AfterDawn logo

Myös PSP:lle kamera

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
6 kommenttia

Sony julkaisi viime viikolla PlayStation Eye -kameran PlayStation 3 -pelikonsolille ja tällä viikolla on vuorossa PSP, jonka uusi kamera tunnetaan Go!Cam -nimellä.

1,3 megapikselin kamerassa on mukana myös mikrofoni ja valokuvien ottamisen lisäksi sen avulla voi tallentaa myös liikkuvaa kuvaa. Kameran linssi kääntyy 180 astetta, joten käyttäjä voi hieman vaikuttaa kuvausasentoon vaikka kamera kiinnitetäänkin PSP:hen ruuvilla. Tarvittavan sähkön ja dataliikenteen takia kamera ottaa PSP:n USB-portin käyttöönsä, joten jos PSP:n haluaa kiinnittää tietokoneeseen esim. kuvien siirtämistä varten täytyy kamera aluksi irrottaa PSP:stä. Sonyn mukaan 4 gigatavun muistikortille mahtuu noin kaksi ja puoli tuntia videota tai noin 40 000 kuvaa.

Kameran mukana tulee PSP:lle Go!Edit-ohjelma, jolla kuvien ja videoiden muokkaaminen onnistuu ilman tietokoneen apua. Go!Edit mahdollistaa myös kuvien ja videoiden lähettämisen internetiin PSP:n muistikortilta, mutta Sony ei ole vielä paljastanut mitä video- ja kuvapalveluita ohjelma tukee.


Kamera tulee myyntiin Euroopassa toukokuun 15. päivä ja sen suositushinta on noin 50 euroa. Kameran käyttäminen vaatii, että PSP:ssä on vähintään 3.0-version firmware tai uudempi.

Lähteet:
Sony (lehdistötiedote)
Gamasutra

6 KOMMENTTIA

Kaakatus1/6

Näyttää melko tukevalta laitteelta, jota ei ehkä heti fyysisesti saa rikki. Tuo kameran kulman säätö tosin näyttäisi loppuvan hieman kesken, jos ei tahdo konsolia suoraan kasvoja kohti suunnata. Saa nähdä millaisia pelejä tuolle voi kehittää, vai kehitetäänkö ollenkaan.

thejammy2/6

pöh, tuskin tuhoon mitään kummosii pelejä tulee liitettyä, ehkä niitä semmosii jossa sitten saa omalle pelaajalle omat kasvot laitettua.

henkettu3/6

Aika mielenkiintonen. Toi tulee varmaan siihen uudempaan PSP:hen ihan vakiovarusteena tai sitten sisäänrakennettuna.

brimax4/6

Näyttää kohtuu tukevalta viritykseltä, mutta käytännössä tolla tuskin mitään tekee. Kamera on liian huono kunnon valokuvien ottamiseen, ja vaikea varmasti kehittää mitään peliä tolle, kun konsolia pitää pitää kädessä kokoajan niin ei mitään käsihuitomis pelejäkään voi tehdä.

mcmopo5/6

Enemmän olisi ollut hyötyä tehdä tuolle kunnon kiinnitettävä kamera. Tuosta ei ole mitään hyötyä toistaiseksi kuin johonkin live chattiin... Mutta toisaalta kyllä tuollekin varmasit jotain hyötyä keksitään. Pitäähän sitä muistaa että PSP toimii myös PS3:n ohjaimena.

Larmuska6/6

Tuolle laittelle tule varmasti Nokian Älykännyköistä tuttuja "aim" sovelluksia. Eli kamera suunnataan taaksepäin ja sen "kuvaan" ilmestyy öttöjä joihin tähdätään PSP:tä liikuttamalla.

Mukava lisä myös matkakäyttöön jos ei omista pokkaria, toisaalta laatu aika heikko.

Kaikille tirkisteljä-pervoille sopiva apulaite.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT