AfterDawn logo

DTS-HD Master Audio

DTS-HD Master Audio (tunnetaan myös DTS++- ja DTS-HD-nimillä) on DTS:n kehittämä häviötön audiokoodekki ja -formaatti, jota käytetään Blu-ray- ja HD DVD -levyillä. DTS-HD Master Audio -tuki on valinnainen ominaisuus Blu-ray- ja HD DVD -formaateissa, joten kaikki soittimet eivät tue DTS-HD Master Audio -audioraitoja eikä kaikissa Blu-ray- tai HD DVD -elokuvissa ole DTS-HD Master Audio -audioraitoja.

DTS-HD Master Audion yksi erikoisuus on sen sisältämä DTS-audioraita, jonka ansiosta DTS-HD Master Audio on yhteensopiva DTS:ää tukevien laitteiden kanssa. Tällöin yhteensopivat laitteet saavat itselleen häviöllisesti pakatun DTS-ääniraidan, joten levyille ei tarvitse tallentaa erikseen DTS-HD Master Audio- ja DTS-audioraitoja, vaan DTS-HD Master Audio riittää.

Blu-ray-levyillä DTS-HD Master Audion bitrate voi kohota jopa 24.5 Mbit/s asti ja HD DVD -levyillä vastaava luku on 18.0 Mbit/s. DTS-HD Master Audio tukee sekä stereo- että monikanava-audiota (jopa kahdeksan kanavaa) ja suurin näytteenottotaajuus on 192 kHz stereolle ja 96 KHz monikanava-audiolle.

Termin synonyymit

Aiheeseen liittyviä termejä

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki