Applen kuvausautot saapuvat Suomeen ensi viikolla

Applen kuvausautot saapuvat Suomeen ensi viikolla
Apple parantaa Kartat -palveluaan Suomessa, sillä Applen kuvausautot kiertävät Suomea maanantaista 16.5. lähtien. Apple tiedotti asiasta Ilta-Sanomat Digitodaylle.

Autot kuvaavat katuja ja teitä. Kuvia käytetään Apple-karttojen parantamiseksi ja kuvilla varmistetaan esimerkiksi osoitteiden paikkansapitävyyttä. Lisäksi kerättyjä tietoja käytetään Googlen Street View'n tapaisen Katso ympärille -toiminnon tukemiseksi.
Katso ympärille -toiminnon avulla voi katsella kaupunkeja interaktiivisella, kolmiulotteisella näkymällä. Kuvaa voi panoroida 360 astetta ja se mahdollistaa myös liikkumisen kaduilla.

Applen Katso ympärille -toiminto on kuitenkin toistaiseksi saatavilla rajatuissa maissa ja paikoissa. Suomessa toiminto ei vielä ole käytettävissä. Ilta-Sanomien mukaan karttapalvelu saa Suomessa uusia toimintoja pian, mutta tarkempia tietoja Apple ei kertonut.

Apple ei ole toistaiseksi päivittänyt nettisivuilleen tarkempia alueita, joita se tulee tänä vuonna kuvaamaan. Sivuilla näkyvät edelleen viime vuoden paikat.

Myös Googlen Maps -karttapalvelun Street View -kuvausautot kuvaavat tämän vuoden aikana Suomen teitä ja rakennuksia useilla paikkakunnilla.

Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 11. toukokuuta, 2022 15:05
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Janne Yli-Korhonen bio
Tägit
karttapalvelu Apple Apple Maps Suomi
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud