AfterDawn logo

BitTorrentin videopalveluun mukaan TV-yhtiöitä ja elokuvastudioita

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
13 kommenttia

BitTorrentin tuleva videopalvelu on saanut useita vahvistuksia, kun BitTorrent Inc julkaisi listan uusista yhteistyökumppaneista. Mukaan ovat lyöttäytyneet 20th Century Fox, Paramount Pictures, G4, Kadokawa Pictures USA, Lionsgate, MTV Networks (mukaan lukien Comedy Central, MTV, VH1 jne. ), Palm Pictures ja Starz Media. Uusien yhteistyökumppaneiden avulla palvelun sisällön määrä tulee kasvamaan huomattavasti. Palvelun kautta tulee saataville elokuvia kuten X-Men The Last Stand (X-Men: viimeinen kohtaaminen), Saw III ja Mission: Impossible III (Vaarallinen tehtävä III) ja TV-sarjoja kuten 24, Prison Break (Pako), South Park ja Chappelle’s Show.

BitTorrent on aikaisemmin tehnyt sopimukset mm. Warner Bros. Home Entertainmentin kanssa, joten ainakaan yhteistyökumppaneiden määrä tai laatu ei koidu kohtaloksi palvelulle. Monet yhtiöt aikoivat tuoda elokuvansa samaan aikaan DVD- ja BitTorrent-levitykseen. Palm Pictures tekee kuitenkin suuren poikkeuksen ja aikoo tuoda videoitaan saataville BitTorrettin avulla ennen teatteri- tai DVD-levitystä. Elokuvia on luvattu sekä vuokrattavaksi että ostettavaksi palvelun kautta, TV-sarjojen kohdalla toistaiseksi ainoa vaihtoehto näyttää olevan ostaminen.


"On erittäin hienoa että olemme päässeet yhteistyöhön näiden maailmankuulujen mediajättien ja TV-yhtiöiden kanssa." totesi BitTorrent Incin johtaja Ashwin Navin. "Tämä on todellinen merkkipaalu, joka edustaa yhteisöämme, tekniikkaamme ja asemaamme nykymaailman sisällönjakelussa. Yleisömme haluaa jatkuvasti enemmän ja enemmän digitaalista sisältöä. Tarjoamalla asiakkaille juuri sitä sisältöä mitä he haluavat helposti ja nopeasti pidämme heidät tyytyväisinä, tämän ansiosta voittajina ovat sekä asiakkaat että yhteistyökumppanit." jatkaa Navin.

Tarkempaa tietoa itse palvelun hinnoittelusta tai DRM-suojauksien pakollisuudesta ei ilmoitettu. Palvelu aukeaa ensi vuoden helmikuussa ainakin Yhdysvalloissa ja todennäköisesti suurin osa maksullisesta sisällöstä on suojattu Microsoftin DRM-tekniikkalla ja palvelun kautta tulee todennäköisesti erikseen ladattavat versiot videoista tietokoneille ja kannettaville mediasoittimille.

Lähde:
Torrentfreak

13 KOMMENTTIA

-Rex-1/13

DRM pois ja kuukausimaksullinen hinnoittelu niin saavat tästä heti yhden asiakkaan.

juhha842/13

Samaa mieltä rex:in kanssa. Tuo olisi kyllä houkutteleva.

jarppa1513/13

no niin ,kerrankin ollaan menossa oikeeseen suuntaan

mjk4/13

Juu, oikeaan suuntaan ollaan menossa, ja kuten edellä sanottiin suojaukset ja hinta oikealle tasolle niin kauppaan tulen minäkin, ja jos saisi vaikka poltettua levyllekkin vielä...johan mpaa, riaa ovat huomanneet torrentin ylivoimaisuuden jakokanavana.

emagdnim5/13

Mikähä hiivatti siinä on ettei tajuta sitä "pikkuseikkaa", että jos ihminen haluaa kopioida leffan/biisin hän voi sen tehdä hyvin helposti p2p teitse. Jos hän haluaa vielä maksaa biisistään niin olisivat vain tyytyväisiä eivätkä yrittäisi estellä myymiensä tuotteiden kopiointia, koska ampuvat sillä vain omaan jalkaansa. käsittämättömän turhaa touhua. Kyllä ne biisit on jo siellä netissä valmiiksi ladattavissa niin ei ne menetä mitään, jos joku on MAKSAMANSA biisin sinne laittanu muiden sekaan.

alkaa niin kyrsiä tollanen jääräpäisyys ja typeryys. noh omapa on ongelmansa.. halvemmallaki pääsisivät.

juunas116/13

Lainaus:
Juu, oikeaan suuntaan ollaan menossa, ja kuten edellä sanottiin suojaukset ja hinta oikealle tasolle niin kauppaan tulen minäkin, ja jos saisi vaikka poltettua levyllekkin vielä...johan mpaa, riaa ovat huomanneet torrentin ylivoimaisuuden jakokanavana.

Oli jo aikakin :D

kiiveri7/13

En olisi niin varma että riaa on tämän toiminnan isoin kannattaja (http://www.afterdawn.com/news/archive/8177.cfm) tuossa uutisessa kerrotaan kuinka riaa haluaisi sulkea internetin.
Tuo palvelu kuullostaisi kyllä hyvältä, kunnon jakotekniikka käytössa, mutta ei noista suojauksista mihinkään pääse kyllä niissä on jotkin suojaukset kuitenkin, koska muutenhan nämäkin versiot ovat heti jaossa laittomasti. Kunhan ne eivät häiritse/estä katsomista niin se olisi hyvä, eli voisi suoraan alkaa katsomaan ilman kikkailuja.

btw emagdnim
Tuolla asenteella ei pääse pitkälle, kyllähän ne leffat jollain rahoilla pitää tehdä, vai sepäs olisikin mukavaa kun ihmiset tekisivät omista rahoistaan leffoja jotta sinun kaltaiset ihmiset saavat ne ilmaiseksi koska eivät halua maksaa kun saa sitä ilmaiseksikin ladattua.

zipzap8/13

poistettu

Alcareru9/13

Lainaus:
DRM pois ja kuukausimaksullinen hinnoittelu niin saavat tästä heti yhden asiakkaan.

-- -Rex-

Lainaus:
''kyllähän ne leffat jollain rahoilla pitää tehdä''
Maailmassa on varmaan kyvykkäitä näyttelijöitä, jotka eivät tarvitse palkkaa 100 miljoonaa per leffa.
Jos elokuva maksaa liki miljardin, on pakko olla jossain ilmaa, josta kuluttajat maksavat. Ilmaa sekin on kun niitä netistä lataa...ei se ole keneltäkään pois. Harvaa elokuvaa voi sanoa edes taiteeksi...

-- zipzap

Molemmat puhuu asiaa! Hinnoittelu kohdalleen ja DRM-shitti pois, niin meikäläisestäkin kyllä asiakkaan saisivat. Ja täytyy sanoa, että on kyllä aivan uskomattomia nuo leffastarojen palkkavaatimukset ja asiaa sekin, että monet leffat ovat kaukana taiteesta. Lähinnä vain myydään konseptilla yksi urhea amerikkalainen kaveri pelastaa maailman, räjähdyksiä ja aseiden rätinää ja pistetään kalliita autoja romuksi.

emagdnim10/13

kiiveri, minun kaltaiseni ihmiset? En jakele ostamiani/omistamiani medioita eteenpäin milläänlailla.

Sen voin kyllä tunnustaa että 100-0 mielummin lataan netistä ilmaiseksi leffan ku maksan siitä. Mielummin käyn kaupan hyllyltä hakeen sen tai käyn leffavuokraamossa. En todellakaan hyväksy sitä että ostamaani median käyttöä rajoitetaan! SINUNKALTAISESI ihmiset kun myös tämän huomaisi niin ehkäpä asiaan saataisiin nopeampaa muutosta. lompakko on paras äänestysväline.

Se vain on niin etteivät nykyisenlaiset estot(suojaukset) palvele enää kenenkään etuja. Milloinkaan ne eivät ole palvelleet kuluttajien etuja eikä niistä enään mitään hyötyä ole toisellekkaan osapuolelle.

waretusta/piratismia vastaan taistelu on kuin äyskärillä tappelis tsunamia vastaan. Parempi rakentaa hyvä vene ja yrittää selviytyä tsunamin päälle ;)

Yhdyn tämänhetkisiin kommentteihin linkin uutisessa(6 ensimmäistä). Samaa yritän tässäkin selittää:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8188.cfm

ps. henkilökohtaisuudet voi jättää pois vastaisuudessa hyvän netiketin mukaisesti. Itsekin nyt siihen sorruin ihan kuittailu mielessä. :)

emagdnim11/13

Lainaus:
Tuolla asenteella ei pääse pitkälle, kyllähän ne leffat jollain rahoilla pitää tehdä, vai sepäs olisikin mukavaa kun ihmiset tekisivät omista rahoistaan leffoja jotta sinun kaltaiset ihmiset saavat ne ilmaiseksi koska eivät halua maksaa kun saa sitä ilmaiseksikin ladattua.
Tähän vielä, että pointtihan olikin juuri se, että ne leffat päätyy nykyäänkin p2p verkkoihin suojauksista huolimatta. Erittäin hyvälaatuisenakin vielä. En siis nää syytä miksei sisällöntuottajatkin voisi lähteä virran mukaan ja jättää turha vastavirtaan räpiköiminen pois? Suojauksien poisto jo alentais kynnystä piraatin ja aidon tuotteen välillä. Siitä olis hyvä lähteä liikkelle.

Fidelaar12/13

"koska muutenhan nämäkin versiot ovat heti jaossa laittomasti."

liian monesti ovat jaossa pirun kauan ennenkä laillisesti saatavissa, ainaski tääl suames.


kiiveri13/13

@emagdnim
En kiellä sitä etten warettaisi, sillä teen sitä , mutta siihen on syyt joita luettelit tuossa, hinta ja suojaukset. Henkilökohtaisesti en ole suojauksia vastaan, onhan ne ymmärrettäviä, mutta ne eivät saisi haitata käyttöä. Eli jos katson sen koneelta tai poltan. Tuossa on kyllä epäkohtia nykyisissä suojauksissa kun ei saisi polttaa ja muutenkin nuo rajoitukset, paitsi ei ehkä kaikki.
Tuosta aiemmasta teksistä sain kuvan että mielipteesi olisi että waretat sen takia kun se on vain helpompaa ja selviää halvemmalla? Jos olen väärässä niin pahoittelen virhettäni.

Lainaus:
Suojauksien poisto jo alentais kynnystä piraatin

Tuossa on se että suojauksista ei voida luopua, helpottaisi ehkä meidän elämää, mutta pitää heidänkin suojella omia etujaan.

mutta joo jätetään henkilökahtaisuudet poies :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT