AfterDawn logo

EU-parlamentti hyväksyi IPRED2-direktiivin

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
70 kommenttia

EU-parlamentti hyväksyi eilen keskustelua herättäneen IPRED2-direktiivin äänin 374-278.

Äänestys olisi voinut olla tasaisempi, sillä monet konservatiivien ja demokraattien edustajat valittelivat, että keskustelu direktiivistä oli jäänyt liian vähäiseksi. Tämän takia monet edustajat eivät välttämättä tiedostaneet direktiivin ongelmia ja äänestivät tämän takia direktiivin puolesta.

Direktiiviä vastaan kampanjoitiin erityisesti internetissä ja äänestystuloksen perusteella kansalaisten sanoma meni perille, mutta tällä kertaa se ei aivan riittänyt. Kampanjointi kuitenkin jatkuu, sillä IPRED2:n käsittely ei vielä ole ohi, vaan seuraavaksi on EU-komission vuoro paneutua direktiiviin. Jos komissio on eri mieltä parlamentin kanssa, äänestetään direktiivistä uudelleen parlamentissa.

Direktiivi on edelleen monitulkintainen, joten monet tahot ovat esittäneet kannanottojaan direktiivistä. Erityisesti Ruotsin Piraattipuolue on tyrmistynyt direktiivistä ja heidän mielestään EU pyrkii direktiivin avulla kieltämään "vääränlaiset" poliittiset- ja mielipideliikkeet. "EU-parlamentin päätös merkitsee sitä, että voimme joutua neljäksi vuodeksi vankeuteen, jos sanomme, että piraattikopiointi on hyvä asia yhteiskunnalle" sanoo Piraattipuolueen puheenjohtaja Rick Falkvinge.


Piraattipuolueen kannalta asia olisi ikävä, sillä nykyisellään direktiivi tekisi puolueen toiminnasta hankalaa, koska direktiivi kriminalisoi koko puolueen ja sen ajaman asian, jos se tulisi voimaan Ruotsissa sellaisenaan. Piraattipuolueen onneksi kaikki Ruotsin edustajat parlamentissa äänestivät direktiiviä vastaan. Ruotsalaisten lisäksi direktiiviä vastustavat erityisesti Ison-Britannian ja Alankomaiden edustajat.

Lähteet:
Piraattiliitto
Piratpartiet
EFF

70 KOMMENTTIA

Jusef1/70

Ei näin, ei näin..

Mikä muuten oli suomen edustajien kanta? Olivatko he direktiivin puolesta vai vastaan?

Attin2/70

EI JUMALAUTA !

Järki käteen, nyt sitten annetaan TO-mafialle poliisi oikeudet!

mika3/70

Lainaus:
edustajat valittelivat, että keskustelu direktiivistä oli jäänyt liian vähäiseksi.
Niinpä, jos nyt oikein muistan, niin eihän siitä kauaa ole, kun tuo asia esille otettiin. Eli ihmeen äkkiä siitä äänestetiin ja läpi runnottiin.

Toivottavasti nyt ei tuollaisenaan lopullisesti hyväksytä.

Attin4/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jusef:
Ei näin, ei näin..

Mikä muuten oli suomen edustajien kanta? Olivatko he direktiivin puolesta vai vastaan?
Juu, tuo olisi kyllä mukava tietää myös...

Viletsu5/70

En kyllä pakko myöntää ikinä olis uskonut että täällä maailmassa mennään tämmöseen pelleilyyn. Siis joo kyllä ymmärrän sen että piratismi on väärin ja että joku kärsii siitä rankasti, mutta en sitä että TO-mafia on alkanut pyörittää tätä maailmaa.

ps. muutan siperiaan, rakennan pikkusen mökin johonki lammen rannalle ja kalastelen ja makailen riippukeinussa loppuelämäni.

RoyalGuru6/70

Lainaus:

Niinpä, jos nyt oikein muistan, niin eihän siitä kauaa ole, kun tuo asia esille otettiin. Eli ihmeen äkkiä siitä äänestetiin ja läpi runnottiin.

Toivottavasti nyt ei tuollaisenaan lopullisesti hyväksytä.
Sehän on niin, että raha tais ratkaista taas tämänkin asian, mitä enemmän paalua löytyy, sitä nopeammin asiat etenevät. Todellisuudessa tämä tarkoittanee sitä, että kusessa ollaan.
toivon todella, että siitä äänestettäisiin vielä uudelleen.

yaht7/70

niinhän se on aina että raha ratkaisee kaiken

mjk8/70

Voi voi...ei tiedä hyvää ihan tavallisille ihmisille..no raha talks again..

varaani9/70

*sensuroitua* taas on viety tämäkin järjetön laki läpi. Piraattikopiointi on muuten hyvä asia yhteiskunnalle!
Hups... nyt tulee tunti turpaan ja viikko^3 linnaa. ;-)

himpinen10/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viletsu:
ps. muutan siperiaan, rakennan pikkusen mökin johonki lammen rannalle ja kalastelen ja makailen riippukeinussa loppuelämäni.
Eipä me kauaa, kun TO-mafia tulee sinne siperiaan periin sulta maksua luonnon äänten luvatta kuuntelemisesta...

doom8811/70

Nyt alkaa vituttaa koko EU:hun liittyminen, tuotteiden hinnat nousee ja sitten tulee kaikenmaailman ihme säädöksiä, sitten meinaavaat tämmösenkin vielä hyväksyä. Nyt tekis mieli erota koko EU:sta. Taitavat olla tekijänoikeussuojelit nyt mielissään.

hogis12/70

"direktiivi edellyttää rikkomuksiin kohdistuvissa tutkimuksissa neutraaliutta, mikä saattaa estää tekijänoikeusteollisuuden havittelemat yhteiset tutkijatiimit poliisin kanssa" Toivottavasti nuo poliisivaltuudet killetään ja menis uudestaan äänesteykseen. On tää ihme
peliä EU:lta joka on kovasti arvostelemassa toisia maita sananvapaudesta, mutta samaan aikaan itse säätää sananvapautta rajoittavia direktiivejä. Tuntuu että kaikesta mikä liitty internettiin pitää apua kysyä TO järjestöiltä ja senhän tietää mitä siitä seuraa.

Mestari8113/70

EU pyrkii direktiivin avulla kieltämään "vääränlaiset" poliittiset- ja mielipideliikkeet.


Siinä kyllä meillä meni sananvapaus,:( en olis uskonut että eu olis tehnyt noin sen kansalaisille. Sitä uus laki on kyllä aika vaikkea kiertää, paitsi jos kaikki foorumit menee maan alle:(

Attin14/70

Noh... meillä kaikillahan on rooli EU:ssa... ME MAKSAMME!

Tuo on totuus.

Sebu9215/70

En usko, että tuo parantaa pahemmin mahdollisuuksia siitä, että jäisin kiinni lataamisesta tai siinä neuvomisesta. Perseestä tuo kuitenkin on.

NorttiBoy16/70

EEEIIII! Ei jamankauta, kyllä huomaa miten kaiken maailman mafioilla on osansa EU:hun.

mjk17/70

Niin tämähän näyttää idioottimaiselta ja sitä se onkin. Mietin vain tämmöistä: haukun pressaa pieneksi siaksi, ei sakkoja, ei linnaa mutta sanon sanan piratismi ja warettakaa ... niin to hyppii seinille ja poliisi kimpussa ja seuraksena 5000€ sakot ja 2 vuotta linnaa...tälläinen taitaapi olla teoston mukainen linja. No tuo pienimökki voisi olla vaikka jossakin brasilian viidakossa...mutta minua vain ihmetyttää mitä pitää tapahtua ennenkuin ihmiset (päättäjät) tajuavat meiningin? apinatkin toimisivat paremmin luulen.

NorttiBoy18/70

Ennemmin se mökki kannattaa rakentaa vaikka Afrikkaan.

Mutta kyllä tästä vaan taidetaan vielä sotia. Tämä EU:n touhu on kyllä niin syvältä perseestä, ettei mitään rajaa. Ja muka yhtenäinen Eurooppa ja PASKAT sanon minä!

Smiies19/70

Minusta tämä laki on paras laki mitä on olemassa, EU ei säädä tyhmiä tai huonoja lakeja ja luovun mielelläni sananvapaudesta ja annan vielä EU:n määritellä puolestani minun mielipiteeni.

Eiku ei, ei tämä suunta mihin EU on menossa kovin hyvältä tunnu.

Viletsu20/70

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viletsu:
ps. muutan siperiaan, rakennan pikkusen mökin johonki lammen rannalle ja kalastelen ja makailen riippukeinussa loppuelämäni.
Eipä me kauaa, kun TO-mafia tulee sinne siperiaan periin sulta maksua luonnon äänten luvatta kuuntelemisesta...
Joo puun lehtiset kahisee niin melodikkaasti että EU tekee Venäjän kanssa sopimuksen mikä siperian lehtiääniä on laitonta kuunnella ilman vuosittaista *Siperianmetsienlehtienkahisemis* maksua.

klanh21/70

Kertoo aika paljon politikoista jos äänestävät kyllä vain sen takia että eivät tiiä mitä edes äänestävät... Asianhan pitäisi olla juuri toisin päin. Eipä se kai paljoa vaikuta mitä mieltä noi mepit on direktiiveistä kun TO -järjestöt tarjoavat ilmaisia lomia ja muuta krääsää.

allexx22/70

ei muuta kun EI VIITTU. Kun se eka uutinen mis oli tää juttu niin kelasin et toi ei tuu toteen ja kalasin et vittu jos tuliski. Nyt sit ollaan perkele kuses:F
Luin vähän enemmän , toivo on vielä jäljellä :)

allexx23/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Attin:
Noh... meillä kaikillahan on rooli EU:ssa... ME MAKSAMME!

Tuo on totuus.

Kyl mustakin tuntuu tolta, vittu luovutaan suomalaisuudesta ja ollaan sit ratkomassa joidenkin muiden vittumaisia virheiden seurauksia esim. Irak :S

noobster24/70

olisi mielenkiitoista kuulla lainoppineen mielipide tuosta direktiivistä, tuohan menee ristiin suomen perustuslain kanssa ja tietääkseni silloin sillä voi pyyhkiä persettä?

JasonSco25/70

kansanedustajat eivät tiedä mikä laki on kyseessä, niin miksi eivät sitten le sitä vastaan?

koska universal ja sony tunkevat niin paljon rahaa näiden kansanedustajien takataskuun, että niille on ihan sama mitä äänestävät...

Ylke26/70

Kyllä näin on, ristiriita tilanteissa Suomen lakia on muutettava/asia ratkaistava Eu-kannan mukaan.

oxygenol27/70

Eiköhä pojjaat lähetä sotasille?
Foliohatut päähän, cd/dvd levyt reppuun ja viskelee niit noitten EU:n parlamentti kavereiden niskaan et ottakaa nyt saamari tuhkatkin pesästä.

Ei näin, ei todellakaan näin!
Se on turvallisempaa olla esim. Irakissa jos Komissio hyväksyy tämän.
Irakissa sinulla sentään on ase kädessä ja kypärä päässä.
Tällä ei ole kuin folihattuisia ihmisiä pelkäämässä, että joutuu vankilaan. Mitäs seuraavaksi? Ihmisten tulee suorittaa 3 vuotta kestävän tutkinnon, että saa käyttää tietokonetta ja saa ostaa tyhjän dvd-levyn jota voisi ehkä käyttää omien tuotosten tallentamiseen? Ei ei ja vielä kerran EI!

jonzcu28/70

Siis aivan täyttä roskaa. Toivottavasti komissio nyt tekee jotain järkevää kerrankin, sillä muuten tulee matka johonkin maahan jossa ihmisillä on vielä oikeus olla ihmisiä.

JasonSco29/70

direktiivin pääarkkitehti on Jannelly Fourtou, Vivendi-Universalin entisen toimitusjohtajan vaimo

mahtaa olla eu kansanedustajilla paha edes kävellä, ku on takatasku niin kireällä...

Korruptio... mikä se on?

Henull30/70

Norjaan tai Islantiin massamuutto :/ Ruottalaiset, Britit ja Alankomaan jannut sentää yritti, Suomalaisista en tiedä vielä. Toivottavasti ei tarvi hävetä Suomen meppien äänestyksiä.

Mestari8131/70

Onko kukaan huomannut että toi IPRED2-direktiivi ei ole ollut niin paljon uutisissa tai lähes ollenkaan, eli sitä uus laki tulee rikkomaan aika paljon ihmisia, kun ne ei edes tiedä siitä uudesta laista. Eu parlamentti todellakin osti porsas säkissä.;D ihan varmasti me tiedämme siitä uudesta laista ennemmän kuin jotkut niistä edustajista jotka vain välittää että niiden palkka juoksee

ramu200032/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henull:
Norjaan tai Islantiin massamuutto :/ Ruottalaiset, Britit ja Alankomaan jannut sentää yritti, Suomalaisista en tiedä vielä. Toivottavasti ei tarvi hävetä Suomen meppien äänestyksiä.

Islannissa on kovat tekijänoikeuslait, norjasta en tiiä

-Rex-33/70

Tämäkään direktiivi ei ole mitään muuta kuin selkeääkin selkeämpi todiste eu:n korruptiosta ja mediamafian häikäilemättömästä toiminnasta joka saa milteipä perinteisenkin mafian varjoonsa. Sananvapaus on yhtä lailla tuhottu tämän myötä, joten saapa nähdä kuka on ensimmäinen komissaari-idiootti joka tämänkin äänestyksen jälkeen ylipäätään ilkeää arvostella kiinaa tai pohjois-koreaa kun itse tällaisen järjestelmän tänne antavat toteuttaa.

Henull34/70

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henull:
Norjaan tai Islantiin massamuutto :/ Ruottalaiset, Britit ja Alankomaan jannut sentää yritti, Suomalaisista en tiedä vielä. Toivottavasti ei tarvi hävetä Suomen meppien äänestyksiä.

Islannissa on kovat tekijänoikeuslait, norjasta en tiiä
Se ei sentään ole EU:ssa, eli sielä ei Teostosaurus Rex runno poliisien alueelle.

mjk35/70

Niin se venäjä taitaapi olla kohta ainoa jossa viis veisataan teostosta, kyllähän ne jonkin ratsian sielläkin teki, mutta vain sen takia että pääsivät tekemään kauppasopimuksen ja siellä se normaali meno jatkuu kun soppari on taskussa..ja Putin vetää kovaa linjaa.

finbyte36/70

Waretus jatkuu tekevätpä tai lobbaavatpa mitä lakeja tahansa. Ei muuta mitään mun tai muiden kohdalla :)

Ysf37/70

Lainaus:
direktiivin pääarkkitehti on Jannelly Fourtou, Vivendi-Universalin entisen toimitusjohtajan vaimo
Samainen akanketale oli EUn tekijänoikeusdirektiivin takana, silloin mies oli oli istuva vivendin tj.

Tuo on direktiiviasteella. Suomen lakiin tuo tulee viiveellä. Ja jos tulee, niin tuleeko se tiukimmalla mahdollisella tulkinnalla. TO-lakihan oli direktiivin mukainen, mutta tiukimmasta päästä.

Mikäli lain käyttö menee sensuroinnin puoleen, käy sama mitä TO-lain kanssa; Ketään ei kiinnosta noudattavatko he lakia vai ei, sillä tuommoinen ei mene yksiin kenenkään oman oikeustajun kanssa.

finbyte38/70

Luonnollisesti se tulee tiukimmalla mahdollisella tavalla Suomeen. Kansanedustajat on täysin to-mafian talutusnuorassa samoin koko eduskunta, hallitus. Itse en muiden kanssa välitä enkä noudata mitään tekijänoikeuslakeja. To-lait ovat sellaisia, ettei niitä kukaan noudata tai välitä niistä :)

JasonSco39/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti finbyte:
Waretus jatkuu tekevätpä tai lobbaavatpa mitä lakeja tahansa. Ei muuta mitään mun tai muiden kohdalla :)
juuri näin!

abyss9140/70

Tajuaisivat edes, että perustuslaki määrää sananvapauden, eikä tuo sitä kumoa, oli miten oli...

Henull41/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti abyss91:
Tajuaisivat edes, että perustuslaki määrää sananvapauden, eikä tuo sitä kumoa, oli miten oli...
Eikä pelkästään perustuslaki, vaan myös YK:n ihmisoikeuksien julistus. Jos perustuslait ja ihmisoikeuksien julistus ei paina EUn päätöksissä mitään, niin onko se raha ainut asia sitten joka(/jota) painaa

jusunakki42/70

Aika naurettavaa kun vertaa oikeista rikoksista annettuihin rangaistuksiin...Raiskauksesta/murhasta ja siitä, että "puhuu piratismista keskustelufoorumeilla" saa saman rangaistuksen??

Mut ei tää mitään muuta kuitenkaan, kaikki warettaa niin kun ennenkin, se on varma.

Akti43/70

Lainaus:
Ruotsalaisten lisäksi direktiiviä vastustavat erityisesti Ison-Britannian ja Alankomaiden edustajat.

Miten lie suomalaiset? Ottakaa nyt hyvät ihmiset yhteyttä euro-edustajaanne ja ilmaiskaa huolenne!

Lopuksi totean uhmakkaasti: Piraattikopiointi on hyvä asia yhteiskunnalle!

abyss9144/70

Lainaus:
Lopuksi totean uhmakkaasti: Piraattikopiointi on hyvä asia yhteiskunnalle!
Sori joudut nyt sitte linnaan. Sääli! LOL :D

mjk45/70

Waretan, waretan, waretan ostan piraaaaatteeeeejaa, heh joudunkohan linnaan 3 vuodeksi ja 50 000€ sakot....

ALIS12346/70

Täyttä paskaa koko direktiivi mutta haluaisin sen silti lukea, voiko joku pistää osotetta mistä ton vois lukea kokonaisuudessaan?

Voi olla että euroopan vankilat tulee täyteen aika nopeasti jos toi tulee voimaan muuttumattomana.

JasonSco47/70

Lainaus:

Lopuksi totean uhmakkaasti: Piraattikopiointi on hyvä asia yhteiskunnalle!
piratismi tuo ainakin lisää katsojia elokuville, sillä monilla foorumeilla on isot keskustelut elokuvista ja näin enemmän ihmisiä lataa sen...ja koska myös ne ovat tottakai ilmaisia...

ei nuo kansanedustajat ymmärrä miksi ihmiset harjoittavat piratismia, luulevat että se on vain kiusantekoa, mutta todellisuudessa kaikilla ei vain ole rahaa ostaa kaikkia suosikkielokuviaan, esim kuinka monella teistä olisi oikeasti ylimääräistä rahaa ostaa kaikki, mitä olette ladannut...? itsellä ei vuoden palkka riittäisikään...

tai sitten p2p on vain harrastus;)


*edit*
tai suurin syy rahan jälkeen on, että televisio sarjat tulevat vaan niin auttamattoman jäljessä... voisipa suomi kokeilla lähettää kaikkia nykyisiä sarjojaan kuten conan o'briania, eli 5 päivää jäljessä.
ja lupaan, että piratismi% pienenee

Fidelaar48/70

"Tällä ei ole kuin folihattuisia ihmisiä pelkäämässä, että joutuu vankilaan."

Eihän sitä tarvi pelätä jos ei mitää väärää tee... no joo...

Mitenköhän mullinmallin maailma menis, jos kaikki tuota vastustavat sanoisivat liittymänsä irti... ja loppus tulot sitä kautta monelta taholta. boikotissahan tietyt yhtiöt muutenkin jo ovat.

ramu200049/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fidelaar:
"Tällä ei ole kuin folihattuisia ihmisiä pelkäämässä, että joutuu vankilaan."

Eihän sitä tarvi pelätä jos ei mitää väärää tee... no joo...

Mitenköhän mullinmallin maailma menis, jos kaikki tuota vastustavat sanoisivat liittymänsä irti... ja loppus tulot sitä kautta monelta taholta. boikotissahan tietyt yhtiöt muutenkin jo ovat.

Jooh, harmi sisänsä. Tämä kuin menee ihan älyttömiin niin olen ruvennut oikeasti boikotoimaan kaikkea mistä menee TO maksuja... Ihan oikeasti jos olis joku hkl kenet vois tappaa etsais TOfirmat alas nii mielellään olisin 5v vankilassa ku että istuisin waretuksesta 4,5v...

OneMember50/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti finbyte:
Waretus jatkuu tekevätpä tai lobbaavatpa mitä lakeja tahansa. Ei muuta mitään mun tai muiden kohdalla :)

Kyllä muuttaa... Nyt olen entistä enemmän sananvapauden sekä varmuuskopioinnin puolesta puhuja.

miigu51/70

http://www.copycrime.eu/petition
Tuonne vaan nimet listaan!

pahis52/70

Vähänkö minä haluan rikkoa tuota tulevaa lakia. :D

"Hei kundit, meitsipä puhui tekijänoikeuksista ja niiden kiertämisestä. Ny on neljä vuotta linnaa edessä!" :D Ei luoja.

Lähetin itse postia 5:lle Suomen edustajalle, ainoastaan Satu Hassi vastasi: Vihreiden liitto direktiiviä vastaan. Muutenkin Vihreät jostain kumman syystä näyttävät kunnostautuneen tietotekniikassa (J.J.J.Kasvi)... Ei epäilystä kuka/ketkä saa ensikerralla ääniä vaaleissa, tuntuvat olevan ainoa tolkun porukka koko politiikassa.

Fidelaar53/70

"Muutenkin Vihreät jostain kumman syystä näyttävät kunnostautuneen tietotekniikassa (J.J.J.Kasvi)... Ei epäilystä kuka/ketkä saa ensikerralla ääniä vaaleissa, tuntuvat olevan ainoa tolkun porukka koko politiikassa."

Vaalipuheet ja vaalipuheet... kokoomus uhosi sairaanhoitajille isoa palkanlisää... nyt vaalien jälkeen, puhuvat että raha ei oo ainoa motivaattori, on vaihtoehtoisia tapoja motivoida... et sillee ne vaalipuheet, vaikken sairaanhoitaja olekaan. tais moni uskoa lupausta seikkailusta.

Ylipäätään tuntuu tuo päättävä elin olevan aikas inside juttu. vuosi vuodelta ihan sama ketä sinne menee, mikää ei muutu, alkajaisiks nostavat omaa palkkaansa 10% ilman taistelua ja lakkoilua ja jos siäl joku puhuu järkeviä, se siirretään toisii tehtäviin... tai sit vaalien aikaan, järkeviä puhuva on sen verra pienes puoluees, ettei siitä ole vaaraa.

MoZar54/70

Kylläpäs ihmiset maalailee taas piruja seinille.. Ei ole laki! Tämä on direktiivi. Direktiivit ovat eräänlaisia lainsäädännön ohjeita. Eli käytännössä ohje EU:lta minkä mukaiseksi jäsen valtion lakia tulee muuttaa.

Se aikaisemmin voimaan tullut tekijänoikeus-laki on myös erään direktiivin takia Suomessa. Mutta direktiivit ovat monitulkintaisia! Ruotsissa on myös saman direktiivin mukaan tehty tekijänoikeus laki kuin Suomessa, siellä eivät vaan ottaneet niin fasistista linjausta sen direktiivin suhteen.

Katsoo nyt miten tässä käy, mutta ihmettelen kummasti miten tuo direktiivi sai noin paljon ääniä! Folioturbaanien salaliittoteorioissa saattaa ehkä sittenkin olla jonkin laista perää... hmm... Toivotaan jälleen parasta.

ps. Jag Er Kriminel - vai miten siinä TPB:n t-paidassa lukikaan :D

Attin55/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
direktiivin pääarkkitehti on Jannelly Fourtou, Vivendi-Universalin entisen toimitusjohtajan vaimo

mahtaa olla eu kansanedustajilla paha edes kävellä, ku on takatasku niin kireällä...

Korruptio... mikä se on?
Ahaa, tämä selvensi asiaa erittäin paljon !

ryki56/70

Minulta ei aikoinaan kysytty haluanko asua EU:n osavaltiossa, jossa ei ole sananvapautta...

Valvoja57/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jusef:
Ei näin, ei näin..

Mikä muuten oli suomen edustajien kanta? Olivatko he direktiivin puolesta vai vastaan?
Vastaan:

HASSI, Satu
KAUPPI, Piia-Noora
KORHOLA, Eija-Riitta
LAX, Henrik
POHJAMO, Samuli
SEPPÄNEN, Esko
TAKKULA, Hannu
VIRRANKOSKI, Kyösti

Puolesta:

ITÄLÄ, Ville
JÄÄTTEENMÄKI, Anneli
LEHTINEN, Lasse
MYLLER, Riitta
PAASILINNA, Reino
STUBB, Alexander

JasonSco58/70

Lainaus:

Puolesta:

ITÄLÄ, Ville
JÄÄTTEENMÄKI, Anneli
LEHTINEN, Lasse
MYLLER, Riitta
PAASILINNA, Reino
STUBB, Alexander
oonki aina inhonnu noita...

mjk59/70

Eipä Pia-Noora kauppi, vastannut...itse en wareta mutta nyt rupeaa tuntumaan jokos alkaisi ihan viranomaisten kiusaksi...bay täältä tullaan :-p

Mynthon60/70

Kummasti aina nuo TO-mafian etuja ajavat direktiivit yritetään väkisin runnoa läpi...

oxygenol61/70

Kylhän nuo nähtävästi tungetaan läpi. Jos ei hyvällä (ja rahalla) niin sitten pahalla. Tässähän voisi tehdä vaikka massa boikotoinnin kyseisiä tuotteita vastaan (waretus sen aikaa loppu! se ei kestä kauaa!). Kaikki sonysta heti sinne warneriin asti boikottiin (cd:t, leffat, ihan jokainen. Edes nettisivuilla ei käydä). Kyllä sitte huomaisivat kun yhden kuukauden aikana tullut esim. 300 000 € rahaa ku normaalisti pari nollaa perään. Sit aletaan kyllä nuoleskelee kuluttajien takapuolia iloiseen tahtiin kun rahaa ei tullukkaan siihen tyttären kutaiseen huussiin.

Itse muutekin jo boikotoin noita ahneita sikoja. Helpommalla ainakin tuolla vankilassa pääsen sillä, että surmaan jonkun ku otan TO syytteet niskaan. Ei herranjumala sentään.
Mitä? Surmasta saa 4-10v ja TO rikkomuksest ylläri ylläri.. samoja vuosia? Mitä ihmettä? Waretat leffan (about 20€ arvonen) istut linnas 4 vuotta ensikertalaisena. Surmaat jonkun "vahingossa" niin se on vuos/pari ensikertalaisena...Ei mee jakeluun tälläset lait. Nuhteita ja häpeärangaistus olisi ihan asiallinen (tai esim. yhteiskuntapalvelua vaikka 1 tunti per leffa ja 5min per biisi). Tuolla kaikilla olisi hyvä mieli. Johtuen siitä, että "rikollinen" saisi pienen tuomion jonka hän kärsisi, muttei menettäisi koko elämäänsä yhden täys pellen takia. Toisella kertaa olisi tiedossa tupla satsi kyseistä + mitä imuttanut lisää ja kolmannella kerralla olisi se linna sitten vaihtoehtona. Eikö viherpiiperöt, muut porvarit ja eu:n pahamaineiset vampyyrit voisi kerrankin ajatella jotain muutakin kuin oman napansa ympäristöä. (mm. sairaanhoitaja systeemi laskee alleen ja pahasti suomessa...ps: vuoden ollu sairaana ja hoitoa saanut 3kk edestä johtuen "jonoista")

Ja ettei menis ihan offtopic niin ei voi muuta sanoa kuin voihan hitsipippuri EU:n kanssa
Mie muutan sinne missä tälläst "läjää" ei tartte katsoa vielä lähiaikoina jos ei järkee tuu nuppiin =)

Edit: Typot

juunas1162/70

Olen täysin samaa mieltä. Miten taposta voi saada pienemmän tuomion kuin muutaman leffan warettamisesta? Suomen lakiasiat on viime aikoina olleet hiukan sekavia. Noh, warettaminen jatkuu silti.

Alcareru63/70

6 puolesta - 8 vastaan suomalaisilta.. no sentään noin päin nuo numerot, mutta ei siltikään kovin vakuuttavaa (vertaa Ruotsi 0 puolesta - 19 vastaan). No ei se olisi kuudella äänellä ratkennut, mutta sitten olis ollut 4 maata lähes 100% säädöstä vastaan. Täytyy varmaan perehtyä tarkemmin tuohon direktiiviin.
Joku tuossa kyselikin linkkiä ja tässä on kai (en kerkiä nyt tarkistamaan) linkki oikeaan tavaraan.
http://europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUriS...05_0276en01.pdf

juhha8464/70

No taas huomataan kuinka perillä päättäjät ovatkaan asioista.

abyss9165/70

Jep... Asioista vaan päätetään vaikkei niistä mitään tiedettäisikään!

Ysf66/70

Lainaus:
Tajuaisivat edes, että perustuslaki määrää sananvapauden, eikä tuo sitä kumoa, oli miten oli...
itseasiassa.. EU-Laki on Suomen perustuslakia voimakkaampi. Suomessa säädetään lait, täällä niitä valvotaan ja pakotetaan - jos jollekkin nakki napsahtaa hän voi valittaa aina EU-tuomioistuimeen saakka jossa puidaan onko laki ollut EU-määräysten mukainen; viimeinen sana sanotaan EU-tuomioistuimessa.

Jännä asia sinänsä, itse olen aika hyvin perillä EU:n rakennerahastojen toiminnasta ja täytyy tässä tapauksessa sanoa, että nyt ei EU:ssa vasen käsi tiedä mitä oikea tekee: Rakennerahastoissa kovasti ollaan tukemassa "uutta yritystoimintaa, innovaatioita ja yritystoiminnan kehittämistä". Toinen osasto sitten lappaa paskaa joka vain vaikeuttaa innovatiivisten pienyritysten toimintaa.

Koska IPRED2:n jälkeen immateriaalioikeuksia (patentteja, koodinpätkiä, muotoilua) valvotaan tarkemmin, pienet yritykset - joita EU kovasti tukee - joutuu maksamaan yhä enemmän ja enemmän pantenttimaksuja isoille yrityksille. Toisin sanoen, EU:n tuet hiipii yhtä tai toista kautta monikansallisten yritysten tilille..

Valvoja67/70

Lainaus:

Koska IPRED2:n jälkeen immateriaalioikeuksia (patentteja, koodinpätkiä, muotoilua) valvotaan tarkemmin, pienet yritykset - joita EU kovasti tukee - joutuu maksamaan yhä enemmän ja enemmän pantenttimaksuja isoille yrityksille. Toisin sanoen, EU:n tuet hiipii yhtä tai toista kautta monikansallisten yritysten tilille..

Patentit jäivät sentään lopulta IPRED2:n ulkopuolelle, mutta esimerkiksi nuo muotoilun immateriaalioikeudet tulevat varmasti aiheuttamaan ongelmia. Nehän eivät tule taatusti palvelemaan mitään luomistyön edistämistä - niin kuin niiden pitäisi - vaan niitä tullaan käyttämään kilpailun rajottamiseen aivan kuten printterivalmistajat ovat jo käyttäneet tekijänoikeuksia tekosyynä estääkseen kilpailevia mustekauppiaita tuomasta markkinoille halvempia mustepatruunoita.

AvenZer68/70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:

Itse muutekin jo boikotoin noita ahneita sikoja. Helpommalla ainakin tuolla vankilassa pääsen sillä, että surmaan jonkun ku otan TO syytteet niskaan. Ei herranjumala sentään.
Mitä? Surmasta saa 4-10v ja TO rikkomuksest ylläri ylläri.. samoja vuosia? Mitä ihmettä? Waretat leffan (about 20€ arvonen) istut linnas 4 vuotta ensikertalaisena. Surmaat jonkun "vahingossa" niin se on vuos/pari ensikertalaisena...


Eipä siitä kyllä ihan tollasta tule ensikertalaisena (amerikassa voi saada, suomessa ei tule). Waretuksesta tuleva tuomio varmaankin rajottuu pelkästään sakkoihin ja aivan käsittämöttömän isoihin korvauksiin... tällein se varmaan menisi suomessa jos olisi tuo direktiivi voimassa.

Ysf69/70

Lainaus:
vaan niitä tullaan käyttämään kilpailun rajottamiseen aivan kuten printterivalmistajat ovat jo käyttäneet tekijänoikeuksia tekosyynä estääkseen kilpailevia mustekauppiaita tuomasta markkinoille halvempia mustepatruunoita.
bingo.

Sama voi tapahtua esim. auton osissa. Joku Ford voi pistää uusiin autoihin osan jonka se suojaa muotoilun osalta.. Sen jälkeen ei siihen merkkiin asenneta muuta kuin tasan tarkkaan valmistajan "merkkiosat", sillä "yleiset" osienvalmistajat eivät saa tehdä ilman sopimuksia (=rahaa) noita osia - ei vaikka kuinka olisi helppo jollain metallintyöstökoneella tehdä vastaava osa 1/3 hinnalla, siitä mitä "merkkiosa" maksaa.. näin kuluttajalle tulee se lasku kouraan.

Mitenkäs sitten pienet tietotekniikkayritykset, jotka tekevät lisäpalikoita johonkin suljettuu ohjelmistoon: Ennen ne pystyivät sentään aloittamaan ohjelmapalikan kehittämisen reverse-engineering tekniikalla. Kun tuote oli valmis ja rahavirtaa pikkufirmaan on, he pystyvät maksamaan oikeudenhaltijoille oikeita rojalteja. IPRED2 tekee tästäkin rikollista puuhaa. Toisin sanoen, vaikeutetaan pienien yritysten aloittamista.

Otetaan vielä vähän toisenlainen esimerkki: Katusoittaja soittaa torin laidalla musiikkia joka sattuu olemaan to-suojattu - soittajahan tietenkin on kriminaali.. IPRED2 kriminalisoi myös kuskin joka tuo katusoittajan soittopaikalle. Eikä kuulijat jotka rahaa heittävät katusoittajalle ole pekkaa pahempia; Halvetun rikolliset yllyttävät soittajaa jatkamaan lain rikkomista. Entäs sitten he hulttiot jotka eivät tee mitään asialle vaan antavat soittajan soittaa: Rikollisia kaikki tyyni! sakkoa, linnaa, hirteen, häpeäpaaluun!

Tuo katusoittaja-esimerkki on hyvin kärjistetty tilanne jota ei laki varmasti koskisi, mutta IPRED2:ssa mainittu "commerical scale" on sen verran avoin määritelmä, että se voi tarkoittaa parin euron rahanvaihtoa tai sitten sadantuhannen euron vaikutuksesta jonkun firman liikevaihtoon..

Tuo IPRED2 ei todellakaan ole mikään pikkunakki, eikä sen vaikutus jää ainoastaan sananvapautta uhkaavaksi.

Henull70/70

09 "Tervetuloa EU. Näkemiin sananvapaus."
F9
11 Nyt vaan enää odotetaan minkälaista paskaa sieltä lappaa niskaan
02 ku säätävät tämän pohjalta suomeen jotain lisäpykäliä jo tarpeeks
9D surkeaan TO-Mafian lakiin. Oletan jo valmiiks optimistisesti että
74 kaikki ko. lakia koskeva arvostelu kielletään perusteella että
E3 se voisi vaikka kiihottaa nousemaan TO-Mafiaa vastaan. Lisäks
5B tietenkin kaikki nettiliikenne kulkee Teoston boxien läpi, ja
D8 jokainen sähköpostiviesti kulkee GRAMTEXin Sähköpostiviraston
41 läpi, ettei vahingossakaa kukaa arvostelis $onyn tuotteita tai
56 punois katalia juoni Teostosaurus Rexin syrjäyttämiseks.
C5 Ei hitto jos se otetaa suoraan tälläsenaan Suomeen, ni pistetään
63 pystöö kansalaistottelemattomuutta ja tehään oikein hirveitä! Eli
56 juostaan Helsingin keskustassa ja huudellaan "Sony on paska" tai
88 "Taiteen jakaminen netin avulla on hyväksi ihmiskunnalle!" ja
C0 joudutaan istumaan 3 vuodeks vankilaan. Ja kukas maksaa verot sitten? :) Way to go!

Ja ponggaako joku tässä viestissä jotain laitonta ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT