AfterDawn logo

Plextorilta laite helppoon CD- ja DVD-levyjen tyhjentämiseen

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
17 kommenttia

Plextor tuo markkinoille CD- ja DVD-levyjen tyhjentämiseen tarkoitetun PlexEraser PX-OE100E laitteen, jonka ainut tarkoitus on tehdä poltetuista CD- ja DVD-levyistä lukukelvottomia. Enää ei tarvitse siis naarmuttaa, sahata ja leikata omia levyjä ennen kuin ne uskaltaa kierrättää.

Laite on ympäristöystävällinen, eli se täyttää EU:n asettaman RoHS-direktiivin. Asema polttaa levyillä olevan tiedon laserilla, jolloin vanha tieto ei ole enää luettavissa levyiltä, eikä tiedon palauttaminen pitäisi onnistua edes ammattilaisilta. Tietokonetta ei tarvita, vaan PlexEraser PX-OE100E toimii itsenäisesti, levy vain sisään ja se tyhjentyy automaattisesti. Tämän jälkeen levykelkka aukeaa automaattisesti ja levyn voi viedä tämän jälkeen suoraan kierrätykseen. Mahdollisten virheiden välttämiseksi laitteen levykelkka on oranssi. Normaalista poikkeavan värin pitäisi herättää käyttäjän huomio, jolloin tärkeitä levyjä ei tule laitettua asemaan vahingossa.

Laite pystyy tyhjentämään CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW/DVD-R DL/DVD+R DL formaattien levyjä, jotka ovat halkaisijaltaan 8 tai 12 cm. Dual Layer levyjen (DVD+R DL, DVD-R DL) tyhjentäminen kestää noin 6 minuuttia ja muiden levyjen tyhjentymistä saa odotella noin 3 minuuttia.


Laitteen pitäisi tulla myyntiin syyskuun aikana.


Lähde:
CdrInfo.com

17 KOMMENTTIA

Shagrath_1/17

No huh huh. Kaikkea ne myyvät. Kyllä tuo pilaaminen onnistuu tarpeeksi hyvin tahattomastikin. :) Ja jos haluaa pilata niin puukolla viiltää vain kalvon pois. Tai polttaa sytkärillä. Hmm. No jos joku haluaa tuollaisesta maksaa niin voi elämä. Yritykset on kyllä asia erikseen. :)

Sebu922/17

Jep, yrityksille tuosta voi olla käyttöä. Ja kuka ihmeen ammattilainen haluaisi nähdä minun lomakuviani? Puukolla onnistuu tarpeeksi hyvin. tai sitten vain katkaisee cd:n.

Smar3/17

Pilaan cd:itä tarpeeksi ihan tavallisilla poltoilla, ettei tuommosille taida löytyä materiaalia ees =)

-Rex-4/17

Kyllähän tuo yrityskäytössä on varmaan ihan paikallaan. Kuitenkin tulee noita tyhjennettäviä jatkuvasti eteen niin tuollahan ne voisi hoitaa siististi.

hexi5/17

Yritys käyttöön hyvä laite, mutta kotikäyttöön tarpeeton. Sen sijaan monasti olisi tarpeen laite, jolla saisi luettua pilalle menneen levyn. Niitä tuppaa tuleen turhan usein.

donkeyjr6/17

joo cd mikroon vaan eiköhän sellainen löydy joka kodista :D

Jannejt7/17

joo-o, kyseinen laite jos _vain_ tyhjentää niin johan on, laittasivat viel siihen vaihtoehtois -toiminnoks polton :) kyl niitä lasereita siel sisäl vois pariki olla, polttoon ja tuhoamiseen :P

kelpaako8/17

Kohtalaisen turha kapistus... siis kotikäytössä. Meikäläinen ainakin tyhjentää levyt laittamalle ne mikroon...

katsoja9/17

Mikro tosiaankin tekee erittäin tehokasta jälkeä. Ja sekunneissa!

p.s. viinirypäle on myös melko mielenkiintoinen mikrossa

mjk10/17

Joo yrityksille tuo on omiaan, mutta kotiin tuo? eipä taida onnata kotikäyttöön, tosin varmaan niillekkin joilla on koti osittain toimistona..mutta tavallinen kaduntallaaja tuskin ostaa.

jwx14311/17

Aikas turha vehje kuitenkaan tulis kelkan väriä huomioitua ja pistää tärkeen cd n sisään ja se on sit menoa

(olis hyvä jekku jollekin kaverille maalaa kelkan valkoseks ja sit kaveri laittaa koti videon sisään mitä on työstäny monta tuntia ni se ois sen menoo)

ja itte tuhoon cd leyt silitys raudalla tai laitan kuuman pannun alle...

emagdnim12/17

Miksei voi vaan vääntää levyä poikki jolloin se menee tuhannen päreeksi. Roskikseen vaan ja jos vainoharhainen on..roskapussin täyttyessä vähä bensiiniä ja tulitikut..

oxygenol13/17

vieläkun saisi kovalevyyn saman systeemin niin menestys olisi taattu ;)

siansaksa14/17

Turha härveli tuollaisenaan. Helpoin tapa tuhota CD/DVD-levy on antaa se muutaman vuoden ikäisen vauvan leikkikaluksi. Ja varmemman tuhon voi tehä erilaisiin karkeisiin pintoihin hankaamalla. Epäilen, että tapahtuu alle tuossa ajassa ja tuottaa saman ellei paremmankin tuloksen.
Tuota mikroa täytyy kyllä kokeilla tuossa tuhoushommassa. Huhujen mukaan tekee hienoa jälkeä.

-Rumba-15/17

turha laite sinänsä, kun levyn katkaisemiseen menee noin 2sec :)

JaspaJami16/17

Ihan kätevä laite mielestäni, mutta kovaa hintaa tuollasesta en viitsi maksaa. Hetken aikaa tässä on tullut etittyä laitetta jolla saisi kätevästi tuhotta levyt tietoturvallisesti (ei ole mielenkiintoa taittaa tuhatta dvd levyä rikki).

Mutta kun silppuri maksaa 50e, joka leikkaa silpuksi sen levyn (esim Lidlissä ollut myynnissä) tai Nierlessä on laite joka naarmuttaa levyn kunnolla (kuinkahan data on palautettavissa tämän jälkeen). Niin ei tuollanen laite kiinnosta kovin kovaan hintaan kun aikaa menee kuitenkin se 3min/levy. Silppurilla pari sekuntia ja tulee 1mx2mm sillpuna ulos.

Taidan siis edelleen olla sen silppurin kannalla joka pitäisi kyllä käydä ostamassa.

chopper17/17

Ilmapistooli/kuulapistooli ei montaakaan kymppiä maksa, sitten kavereiden kanssa takapihalle ammuskelemaan skabaa :-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT