AfterDawn logo

Nintendon Wii -pelikonsoli Eurooppaan joulukuussa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
30 kommenttia

Nintendon uusi Wii -pelikonsoli saapuu Euroopan markkinoille 8. joulukuuta. Hintaa konsolilla on 249 euroa ja pakettiin kuuluu itse konsoli, Wii Remote- ja Nunchuk -peliohjaimet, tarvittavat kaapelit ja Wii Sports peli. Yhdysvalloissa konsoli julkaistaan marraskuun 19. päivä ja hinta on 249 dollaria. Japanissa julkaisu tapahtuu joulukuun toinen päivä ja hintaa konsolilla on 25 000 jeniä eli noin 170 euroa. Erikseen ostettu Wii Remote maksaa 39 euroa, Nunchuk 19 euroa ja Classic pad-ohjain maksaa 19 euroa.

Varmistettuja julkaisupelejä ovat ainakin Wii Sports, Zelda: The Twilight Princess, Red Steel, Rayman Raving Rabbids, Tony Hawk’s Downhill Jam, Super Monkey Ball ja Need for Speed Carbon. Pelien hinnat ovat 49 ja 59 euron välissä. Wii tukee kaikkia GameCube -konsolin pelejä ja sisältää myös internetin avulla toimivan Virtual Console -palvelun, jonka avulla voi ostaa vanhojen konsolien pelejä. Julkaisun aikaan Virtual Consolen valikoimissa on 15 eri peliä, mm. Super Mario World, Legend of Zelda Link to the Past ja Mario 64. Pelit maksetaan Wii Point -pisteillä, NES pelit maksavat 500, SNES pelit 800 ja Nintendo 64 pelit 1000 pistettä. 2000 Wii Point -pistettä maksaa noin 20 euroa. Kolmansien osapuolien Virtual Console -pelien hinnoittelu on vielä avoinna.


Konsoli tarjoaa myös internet-yhteyden omistajille uutis- ja sääpalvelun ja mahdollistaa internetin selaamisen Opera -selaimella, jonka käyttö onnistuu Wii Remote -ohjaimella. Myös valokuvien katsominen ja muokkaaminen onnistuu SD-muistikortilta, mutta DVD-elokuvien toistaminen konsolilla ei onnistu. Käyttäjä voi luoda oman avatarin konsolilla ja tämän voi tallentaa myös Wii Remoteen, jolloin omat tiedot pysyvät mukana myös kavereilla pelatessa, kunhan oma ohjain on mukana. Avatar toimii pelihahmona esim. Wii Sportsissa.

Wiistä löytyy neljä paikkaa GameCuben ohjaimille, kaksi paikkaa GameCuben muistikorteille, kaksi USB 2.0 porttia ja yksi paikka SD-muistikortille. Konsolissa on sisäänrakennettu WLAN, mutta ei RJ-45 ethernet-liitäntää. RJ-45 liitännän saa konsoliin erillisen USB-adapterin avulla. WLAN:in avulla saa internet-yhteyden lisäksi kommunikoitua Nintendon DS käsikonsolin kanssa. Wiistä ei löydy HDTV tukea, vaan laitteen suurin resoluutio on laajakuva 480p ja videota saa ulos komposiitti, s-video ja komponentti ulostulojen avulla. Äänen ulostulo jatkaa vanhaa Nintendo linjaa ja monikanavaäänistä ainoa tuettu vaihtoehto on Dolby Pro Logic II. Toistaiseksi konsolista ei ole tulossa kuin valkoista mallia.

Lähteet:
Pelaajalehti.com
VGGEN.com
IGN
GameSpot

30 KOMMENTTIA

Valittaja1/30

Hyvän näkösiä pelejä ainakin tulossa tuolle ja muutenkin USB:it ja SD muistari paikat kuulostaa hyvältä.
Itse en kyllä tuolla hintaa ostaisi, odottaisin ehkäpä halventuvan, että maksaisi 100€ niin voisi harkitakkin ostoa.

firece2/30

kiva hinta tuohon hintaa kannattaa ostaaa jo konsoli ja wii on niitten aatelija.

Kaakatus3/30

Kerrankin eurooppakin saa jotain muun maailman tahdissa ja jopa halvemmalla kuin jenkeissä. Ihan kohtuu hintaan lähtee nuo lisähärpäkkeetkin. Vielä kun saataisiin modi (softa tai hardis) joka mahdollistaisi leffojen katselun. Japanissa on kyllä törkeän halpa. Tilaukseen vaan.

00z34/30

aah. kyllä tossa silmä lepää, ja käsi käy, kunhan vaan pääsen käsiksi noihin ohjaimiin. tuskin maltan odottaa.

jehu805/30

Lainaus:
Kerrankin eurooppakin saa jotain muun maailman tahdissa ja jopa halvemmalla kuin jenkeissä.

Nyt taitaa olla valuutta kurssit sekaisin :D

Google tietää: 1 € = 1.2686 US$ / 1 US$ = 0.788270534 €

Joten...
Euroopan hinta 249 € = (1.2686 x 249) 315,88 US$

Tai toisinpäin...
USA:n hinta 249 US$ = (0.788270534 x 249) 196,28 €

Eli kyllä ne jenkit sen halvemmalla vie, kuten aina...

IkeP6/30

Heti lähettäisin kirjettä joulupukille, jos en olisi toivomassa kitaraa.. Ehkä synttärilahjaksi :D

Sebu927/30

Lainaus:
aah. kyllä tossa silmä lepää, ja käsi käy, kunhan vaan pääsen käsiksi noihin ohjaimiin. tuskin maltan odottaa.
Tuo kyllä vaikuttaa joltain muulta, kuin Wiiltä. :)

Kyllä tuo aika halpaan hintaan irtoaa. Ja hyvä niin. Mutta en silti hommaa sitä, sillä en ole ennenkään mitään nintendoa hommannut. Tai no jos se on tosi hyvä, ehkä hommaankin.

dovien8/30

Microsoftin kannattaa maalata alkuperäinen xbox valkeaksi, julkaista sille muutama mario, donkey kong, zelda ja muita lasten pelejä. Sitten hinnan voisi tuplata ja japsi teinit ostaa laitetta kuin häkä.

"kiva hinta tuohon hintaa kannattaa ostaaa jo konsoli ja wii on niitten aatelija."

Hitostako kukaan tietää minkälainen wii loppujen lopuksi onkaan, jos sitä ei ole vielä julkaistu? Vai löytyykö kenties fireceltä oma originaali kappale, jonka Nintendo hyvää hyvyyttään sinulle lähetti? Kutsuppa kylään, niin pääsen minäkin testaamaan kyseistä herkkua...

Ylke9/30

Mielenkiintoiselta vaikuttaa mutta eipä tolle varsinaista käyttöä oikein keksi kun PC, PS2 ja Xbox 360 jo löytyy.

kiiveri10/30

tuo voisi hinnan puolesta olla aika mukava ostos (verrattuna x360 ja ps3) ja kyllä voisi olla mielenkiintoista testava pelaamista noilla ohjaimilla

DoctorS11/30

En ole konsoleista oikein ikinä innostunut, mutta tuo vaikuttaa siltä, että saattaisi tähän talouteen ilmestyä. Kyllähän tuo lisäisi varmasti peliin eläytymistä, kun ei tarvitse passiivisesti istua ja liikuttaa vain ranteita ja sormia.

M_Kirves12/30

Tossahan vois olla emännälle tosi hyvä lahja. Ei tarvi ainakaan ton jälkeen potkia pois koneelta emäntää.

imukuppi13/30

siis käsitinkö oikein, wii ei toista dvd levyjä? jos näin on niin kaupanhyllylle jää, jos toistaa niin sitten saatan harkita..

MannFred14/30

"DVD-elokuvien toistaminen konsolilla ei onnistu"

nii että mikä jäi epäselväksi ;p ja mihin tarviit ees konsolia joka toistaa dvd leffoi? mieluummin ostan laadukkaan soittimen ku alan konsolilta pyörittää leffoja.

ton vois muuten ihan hyvin tilata japanista ;p (tuleekohan tohon hintaan vielä suomi lisää =/)

kiiveri15/30

en minäkään kyllä konsolilla lähtisi leffoja katsoamaan, sitä varten löytyy jo tietokone, dvd-soitin ja 5.1 järjestelmä, mitenköjän tuon tilaaminen japanista onnistuisi? ja minkähän verran tulisi p-maksua?

tuure216/30

Aika törkeän kallis kun maksaa vain muutaman kympin vähemmän kuin X360 core,mutta kaipa se pitää silti jossain vaiheessa kaupan hyllyltä noukkia.

Ayaya17/30

"Tämän lisäksi konsoli on varustettu Opera-nettiselaimella, minkä lisäksi laitteella voi toistaa dvd-levyjä sekä katsella valokuvia."

Näin luki mbnetissä. Kumpi sitten pitää paikkansa, voiko Wii:llä toistaa vai eikö voi toistaa dvd-elokuvia

DoctorS18/30

"Nintendo on myös varmistanut, että pienen lisäosan avulla voi katsoa DVD-levyjä." sanoo wikipedia ja tuollaista muualtakin oon lukenu.

reactor19/30

Se syö GameCube pelejä, jipii! Kyllä sanoisin, että tuossa on seuraava konsolini, kun ottaa huomioon Nintendon pelien laadukkuudenkin. Ja vielä toihon hintaan.

jehu8020/30

Lainaus:
siis käsitinkö oikein, wii ei toista dvd levyjä? jos näin on niin kaupanhyllylle jää, jos toistaa niin sitten saatan harkita..

Se on pienestä kiinni joillakin...

Eiköhän ne ostopäätökset tai ostamattajättämispäätökset kannata tehdä joillakin muilla perusteilla.

Agent_00721/30

http://www.cgonline.com/index.php?option...id=923&Itemid=1
ei ole DVD-elokuville tukea.

Ameeba_22/30

täähä ei oo yhtää nii huono ku mä luulin, himottais jo pelkästää noide vanhojen NES,SNES jne takia. tosin mietin vaa mite esim N64 PD ja Bondin (jos julkastaan) pelaamine onnistuu tolla uudel ohjaimel

Bladekill23/30

Vituttaa että Eurooppa on jälleen kerran tynnyrin pohjalla, mutta innolla odotan ko. konsolia ja sen pelejä.

imukuppi24/30

@jehu80

Jos ymmärsit niin alkuperäinen tarkoitukseni ei edes ollut suoraan hankkia kyseistä laitetta, vaan harkita sen ostoa. Silloin saattaa pienetkin asiat vaikuttaa. Itselläni oli vielä henkilökohtainen asia se, että olisin voinut ehkä hankkia wiin perheeni mökille, mutta kun siellä ei ole dvd-soitinta ja tv:stä löytyy vain 1 scart liitäntä, silloin olisi ollut hyvä dvd videoita pyörittävä ominaisuus, meinaan noin kallista laitetta en ole hankkimassa vain sen peliominaisuuksien takia..

FindRb25/30

Pitäis vissiin laittaa mahdollisimman äkkiä ennakkotilaukseen, ennen ku ne loppuu joka paikasta.

pewpew26/30

Lainaus:
tosin mietin vaa mite esim N64 PD ja Bondin (jos julkastaan) pelaamine onnistuu tolla uudel ohjaimel

ne julkasee wiille semmosen lisäohjaimen jolla voi helpommin pelata noita classic-pelejä

IDIOTS11227/30

Eli kyllä ne jenkit sen halvemmalla vie, kuten aina...nii i

kaveri12028/30

Onkos tällä opera nettiselaimella sitten mitään käyttö maksuja?

Ayaya29/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kaveri120:

Onkos tällä opera nettiselaimella sitten mitään käyttö maksuja?

eipä oo itelle tullu vielä mitään maksuja vastaan

kaveri12030/30

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kaveri120:

Onkos tällä opera nettiselaimella sitten mitään käyttö maksuja?

eipä oo itelle tullu vielä mitään maksuja vastaan

kiitos vastauksestasi juuri olen ostamassa sitä opera nettiselainta

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki