AfterDawn logo

Napolissa vankilatuomioita piraattijohtajille

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
4 kommenttia

Napolin tuomioistuin on langettanut rankkoja vankilatuomioita järjestäytyneen rikollisliigan jäsenille. Tuomion saaneet jäsenet pidätettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1999. Tällöin pidätykseen johtaneen tutkimuksen toteuttivat yleinen syyttäjä Luciano D'Angelo, poliisi sekä italialaisen musiikkiteollisuuden antipiratismiyksikkö.

Piraattiliigan keulamies, "A.C", tunnettiin nimellä "The Emperor" hänen dominoidessaan Napolin piraattikauppaa 90-luvulla. Hänet todettiin syylliseksi yli seitsemän vuoden oikeuskiistojen jälkeen ja passitettiin vankilaan 3,5 vuodeksi. Kaikki seitsemän muuta ryhmän jäsentä tuomittiin myös ehdottomiin vankeusrangaistuksiin (1,5 vuodesta 3 vuoteen). Oikeus on myös määrännyt organisoidun rikollisryhmän maksamaan vahingonkorvauksia kantajille, korvausten suuruus määrätään erikseen.

Langetetut tuomiot päättivät seitsenvuotisen oikeusrumban, jossa ovat olleet kantajina muun muassa FIMI, EMI Music Italy, Universal Music Italy, Sony BMG Italy sekä Warner Music Italy.

Lähteet:
IFPI

4 KOMMENTTIA

juhaerik1/4

Jaa a...hyi mafian poikia, kaiketi tekemässä tuotakin.

mjk2/4

Jos se olisi ollut se todellinen "mafia" eivät olisi edes yrittäneet tuota, mutta tässä taitaa olla pian to-mafia vastaan se perinteinen :-p

myung3/4

Ja sitä voi sittne miettiä kumpi saa aikaa enemmän ruumiita, to- vai tavallinen mafia :D.

mjk4/4

Joo jo ja tulee ruumihiita takuulla jo to-mafia häiritsee tavallisen liiketoimintaa, siis piratismia jne...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT