AfterDawn logo

Punaisilla tuotteilla kerätään rahaa AIDS:in vastaiseen työhön

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
14 kommenttia

Apple ja Motorola ovat julkaisseet punaisia elektroniikkatuotteita osana (Product) Red kampanjaa. Kampanjan idea on kerätä rahaa AIDS:in, tuberkuloosin ja malarian ehkäisemiseksi Afrikassa. Jokaisen myydyn (Product) Red tuotteen hinnasta luovutetaan osa kampanjan varoihin. Kampanjan tukijoihin kuuluvat julkisuuden henkilöistä mm. Bono, Bobby Shriver ja Oprah. Applen ja Motorolan lisäksi mukana ovat American Express luottokortilla, Gap vaatteillaan, Giorgio Armani vaatteillaan, kelloilla ja aurinkolaseilla ja Converse kengillään.

Applen kohde on punainen iPod nano -soitin, joka poikkeaa muista nanoista vain värityksensä osalta. Kyseessä on siis tuttu 4 gigatavun muistilla ja 1.5 tuuman näytöllä varustettu musiikkisoitin. Jokaisesta soittimesta menee noin 10 euroa hyväntekeväisyyteen.

Motorolan kohteet ovat punaiset RED MOTORAZR ja RED MOTOSLVR matkapuhelimet. Molemmissa on mm. kamera, jolla voi tallentaa myös videota ja mediasoitin.

Lähde:
DailyTech

14 KOMMENTTIA

reyd3x1/14

ihunaa

-Rex-2/14

Ajatus hyvä ja tarve oikea (sikäli kun rahat varmasti menevät perille ja oikeaan asiaan), mutta tuotteessa olisi kyllä ainakin omasta mielestä parantamisen varaa. Ainaki kuvien perusteella ei noista saa muuta kun päänsärkyä :)

Fiat1313/14

Ajatus sinänsä on hyvä :) Ja onhan noi hyviä laitteita, mutta onkohan tämä jo vähän myöhäistä...Jos olisivat tehneet/älynneet aikaisemmin tämän kampanjan, kun olivat tekemässä vaikka greativen mp3 soittimia..
Toisaalta jos ei muuta saa niin ainakin näkee AINA punaista... heh ;)

jannne4/14

pakkoko se raha on asiakkailta lypsää, luulisi Applellakin olevan massia antaa ihan muutenkin.

Le5kinen5/14

Ajatus hyvä, mutta en varmasti osta.

mjk6/14

Hieno idea, mutta omistan jo sen tavallisen valkoisen ipodin, ja juuri vaihoin uuden kännynkin...mutta loistava idea.

NUIJJA7/14

Myynnin edistämistähän tuokin, jutussa mainitut tahot kylläkin rahoillaan ainakin tuberkuloosin ja malarian nujertaisivat ilman mitään vempaiden ostelua.

crusoec8/14

Toi punainen iPod on aivan ihq ;)

Sebu929/14

Muuten hyvä idea, mutta moni tuskin haluaa punaista ipodia. Maksaako se siis 10e enemmän vai ei? Ja miksei Apple voi lahjoittaa itse vaikka prosentin omistaan?

ONSnaab10/14

Lainaus:
Muuten hyvä idea, mutta moni tuskin haluaa punaista ipodia
Ainoastaan ne, jotka haluaa erottua massasta. Mutta sehän olisi aivan kamalaa. Aina pitää olla samanlainen kun kaikilla muilla.

Voiss ostaa jonkun tollasen jos on tarvetta ja vaihtoehtoina tavallinen ja tollanen punanen ;)

imukuppi11/14

oisivat laittaneet nimeksi aIdspod

imukuppi12/14

oisivat laittaneet nimeksi aIdspod

Sebu9213/14

Ei massasta erottuminen olisi paha juttu, mutta noin punaisesti, olisi. Ottaisin mieluummin vaikka zunen kuin punaisen ipodin. Jotenkin naisellinen väri.

juunas1114/14

Kiva idea. Hyvä kun tuollakin tapaa keräävät rahaa hyvään tarkoitukseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT