AfterDawn logo

Toshiban HD DVD -soittimissa laatuongelmia

Jari Ketola Jari Ketola
5 kommenttia

Toshiba ilmoitti eilen, että se joutuu lykkäämään HD-E1 ja HD-XE1 HD DVD -soittimiensa toimituksia luotettavuusongelmien vuoksi. Alunperin HD-E1 -soittimen piti tulla myyntiin tämän kuun aikana, ja HD-XE1 -soittimen joulukuun aikana. HD-E1:n julkaisu on lykätty joulukuulle ja HD-XE1:n tammikuulle 2007.

"Viimeisten tuotantotestien aikana Toshiban insinöörit havaitsivat pienen luotettavuusongelman HD-E1 -mallisen HD DVD -soittimen komponentissa," yhtiö kommentoi. "Alihankkijan toimittama komponentti korvataan toisella ennen kuin laite tuodaan kuluttajamarkkinoille." Myös Pohjois-Amerikan markkinoille suunnatut mallit HD-A2 ja HD-XA2 kärsivät samoista ongelmista.

Toshiba HD-E1 soitin tulee maksamaan noin 600 euroa. Se mahdollistaa HD DVD -elokuvien katselun 1080i -resoluutiolla HDMI 1.2 -liittimen kautta. Noin 1000 euron hintainen HD-XE1 sisältää kaksinkertaisen kaistanleveyden mahdollistavan HDMI 1.3 -liittimen, joka mahdollistaa mm. 48-bittisten värisävyjen käytön. HD-XE1 -soittimella HD DVD -elokuvista voi nauttia täydellä 1080p -resoluutiolla.


Lähde:
The Register

5 KOMMENTTIA

judas61/5

Kovia vempaimia ovat, mutta kalliita. Taitaa lähes kaikissa hd dvd uutuuksissa olla jotain probleemaa. Millonkohan ilmestyvät Suomeen?

romm2/5

Äh sama se koska ne tulee... Sit kun soitin maksaa 100-300e niin vois harkita ostamista jo... Riippuu vaan paljon levyt maksaa sillon.

mjk3/5

Ainahan nuo alussa hintavia on, niin se dvd:kin oli alussa..minä en ainakaan ole nähnyt/kuullut laitteesta varsinkin peli-, video, ja äänipuolella jonka esisarjanlaitteet eivät olisi renanneet..

-Rex-4/5

Edelleenkin sitä mieltä, että fiksuimmat vehkeet yhdelle formaatille lienevät Xbox360+HD-DVD asema tai sitten PS3. Standalone soittimen ostan sitten kun kompoja tulee.

Shagrath_5/5

Mutta konsolit eivät ole soittimina kaikkein parhaimpia. Ja pitävät infernaalista meteliä. :)
Ainakin xboxilla leffoja katsoessa melu häiritsee, jos konsolia ei piilota kaappiin tms.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT