AfterDawn logo

Nokia ja EMI sopivat yhteistyöstä

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
2 kommenttia

Nokia ja yksi maailman suurimmista levy-yhtiöistä, EMI, ilmoittivat tänään solmineensa EMI:n musiikin kattavan markkinointi- ja jakelusopimuksen. Jatkossa Nokia käyttää EMI:n artistien musiikkia promootio- ja esittelymateriaalina lippulaivamyymälöissään sekä eri tilaisuuksissaan.

Nokialla on maailmalla yhteensä kuusi lippulaivamyymälää, joiden varustelutaso on huippuluokkaa. Esimerkiksi näissä myymälöissä tullaan jatkossa käyttämään EMI:n artistien musiikkia esittelykäytössä. Ensimmäisenä tarjolla on Lily Allenin ja Red Jumpsuit Apparatus -bändin musiikkia. Artistit vaihtuvat noin kahden kuukauden välein.

EMI:n musiikkia tulee tarjolle myös joillekin verkkosivuille. Valikoimiin tulee ilmaisia latauksia, taustakuvia, videoita, soittoääniä sekä esittelyvuorossa olevaan artistiin liittyvää materiaalia lisämateriaalia.

Lehdistötiedotteessaan molemmat yhtiöt kertovat tyytyväisyydestään sopimukseen. Yhteistyö pohjautuu ajattelutapojen samankaltaisuuteen sekä vahvaan uskoon kännyköiden merkityksen kasvusta viihdesisällön hankkimisessa. Tutkimusyhtiö Gartner arvioikin mobiiliviihteen kysynnän lisääntyvän hurjaa vauhtia vuoteen 2010 mennessä. Soittoäänien ja kokonaisten musiikkikappaleiden latausten arvon odotetaan kohoavan tämän vuoden arvioidusta 13,7 miljardista aina 32,2 miljardiin dollariin.


Nokia tuo markkinoille jatkuvasti lisää uusia musiikkisoittoon kykeneviä puhelimia. Markkinoilla on jo esimerkiksi N91 ja 5300 XpressMusic -puhelimet. Tänään Nokia ilmoitti lisäksi tuovansa ainakin Suomessa markkinoille uuden Nokia 5700 XpressMusic -puhelimen (kuvassa), joka on hinnaltaan kilpailukykyinen 3G-laite.

Nokian mukaan 5700 XpressMusicissa on "musiikin kuuntelunautintoa parantava erillinen audiosiru". Puhelin tukee parhaillaan 2 gigatavun muistikorttia, johon mahtuu n. 1500 musiikkikappaletta. Puhelimessa on standardi 3.5mm-kuulokeliitäntä. Kääntyvällä näppäimistöllä varustetussa puhelimessa on lisäksi tuttuun 3G-tapaan kahden megapikselin kamera, videopuhelumahdollisuus sekä älypuhelin-ominaisuudet.

Puhelinuutuudessa on WMDRM-tuki (Windows Media Player Digital Rights management) musiikkitiedostoille, joten kyseistä DRM-suojausta tukevista verkkokaupoista ostettu musiikki toimii laitteessa. Nokia 5700 XpressMusic -musiikkilaitteen arvioidaan tulevan myyntiin vuoden 2007 toisella neljänneksellä.

Lähteet:
Nokia (lehdistötiedote)
Nokia (lehdistötiedote)

2 KOMMENTTIA

mjk1/2

"musiikin kuuntelunautintoa parantava erillinen audiosiru"

Minkähänlainen? taso? epäillys heräsi joskos olisi a`la creative kun jossakin press releasessa olisin lukeneeni (siis creativen) että rupeaa valmistamaan jollekkin yhteistyökumppanille jotain musa juttua olikohan se nyt sitten tuo? Epäilen kyllä että noi mp3-soittimet ovat puhelimessa ovat aika heikkolaatuisia, pois voi ainoastaan lukea se-puhelimet, ainakin minun nokia n70 ja samsung d600e:ssä ne ovat täysin ala-arvoisia, tosin minulla on verokkina ipod..mutta tuo emi:n kanssa oleva sopimus kyllä avittaa nokiaa selvästi.

iTKEVA2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Epäilen kyllä että noi mp3-soittimet ovat puhelimessa ovat aika heikkolaatuisia

Ainakin oma 5300xm on parempi kuin oma mp3 soittimeni. Ja soitin on Sonyn...

Aika rumalta näyttää tuo uusi puhelin. Aikas paljon on tienattu mobiili viihteellä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT