AfterDawn logo

Kiinassa kaapattiin televisiolähetys

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
7 kommenttia

Etelä-Kiinassa sijaitsevassa Guangdongin maakunnassa on tapahtunut kummia. Kotien televisioista on raportoitu näkyneen hallituksen vastaisia noin 30-40 sekunnin mittaisia viestejä. Katsojien mukaan näyttöpäätteet myös pimenivät melkein kahdeksi tunniksi.

Jotkut televisioyhtiöt ovat epäilleet viestien takana olleen krakkereiden, jotka olisivat kaapanneet satelliitteja. Televisioyhtiöt kertoivatkin katsojille mahdollisista satelliittikaappauksista. Eräästä kaapeliyhtiöstä kuitenkin kerrottiin, että kyseessä olisi ollut jo korjattu satelliittiongelma.

Apple Daily -uutislehden mukaan Kiinan hallitus olisi sensuroinut satelliittihäiriöön liittyneitä uutisia pois ihmisten nähtäviltä.

Epäilty uskonnollinen Falun Gong -ryhmä kiisti osallisuutensa satelliittikaappaukseen kertoen, ettei heillä ole tarvittavaa osaamista vastaavanlaisten hyökkäysten toteuttamiseen.


Lähteet:
ITviikko

7 KOMMENTTIA

Sebu921/7

Täytyy varmaan olla aika hyvä, jos osaa kaapata satelliitin. ;D

Kekäle2/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sebu92:
Täytyy varmaan olla aika hyvä, jos osaa kaapata satelliitin. ;D
Ja Kiinassahan näistä hyvistä ei puutetta ole...

Threat3/7

Mutta erinomainen mahdollisuus levittää propagandaa tuolla tavalla. Eritoten kun Kiinassa varmaan aika moni haluaisi sanoa valitun sanan hallitusta vastaan julkisesti.

SSaarinen4/7

Hieno homma, saa nähdä koska siellä tapahtuu jonkin sortin vallankumous tai vastaavaa...kireä keskushallinto ei voi loputtomiin hallita noin suurta maata, vaikka kuinka yrittävät "länsimaalaistua." Toivottavasti siitä ei vain aiheudu muille haittaa...

Meninköhän tarpeeksi pitkälle harhoissani :)

E* Ja todellakin pitää olla osaavaa porukkaa, että satelliitti-lähetyksen pystyvät kaappaamaan.

Mestari815/7

Ja heti ne epäilee falun gong, kyllä ne kiinalaiset todellakin osaa, tällä syyllä ne tekee selvää aika monesta falun gong jäsenistä, muistaakseni viranomaiset tappoi aika paljon falun gong jäseniä pari vuotta sitten, myös tuhansia päättyi vankilaan. Muuten eikö kaikkia falun gong jäseniä oo karkotettu manner kiinasta? Ihan varmasti tulee olemaan pari pidätyklsiä hongkongissa.;D

jersi6/7

Rohkeita kavereita kun tietää seuraukset kiinnijäädessä:elinkautinen tai kuolemantuomio.

mn767507/7

Eiköhän noita vallankumouksellisia löydy, kun valtio pitää renmimbin fixattuna dollariin ja siten elin tason ja palkat alhaalla, vaikka talouskasvu sitä kohottaisi.

Mutta vaikka meille tuo näyttäytyykin rosvouksena, niin täytyy sanoa, että se on fiksuin tapa vetää Kiina taloudelliseksi suurvallaksi. Mutta voi meitä eurooppalaisia, kun päästävät valuuttansa vapaaksi...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT