AfterDawn logo

Nykyinen tekijänoikeuslaki ei suojaa yksityisyyttä

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
39 kommenttia

Nykyinen tekijänoikeuslaki keräsi runsaasti kritiikkiä jo ennen sen käyttöönottoa, mutta vastarinnasta huolimatta laki hyväksyttiin ja se tuli voimaan vuoden 2006 alussa. Monet tekijänoikeuslain kohdat ovat herättäneet runsaasti keskustelua ja uusimpana ongelmakohtana on lain heikentämä yksityisyydensuoja.

Uusi ongelma ilmeni, kun tekijänoikeusjärjestöt lähtivät selvittämään IP-osoitteiden omistajia, joiden epäiltiin syyllistyneen tekijänoikeusrikoksiin. Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa oikeuden päätöksen, jonka myötä internetoperaattorin on luovutettava asiakkaansa henkilötiedot, jos tekijänoikeudella suojatun aineiston tekijä tai tämän edustaja pystyy todistamaan, että kyseinen asiakas levittää kyseistä aineistoa ilman lupaa.

Ongelmaksi on muodostunut asian todistaminen, sillä Helsingin käräjäoikeuden asiakirjojen (1,2,3) mukaan todisteeksi ovat riittäneet muutaman ohjelman kuvankaappaukset ja tulosteet. Vastaavia todisteita voi kuitenkin väärentää todella helposti, joten käytännössä kuka tahansa voi selvittää tietyn IP-osoitteen omistajan väärennetyillä todisteilla. IP-osoitteen omistaja ei edes pääse puolustamaan oikeuksiaan, joten nimen selviäminen on puhtaasti todisteiden varassa.


Jos omat taidot eivät riitä todisteiden väärentämiseen, voi apuna käyttää Piratbyrånin generaattoria, jolla saa helposti luotua väärennettyjä todisteita luvattomasta tiedostojenjaosta Direct Connect -verkossa.

Lähde:
Piraattiliitto

39 KOMMENTTIA

KaspO1/39

oikein generaattori :D

sampe732/39

Siis miten voi olla mahdollista että tommonen laki menee läpi? Onkohan virkamiehet perehtyneet hiukkaakaan tuohon lakiin?

BlasterX3/39

Piraattiliiton kommettipalstalta:
"KRP käyttäjien jäljille IRC-gallerian kautta
http://www.turre.com/blog/?p=56 "


Aiikas hauska muuten toi generaattori :D Siinä tehty "bustauskuva". Kait sitä poliisit tulee huomenna hakeen mun koneen :(

EDIT: quotet kusee...

LaLLi804/39

Pitäis varmaan tekaista kansanedustajista tollasia waretus todisteita niin sais lakien keksijätkin järkeä päähänsä. Hienosti kyllä toimii toi generaattori. :)

OneMember5/39

Voi hitto, huomena poliisit ratsaa mun koneen...
Todiste

Vivo6/39

Heh, hieno generaattori. On kyllä uskomatonta, että tollainen laki ylipäätään meni läpi...

Werewolf_7/39

http://i108.photobucket.com/albums/n13/Weed-San/IP_Screenshot.png

Ja näin olemme tehneet eduskunnasta, keskusrikospoliisista sekä MPAA:sta warettajia. Ei hyvä luoja jos ruvetaan tuomitsemaan ihmisiä Kuvaruutukaappausten perusteella.

Edit: Ja tähän käytettiin vain Microsoft Paint ohjelmaa

oxygenol8/39

Näinkö helpolla mukamas poliisit saa oikeudun tulla häiritsemään toisen kotirauhaa? Voisi vaikka lähteä mökille,pistää tietokoneen kaivoon ja ostaa kaupasta joku hp:n romu jossa hyvällä tuurilla toimii afterdawn ja ämirc ni sit vaa tervetulloo poliisit, saatte tyhjän koneen. Toisaalta 149gigan koviksest 135gigaa vapaana et kai täst hyväl zägäl joku 100 biisii löytyy :D
Kiitokset jälleen samsungille sekä suomen viileälle kesälle kovalevyn ylikuumeamisesta ja sulamisesta...

Ysf9/39

Esim tuo Werewolffin screenshotti kannattaisi varmaan lähetellä eteenpäin asianmukaisen pyynnön (+ viittaus esim. tähän uutiseen + kuvanmuokkausohjeen) saattelemana Oikeusministeriön oikeusturva-lautakunnalle tai tarkemmin sanoen lautakunnan puheenjohtajalle, Joensuun Yliopiston Julkisoikeuden professorille Teuvo Pohjalaiselle.. olisi kiva tietää tuo lautakunnan näkökulma tähän todisteiden väärentämisen helppouteen..

Toisaalta voisi ottaa vielä vittumaisemman asenteen ja "ilmiantaa" TTVK:lle pari tuhatta tuommoista väärennettyä screenshottia ja katsoa montakohan syytettä he yrittäisivät nostaa :-D

trooper7810/39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:
Toisaalta voisi ottaa vielä vittumaisemman asenteen ja "ilmiantaa" TTVK:lle pari tuhatta tuommoista väärennettyä screenshottia ja katsoa montakohan syytettä he yrittäisivät nostaa :-D

Eikös tuossa ole vaara saada itse jonkin sortin syyte/tuomio virkavallan työn vaikeuttamisesta =/

mjk11/39

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:
Toisaalta voisi ottaa vielä vittumaisemman asenteen ja "ilmiantaa" TTVK:lle pari tuhatta tuommoista väärennettyä screenshottia ja katsoa montakohan syytettä he yrittäisivät nostaa :-D

Eikös tuossa ole vaara saada itse jonkin sortin syyte/tuomio virkavallan työn vaikeuttamisesta =/
Mitähän muuten poliisi ja teosto sanoisi jos vaikka laittaisi piruuttaan pahan naapurin ip:n ja ilmoittaisi, ja sitten siellä asuisi juoppohullu jolla ei ole edes kännyä. olisi hauskaa tietää mitä edelllämainitut tahot miettisivät...:-p

_Henkka_12/39

Voin vedota siihen et joku on käyttäny tota generaattorii ;D ei en mä kyl käyt dct...

Ysf13/39

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:
Toisaalta voisi ottaa vielä vittumaisemman asenteen ja "ilmiantaa" TTVK:lle pari tuhatta tuommoista väärennettyä screenshottia ja katsoa montakohan syytettä he yrittäisivät nostaa :-D

Eikös tuossa ole vaara saada itse jonkin sortin syyte/tuomio virkavallan työn vaikeuttamisesta =/
Sanoin tuossa hieman väärin, ei TTVK noita syytteitä tietenkään suomen oloissa nostele, TTVK tekee vain tutkintapyyntöjä kun niiden edustamien tahojen oikeuksia on loukattu.

"Koska tekijänoikeusloukkaukset ovat asianomistajarikoksia, oikeudenhaltijoiden on itse valvottava oikeuksiaan. Viranomaiset eivät puutu oikeudenloukkauksiin ilman oikeudenhaltijan tutkintapyyntöä."

Joten.. onko siinä riskiä saada syytettä virkavallan työn haittaamisesta? TTVK:n työtä siinä ehkä haitataan, mutta TTVK ei ole minkään sortin viranomainen/virkavallan edustaja Suomessa.

klanh14/39

Siis onko tämä nyt muka uusi tieto? En ole koskaan ymmärtänyt miten oikeudessa tai missään muuallakaan ollaa voitu hyväksyä todisteeksi kuvankaappaukset, epämääräiset asiakirjat saatika sitten näiden bitti muodot.

Jokin aika sitten tunnettu pelipalvelimien vuokraaja ilmoitti sivuillansa, että he eivät enään bannaa pelaajia yleisiltä palvelimiltaan demojen perusteella, koska niihin on mahdollista väärentää ns "status shotissa" näkyvä numerosarja jonka perusteella pelaajalta on sitten estetty pääsy palvelimille.

Uutisen luettuani ajattelin, että kuinka sini silmäisiä ihmiset ovat olleet kun eivät tätä ole tajunneet aikaisemmin. Niin kauan kun tietokone käyttää vain ykkösiä ja nollia ymmärtämässään kielessä näiden kahde numeron sarjoja voidaan muuttaa vaikka joku kuinka väittäisi vastaan. Kyse on vaan siitä onko kenelläkään taito,halua ja aikaa tehdä tämä muutos.

Takaisin aiheeseen. Miten sitten todistaa jonkun tietyn ihmisen tehneen jotain internetissä? *TIETÄÄKSENI* Internet operaattorit näkevät asiakkaan liikenteessä paketteja, eivät siis GHOST.RIDER.TS.mVs vaan pakettien koon ja kuinka monta niitä on mennyt mihinkin suuntaan, sitä en tiedä onko paketeista mahdollista saada jonkun näköisiä tiedostonimiä irti, mutta eipä niitä kukaan ulkopuolinen saa mennä tonkimaan ilman oikeuden määräystä ja sen taas _KUULUISI_ vaatia vähän varmempaa todistusaineistoa kuin joku kuvankaappaus.

Haittajaohjelmat, nämä "ÿbér cÿbêr h4xx0r51d3n" lahja internetille taas ovat aivan oma lukunsa. Miten syyttäjä (rikosoikeudenkäynti) /tekijänoikeuksien haltija( esitutkinta/korvaus oikeudenkäynti )
voi todistaa ettei kyseistä rikosta tehnyt joku muu kuin koneen/internet yhteyden omistaja haittaohjelman avulla? Vai onko päättäjille tietokone yhteydessä olevat sanat "mato", "troijan", "virus", jne jne aivan uusia?

Oli puhetta miten tämmöinen laki on edes voinut mennä läpi niin siihen on helppo vastaus: raha. Kun rahaa on tarpeeksi niin saadaan melkein laki kun laki läpi, koska jos tulevilla kansaedustajilla ei ole rahaa kampanjoida heitä tuskin valitaan mihinkään.

Päättäjät. Vast ikään täälläkin sai lukea kuinka EU:n parlamentissa meni läpi joku tekijänoikeus direktiivi vain sen takia, koska se puskettiin läpi niin nopeasti ettei monet edes tienneet mistä oli kyse ja tämän takia äänestivät _KYLLÄ_. Siis mitä tämä nyt on? Mepit eivät edes tienneet mistä äänestettiin ja silti puolsivat sitä. Oma näkemykseni on, että moni näki parhaaksi vain kääntää selkänsä asialle koska direktiiviä ajamassa oli heitä rahoittavat tahot ja jos he vastustavat esitystä he menettävät rahoituksensa.

Tekeekö mieli tienata rahaa mielipiteillä? Ryhdy politikoksi ja pyri eduskuntaan. Kun valitset mielipiteesi oikein niin monet tahot ovat valmiita auttamaan sinua.

Anteeksi yli pitkä teksti, teki vain mieli vähä päästellä höyryjä.

e1. Sen verran vielä että jos haluatte ( torrent sivut ) suojata itseänne ja käyttäjiänne niin yksi varsin sopiva tapa on tämä: AINA kun uusi käyttäjä liittyy hänen on pakko ladata tiedosto jonka tekijänoikeuksien haltija itse olet ( sivun ylläpitäjä tai vastaava ) tämä siis tarkoittaisi että jos tekijänoikeus järjestön jäsen haluaa saada mitään irti sivulta hänen pitää ensin suorittaa rikos. )

En tiedä miten asia voisia toimia DC:llä mutta kai sinnekkin olisi joku systeemi? "Lataa tiedosto1 jonka jälkeen lataat tiedoston2 joka vahvistaa, että sinulla on tiedosto1 koneella ennen kuin pääset hubille ja käsiksi IP osoitteisiin."

Sokar8015/39

Lainaus:
kuka tahansa voi selvittää tietyn IP-osoitteen omistajan väärennetyillä todisteilla. IP-osoitteen omistaja ei edes pääse puolustamaan oikeuksiaan, joten nimen selviäminen on puhtaasti todisteiden varassa.
niin toi kai on sama kuin että huume poliisi heittää sun taskuun "todisteen" ja sitten istut suu pyöreenä käräjillä että hä mitä mä muka oon tehnyt

Lainaus:
IP-osoitteen omistaja ei edes pääse puolustamaan oikeuksiaan
kaskun ei suoraan vankilaan ilman kuulusteluja ai niin tekihän venäjä ja saksa aikoinaan niin kai sitten on suomen teoston vuoro olla Diktatuuri

Shadown16/39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

AINA kun uusi käyttäjä liittyy hänen on pakko ladata tiedosto jonka tekijänoikeuksien haltija itse olet ( sivun ylläpitäjä tai vastaava ) tämä siis tarkoittaisi että jos tekijänoikeus järjestön jäsen haluaa saada mitään irti sivulta hänen pitää ensin suorittaa rikos. )

Meni kyllä vähän yli missä kohden tässä on tapahtunut rikos? Jos sinä teoksen tekijänä/oikeuksien haltijana levität teoksen, niin se on ihan sinun oma ongelmasi.

mikutee17/39

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:

AINA kun uusi käyttäjä liittyy hänen on pakko ladata tiedosto jonka tekijänoikeuksien haltija itse olet ( sivun ylläpitäjä tai vastaava ) tämä siis tarkoittaisi että jos tekijänoikeus järjestön jäsen haluaa saada mitään irti sivulta hänen pitää ensin suorittaa rikos. )

Meni kyllä vähän yli missä kohden tässä on tapahtunut rikos? Jos sinä teoksen tekijänä/oikeuksien haltijana levität teoksen, niin se on ihan sinun oma ongelmasi.

Mukaan täytyy laittaa viesti, että kyseisen tiedoston tekijänoikeudet ovat sinulla, ja että sitä ei saa ladata :D

Edit: Lainaukset..

leipuri18/39

Jep jep, siinä on taas ajateltu varmaan että: "perhana hyväksytään tää ny alta pois niin eipähän vaivaa enään."

Peppi_19/39

"Mitähän muuten poliisi ja teosto sanoisi jos vaikka laittaisi piruuttaan pahan naapurin ip:n ja ilmoittaisi, ja sitten siellä asuisi juoppohullu jolla ei ole edes kännyä. olisi hauskaa tietää mitä edelllämainitut tahot miettisivät...:-p"

ööö... mistä sillä sitten IP olisi?

Shadown20/39

Lainaus:

Mukaan täytyy laittaa viesti, että kyseisen tiedoston tekijänoikeudet ovat sinulla, ja että sitä ei saa ladata :D

Heh, niin kai sitten. :D

Sanzu21/39

Eikös Kanadassa ole sellanen käytäntö että paikalliset tekijäoikeusviranomaiset lähettää meiliä jos sattuu warettamaan? alkas toi TTVK toimia tollee nii varmasti katois iso osa warettajista ja satunnaiset warettajat jotka ei tiiä että toi on laitonta.

Stanner22/39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sanzu:
Eikös Kanadassa ole sellanen käytäntö että paikalliset tekijäoikeusviranomaiset lähettää meiliä jos sattuu warettamaan? alkas toi TTVK toimia tollee nii varmasti katois iso osa warettajista ja satunnaiset warettajat jotka ei tiiä että toi on laitonta.
Onpas ihmiset taas tyhmiä. Etkö tajua, että nuo saa rahaa tuosta kun haastaa ihmisiä? Mitäs järkeä siinä olisi varoittaa ihmisiä meilitse kun ei siitä saa edes rahaa?

Tajutkaa jo että nuo järjestöt ajaa omaa etuaan. Ei niitä kiinnosta mikään muu.

Stanner23/39

Jos tällaisten lakien säätäminen muuten jatkuu niin kannattaa mennä tekijänoikeusjärjestöön hommiin. Niillä on valoisa tulevaisuus. Ei ainakaan pitäisi olla rahasta puutetta. Pääseeköhän sinne hommiin helposti?

AvenZer24/39

JJ_Niemi25/39

Lainaus:
e1. Sen verran vielä että jos haluatte ( torrent sivut ) suojata itseänne ja käyttäjiänne niin yksi varsin sopiva tapa on tämä: AINA kun uusi käyttäjä liittyy hänen on pakko ladata tiedosto jonka tekijänoikeuksien haltija itse olet ( sivun ylläpitäjä tai vastaava ) tämä siis tarkoittaisi että jos tekijänoikeus järjestön jäsen haluaa saada mitään irti sivulta hänen pitää ensin suorittaa rikos. )
Heh tämäpä oli mainio idea. Generaattorikin on hieno :D

Mutta asiaan, tästä uudesta laista ei ole ollut tavalliselle käyttäjälle muutakuin harmia. Ensimmäiseksi laki kieltää jopa ostamasi cd -levyn kopioimisen tietokoneelle, koska samalla kierretään suojaus. No miksi ostaa levy jos et saa sitä vaikka mp3 soittimeen? ja miksi levyt maksaa niiin perkeleesti, ettei tällänen opiskelija pysty kovinkaa montaa hankkimaan 'omilla' rahoilla. Levyjen hinnat on mielestäni nousseet muutaman vuoden takaisesta 19.90€:sta 23.90€:oon. 4 Euroa on aika paljon nousua.

Luin kans tuosta Eu-direktiivistä, joka oli mielestäni erittäin tiukka, eikä suurin osa todellakaan tiennyt asiasta vaikka sitten äänestivät sen läpi. Onneksi eu-maat voi soveltaa sitä oman maansa lainsäädäntöön.

Viimeisin uutinen oli oikeudesta, jossa todistettiin ettei suojaus ole riittävän tehokas, koska suojauksen purkuun löyty ohjelma internetistä ilmaiseksi. Homma meni seuraavalle oikeusasteelle.

Koska ihmiset oikeesti tajuaa, ettei tosta tule päätä eikä häntää. En nyt tarkoita että laiton lataaminen olisi jotenkin hyväksyttävää, tai ettei artistit saisi saada korvausta teoksestaan/teoksistaan, vaan että kuluttajan kanssa taistellaan jo pelkästään Cd-levyn yksityisestä kopioimisestakin. Kuvakaappaukset ei tule pätemään oikeudessa, koska niiden todellisuudestakaan ei voi nykyään olla varma. Thank God from PrtSc! Ja onhan noissa p2p ohjelmissa ollu 'ominaisuus' että laittaa samantien koko c aseman jakoon käyttäjän tietämättä.

Kanadassa on ainakin ollut sellanen systeemi, joka tossa ylempänä sanottiin, ja sillä on ollut positiiviset vaikutukset piratismiin. Väki tietää että niitä tarkkaillaan, mikä voisikaan olla pahempi.

Samallainen farssi on ollu digitaaliset lähetykset, Yle ei osaa päättää ja kansa haluisi jo tietää lopullisen päätöksen.

Kettu kuittaa.

Peppi_26/39

"Kanadassa on ainakin ollut sellanen systeemi, joka tossa ylempänä sanottiin, ja sillä on ollut positiiviset vaikutukset piratismiin."

Ei kai nuo järjestöt halua, että waretus vähenisi. Näin vain julkisuudessa. Oikeasti siellä toivotaan, että warettajia on mahdollisimman paljon, että saadaan mahdollisimman monta oikeudenkäyntiä ja sieltä sitten rahaa.

Shadown27/39

Lainaus:

ja miksi levyt maksaa niiin perkeleesti, ettei tällänen opiskelija pysty kovinkaa montaa hankkimaan 'omilla' rahoilla. Levyjen hinnat on mielestäni nousseet muutaman vuoden takaisesta 19.90€:sta 23.90€:oon. 4 Euroa on aika paljon nousua.

Suurin ongelma tossa on opintotukien nousemattomuus yleisen indexin mukana. Tuo nousu on ihan normaalia indexiin perustuvaa nousua. Jos verrataan vaikkapa asumiseen liittyviä kustannuksia, niin nuo hinnat kuulostaa lähinnä naurettavilta ja selittää miksei opiskelijoilla ole varaa tulla toimeen ja maksella muutakin kuin vuokraa ja ruokaa.

JBluesP28/39

No niin, nythän joku voisi esimerkiksi tehdä jonkun "teoksen" ja sitten käyttää hieman tuota Piratbyran'in generaattoria ja se on siinä ...

Cratan29/39

Vois ruveta kaappaamaan kuvia ja ettii mistäpäin on lähettäjät ja jos on jostain poliisilaitokselta niin sinne kuvia sähköpostin kautta. :D Ja voisi Iltalehtee tehän jutun siitä.

core230/39

Mutta asiaan, tästä uudesta laista ei ole ollut tavalliselle käyttäjälle muutakuin harmia. Ensimmäiseksi laki kieltää jopa ostamasi cd -levyn kopioimisen tietokoneelle, koska samalla kierretään suojaus. No miksi ostaa levy jos et saa sitä vaikka mp3 soittimeen? ja miksi levyt maksaa niiin perkeleesti, ettei tällänen opiskelija pysty kovinkaa montaa hankkimaan 'omilla' rahoilla. Levyjen hinnat on mielestäni nousseet muutaman vuoden takaisesta 19.90€:sta 23.90€:oon. 4 Euroa on aika paljon nousua.

Luin kans tuosta Eu-direktiivistä, joka oli mielestäni erittäin tiukka, eikä suurin osa todellakaan tiennyt asiasta vaikka sitten äänestivät sen läpi. Onneksi eu-maat voi soveltaa sitä oman maansa lainsäädäntöön.

Viimeisin uutinen oli oikeudesta, jossa todistettiin ettei suojaus ole riittävän tehokas, koska suojauksen purkuun löyty ohjelma internetistä ilmaiseksi. Homma meni seuraavalle oikeusasteelle.





Kettu kuittaa.[/quote]

core231/39

Lainaus:
[quote]e1. Sen verran vielä että jos haluatte ( torrent sivut ) suojata itseänne ja käyttäjiänne niin yksi varsin sopiva tapa on tämä: AINA kun uusi käyttäjä liittyy hänen on pakko ladata tiedosto jonka tekijänoikeuksien haltija itse olet ( sivun ylläpitäjä tai vastaava ) tämä siis tarkoittaisi että jos tekijänoikeus järjestön jäsen haluaa saada mitään irti sivulta hänen pitää ensin suorittaa rikos. )
Heh tämäpä oli mainio idea. Generaattorikin on hieno :D

Mutta asiaan, tästä uudesta laista ei ole ollut tavalliselle käyttäjälle muutakuin harmia. Ensimmäiseksi laki kieltää jopa ostamasi cd -levyn kopioimisen tietokoneelle, koska samalla kierretään suojaus. No miksi ostaa levy jos et saa sitä vaikka mp3 soittimeen? ja miksi levyt maksaa niiin perkeleesti, ettei tällänen opiskelija pysty kovinkaa montaa hankkimaan 'omilla' rahoilla. Levyjen hinnat on mielestäni nousseet muutaman vuoden takaisesta 19.90€:sta 23.90€:oon. 4 Euroa on aika paljon nousua.

Luin kans tuosta Eu-direktiivistä, joka oli mielestäni erittäin tiukka, eikä suurin osa todellakaan tiennyt asiasta vaikka sitten äänestivät sen läpi. Onneksi eu-maat voi soveltaa sitä oman maansa lainsäädäntöön.

Viimeisin uutinen oli oikeudesta, jossa todistettiin ettei suojaus ole riittävän tehokas, koska suojauksen purkuun löyty ohjelma internetistä ilmaiseksi. Homma meni seuraavalle oikeusasteelle.

Koska ihmiset oikeesti tajuaa, ettei tosta tule päätä eikä häntää. En nyt tarkoita että laiton lataaminen olisi jotenkin hyväksyttävää, tai ettei artistit saisi saada korvausta teoksestaan/teoksistaan, vaan että kuluttajan kanssa taistellaan jo pelkästään Cd-levyn yksityisestä kopioimisestakin. Kuvakaappaukset ei tule pätemään oikeudessa, koska niiden todellisuudestakaan ei voi nykyään olla varma. Thank God from PrtSc! Ja onhan noissa p2p ohjelmissa ollu 'ominaisuus' että laittaa samantien koko c aseman jakoon käyttäjän tietämättä.

Kanadassa on ainakin ollut sellanen systeemi, joka tossa ylempänä sanottiin, ja sillä on ollut positiiviset vaikutukset piratismiin. Väki tietää että niitä tarkkaillaan, mikä voisikaan olla pahempi.

Samallainen farssi on ollu digitaaliset lähetykset, Yle ei osaa päättää ja kansa haluisi jo tietää lopullisen päätöksen.

core232/39

ette voi haukkua yksityishekilöä joka perusti Generaattorin,tieto koneelle, koska jos hän ei olisi tätä tehnyt niin mitä tekisivät kytät ne istuis vieläkin ja pyörittäisivät paskasia peukaloitaan.olen eilen ja tänä iltana oppinut sen että nämä lait on v...tu niin h..vetin erilaiset joka h..vetin EU maassa vaikka kuulutaaan samaan s..tanan Eurooppaan. herää vain kysymys onko kukaan sanonut tähän kohtaan että me haluamme olla MUKANA ja ..tut

dodge-7033/39

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:
Toisaalta voisi ottaa vielä vittumaisemman asenteen ja "ilmiantaa" TTVK:lle pari tuhatta tuommoista väärennettyä screenshottia ja katsoa montakohan syytettä he yrittäisivät nostaa :-D

Eikös tuossa ole vaara saada itse jonkin sortin syyte/tuomio virkavallan työn vaikeuttamisesta =/

Niin tai selvittää jonkun MPAA tai RIA:n pienemmän pamoun osoitteen ja lähettää eteenpäin. Vaihtoehtoisesti Pääministerin oikeusministerin tai jonkun muun tärkeän henkilön. Ja minähän en yllytä ketään, en edes kirjoittanut tätä!

smuxi34/39

Poliisi on ottanut kovat panokset käyttöön taistelussa rikollisia vastaan... PrintScreenin avulla pahimmtkaan rikolliset eivät pääse karkuun!

Vivo35/39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti smuxi:
Poliisi on ottanut kovat panokset käyttöön taistelussa rikollisia vastaan... PrintScreenin avulla pahimmtkaan rikolliset eivät pääse karkuun!
*reps. Printscreen on todellakin mahtava ase. Warettajat varmasti vapisevat kauhusta

Boppex36/39

Täähän on kaikki vain meidän ihmisten äänestämien päättäjien ansiota.

Hommataan sinne eduskuntaan kunnon päättäjiä, jotka puoltaa normi kansalaisia, eikä mitään ihmeen Matti Nykäsiä, jotka oo ikinä eläny normaalia elämää.

Ei me normaalit ihmiset päätetä laitten säädöistä periaattessa ollenkaan. Kansanedustajat ja muuthan ne kaikki tekee.

FotD37/39

Lainaus:
Poliisi on ottanut kovat panokset käyttöön taistelussa rikollisia vastaan... PrintScreenin avulla pahimmtkaan rikolliset eivät pääse karkuun!
Aamun parhaat naurut. Kiitokset päivän piristyksestä ^_^

jurristi38/39

Kun hepposilla perusteilla voi saada ip:n haltijan henkilötiedot, on siitä yksityisyys todellakin kaukana. Toki liittymien säännöt kieltävät lakien rikkomisen liittymää hyödyntäen tai vastaavaa, mutta henkilötietoja luovutettaessa itse rikosasiaa ei ole tutkittu saati sitten käsitelty ja näin ollen ip:n haltija on syytön. Tästä tulikin mieleen, että mikä on operaattorin tiedonantovelvollisuus sopimuskumppaniaan kohtaan? Operaattorin luovuttaessa liittymänhaltijan henkilötietoja muille kuin poliisille, tulisi operaattorin tiedottaa tästä välittömästi liittymänhaltijalle. Tämä olisi vähintäänkin kohtuullista. Tällöin asiakas pystyisi varautumaan mahdollisiin yksityisyytensä loukkauksiin edes jollain tavalla.

kolmis39/39

väärennetty todiste = printscreen windowssista ja käyttäjä joka yritetään saada käräjille käyttääkin vaikka linuxia, mac osx tai jotain muuta...
kyllä selvästi rikollinen eiku putkaan.

ihme kun ei oikein valokuva näytöstä...

vituttaa tämmöset lainsäätäjät... olisi jotain toimivaakin mutta ei kun kaiken toimivan kuuluu olla laitonta. olisi jotain kilpailua mediamafiallekkin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT