AfterDawn logo

Poliisi sulki DC-hubin Italiassa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
5 kommenttia

IFPI on antanut lehdistötiedotteen, jossa se kertoo Italian poliisin tehneen useita ratsioita liittyen paikallisen Discotequezone Direct Connect -hubin toimintaan. Poliisin ja Federation Against Music Piracyn (FPM) kohteena oli viisi palvelinta ja neljä hubin käyttäjää, jotka jakoivat hubin kautta luvatta tekijänoikeudella suojattua musiikkia. Yhteensä yksitoista ihmistä on saanut syytteen tekijänoikeuksien rikkomisesta.

Yhteensä ratsioissa takavarikoitiin 16 tietokonetta, 27 ulkoista kiintolevyä ja yli 1 000 CD- ja DVD-levyä. Näille laitteille ja levyille oli tallennettu tekijänoikeudella suojattua sisältöä yhteensä yli viiden teratavun edestä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Italiassa puututaan P2P-käyttäjien toimintaan, sillä vuoden 2005 jälkeen lähes 200 ihmistä on haastettu oikeuteen tekijänoikeudella suojatun materiaalin levittämisestä P2P-verkoissa.

Lähteet:
ag-IP-news
IFPI

5 KOMMENTTIA

375H&H1/5

Ei sinänsä yllättävä uutinen. Italia on WTO:n jäsen ja WTO vastustaa (ainakin periaatteellisesti) piratismia. Euroopan unionikin tietääkseni suhtautuu negatiivisesti piratismiin (ainkin Viron jäsenyysneuvotteluissa otti siihen kieltaisen kannan).

Kannattaa muistaa, että Ruotsikin on WTO:n jäsen ja luulempa, että ennenmmin tai myhemmin Ruotsissakin muutetaan lainsäädäntöä WTO:n toivomaan suuntaan.

Edit: typoja

BlasterX2/5

Lainaus:
...vuoden 2005 jälkeen lähes 200 ihmistä on haastettu oikeuteen...
lähes 200? just...

taas nää prosenttilaskut osottais, et toi on n. 0.05% kaikista Italian p2p käyttäjistä, mut toimiihan nää pelotteena alottelijoille.

Nurffe3/5

Lainaus:
[quote]...vuoden 2005 jälkeen lähes 200 ihmistä on haastettu oikeuteen...
lähes 200? just...

taas nää prosenttilaskut osottais, et toi on n. 0.05% kaikista Italian p2p käyttäjistä, mut toimiihan nää pelotteena alottelijoille.[/quote]No mutta onhan edistystä tapahtunut... eikös suomen vastaava luku ole miltei lottovoittajan prosentit =) Tuo 0.05% voi jopa osua kohdallekkin jos oikeen kovasti kurkkii folion alta

Bomcola4/5

Lainaus:
Kannattaa muistaa, että Ruotsikin on WTO:n jäsen ja luulempa, että ennenmmin tai myhemmin Ruotsissakin muutetaan lainsäädäntöä WTO:n toivomaan suuntaan.
En usko että ruotsissa saadaan pitkiin aikoihin mitään vastaavaaa. Eikös siellä ole niin että operaattorit ei saa antaa asiakkaan tietoja poliisille, piratismi puolue jne. Italin tilanteesta en tiedä mutta uskoisin että siellä tilanne on aivan toinen ruotsin kanssa.

afk5/5

Hah.

On se ainakin alhaalla:
http://hublist.be/id=17197
http://hublist.be/id=19192

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT