AfterDawn logo

Helsingin koulut siirtyvät IPTV:hen

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
10 kommenttia

Helsingin koulut eivät hanki lainkaan digibokseja, kun analogiset lähetykset loppuvat tämän vuoden syksyllä, vaan Helsingin kaupungin opetusvirasto on päätynyt Welhon PCTV-palveluun, jossa digitaalinen televisiotarjonta toimitetaan kouluihin internetin kautta. Digitaaliset TV-ohjelmat siirretään siis tietokoneelle, jonka avulla ohjelmia voi sitten toistaa mm. videotykin, erillisen isomman näytön tai taulutelevision kautta.

Opetusvirasto on tilannut Welholta kaikki maanpäällisessä verkossa tarjottavat maksuttomat valtakunnalliset digikanavat. Itse ohjelmien kuvan- ja äänenlaadun parantumisen lisäksi myös muut digi-TV:n ominaisuudet kuten ohjelmien tekstitykset, ohjelmaopas, teksti-tv ja useat ääniraidat ovat käytettävissä myös PCTV-palvelussa. Palvelun katsomiseen käytettävä ohjelma on räätälöity käyttöliittymän osalta opetusviraston toiveiden mukaiseksi. Opetusvirastolla on tällä hetkellä noin 11 000 PC:tä, joiden avulla televisio-ohjelmia on tarkoitus tarjota noin 79 000 koululaiselle ja opiskelijalle.


"Saamamme palautteen perusteella palvelulle on selkeä tilaus, eikä Helsingin kouluille ja oppilaitoksille pääsääntöisesti enää hankita erillisiä digibokseja. PCTV:n kaltaisten sovellusten avulla voidaan hyödyntää opetusviraston jo olemassa olevaan kuiturunkoverkkoon tekemiä investointeja – ilman uusia investointihankkeita ja ylläpitokustannuksia. PCTV maksaa itsensä nopeasti takaisin", kertoo Helsingin opetusviraston tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemi.

Vaikka digibokseja tai -virittimiä ei kouluille tule, joutuvat koulut silti maksamaan TV-maksua.

Lähteet:
ITviikko
Welho (lehdistötiedote)

10 KOMMENTTIA

henkettu1/10

Lainaus:
Vaikka digibokseja tai -virittimiä ei kouluille tule, joutuvat koulut silti maksamaan TV-maksua.
Mut siis eiks yks koulu joudu maksamaan vaan yhden tvlupamaksun, eli n. 260 e? Eihän se nyt voi mitään merkata..

aph19002/10

Lainaus:
[quote]Vaikka digibokseja tai -virittimiä ei kouluille tule, joutuvat koulut silti maksamaan TV-maksua.
Mut siis eiks yks koulu joudu maksamaan vaan yhden tvlupamaksun, eli n. 260 e? Eihän se nyt voi mitään merkata..[/quote]joutuu se tuostakin maksaa tvluvan mutta ei tarvi hankkimaan erikseen digi boxeja

kaawpeli3/10

hyvä ratkaisu ompahan syy nopeampiin nettiyhteyksiin

firece4/10

pyh.helsingiläiset.tekisivät niinkuin fiksummat turkulaiset eli jätetään digiboxit ostamatta siinä säästä rahaa aika ja vaivaa.voi tietysti olla että turku urhaa arvokasta rahaa ja ostaa kouluihun yhden digi boxsin ja sitä sitten raahataan mukaan jos sattuu tarvitsemaan.

henkettu5/10

Miksei ihmiset vaan haki sitä digiboksia?

mjk6/10

Minullakaan ei ole dgiboxia enkä hanki, tosin sateliitti on hd-valmiuksin....kun analogiset sammuu niin katselen pc:llä netti tv:tä.

eftu7/10

Itseasiassa, mihin koulu tarvitsee televisiota ylipäätään? Itse olen ala-asteen ensimmäisellä ja toisella luokalla koulussa TV:tä katsonut korkeintaan 5 kertaa yhteensä ja sen opetuksellinen merkitys ei muistaakseni ollut suuri. Videoita koulussa on tullut katseltua, mutta siihenhän ei digiboksia tarvita. Eniten säästää kun joko jättää TV:t pois tai laittaa pari TV:tä auditoriomaisiin luokkiin, jotka sitten varataan vain TV:n käyttöä varten. Eiköhän sekin toimi.

henkettu8/10

Totta..

aku29/10

no hyvä että helsinki tekee noi digi systeemit edes aika järkevästi kun esimerkiksi espoo meni ostamaan (ilmeisesti) joka kouluun useamman kappaleen lg merkkisiä digi kovalevy tallentimia joissa on vielä polttava dvd. Ja vielä kaiken lisäksi laite on aivan buginen ja muutenkin huono nimittäin laitteen käytöstä on tullut jo aika paljon kokemusta

blindpeer10/10

Eikös juuri tullut YLEltä päätös, että digitaalisen signaalin saa muuttaa analogiseksi ja näin ei tarvitse joka televisiolle omaa sovitinta ostaa..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT