Valtakunnallinen häiriö Telian verkossa – Valtion verkkoyhteydet pätkivät

Valtakunnallinen häiriö Telian verkossa – Valtion verkkoyhteydet pätkivät
Telian liittymissä oli viikonloppuna laajoja häiriöitä, jotka johtuivat yhtiön mukaan ulkomaanyhteyksien laiteviasta. Laitevian aiheuttama datasiirron toimimattomuus niin kiinteässä kuin mobiilissa verkossa vaikutti tavallisten kansalaisten lisäksi muun muassa julkishallinnon toimintaan.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin mukaan häiriö on vaikuttanut valtionhallinnon verkkoyhteyksien toimivuuteen, mutta lisäksi yksityiset palvelut kärsivät viasta. Esimerkiksi Telian omistukseen nykyisin kuuluvan MTV3:n uutistoimitus oli polvillaan eikä uusia uutisia kyetty julkaisemaan lainkaan. Postin toimivuuskin kärsi häiriöstä, sillä pakettien lähettäminen ja vastaaottaminen ovat riippuvaisia verkkoyhteyksistä.Häiriöt Telian verkossa alkoivat lauantaina noin kello 12:30. Telia ei uudelleenohjannut liikennettä häiriön takia, koska vika paikallistettiin nopeasti ja se päätettiin korjata heti. Palveluiden vaiheittainen palautuminen alkoi Telian mukan noin kello 15:30.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 27. huhtikuuta, 2020 5:57
Tägit
mobiilidata datakeskus operaattorit operaattori Telia
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • G0lden_Kebab

  Mobiiliyhteydet oli poikki monelt noin 12:00 - 18:00, johtuen osittain DNS overloadista kun yhteydet palasivat.

  27.4.2020 11:51 #1

 • DeNiWar

  Taitaa olla niitä operaattoreita joilla on vain ja ainoastaan yksi ainoa DNS palvelin eikä varapalvelinta vikatilanteiden varalle.
  Tai jos sattuukin olemaan varaosoite, niin sekin sijaitsee sillä samalla palvelimella eli kumoaa täydellisesti sen varaosoitteen käyttötarkoituksen - olla vikatilanteissa turvaamassa toimintaa senvaralta jos pääasiallinen DNS palvelin kaatuu.

  Samaa logiikkaa kuin se monien harjoittama varmuuskopiointi, että se varmuuskopio pidetään saman tietokoneen toisella kovalevyllä. Kait sekin saattaa toimia jos koneessa vain ensisijainen levy hajoaa, mutta jos kone varastetaan tai tulee salama/virtalähdevika joka syöttää hulluja jännitteitä tuhoten koneeseen kytketyt komponentit niin siinähän meni sitten sekin varmuuskopio samalla pamauksella.

  27.4.2020 13:43 #2

 • RingLeaderTM

  Eli siis onko tässä kyseessä maailman tyhmin vai kateellisin reititin, koska vaihtoehtoista käytävää ei sillä

  $sudo make a cup of coffee!

  hetkellä ollut purkissa käytettävissä.

  For every spam post I have a this reply:
  A great weather out there!
  "A great weather out there!"

  # go away
  User-agent: *
  Disallow: /

  PORT STATE SERVICE
  443/tcp filtered https:

  Host wake up (0.000s latency).
  rDNS

  Administration interface:
  Normal:http://192.XXX.XX.XXX:8080
  Normal:http://10.8.0.1:8080
  Secure:https://192.XXX.XX.XXX
  Secure:https://10.8.0.1

  27.4.2020 14:34 #3

 • jukkapalo

  Ei ole ongelmat ohi vieläkään. Tänäänkin yhteys verkkoon on katkennut useamman kerran.

  28.4.2020 17:48 #4

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud