AfterDawn logo

Posti aloittaa muutosneuvottelut - osoitteettomien mainosten ja ilmaislehtien jakelu lopetetaan

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Posti on tänään 6.5. kutsunut henkilöstön edustajat muutosneuvotteluihin.

Posti suunnittelee poistavansa palvelutarjoamastaan osoitteettomat mainosjakelut ja muut massapostitukset kuten ilmaislehtien jakelun vuoden 2025 alusta.

Syy näiden jakelun poistamiseen on Postin mukaan digitalisoituminen ja kuluttajakäyttäytymisen muutos. Nämä ovat vähentäneet Postin jakaman paperisen postin määrää noin 70 prosenttia viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja määrä jatkaa laskuaan.

Jokaiseen kotitalouteen jaettavien mainosten ja osoitteettomien ilmaislehtien määrät ovat jo pitkään olleet laskussa. Mainos- ja ilmaisjakelukiellot ovat erityisesti kaupunkialueilla yleistyneet ja mainostajat kohdentavat mainontaansa kasvavassa määrin digitaalisin kanaviin, Posti kertoo.

Jo noin 1,2 miljoonaa suomalaista taloutta on tehnyt markkinointikiellon.

"Näiden merkittävien markkinamuutosten vuoksi meidän on jatkuvasti arvioitava palveluidemme toimivuutta ja elinkelpoisuutta pidemmällä tähtäimellä. Haluamme Postissa edelleen tarjota perinteisiä paperipostipalveluita, mutta samalla panostamme yhdessä asiakkaidemme kanssa voimakkaasti digitalisaatioon. Meidän on keskityttävä palveluihin, jotka ovat asiakkaillemme tehokkaita ja merkityksellisiä sekä tukevat kannattavaa liiketoimintaa", sanoo Postipalveluiden johtaja Yrjö Eskola.

Lisäksi Posti suunnittelee Tampereen Perkkoonkadulla sijaitsevan postikeskuksen toiminnan uudelleenorganisointia. Työn määrään vaikuttavat suunnitelmat investoida uusiin postinkäsittelyä tehostaviin lajittelukoneisiin ja keskittää koneellinen postinkäsittely Helsinkiin.


Kummallakin suunnitelmalla on henkilöstövaikutuksia. Alustavan arvion mukaan näiden muutosten arvioidaan johtavan enintään 130 työntekijän vähennykseen.

Suunnitellut muutokset pyritään toteuttamaan niin, että irtisanomiset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Posti pyrkii tukemaan henkilöstöä muun muassa etsimällä vapaaehtoisia ratkaisuja ja tarjoamalla koulutusta. Posti työllistää Suomessa noin 15 000 henkilöä.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki