AfterDawn logo

HD ready

HD ready on termi, jolla kuvataan teräväpiirtokuvaa toistavien televisioiden ja videotykkien ominaisuuksia. HD ready on joukko eurooppalaisen EICTA:n asettamia vaatimuksia, joita laitteen pitää täyttää, jotta se saa HD ready -hyväksynnän.

Ensimmäinen näistä ehdoista on resoluutio ja näyttölaitteesta on oltava vähintään 720p resoluutio, eli laitteen resoluution on oltava ainakin 1280 x 720 pikseliä.

Toiseksi laitteen on tuettava analogisen videon sisääntuontia teräväpiirtoisena komponentti video -liitännän kautta. Digitaalista teräväpiirtovideota on tuettava HDMI- tai DVI-liitäntöjen kautta ja kyseisen liitännän on tuettava HDCP:tä.

Kolmanneksi laitteen on pystyttävä toistamaan 720p- ja 1080i-resoluution videota. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että laitteen täytyy osata skaalata jomman kumman tai molempien resoluutioiden videot sopivaksi laitteen omalle resoluutiolle.

HD Ready ei ota kantaa laitteen muihin ominaisuuksiin, joten esim. digitaaliset virittimet ja liitäntöjen määrät eivät näy suoraan HD ready -hyväksynnästä.

Aiheeseen liittyviä termejä

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki