AfterDawn logo

PlayStation 3:n julkaisu mahdollisesti vasta 2007

Jari Ketola Jari Ketola
73 kommenttia

Sony saattaa lykätä PlayStation 3 -pelikonsolin julkaisua vuoteen 2007. GameSpotin mukaan analyytikot pitävät julkaisun lykkäämistä mahdollisena, mikäli tietyt ehdot täyttyvät vuoden 2006 alkupuolella.

Wedbush Morgan Securities -sijoituspankkiiriliikkeen analyytikon mukaan Sony voisi lykätä julkistusta, mikäli Microsoft pudottaa ensimmäisen sukupolven Xboxin hintaa Xbox 360:n julkaisun jälkeen, ja mikäli Xbox 360 ei menesty markkinoilla erityisen hyvin. Jos Microsoft pudottaisi Xboxin hinnan 99 dollariin, seuraisi Sony perässä hinnoittelemalla PlayStation 2:n myös 99 dollariin. Vaikka hinta pudotettaisiinkin $99:iin, tekisi Sony silti voittoa konsolillaan. Microsoft joutuisi puolestaan myymään molempia konsoleitaan tappiolla.

Lykkäämällä julkaisua vuoden 2007 alkupuolelle Sony välttyisi myös siltä mahdollisuudelta, että PS3-konsolit loppuisivat kauppojen hyllyiltä vuoden 2006 joulumyynnissä. Viime jouluna PS2-konsoleiden kysyntä oli suurempaa kuin laitteiden tarjonta.


On toki epätodennäköistä että Xbox 360 menestyisi niin huonosti, että Sonyllä olisi varaa lykätä PS3:n julkaisua. Toisaalta mahdollisuus täytyy ottaa huomioon julkaisua suunnitellessa, sillä joidenkin arvioiden mukaan PS3:n lanseeraaminen toisi Sonylle ensimmäisen vuoden aikana yli miljardin dollarin tappiot.

Lähde:
GameSpot

73 KOMMENTTIA

Supo1/73

Pojille alkaa tulla reaalimaailma vastaan :).

ReiserFS2/73

Quote:
sillä joidenkin arvioiden mukaan PS3:n lanseeraaminen toisi Sonylle ensimmäisen vuoden aikana yli miljardin dollarin tappiot.
Muistaakseni yhden ps3:n valmistaminen maksoi pari dollaria vajaat 500. Sonyn myyntihinnaksi kaavailema 400$ tuottaa silloin jo melkein 100$ tappiota myytyä laitetta kohden. Jos mikkisofta laittaisi uuden boxin myyntihinnaksi jotain alle 400$ niin alkaa sonylla kukkaron pohja hyvinkin pian häämöttää.

Sikälikin varmaan viisasta lykätä tuota julkaisua. Vaikka kieltämättä jos sonyllä käy paskamäihä niin kaikki ostaa vuoden 2006 aikana uuden boxin eikä ketään sitten enää kiinnosta uus pleikkari. On siinä analyytikoilla miettimistä =)

mjk3/73

Joo taitaapi olla pikkuisen pojilla pulmia, ja kun muistelen sitä ps2:n versiota ostin sen heti(ennakkotilaus) ja kone oli enemmän huollossa kuin kotona, niin myin sen takaisin sinne liikkeeseen mistä ostin ja vaihdoin sen nitukkaan. Ja sen vierellä on xbox yms...rompetta. Joten taitaa tulla sonylle pulmia ihan tosissaan.

Threat4/73

PS:n pelitarjonta on aina ollut runsasta ja varmasti löytyy tuollekin oma kannattajakuntansa, lykättiin julkaisua tai ei.

kiiveri5/73

voipi käydä sony:lle huonosti :) varsinkin jos boxin hinta on sen alle 400... heräs vaa mielenkiinto että paljon sitten yhden boxin valmistaminen maksaa?

Supo6/73

No aivan varmasti, jos ne ominaisuudet mitä hehkutettiin, on siihen tulossa ,niin se tulee maksamaan paljon.Voipi tulla vastaan vielä sekin,että niitä prossuja sun muita osia ei sitten pystytäkkään valmistamaan niin suuria eriä.Esim Intelilla ja AMD oli vaikeuksia saada tarpeeksi niiden nopeimpia malleja tuotantolinjoilta myyntiin.Tuli enemmän sutta ja sekundaa kuin myyntituotteita.Tässä taas nähdään että kannattaa ottaa nuo koneitten valmistajien myyntipuheet enemmän tai vähemmän väritettyinä totuuksina.

heappi7/73

Ei tämä spekulointi ainakaan hyvää tee PS3:lle, sillä varmaan pelifirmat odottelee ja katsoo nyt kahteen kertaan kannattaako PS3-pelejä alkaa tekemään ja millä aikataululla.

Toisaalta analyytikkojen (järki)puheet ei ole ennenkään päteneet konsolisodissa.

Jouko?8/73

No tuo on vaan ilo uutinen meille vähän "köyhemmille" koska ehtii kerätä
pulloja enemmän niin on varaa tuohon ;)

eftu9/73

Jos oikein ymmärsin niin nuo ovat laitteen Ameriikan ja Japanin julkaisupäiviä. Onko jollain tietoa milloin peliasema3 tulee eurooppaan tai suomeen? aika ikävää jos vielä monta vuotta joutuu odottamaan

jannne10/73

Käsittääkseni laite tulee yhtäaikaa myyntiin joka paikassa.

jmpk11/73

No on asiassa hyviäkin puolia: Kerkeävät valmistella konsolin kunnolla ja tekniikka on myös uudenpaa kuin kilpailijalla. Jos laitteissa olisi mahdollisesti "samoja" osia, niin niiden tuotanto olisi mahdotonta kahdelle firmalle yhtä aikaa. Ja jos pelien kehittelemistä aloitettaisiin jo nyt, niin laitteen tultua markkinoille siinä olisi enemmän pelejä heti. Myöskin kerkeävät oppia m$:n virheistä. Myöskään ei pidä unohtaa että ps2 slim tuli kaupppoihin tässä hiljattain ja sitäkin pitää saada myytyä.

mulderi12/73

Tosi ison riskin sony ottaa jos julkasee noinkin paljon myöhemmin oman konsolinsa kun muut.. Saas nähdä miten käy..

kolmedee13/73

Laittaisivat vaan mahdollisimman nopeasti molemmat uudet konsolit markkinoille, joku PS2 alkaa olla jo vitsi kun ajattelee kuinka ruma joku GTA San Andreaskin on kyseiselle vehkeelle. Pelintekijöillä riittäisi ideoita, mutta ei tarpeeksi tehokasta rautaa millä niitä toteuttaisi. Hinta ei kiinnosta kuin sen verran, että kumpikaan ei saisi maksaa täällä Suomessa kuin max. 400 euroa. Hyppäsin pois pc:n varusteluhulluudesta siinä vaiheessa kun näitä sli-emoja alkoi tulla markkinoille: 800-1200 euroa pitäisi sijoittaa kahteen näytönohjaimeen??? Mikään ei tunnu riittävän kun budjettitasoa vähänkään paremman näytönohjaimen hinnalla saa jo xboxin ja ps2:n. Konsoleille tulee parhaimmat pelit jo nyt, joten pc saa palvella jatkossa enää hyötykäytössä...

weemre14/73

Näköjään noiden firmojen tileillä on katetta kun on varaa pienehköihin kustannuksiin, miljardi sinne tai tänne!

X360 on siinä mielessä houkutteleva että se on tietokonemaisempi.

PS3 taas luottaa jo PS aikana hankittuun imagoonsa pelaajan valintana.

Se syy miksi moni aikanaan vaihtoi Super Nintendonsa tietokoneeseen oli pelien helppo saatavuus...kavereilta.
Joten katsotaan nyt kummalla pystyy warettamaan paremmin ettei tule noita immateriaalisia kustannuksia jatkossakaan.

kolmedee15/73

Sillä rahalla mikä menee pc:n päivittämiseen ajan tasalle, OSTAAKIN niitä pelejä jo mukavan kasan...

mjk16/73

Joo siksi tuo mac:n hyppäsi intelin kelkkaan kun ibm ei voinut toimittaa prossuja kun ms:lle ja sony:lle ja tietysti omille palvelimilleen...mutta ihmetyttää vain sonyn hölmöys kun ajatellaan kuinka paljon ms saa etumatkaa ja jos siitä masiinasta(ps3):sta vielä karsitaankin pois villeimmät huhut ovat sanoneet että joitan sisäisiä komponenttejakin muuneltaisiin. Tuntuu vain oudolta että lyödään hirveät spectit pöydälle ja sitten puoliakaan ei tule valmiiseen tuotteeseen...

E.T17/73

"Tuntuu vain oudolta että lyödään hirveät spectit pöydälle ja sitten puoliakaan ei tule valmiiseen tuotteeseen..."
Tuota nimitetään markkinoinniksi!
Tämän osaston tehtävä on saada vaikka p*ska myydyksi kansalle...
Ja sehän onnistuu ilman ongelmia kun tämä helposti aivopestävä lajina tyhmä tuhoeläin on järjellisessä ajattelussa ameeban tasolla.

mjk18/73

"Tuntuu vain oudolta että lyödään hirveät spectit pöydälle ja sitten puoliakaan ei tule valmiiseen tuotteeseen..."
"Tuota nimitetään markkinoinniksi" tuo jo tuntuu kuluttajan harhauttamiselta...

tagman2k519/73

Kyllä tuo PS3 on yhtäpaljon tietokone kuin xbox360:kin. Xboxiin saa Windowsin ja PS3:een Linuxin. Molemmissa on lähes samat multimedia ominaisuudet, että ei voi sanoa että Xbox olisi tietokonemaisempi.

Minulle ei ole väliä vaikka PS3:n julkaisu siirtyisi. PS2 voi joidenkin mielestä olla jo vanha, mutta sille on tulossa vielä älyttömän hyviä pelejä. Enkä ole mikään playstation friikki. Itseä kiinnostaa PS3 ja Nintendon tuleva Revolution -konsoli, xboxille en ole vielä lämmennyt.

Shadown20/73

"tuo jo tuntuu kuluttajan harhauttamiselta... "

Kun avaat telkkarin ja katsot mainoksia, niin huomaat, että kaikki mainokset on enempi tai vähempi kuluttajan harhauttamista.

Olen jo pitkään puhunut teollisuuden teettämistä "tarpeista", mutta se ei tunnu kenelekkään menevän päähän. Ehkä se nyt lopulta alkaa menemään, kun mennään tarpeeksi överiksi?

mjk21/73

"tuo jo tuntuu kuluttajan harhauttamiselta... "

Kun avaat telkkarin ja katsot mainoksia, niin huomaat, että kaikki mainokset on enempi tai vähempi kuluttajan harhauttamista.

Olen jo pitkään puhunut teollisuuden teettämistä "tarpeista", mutta se ei tunnu kenelekkään menevän päähän. Ehkä se nyt lopulta alkaa menemään, kun mennään tarpeeksi överiksi?

tuossa olet oikeassa...

oxygenol22/73

"tuo jo tuntuu kuluttajan harhauttamiselta... "

"" Kun avaat telkkarin ja katsot mainoksia, niin huomaat, että kaikki mainokset on enempi tai vähempi kuluttajan harhauttamista. ""


Tähän voisin sanoa varsinkin telefinlandin mainokset, itse pidin liittymää nyt hetken aikaa ja kauheita virheitä laskuissa, käyttäjän nimi oli mutsini, minä olin maksajana ja omasta liittymästäni oli kyse. En halua dissaa liittymiä, mutta tässä tuli selville että mainokset harhauttavat kuluttajaa hyvillä tarjouksilla ja "toimivilla" verkoilla.

mettala23/73

aijai... keskustelujen mukaan pelit ja pelitehtaan on lähtenyt aivan väärälle polulle kuluttajien kannalta. jos konsoli maksaa 100e vähemmän kuin sen valmistaminen niin sony ottaa tappoit takaisin pelien hinnalla. tämä nähtiin jo ps2:essa, kun kone oli verrattain halpa kauppoihin tullessaan mutta peleistä sai pulittaa 60e. joten oman veikkaukseni mukaan pelit ps3ssa tulee olemaan siinä 80e luokkaa. ja tällaisilla rahoilla tehtailla ei ole varaa suuriin riskeihin, joten sitä sitten tehään jatko-osien jatko-osia ja panostetaan näyttävyyteen, jolloin idea tuppaa jäämään toissijalle. Ja kun pelien tekeminen maksaa miljoonia niin konsoleille pelit tulee varmaanikin olemaan näyttävää aivot-pois-doom3-putkipaukutusta. eli tätä menoa olen kääntymässä nintendon puolelle joka uskaltaa yrittää uusilla peleillä(mario partyt ja wario waret) ja silti pitää hinnat suht alhaisena(nintedo DS 150e ja pelit n.40e). eli luovia, kiinnostavia ja inspiroivia pelejä, eikä mitään todellisuuden mallinnuksia-2h mittaisia-puuduttavia paukutuksia

kiitos

weemre24/73

OfffTopic, mutta pakko sanoa.

Operaattorisota on hyvä esimerkki siitä kun markkinointi kääntyy oman tuotteen mainonnasta toisten tuotteiden halveeraamiseksi.
Ja siinä sodassahan ei tunnetusti ole voittajia, paitsi ne jotka eivät sotaan osallistuneet!

Vaikka kyllä nauratti kolumbuksenkin mainoksen vasempaan yläkulmaan ilmestynyt siniristilippuavain.
Ja TeliaSonera_TeleFinland väittää Saunalahtea Norjalaiseksi ja Saunalahti tituleeraa TeliaSonera_TeleFinlandia Ruotsalaiseksi vaikka kummallakin on osakkeenomistajia ympäri maailmaa!

Kohta varmaan markkinovat näitä konsoleitakin suomalaisina tuotteina ja suomalaisentyön merkillä kun kerta suomalainen lyö suomalaisen hintalapun laatikon päälle!

jmpk25/73

Quote:
Kun avaat telkkarin ja katsot mainoksia, niin huomaat, että kaikki mainokset on enempi tai vähempi kuluttajan harhauttamista.
entäs jamba. siinä jos jossain ärsyttävää mainostusta ja huijaamista. Selitetään ilmaisesta soittoäänestä, mutta kuitenkin pitää tilata joku kuukausimaksu paketti tms.

ps jos joku tietää varman konstin blokata kaikki jamban mainokset verkkosivuilta(käytössä pääasiassa opera), niin kertokaa ihmeessä. Ei nimittäin ole helppoa, vaikka norton anti spam käytössä ja osoitteita kirjattu blokattavaksi vaikka kuinka paljon.

mjk26/73

Joo off topic, nokia hyvä esimerkki, kaikki luulevat nokiaa suomalaiseksi, vaikka totuus on se että 95.5% on ulkomaisien sijoitusfirmojen omistuksessa...
joo ja sony tekee itselleen vain hallaa mainostamalla hirveesti ja kuluttajat kun pettyvät, laitteita palautetaan, pelejä ei osteta niiden kalleuden vuoksi jane...eli kyllä loppujen lopuksi kuluttaja antaa palautteen jossakin vaiheessa, itselläni ei ole ps, ps2:sta eikä tule ps3:stakaan..ainoa sonyn laitteet ovat musiikilaitteet(vahvarit yms) niitä vielä pidetään laadukkaina ja ne myös löytyvät minun olohuoneestakin, pelikonsolina toimii xbox, ja offcource nintendo..

ONSnaab27/73

Quote:
Jos Microsoft pudottaisi Xboxin hinnan 99 dollariin, seuraisi Sony perässä hinnoittelemalla PlayStation 2:n myös 99 dollariin. Vaikka hinta pudotettaisiinkin $99:iin, tekisi Sony silti voittoa konsolillaan. Microsoft joutuisi puolestaan myymään molempia konsoleitaan tappiolla.
no ehkä, koska xbox on parempi kun ps2

mooglez28/73

Tälle "tutkimukselle" ei varmaankaan kauheasti kannata antaa painoarvoa, se on siis yhden analyytikön tekemä ennuste mahdollisesta skenariosta, jota tällä hetkellä vain paisutellaan mediassa.

McGeek29/73

Vedän tähän väliin mun räkäsen mielipiteen, consolet on aina paskoja ja tulee olemaankin.

jmpk30/73

Quote:
no ehkä, koska xbox on parempi kun ps2
Ainakin modattuna, huomattavasti.

Nyargo31/73

Mut oikkeesti ko ajattelee tota. PS3 tulee maksaa ihan älyttömästi siks ko siihen on laitettu noi kaikki "turhat"(ei kuitenkaaan kaikille turhat) ominaisuudet. Sit se vielä ilmestyy vuoden jälkeenpäin niin kaikki on ostanut jo ton xbox360 niin PS3 jää huomiotta ko kellään ei oo enää rahaa tuhlata siihen ko nää tulevaisuuden konsolit on vähän kalliimman puoleisia(kylläkin hinnat halpenee). Siitä sit seuraa se et mikrosoft joutuu tekee lähiaikoina uuden konsolin eli melkeen niille markkinoille milloin PS3 tulee myyntiin tai sit se tekee sen jälkeen vasta sen konsolin ja taas 5kertaa paremman ko PS3. Tän jälkeen ko Sony pitää kilpailusta niin se rupee tekee taas uutta konsolia jne. Pian tulee niin et konsoleita tulee kerran vuodessa ja sit yhdelle konsolille kerkee ilmestyy jotai 20 pelii ja sit ruvetaanki tekee jo toiselle konsolille pelejä.

Nyargo32/73

En pystynyt muokkaa tota kommenntia niin teen uuden tälläsen pienen.

Kuvitelkaa niiden pelien hintoja ko niiden tekemiseenkin rupeaa menemään enemmän ja enemmän rahaa. PS3:sen pelitkin maksaa jo varmaan 120€ uutena ja käytettynä sit sen 50€ mikä oli PS2:sen uuden pelin hinta.

Shadown33/73

Raapustus oli aika "mysteeri" Nyargo.
Mutta mistä vedit johtopäätöksen, että uudet konsolit on kalliimman puoleisia?
500€ konsolit on aina maksaneet yleensä julkaisutilanteessa.

Miksi myöskin Microsoftin pitäisi tehdä uusi konsoli jos PS3 julkaistaan niinkin myöhään?
Ei se Sonykaan tehnyt uutta konsolia vaikka Microsofti teki konsolinsa hyvinkin pitkän ajan päästä PS2:en julkaisusta.

mjk34/73

Kyllä tuo ps3:n markkinoiti on jollain lailla huvittavaa, tulee mieleeni yksi aikaisemmin tapahtuma, vähän saman tyylinen kuin nyt. Eli oli nintendo ja sega, ja sitten tuli ps ja dreamcast joka on mielestäni hienomasiina(hyllyssä laatikossa) oli todella edistynyt masiina...verrattuna ps:n ja nintendoon...mutta ongelmaksi tuli se että ps2 tuli markkinoille ja tekniikka oli lähes saman tyyppinen, mutta segalle se ei riittänyt oli markinointi joka oli agressiivista jne..mutta se ei riittänyt kun ps2:ssa oli dvd-yms tilpehööriä...jolloin dc jäi jalkoihin. Tuo tuli mileeni siksi että 360 tulee nopeammalla aikataululla kuin ps3 ja toden näköisesti valmiimpana tuotteena kuin ps3, mahtaakohan käydä ps:lle kuten dc:lle kävi, kun dc:hän oli kallis ja edistyksellinen masiina, mutta kuluttajat ottivat ps2:n koska dc oli kallis...

Nyargo35/73

Siis pari kuukautta takasin luin ennen e3 messuja että PS3:sen odotettu hinta on 700€ lieppeillä ja pelit 120€ tuntumassa. Pleikka2 ei todellakaan maksanut 400€ kun se ilmesty se oli jotain 300€.

Siis yleensäkin xbox tuli sen takia, koska microsoft halusi päästä kilpailemaan "uuden" konsolin paikasta. Siksi xboxista tehtiin parempi verrattuna pleikkaan sitähän lykättiinkin pariinkin otteeseen.

Shadown36/73

"Pleikka2 ei todellakaan maksanut 400€ kun se ilmesty se oli jotain 300€."

Olet siinä oikeassa, ettei se maksanut 500€. Se maksoi noin 3000mk. Mitäköhän se olikaan euroissa?

Toisekseen mitä se tähän kuuluu millä perusteilla se Microsofti sen lootansa toi? Se toi ja Sony ei vastannut asiaan millään lailla.
Miksi siis Microsoftin pitäisi jos Sony tuokin laitteensa vasta vuoden taikka parin päästä?

Mitä tule PS3 hinta spekulointeihin, niin en lähtisi tuohon 700€ junaan. Enkä varsinkaan 120€ pelien hintoihin.

weemre37/73

Tosiaankin, jos pelit hinnoiteltaisiin >99,99€ ja vaikka kuinka olisi Metal Gear Solid 5 - Garden Snake kyseessä niin jokainen pysähtyisi hetkeksi miettimään että mitä muuta sillä rahalla saisi.

Ja kun kavereilla vielä on modatut konsolit ja kaikki pelit kotipolttoisia niin sitä miettii vielä kiivaammin.

Eiköhän Son¥ ja Micro$oft ole tietoisia kuluttajien taloudellisista kipukynnyksistä.

jannne38/73

Quote:
Vedän tähän väliin mun räkäsen mielipiteen, consolet on aina paskoja ja tulee olemaankin.
Noniin, menehän takaisin kammioosi hakkaamaan kynäriä.

Nyargo39/73

"Miksi siis Microsoftin pitäisi jos Sony tuokin laitteensa vasta vuoden taikka parin päästä?"

Siis microsoftin ei pidä tehdä yhtään mitään. Se vaan olisi kilpailun kannalta parempi jos molemmat julkaisisi konsolinsa "samaan" aikaan. Eli se pienentäisi aikavarmasti hintoja ja se olisi meille kuluttajille suotuisempaa.

"Olet siinä oikeassa, ettei se maksanut 500€. Se maksoi noin 3000mk. Mitäköhän se olikaan euroissa?"

Olen tossakin erimieltä, koska pleikka ei ollut noin kallis kun se ilmesty. Se oli jotai 300€-350€

Shadown40/73

"Siis microsoftin ei pidä tehdä yhtään mitään. Se vaan olisi kilpailun kannalta parempi jos molemmat julkaisisi konsolinsa "samaan" aikaan. Eli se pienentäisi aikavarmasti hintoja ja se olisi meille kuluttajille suotuisempaa."

Niin pienentäisi, entä sitten?
Ei ne firmat paljoa ajattele kuluttajien kanttia hinnoissa. Pääasia, että systeemi toimii sillene että kauppa käy. Hinnalla ei väliä.

"Olen tossakin erimieltä, koska pleikka ei ollut noin kallis kun se ilmesty. Se oli jotai 300€-350€"

PS2 ilmestyi markka aikana. Minä sattumalta niitä modasin sillon satoja kappaleita.

Nyargo41/73

"Niin pienentäisi, entä sitten?
Ei ne firmat paljoa ajattele kuluttajien kanttia hinnoissa. Pääasia, että systeemi toimii sillene että kauppa käy. Hinnalla ei väliä."

Niimpä mut sitte rupeis ajattelee jos niiden hinnat on pilvissä ja ei oo ketään kilpailijaa vetämässä niitä hintoja alas niin silloin kuluttajat ei osta niitä tuotteita ja silloin systeemi ei toimi jos kauppa ei käy en ainakaan usko että maailmassa on tarpeeksi monta ihmistä ostamaan "liian" kalliita konsoleita. Hinnalla on väliä jos halutaan rikkoa myyntiennätyksiä ja saada sitä voittoa. Ne myy niitä konsoleita varmaan 300€ ylihintaan ainkin pleikkaa myytiin ihan alussa 150€ ylihintaan että olisi sitä ns. "tiputus varaa".

"PS2 ilmestyi markka aikana. Minä sattumalta niitä modasin sillon satoja kappaleita."

Niin mutta ei ne markat kauaa pysynyt koska se tuli mielestäni 2001 joulumarkkinoille ja 2002 tuli eurot niin pleikka2 ei ollut kauaa markka aikana ennenkuin se siirty euroihin.

kolmedee42/73

Minä ainakin uskon vakaasti, että nämä uudet konsolit tarjoavat peleissä hienomman audiovisuaalisen kokemuksen kuin vastaavanhintainen pc. Vastaavan pc-koneen saadakseen on euroja lätkittävä pöytään vähintään kaksin- ellei jopa kolminkertainen määrä. Sitä jos mitä kannattaa kaikkien mielessään miettiä... Pelit tulevat todennäköisesti maksamaan saman kuin nytkin.

Shadown43/73

"silloin systeemi ei toimi"

Todennäköisesti se systeemi toimii. Luota muhun vaikka piruuttas.

"Niin mutta ei ne markat kauaa pysynyt koska se tuli mielestäni 2001 joulumarkkinoille ja 2002 tuli eurot niin pleikka2 ei ollut kauaa markka aikana ennenkuin se siirty euroihin."

PS2 tuli viimeistään vuoden 2000 joulumarkkinoille.
Muistan tämän niin hyvin kun olin töissä, jossa asiasta sillon keskusteltiin.
Ilmesty se sitten vaikko millon markka-aikana, niin se silti oli noin 3000mk, joka taasen on euroissa noin 500€ vaikka miten vänkäät.

Ja koska asia tuntuu sinulle olevan noin mielipide asia, eikä facta, niin jospa tämä ruinaaminen olisi tässä?

"Vastaavan pc-koneen saadakseen on euroja lätkittävä pöytään vähintään kaksin- ellei jopa kolminkertainen määrä. Sitä jos mitä kannattaa kaikkien mielessään miettiä... "

Tässä asiassa olen aikalailla samoilla jäljillä.

mjk44/73

"Vastaavan pc-koneen saadakseen on euroja lätkittävä pöytään vähintään kaksin- ellei jopa kolminkertainen määrä. Sitä jos mitä kannattaa kaikkien mielessään miettiä... "

Joo tuo on totta, mutta sillä PC:llä voi sitten tehdä kaikkea muutakin kuin vain pelata, dvd-tökkötys yms pikkuinen asia, sillä voi tehdä töitä, surffailla netissä, vai kirjoitteletko tälle palstalle ps2:lla? et varmaan ja niitä pelejäkin voi tällä masiinalla tehdä...niin ja se hinta oli tosiaakin alussa 3100 mk eli n. 500€...tiedän sen kun kuittikin on vielä tallella, tosin kone on jo aikojasitten vaihdettu nitukkaan...

Shadown45/73

Tuossa on kyllä myöskin pointtia, jos katsot tarpeelliseksi selailla nettiä sun muuta.

MUTTA on huomioitavaa, että 300-500€ et kauaa pidä PC:tä ajantasalla pelailua varten.
Joten ehkä on parempi hankkia vain PC surffailuun ja konsoli pelaamista varten.

mjk46/73

Minä en osta pc:tä pelailua varten, sitä varten on konsolit tehty, mutta sen konsolin hinta ratkaisee aikapaljon, kun kuitenkin ne ovat ominaisuuksiltaan aikalailla toisetensa kaltaisia.

tietysti on hauskaa pelata esim: call of dutya netissä kun tuo hiiri+näppis on huomattavasti parempi kuin pad, tosin taitaa olla tottumiskysymys, mutta netissä konsolipelaajia on yllättävän vähän..

Shadown47/73

Vaikka se konsoli maksaisi 700€, ei silti tulisi pitkällä juoksulla kalliiksi. Ainakaan jos miettii PC päivityksiä.

Nyargo48/73

Luin juuri äskön mikrobitin uudesta lehdestä, että PS3:sen tekeminen maksaa Sonylle n. 494 dollaria ja sitä ruvetaan myymään alihintaan eli 400 eurolla sen takia, koska xboxia myydään n.300 eurolla. Ken Kutaragi(Sönyn pääjohtaja) taas sanoo "Haluamme luoda tilanteen, jossa kuluttajat haluavat konsolin hinnalla millä hyvänsä." eli periaatteessa Sony voi nostaa hintoja ilmestymisen jälkeen koska se ei haluaisi saada 2miljardin tappioita myynnistä, mutta sitä Sony ei kuulemma pelkää, koska pelikka ykköstäkin myytiin alihintaan ja Sony sai siitäkin tappioita. Sony voi joutua vielä lisää laskea hintoja jos Microsoft laskee xboxin hintaa PS3:sen ilmestymisen jälkeen. Tämän takia microsoftin xboxin julkaisu vaikuttaa PS3:sen hintoihin ja kuluttajiin.

Ensinnäkään pc ei ole tarkotettu pelkästään peli käyttöön vaan se on työkäyttöön tarkoitettu jossa on mahdollisuus pelata pelejä johtuen sen kätevästä näppiksestä ja hiirestä. Konsolit on aina tarkotettu pelaamiseen ei mihinkään ohjelmiin tämän takia on aika kallista maksaa niinkin paljon pelkästä pelaamisesta. En kyllä tiedä minkälaisia porvareita tänne kirjottaa jos on mahdollisuus maksaa paljon pelikonsoleista.

mjk49/73

Niimpä itse en ainakaan ostaisi 700€ konsolia, tuo 250-300€ rupee oleen nykyään kattohinta, kun on noita asunto-, auto- yms lainoja maksettavana...

Shadown50/73

"En kyllä tiedä minkälaisia porvareita tänne kirjottaa jos on mahdollisuus maksaa paljon pelikonsoleista."

Voi kuule, on niitä ostajia aina. Älä sinä siitä huolehdi. Löyty niitä 500€ Pleikkarillekkin, vaikket ainakaan heti uskonut sen niin paljoa maksaneen aluksi.

mjk:lle tiedoksi, ettei kukaan sinun mielipidettä olekkaan kysynyt kaupanteossa. Aina löytyy ostaja.
Sinä ostat sen sitten alemmalla hinnalla joskus, jollei lähtöhinta miellytä.

Ainiin, piti viellä mainita, ettei uutta PlayStation3:sta saa edes konsoliksi sanoakkaan enään.
Sony itse ainakin niin ilmoitti.

Innolla odotan tulevaisuuden näkemykseni täyttyvän ja konsoleihin saa ohjelmia kaupasta, sekä lisämuisteja jne.
Osinhan se täyttyykin, kun noihin uusiin konsoleihin saa heti julkaisun yhteydessä ostaa isompaa kiintolevyä sun muuta.

mjk51/73

"mjk:lle tiedoksi, ettei kukaan sinun mielipidettä olekkaan kysynyt kaupanteossa. Aina löytyy ostaja.
Sinä ostat sen sitten alemmalla hinnalla joskus, jollei lähtöhinta miellytä."

Niin sanoin "oman" mielipiteeni asiasta, senhän aina saa sanoa, minulle henkilökohtaisesti on asunto, ruoka yms tärkeämpi kuin konsolit, pc on tärkeä sentakia että teen työni sillä, kyllähän tuohon 700€ pystyy upottamaan, mutta onko siinä järkeä? Meillä on montakin konsolia. Jenkkilästä toin xboxin ja ostin psp:n sieltä...joten kyllä loppujenlopuksi se hinta kuluttajalle merkitsee, ne jotka pystyvät ostamaan sen konsolin 700€ niin sitä vaan kukaan tuskin estelee :-), mutta itse vartoilen hintojen tippumista, tosin entaida ostaa ps3:sta. Ninkuin shadown sanoi ostajia aina on, tosin monellekkin taitaapi olla se iskä, äiskä yms joka kyseisen konsolin ostaa, kun harvalla koululaisella on "viikkoraha" tuon suuruinen...tottakai säästöt ovat keksitty..

kiiveri52/73

kyllä 700 on aika paljon konsolista.. ja tuolla rahalla saa jo päivitettyä tietokoneen sillein että sillä voi pelata. mutta eipä tämäkään mielipide ketään varmaan hetkauta :)

ONSnaab53/73

Tää nyt ei liity uutiseen, mutta voisitteko laittaa ne lainauksenne quoteen, koska ois ehkä pikkasen helpompi lukee ja huomata mikä olikaan sitä lainattua tekstiä. plz

jartar54/73

Quote:
Innolla odotan tulevaisuuden näkemykseni täyttyvän ja konsoleihin saa ohjelmia kaupasta, sekä lisämuisteja jne.
Osinhan se täyttyykin, kun noihin uusiin konsoleihin saa heti julkaisun yhteydessä ostaa isompaa kiintolevyä sun muuta.
Eli sinä siis toivot konsolia joka olisi pc. Olisihan sitä mukava katsoa pelihyllyjä joissa lukisi toimii vain konsolilla x johon on asennettu 2 gb lisämuistia ja performance kit 3 paketti. Lisäksi OS pitäisi olla soyny 2005 sp6 korjauksilla. Ja tämän jälkeenhän kaikki olisivat onnellisia...
Lisäksi on täysin järjetöntä vetää pc mukaan tähän vertailuun koska kyseessä on ihan erityyppinen laite. PS3 konsoliakin on aika turhaa hehkuttaa ennempää kuin saadaan jotain todellista pohjaa eikä vaan markkinamiesten kehuja.

weemre55/73

Uuden kannettavan saa 499€ ja vaikkei sillä pelaakkaan uusia peläjä niin vanhoja kyllä, eli vähän kuin Nintendon Revolutionilla paitsi että tietokoneella pelaat sen sadan eri alustan pelejä kymmeniä tuhansia...

Jos vertailee konsolia ja tietokonetta kodin mediakeskuksena niin tietokone voittaa kyllä reippaasti!

Shadown56/73

"Eli sinä siis toivot konsolia joka olisi pc."

En toivo. Itse asiassa jo vuosia jankannut, että kohta konsolit ovat kuin PC. Nythän ne siis on.

"Lisäksi on täysin järjetöntä vetää pc mukaan tähän vertailuun koska kyseessä on ihan erityyppinen laite."

Tämä taas oli niin kaukaa liippastu kommenti että.
Kuten jo aiemmin sanoinkin, niin Sony on jo ilmoittanut, ettei heidän uutta konsolia edes saa sanoa konsoliksi.
Toisekseen näitä laitteita keskenään nimenomaan punnitaan ominaisuuksilla, jotka on laitteissa yhteisiä.

"Jos vertailee konsolia ja tietokonetta kodin mediakeskuksena niin tietokone voittaa kyllä reippaasti!"

Se vähän riippuu mistä roikkuu.

jartar57/73

Quote:
"Eli sinä siis toivot konsolia joka olisi pc."

En toivo. Itse asiassa jo vuosia jankannut, että kohta konsolit ovat kuin PC. Nythän ne siis on.
Ei hyvää päivää. Et kai tosissasi tuollaista väitä. Eli konsolit voi mielestäsi koota valitsemistasi osista tarpeidesi mukaan. Voit polttaa niillä levyjä. Voit tulostaa sillä kaavioita. Nettiäkin voit käyttää ja valita millaista käyttöjärjestelmää käytät. Lisäksi voi tarvittaessa piirtää cad piirroksia ja tehdä sillä töitä esim. linja-automatkalla.

Quote:
"Lisäksi on täysin järjetöntä vetää pc mukaan tähän vertailuun koska kyseessä on ihan erityyppinen laite."

Tämä taas oli niin kaukaa liippastu kommenti että.
Kuten jo aiemmin sanoinkin, niin Sony on jo ilmoittanut, ettei heidän uutta konsolia edes saa sanoa konsoliksi.
Toisekseen näitä laitteita keskenään nimenomaan punnitaan ominaisuuksilla, jotka on laitteissa yhteisiä.
Ja kabanossi mainostaa ettei sitä saa kutsua makkaraksi. Se ei kuitenkaan totuutta muuta miksikään. Sitäkään en ymmärrä miten voi verrata laitetta jota ei ole olemassakaan johonkin toiseen...

Shadown58/73

"Et kai tosissasi tuollaista väitä."

Ei tarvii väittää, kun uudet konsolit jo aika hyvin antaa suuntaa-antavasti mahdollista tulevaisuutta.
En tietenkään tarkoita, että konsoleilla ainakaan lähitulevaisuudessa piirreellään CAD-kuvia jne. Mutta viittasinkin tuohon aiempaan päivitysrumpaan.

"Se ei kuitenkaan totuutta muuta miksikään. Sitäkään en ymmärrä miten voi verrata laitetta jota ei ole olemassakaan johonkin toiseen..."

Siis mitä laitetta tässä ei nyt ole olemassa?
Konsoleita tässä "muodossa" on ollut parikymmentä vuotta, kuten PC-ratkaisujakin.
Myöskin, jollet itse ole huomannut, niin olet itsekkin kokoajan verrannut PC:tä ja konsolia keskenään.

jartar59/73

En jaksa enää väitellä. Viittasin laitteella jota ei ole olemassakaan ps3:seen. Kirjoitin tuolla ennempää että pc:tä ja konsoleita ei pidä verrata keskenään ja sinä vedät siitä sellaisen johtopäätösen että vertaan niitä keskenään... Tuokin jo kertoo miksei sinulle tarvi sanoa enää mitään. Hyvää loppuelämää valitsemallasi tiellä Shadown...

Shadown60/73

Pari factaa.

Tuleviin konsoleihin on ainakin alustavalla tiedolla saatavissa erikokoisia kiintolevyjä.
Tämä tuo jo osin sitä tosiasiaa, että konsoleihin "voi" valita haluamistaan osista omanlaisen "myllyn".
Tietysti tämä on viellä kovin rajoitteista, mutta entäpä sitten joskus ne seuraavat konsolit?

Myöskin tosiasiassa Xboxiin on useita Dashboard versioita. Toistaiseksi päivitykset olivat sulautettuna peleihin, jotka päivitti softan automaattisesti. Ne ei myöskään pelkästään päivittänyt softaa vaan toivat ihan uusia ominaisuuksia, kuten Live:n. Sitä kun ei ollut ihan ensimmäisessä Dashboard versiossa.

Myöskin Pleikkarista on useita softa versioita.
Vanhemmat ei esim. toistanut kaikkia DVD-leffoja, uudemmat ainakin laajemman arsenaalin.

Että tämmöstä tälläkertaa.

mjk61/73

Loppujen lopuksi noitten ps2, ps3, ja xbox-versioiden muunneltavuus on surkea, onneksi voi modata.., mutta jos puhut 360, muutoksista ja niillle olevista softista niin ne on aikalailla sidottuja, dvd-kittejä, yms en oikein laske softaksi, kunnollinen koodaus ei noille konsoleille onnistu, kokeiltu on. Linuxin on todella vaikea saada esim: ps2.lle, vatii taitoa sitä ei jokajätkä tee. JA live-versiot ovat tiukasti sidottuja ms:n palvelimille, siis et voi pitää omaa servua jne..eli se siitä. PC on aina PC ja konsolit voivat vain yrittää sitä imitoida, tosin kunnollinen pc hakkaa aina konsolin...muistakaahan että jos vertaat esim: ps3:sta pc:hen suoraa se ei onnistu koska siinä on cell-prossu, verratkaa sitä cell-prossulla varrustettuu apleen...kuinkahan käy ps:lle tulee turpaan, eli ON TURHAA VERRATA KONSOLEITA JA PC-laitteita keskenään. Kun ne ovat aivan erilaisia vaikka sisuskalut ovat saman tyyppisiä.

Shadown62/73

On toki surkeaa. Mutta puhunkin mahdollisesta tulevaisuudesta, joka näyttäisi yhä enempi näyttävän suuntaa mistä puhun.
Mitä tulee cell prosessoreihin ja apleen, niin mitä sitten? Yhtälaila aplee saa päiviteltyä jne.
Mitä tulee Liveen, niin entäs sitten jos on sidottu MS servuihin? Lisäominaisuus se on silti, joka tuotiin jälkeenpäin. Eihän kuitenkaan PC:n ja Aplenkaan softia pysty ristiin kauheasti käyttelemään.

Mitä tulee tähän "hakkaamiseen", niin mitä siitäkin?
Nykyaikana kuitenkin PC:tä ja konsolia yhä enempi verrataan keskenään.

Mutta onhan se tietty ihan hienoa, että ihmiset on suuntaukseen kaippa tyytyväisiä? Vaikkei myönnäkkään mitään?

mjk63/73

Oikeassa olet yhä enemmän pc vs konsoli asetelmaa käytetään, koska ne ovat saman tyyppisiä, ja pelitkin ovat samoja ainakin ea:lta tulevat. Kyllähän noita konsoleiden ominaisuuksia hehkutetaan, mutta onhan ne ominaisuudet pc:ssäkin eikä niitä hehkuteta, ne vain ovat uusia asioita konsoleissa..ja tuo live on ainakin hyväveto, poikani ainakin pelaa gpr 2:sta kiukulla kuten codiakin. :-)

Shadown64/73

"ne vain ovat uusia asioita konsoleissa"

Lause, joka iski suoraan siihen mistä tässä olen jaaritellut jo pitkään.

yuni65/73

Eihän sille mitään voi jos ei ole tarjota joulu myyntiin, mutta kyllähän tuo koskee vähän kaikkia joululahjoja, jos ei ajoissa hanki haluamaansa voi olla että jää ilman. No päättivät että vuonna 2007
ei se mitään. Kuhan nyt sitten saavat tarpeeksi laitetta myyntiin niin hyvä.
Ottaen huomioon että hintakin on vielä kallis markkinoille tullessa, en ostaisi varmaan jouluksi 2006 sitä kuitenkaan.-Näin

Squier66/73

Tämmöistä pc vs. konsolit sotaa käytiin ala-asteella.. mutta me taidettiin olla se nörttiluokka ;) Joillekkin konsolista on tullut perinne. Vanhempani ostivat ps2:en heti ilmestymisen jälkeen, emmekä ole porvareita. Sillä pelaamisesta nauttii jokainen meidän perheen jäsen.

Pelien hinta enemmänkin huolestuttaa. Pelien pitää olla hyviä että niitä jaksaa pelata niin kauan että on rahaa ostaa toinen. Ja sitähän ne eivät ole jos pelkkä raha mielessä niitä tehdään.

yuni67/73

Onhan tuo noinkin, mutta kyllä hyvästä pelistä maksaa mielellään vai mitä! :D

Shadown68/73

Maksaa, mutta rajansa kuitenkin.
Lisäksi alkaa vähän tuntumaan hassulta, jos pelit maksaa vähintään puolet koko konsolin hinnasta.

Täytyy muistaa, että nämä uudetkin konsolit tulee maksamaan joskus sen reilun 100€ vain.

Räplääjä69/73

Joo..
Siis kaiken polemiikin,arvelujen,mutu ja elektroniika experttien juttujen sekaan heittäsin et tärkeintähän nyt on se et ps3 on ihan sairaan rankasti tehokkaampi ku xbox2 :). Näin sanoo Sony :). Tästä niiku lähetään.. xboxi porukkahan selittelee ihan paniikissa kaikenlaista tyyliin "ei se oo ku xbox sitä ja xbox tätä", sonylla varmaan on hauskaa lukea noita ns expert sivuja:).

Shadown70/73

Ja mä naureskelen viellä tänäkin päivänä Sonyn "ilmaisua" PS2 laitteesta sillon muinoin.
Se kun väitti. että PS2 on niiiin tehokas, että se pystyy emuloimaan jopa tunteita

Sen takia pääprosessorin nimikin on yhä tänä päivänäkin EmotionEnginer.

jartar71/73

Quote:
Joo..
Siis kaiken polemiikin,arvelujen,mutu ja elektroniika experttien juttujen sekaan heittäsin et tärkeintähän nyt on se et ps3 on ihan sairaan rankasti tehokkaampi ku xbox2 :). Näin sanoo Sony :). Tästä niiku lähetään.. xboxi porukkahan selittelee ihan paniikissa kaikenlaista tyyliin "ei se oo ku xbox sitä ja xbox tätä", sonylla varmaan on hauskaa lukea noita ns expert sivuja:).
Noilla tehoillahan on mukava elvistellä mutta niillä ei ikävä kyllä ole mitään merkitystä. Koodaajat ovat todenneet että Xbox 360 ja PS3 alusta ovat niin vaikeita alustoja koodata että ensimmäinen pelimoottori joka oikeasti osaa hyödyntää noiden hienouksia saadaan valmiiksi siinä vaiheessa kun kyseiset konsolit joutavat eläkkeelle.
Eli nämä teoreettisilla tehoilla mässäilyt siis voidaan unohtaa kokonaan. Kaikki mitä saadaan ulos on koodaajien käsissä.

Squier72/73

Quote:
Onhan tuo noinkin, mutta kyllä hyvästä pelistä maksaa mielellään vai mitä! :D
No joo, mutta niitä pelejä taidetaan ostaa enemmän mitä konsoleita :P

Tommi9073/73

No mä oon sitä mieltä että jos sitä alkaa PELI konetta ostaan, niin kyllä noi konsolit on parempia siinä mielessä että ne on sitä pelaamista varten.Ei tiä koskaan vaikka kone meni jökkiin ja sitten se ei toimis vähään aikaan ja sillain.Mulla on ollu kohta vuoden PS2 rikki ja vein sen nyt tänä aamuna tonne korjaukseen.Että kyllä mun mielestä on parempi pelata konsoleilla ja ei se kovalevy ja muu modi juttu mua kiinnosta niinkauan kun itse konsoli toimii.Tietokone on siitä vähän huono että sitä kun lähtee modaan niin siihen alkaa sitä rahaa uppoon ja mä en mikään porvari silti oo. Näistä uusista koneista kun Xbox360 ja PS3, niin niistä en sitten tiä. Se PS3 on sitten tulevaisuutta ja Xbox360 on nyt täällä. Mut kun en porvari oo niin en lähde ostaan tommosta. About 500€ peleineen kättelyssä. Odotan mielummin tota PS3 ja sittne katotaan mitä se pelittää. Ja sitten voi olla toi raha jutskakin kunnossa niin sillain. Stalin sano aina että "Katse aina parempaan huomiseen".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT