AfterDawn logo

Microsoft: Xbox 360 voi naarmuttaa levyjä

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
21 kommenttia

Microsoft on antanut lausunnon koskien Xbox 360 -konsolinsa rakenneongelmaa. Ongelma koskee erityisesti joulukuussa 2006 valmistettuja pelikonsoleita, jotka on varustettu TSST:n DVD-asemilla. Pyörivää levyä tasapainottavan osan puutteen takia osan konsoleista on raportoitu naarmuttavan alkuperäiset pelilevyt lukukelvottomiksi.

Hollantilaisen kuluttajavalituksiin keskittyvän Kassa-nimisen televisio-ohjelman tekemän naarmuuntumistestin jälkeen Microsoft onkin ottanut viimein kantaa ongelmaan myöntäen sen olemassaolon mahdolliseksi. Ohjelmassa demonstroitiin esimerkkipelikonsolin naarmuttavan levyjä, vaikka laitetta käytettiin ohjeiden mukaan vakaissa olosuhteissa.

Microsoft kertoi lehdistötiedotteessaan muun muassa seuraavaa: "Koska emme olleet osallisina Kassan suorittamissa testeissä, emme pysty vastaamaan tuloksiin kovinkaan tarkasti. On kuitenkin mahdollista, että levyihin ilmestyneet naarmut ovat tulleet normaalissa käytössä. Ei kuitenkaan ole merkkejä siitä, että Kassan testeissä ilmenneet ongelmat koskisivat suurta konsolimäärää.


"Tottakai meille on tärkeää, että asiakkaamme pystyvät nauttimaan parhaista mahdollisista pelikokemuksista, tämän takia otammekin nämä testitulokset hyvin vakavasti. Xboxin omistajien, jotka uskovat levyjensä naarmuuntuneen Kassa-ohjelmassa kuvatulla tavalla, kannattaa ottaa meihin yhteyttä. Tutkimme konsolin ja korjaamme sen tarvittaessa. Tulemme informoimaan Xboxin omistajia myös naarmuuntuneiden levyjen mahdollisesta vaihdosta.

Lähteet:
CD Freaks
QJ.NET

21 KOMMENTTIA

Dillez1/21

Lainaus:
Tulemme informoimaan Xboxin omistajia myös naarmuuntuneiden levyjen mahdollisesta vaihdosta.

Reilu peli.

Kaakatus2/21

Hyvä että kuintekin myöntävät asian. Toivottavasti asian omaisille saadaan ilmaseksi huoto/uusi konsoli ja naarmuuntuneet pelit korvataan. Jälkimmäistä tosin epäilen, ettei ainakaan täysin ilmaiseksi tapahdu, sen perusteella mitä aikasemmin uutisoitiin.

Edit: tästä uutisesta tosin voi päätellä, että pelien vaihto onnistuisi maksutta.

exlex3/21

Harmittaa nykyään kun mitään ei testata kunnolla ennenkuin tuodaan myyntiin. No onneksi vikaa ei ole enää uusissa konsoleissa ja toivottavasti ihmiset joilla on tuollainen vika, niin saisivat laitteen korjattua ilmaiseksi ja vaihdettua pelit uusiin ilmaiseksi.
Minua ihmetyttää muutenkin että miksi X-boxiin ei ole voitu tehdä samanlaista kelkkaa kuin PS3:sessa. Paljon toimivampi pelikonsolissa.

seba_4/21

Meiltä löytyy moinen Xboxi. 70€ maksava Test Drive Unlimited on juuri tämän takia naarmuuntunut, ei kuitenkaan käyttö kelvottomaks, vaan välillä peli tilttaa ja pyytää putsaamaan levyn. Olis ihan kiva saada uusi Test Drive ja samalla saada vaikka tuo asema korjattua.

FlankerF5/21

Eikös sen huomaa aika helposti jos levyyn ilmestyy ympyrän muotoisia naarmuja? Ne kun eivät voi olla peräisin kuin jostain pyörivästä, joten syyllinen on aika helppo löytää?

Mutta toivottavasti vaihtavat. Eihän pelkän levyn vaihto tule edes kovin kalliiksi, vielä kun ottaa huomioon, että microsoft varmaan hakee TSST:ltä jotain asian johdosta.

thejammy6/21

ihminen on erehtyväinen, ja mikäli tuo pitää paikkansa että mikki korvaa nuo vaurioituneet levyt niin hieno homma. Noin pieni asia voi vaikuttaa elämään :P Itselleni ei onneksi ole käynyt (vielä) noin.

gokhjpfm7/21

en oo ikinä tykänny xbox 360 , mutta tässä se taas nähdään ,että ei sitä kannata ostaa..voi naarmuttaa levyjä, hei haloo!!!

gokhjpfm8/21

no itselläni on ps3.. joka on hyvä, muuten tuo boxi on varmaan hyvä mutta pikkuasioissa ps3 on parempi.. mutta on boxikin todella hyvä

neon89/21

Onhan tuo hyvä että mikkisofta on myöntännyt virheensä ja vihdoinkin ehkä tekeekin asialle jotain..

Enemmän vain pisti huolestuttamaan sellainen asia että peli mitä tuo poika pelaa (Gears of War) ON K18. Niin ikävääkun se on kyllä tuonkin mamman mikä tuossa valittaa että konsoli naarmutti pelin olla vaan tyytyväinen sillä eihän tuo poika saa tuota pelata vielä kahdeksaan vuoteen!! Aina puhutaan näistä pelien ikärajoista ja siitä kuinka pelit ovat liian väkivaltaisia jne. Todellinen ongelma on se ettei nämä vanhemmat näytä edes tajuavan noinkin yksin kertaista merkkiä kun +18 peli paketin päällä, ja kun ei voi huonoa näköäkään syyttää kun se on aika isolla..

Tulipa tilitettyä...

WQe10/21

Perhanan neon8, kun ehdit ensin. Olin juuri tuomassa esiin huoleni siitä kuinka selvästi alle 15- saati 18-vuotias poika pelaa peliä, jolla aivan varmasti k15 tai k18 leima.

Tuo on juuri niitä mukuloita, jonka todellisuuden taju täysin murentuu ja hän alkaa ammuskelemaan satunnaisia ihmisiä kaduilla, sortuu nuorisorikollisuuteen ja muuhun epämääräiseen toimintaan.

Sebu9211/21

Sony olisi varmasti kertonut ihmisille, ettei aio tehdä asian eteen mitään. Käyttäjät saavat toki itse yrittää korjata ongelman. :P

Edit: Läppä, viittasin lähinnä tänään aiemmin tulleeseen uutiseen sonyn valmiiksi rikkinäisiä dvd:eitä ajatellen.

WQe12/21

Kyllä minulle vaihdettiin ps2 toiseen, kun laserin linssi hinkkasi San Andreakseen naarmun. Olisivat suostuneet vaihtamaan pelinkin, mutta ilmoitin ettei tarvi, koska olin korjannut jo hammastahnalla.

tuure213/21

Millonkohan MS myöntää että puolet konsoleista hajoaa vuoden sisään. :/

henkettu14/21

Mulla oli samanlainen ongelma PS2 kanssa. No, ei voi mittää.


E: Aika X3 kielteinen toi video..

BlasterX15/21

Lainaus:
Tuo on juuri niitä mukuloita, jonka todellisuuden taju täysin murentuu ja hän alkaa ammuskelemaan satunnaisia ihmisiä kaduilla, sortuu nuorisorikollisuuteen ja muuhun epämääräiseen toimintaan.
Ei pelit ja elämä niin pahasti kaikilla sekaannu, kaikilla. Ettei tuo nyt niin suoraanverrannollista ole.

Vai olikos sarkasmia?

jehu8016/21

Perustyperä jannu tossa videossa laittaa ensin DVD:n kelkkaan paikalleen päin helvettiä ja sitten kääntää konsolia ja ihmettelee kun ääntä alkaa kuulumaan :D

Alcareru17/21

Tuosta k-18 jutusta... tuossa videolla granny toteaa, että: "This was the game taht came with the Xbox when it was bought in Decembe." Toki ei se siihen mitään vaikuta, ettei pojalla taida ikä riittää vielä pitkään aikaan, mutta olisko mummun pitänyt heittää vesilintua 60€ arvosella pelillä (no okei ehkä muoveissa olevasta pelistä saa kohtuu hinnan, jos sen myy jossain ebays, mut kuitenki)?

Lainaus:
E: Aika X3 kielteinen toi video..

No ei mikään ihme, jos asiasta valittaessa väitetään vaan, että lapsenlapses ei vaan osaa käyttää konsolia. No mutta anyways hyvä, että kuitenkin nyt ovat ongelman myöntäneet ja siihen kohtuullisen reilua ratkaisua tarjoavat.

Taulu18/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:
Perustyperä jannu tossa videossa laittaa ensin DVD:n kelkkaan paikalleen päin helvettiä ja sitten kääntää konsolia ja ihmettelee kun ääntä alkaa kuulumaan :D

Varmaa vaa havainnollisti että se on paljo vakaampi vaaka ku pystyasennossa.

Miqqe19/21

En löytäny sopivampaakaa threadia, mutta onkos kaikilla ollut yhtä ''helposti täytettävä'' lomake? Eiköhän se kaikille sama paperi oo ku xboxin sivuilta lataa ton, mutta mitä kaikkea tuohon pitää rustata?

henkettu20/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Miqqe:

En löytäny sopivampaakaa threadia, mutta onkos kaikilla ollut yhtä ''helposti täytettävä'' lomake? Eiköhän se kaikille sama paperi oo ku xboxin sivuilta lataa ton, mutta mitä kaikkea tuohon pitää rustata?

Et löytänyt sopivampaa? Miten olisi uuden threadin aloittaminen?

unknown721/21

liekkö mulle sattunut moinen malli kouraan vai mitä mutta alle kk sitte ostettu kone ja naarmutti gta levyn käyttökelvottomaksi. tiiä oikein mihi tässä pitäs soitella ekana... ostomyymälään: netanttilaan vai mikkisoftalle..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT