AfterDawn logo

DisplayPort

DisplayPort on digitaalinen videon siirtämiseen tehty liitäntästandardi, siihen siis sisältyy fyysinen liitin ja kaapeli sekä määritykset miten dataa siirretään laitteiden välillä. DisplayPortin kehityksen taustalta löytyy Video Electronic Standards Association (VESA) ja se on koettanut nostaa DisplayPortin suosiota tekemällä DisplayPortista lisenssimaksuttoman standardin. DisplayPort kilpailee samoista markkinoista VGA-, DVI- ja HDMI-standardien kanssa.

DisplayPort ei ole taaksepäin yhteensopiva minkään olemassa olevan standardin kanssa videodatan osalta (eli kaikkien laitteiden on pakko tukea DisplayPortia, jos dataa halutaan siirtää DisplayPort-määritysten mukaan), mutta DisplayPort-liitännän kautta voi tarvittaessa ottaa ulos muitakin videosignaaleja, kunhan käytössä on sopiva adapteri ja näytönohjain tukee ohjelmistotasolla muiden videosignaalien puskemista ulos DisplayPort-liitännän kautta.

DisplayPortin etuihin kuuluu vähäinen virrankulutus ja pieni liitin. DisplayPortin suurin sallittu resoluutio on 2560×1600, joten se pystyy tulevaisuudessa kilpailemaan HDMI:n kanssa teräväpiirtolaitteiden markkinoista.

DisplayPortin kanssa on mahdollista käyttää kahta erilaista kopiointisuojaus menetelmää. DPCP on uusi tekniikka, joka käyttää salaukseen 128-bittistä AES:aa. HDCP on vanhempi tekniikka, jota käytetään myös HDMI:n kanssa.

DisplayPortin rajoituksia ovat nykyisestä versiosta puuttuvat tuet xvYCC-väriavaruuksille, Dolby TrueHD- ja DTS-HD MA -audioformaateille sekä CEC-ohjausstandardille.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki