AfterDawn logo

YouTuben ja CBS:n neuvottelut kariutuivat

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
4 kommenttia

YouTuben ja mediayhtiö CBS:n välinen sopimus, joka olisi tuonut CBS:n ohjelmistoa mukaan YouTuben tarjontaan, on purkautunut. Yhtiöt eivät neuvotteluissaan päässeet sopuun monivuotiseksi suunnitellun sopimuksen kestosta sekä muista seikoista.

Kariutuneissa neuvotteluissa pyrittiin myös saamaan CBS:n radiomainostarjonta osaksi YouTuben omistajan Googlen mainostarjontaa. CBS:n televisio-ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi suosittu talkshow The Late Show with David Letterman.

Mediayhtiöiden haasteena on tavoittaa viihteen kuluttajakunta, joka käyttää jatkuvasti enemmän aikaa verkkomedian parissa perinteisten lehtien ja television katselun sijaan. Mediayhtiöt ovat kuitenkin kritisoineet YouTuben ehdottomia sopimuksia liian ankariksi, ja ilmeisesti ainakin osa mediayhtiöistä on myös valmiita luopumaan sopimuksesta, mikäli ehdot eivät miellytä.

Tosin CBS ja YouTube tulevat tekemään yhteistyötä pienimuotoisempien sopimusten välityksellä, joten täysin online-videon jättiläisen ulkopuolelle ei CBS:kään uskalla jättäytyä. Google ja YouTube neuvottelevat tällä hetkellä jakelusopimuksesta ainakin brittiläisen BBC kanssa.


YouTuben ahkera kritisoija Viacom on kaavaillut muutaman muun mediatalon kanssa omaa kilpailevaa palveluaan YouTubelle. Yhtiö ilmoittikin vasta tuovansa omaa sisältöään tarjolle Joostiin, jossa sisältö on enimmäkseen kaupallista ja paremmin tekijänoikeuksien haltijoiden kontrolloitavissa.

CNET News.com

4 KOMMENTTIA

mjk1/4

Vai mediamafioiden mielestä sopimukset liian kireitä..
Tuntuu varmaan hienolta kun toinen ei annakkaan mitään ilmaiseksi.

Kekäle2/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Vai mediamafioiden mielestä sopimukset liian kireitä..
Tuntuu varmaan hienolta kun toinen ei annakkaan mitään ilmaiseksi.
Nimenomaan, toivottavasti heräävät myös mediamafian päässä omien vaateidensa mahdottomuuksiin.

Kekäle3/4

Tuplat

maugetus4/4

on menny kyllä tube googlen oston jälkeen ihan päin mettää..tuos yks päivä kattelin omia suosikki videoita mitä tullu tos 2 kuukauden aikana merkittyä nii näyttipä ainakin 30-40% olevan poistetut tekijänoikeuslakien takia. taispa loppua se tuben käyttö siihen tältä saralta...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT