AfterDawn logo

Samsung: LCD-TV:t voivat jopa loppua markkinoilta 2007

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
13 kommenttia

Maailman suurin suurten LCD-näyttöpaneelien valmistaja Samsung uskoo vuoden 2007 alun olevan alalle vaikea kausivaihteluista johtuen. Samalla yhtiö kuitenkin uskoo, että vuoden loppupuolella LCD:t saattavat jopa loppua hetkittäisesti kesken kysynnän kasvaessa, kertoo Reuters.

Kysyntään vastatakseen Samsung pyrkii avaamaan Sonyn kanssa yhteisen S-LCD-hankkeensa uuden tuotantolinjan jo 2-3 kuukautta ennen alunperin suunniteltua lokakuuta 2007. S-LCD-projekti käynnistyi vuonna 2004 ja kykenee tällä hetkellä tuottamaan 75 000 paneelia kuukaudessa, ja ensi vuoden alussa kapasiteetin pitäisi nousta jo 90 000:een.

Ensi vuonna avattava uusi tuotantolinja, järjestyksessä kahdeksas, kykenee käyttämään suurempia lasipaneeleja ja siten tuottamaan enemmän LCD-paneeleja tehokkaammin. Karkeasti sanottuna uuden tuotantolinjan valmistamasta paneelista saadaan tehtyä kahdeksan 46-tuumaista LCD-televisiota, kun nykyisestä seitsemännen sukupolven lasista saadaan tehtyä vain kuusi 46-tuuman televisiota.


Perjantaina yhtiön tiedotustilaisuudessa puhunut Samsungin johtaja Lee Sang-wan uskoo myös, että suurten, yli 40-tuumaisten näyttöjen suosio kasvaa ja paisuttaa markinnoita. "Ensi vuonna standardikoko on 46-tuumaa, ja jo vuonna 2008 52-tuumaisten ja sitä suurempien paneeleiden markkinat kasvavat nopeasti", Lee arvioi.

Samsung arvioi, että yli 40-tuumaisten paneelien markkinat kasvavat noin 112 prosentilla vuonna 2007, kun taas yli 46-tuumaisten markkinat kasvaisivat peräti 253 prosentilla.

Tietokone kertoo, ettei Suomessa pelätä taulu-TV-varastojen hupenevan tyhjiksi. "Suomen näkövinkkelistä ei näytä siltä, että varastot loppuisivat, vaikka tosi kova buumi onkin meneillään", kertoi kodintekniikka-alan yhteistyöfoorumin Kotekin edustaja Elina Yrjänheikki Tietokoneelle.

"Olemme varautuneet suureen kysyntään, eli ei pitäisi loppua. Kaikkein suosituimmassa luokassa eli halvimmissa 32-tuumaisissa saattaa tosin tulla ajoittaista pulaa", Yrjänheikki jatkaa. 32-tuumaisten taulutelevisioiden myynti muodostaa noin puolet koko markkinoista.

Tietoa eri taulutelevisioista ja muista laitteista löydät AfterDawnin laitevertailusta.

Lähteet:
Reuters
Tietokone.fi

13 KOMMENTTIA

teppoI1/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
"Suomen näkövinkkelistä ei näytä siltä, että varastot loppuisivat, vaikka tosi kova buumi onkin meneillään"

Eihän niiden pitänyt viime keväänäkään loppua, mutta niin vain kävi että kaikki taulutelevisiot hävisivät keski-eurooppaan :)

mjk2/13

Niin suomihan on pienimarkkina-alue, tosin kokeilualustana keskieurooppalaisille todellinen kultamuna koska suomi on yksi johtavista tekniikka maa joten sillä silmällä ajatellen luulisi niitä löytyvän, silloinkun ostin oman samsung lcd-tv:n niin eipä niitä montaa kuulemma varastossa ollut.

jipostus3/13

Totta kai samsung näin väitää... niin kaikki ostaa ns. viimeisiä lcd tvitä...
todennäköisesti markkinointikikka

Shagrath_4/13

No en menisi sanomaan markkinointikikaksi kuitenkaan. Jos pelkkää lumetta olisi, niin muut valmistajat voisivat aivan hyvin sanoa, että töllöjä riittää jolloin samsung olisi heikossa asemassa.

Kyllähän niiden kysyntä on kasvanut huomattavasti. Halpoja tykkejä odottelen edelleen. Ja kunhan tykkien kehitys kasvaisi samaa vauhtia kuin töllöjen niin hyvä tulee.

Älkää välittäkö viestin sekavuudesta, koska kello on melkoisen paljon näin vähän nukkuneelle. :)

Supo5/13

Kaveri on Gigantissa töissä ja sanoi että niillä on varastot täysi litteitä telkkuja.Selkeästi markkinointi kikka että saavat myytyä nämä surkeat lcd ja plasma telkkarit pois.Jos ei ole pakko vielä vaihtaa kannattaa odottaa uusia laitteita jotka ovat parempilaatuisia ja halvempia.Moni tulee jouluna pettymään siihen paskaan tvkuvan laatuun mitä littutelkat antavat.HDTV lähetyksiä odottava.

-Rex-6/13

Se on hyvä kun tuo "välimallin" paneeli on jo pöydällä niin tällaiset uutiset eivät paljoa hetkauta. Seuraavaa katsellaan sitten kun 50"+ 1080p paneeleja alkaa saamaan kohtuullisella hinnalla.

laga7/13

Voi hyvinkin olla, että SAMSUNGIN lcd-laitteet loppuvat markkinoilta! =) eihän se tarkoita että KAIKKIEN valmistajien laitteet loppuvat.

Itse ainakin otan hieman varauksella moiset uutiset vastaan. Nyttemminhän myös eurooppaan ollaan avaamassa (avattu jo?) joitain lcd-tehtaita. Tämähän tarkoittaa sitä, että logistiikkakulut pienenevät, tavarantoimitukset nopeutuvat ja kilpailu lisääntyy => parempia tuotteita kuluttajille entistä halvemmalla ja nopeammin. Jos Samsung ei pysty korean tehtaissaan tuottamaan paneeleita, ei eurooppalaisten kannata hätkähtää.

Jos ajatellaan kokoluokkaa 42" ja yli, niin kuinka monella suomalaisella on niin isoa olohuonetta että kannattaisi edes harkita moisen töllöttimen ostoa? En usko että 32-37" lcd-laitteet menettävät mielenkiintoaan, varsinkaan kun aletaan puhua full-HD laitteista alle 1000€ hintaan.

Tuleva vuosi onkin mielenkiintoinen HD-laitteiden ja tekniikoiden saralla. Jos vielä saataisiin selvyys siihen mitä Yle ja muut meinaavat tehdä kun analogilähetykset loppuvat? Saadaanko suomeen full-HD lähetyksiä? Olisi aika herkkua, tosin vastaanottimet pitäisi varmaan hankkia väliin. Lisää kustannuksia..

Olisikohan jollain tarkempaa tietoa näistä tulevista lähetyksistä?

jipostus8/13

ei ainakaan näillä näkymin ole full-hd tulossa suomeen vielä ensi vuonna...
mutta olen vieläkin sitä mieltä että jos tv:n ohjelmisto ei parane niin voi kanavat lopettaa digitaalisetkin lähetykset...
kun suurimman osan tv sarjoista saa netistä ja uutisetkin löytyy netistä joten...

Jukiz9/13

Lainaus:
LCD:t saattavat jopa loppua hetkittäisesti kesken kysynnän kasvaessa, kertoo Reuters.
Voihan se olla et hetkellisest loppuu,varsinki jos LCD:ten oston kasvu viel kiihtyy.

AppleMr10/13

Supo: Gigantilla se ongelma onkin AMoi ja Matsui merkeillänsä. Ne ovat oikeasti ihan surkeita. Laatukama kuitenkin liikkuu palvelevista myymälöistä. En ihmettele, ettei kikantin x-koneet enää liiku, kun ollaan tietoisempia laadusta.

noobster11/13

kulostaa vanhojen panelien poistomylläkältä,
Full-HD tekee tuloaan...

ps. vaikka ei olekkaan vielä tänne takapajulaan tulossa ensivuonna... tuntuvat ajavan jo tuota diki verkkoakin alas ;-D

kaikku112/13

no eikös ne aussit tehnyt jo sen lasertv:N

markku5513/13

UUSI TEKNIIKKA VALTAA ALAA, EI NE LOPU, TÄLLÄ KIKALLA SAADAAN MYYTYÄ NE TV:T JOITA EI MUUTEN SAATAIS MYYTYÄ.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT