :D Nokialla on maaginen vaikutus suomessa.. Mut mitä hyvää siinä on ettei ole monia eri laitteita? :/ Mun mielestä laitteita ei voi olla liikaa. Mut kunhan ne kaikki tukee yleisintä systeemiä.. :)

Sebu923/6

Sitä tarkoitinkin. Tottakai monia laitteita saa olla, mutta on hyvä, jos kaikki tukevat samaa systeemiä. Kyllähän muuallakin dvb-h oli vahvimmilla euroopassa kuin Suomessa.

core24/6

Eiköhän tää tästä suju kun vaan Nokia ja Ericsson puhaltaisivat samaan hiileen!

AvenZer5/6

Sujuisi... jos olisi laitteita jotka olisivat kohtuuhintaisia eikä mitään yli 500 euron laitteita

core26/6

Joo eiköhän se näin ole.mutta kait mekin jossain,vaiheessa vehkeet
pystytään ostaan, jos ei, niin katotaan löytyisikö käyttetynä.Eikä noi EU herrat välitä onko meillä varaa ostaa.niillä on itellä rahaa niin etteivät paskalle taivu!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT