AfterDawn logo

Blu-raylle 8-kertaisella nopeudella

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
6 kommenttia

Maailman toiseksi suurin optisten tallenteiden valmistaja, Moser Baer, on kertonut kehittäneensä maailman ensimmäisen 8-kertaisella nopeudella kirjoitettavan Blu-ray-levyaihion.

"Tämä on suuri saavutus, joka antaa meille merkittävän edun nopeasti kasvavilla seuraavan sukupolven optisten tallenteiden markkinoilla. Tekemämme pioneerityö Blu-ray-formaatin saralla tulee myös edelleen kasvattamaan maailmanlaajuista markkinajohtaja-asemaamme." kertoo Moser Baer Indian toiminnanjohtaja Ratul Puri.

Moser Baer kertoo aihion olevan myös alaspäin yhteensopiva, eli tallennus onnistuu myös pienemmillä nopeuksilla. Yritys uskoo Blu-ray- sekä HD DVD -formaattien tarjoavan tulevaisuudessa hyvän ratkaisun varmuuskopioinnille lähes kaikilla osa-alueilla.

Kahdeksankertaisella nopeudella tallennettaessa dataa siirtyy levylle Blu-ray-standardien mukaisesti 36 megatavua sekunnissa (288 megabittiä sekunnissa). Vertailukohtana esimerkiksi CD-levyillä 1x-nopeudella tarkoitetaan 150 kilotavun sekuntivauhtia ja DVD-levyillä 1,385 megatavun sekuntivauhtia.


Nyt tarvitaan enää vain tallentava asema, joka pystyy 8x-kirjoitusnopeuteen.


Lähteet:
Business Standard
Techtree.com India

6 KOMMENTTIA

humppis1/6

Joo, taas yksi todella hyödyllinen keksintö kun ei ole edes näkyvissä sitä rautaa jolla tuota hyödynnetään. :D

BlasterX2/6

Siis BD-R DL:n polttaminen kestäisi vain ~23min? Ei kovin paha...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti humppis:
Joo, taas yksi todella hyödyllinen keksintö kun ei ole edes näkyvissä sitä rautaa jolla tuota hyödynnetään. :D
Kyllä se DVD:nkin kanssa kesti ties montako vuotta... Nyt vain mennään nopeampaa eteenpäin. Ja eihän tuo 8x aihiokaan ole kovin lähiaikoina tulossa normimyyntiin; taitaa tuokin olla vain prototyyppi.

Finnisher3/6

Millä ne sitä sitten testasi jos ei ole tukevaa rautaa?

BlasterX4/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Finnisher:
Millä ne sitä sitten testasi jos ei ole tukevaa rautaa?
Veikkaisimpa, että ei ne kehittelyvaiheessa millää tietokoneen normipolttoasemalla niitä levyjä testaile. Kyllä ne varmaa testaa ennen markkinoille päästämistä, mutta kehittelyvaiheessa testaillaan varmasti jollain über-polttimella.

Alcareru5/6

Mielenkiintoista.. juuri oli uutinen, että Blu-ray:lle saadaan ängettyä moninkertainen määrä dataa ja sitten nopeutta saadaan lisää.. vaikka eihän nää vielä missään kuluttajilla tunnu pitkään aikaan, niin kertoo kuitenkin, että mitä on tulossa. HD-DVD:n olis syytä ottaa vastaavia askeletia myös, jos meinaa pysyä mukana tässä leikissä...

Dcdude6/6

Minusta tuo on oikea kehityssuunta jotta saadaan BD sekä HD-DVD levyjen kotipoltto edistymään. Itse aion hankkia heti aseman kun niiden hinnat vain tippuvat järkeviin lukuihin sekä mediat halpenevat. BD-levyt palvelevat varmuuskopiointitarpeita pitkälle tulevaisuuteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT