AfterDawn logo

Apple tuo iPhonen ja elokuvat Eurooppaan ennen vuodenvaihdetta

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä

Eurooppalaisten kauan jatkunut odotus mahdollisuudesta ostaa elokuvia, musiikkivideoita ja TV-sarjoja iTunesin kautta on pian ohi. Asia paljastui kun Ranskalaisen Les Echos -lehti haastatteli Applen Pascal Cagnia. Cagni vastaa Applen Euroopan toiminnoista ja Cagnin mukaan eurooppalaiset pääsevät ostamaan elokuvia iTunesista ennen vuodenvaihdetta.

Yksi mahdollinen päivä Euroopan avaukselle olisi lokakuun 12. päivä, jolloin tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä kun iTunesissa aloitettiin musiikkivideoiden, elokuvien ja TV-sarjojen myyminen.

Cagni ei kuitenkaan paljastanut mitkä studiot ovat lähdössä mukaan Euroopan valloitukseen, joten vielä ei ole varmuutta pääsevätkö eurooppalaiset nauttimaan samasta sisällöstä kuin amerikkalaiset.

Tämän lisäksi Cagni paljasti, että myös iPhone saapuu Euroopan markkinoille viimeisen vuosineljänneksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että puhelin ehtii Euroopassa joulumarkkinoille, mutta tällä hetkellä näyttää ettei iPhonea voi hankkia Euroopassa kuin Applen myymälöistä, Applen verkkokaupasta tai tiettyjen matkapuhelinoperaattoreiden kytkypaketeista. Tämä seikka yhdistettynä puhelimen korkeaan hintaan saattaa hidastaa huomattavasti iPhonen yleistymistä Euroopassa.


Apple aikoo muutenkin panostaa Euroopan markkinoihin tulevaisuudessa ja Applen tarkoituksena on avata Euroopassa 70 uutta myymälää vielä vuoden loppuun mennessä.

Lähteet:
Ars Technica
Forbes

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT