Microsoft sijoittaa miljardin Elon Muskin tekoäly-yhtiöön

Microsoft sijoittaa miljardin Elon Muskin tekoäly-yhtiöön
Elon Muskin ja muiden sijoittajien perustama OpenAI-tekoäly-yhtiö on saanut vankkaa tukea Seattlesta, kun ohjelmistojätti Microsoft on päättänyt sijoittaa yhtiöön miljardi dollaria. OpenAI:n tavoitteen on kehittää tekoälyä tavalla, joka hyödyttää ihmiskuntaa kokonaisuutena.

Sijoituksen myötä OpenAI aikoo hyödyntää Microsoftin Azure-pilvialustaa tekoälykehityksessä ja Microsoft aikoo muutoinkin kehittää tekoälyä tiiviissä yhteistyössä Open AI:n kanssa. OpenAI aikoo myös lisensoida joitain teknologioitaan Microsoftille, jolla on oikeus hyödyntää niitä kaupallisesti.OpenAI käynnistettiin vuonna 2015 ja alkuvaiheessa se toimi voittoa tavoittelemattomana organisaationa. Realiteetit kuitenkin iskivät tänä vuonna ja OpenAI kertoi etsivänsä toiminnalleen rahoitusta.

Microsoftin sijoittamalla miljardilla dollarilla OpenAI aikoo kehittää omaa tekoälyalustaa, jonka pohjalta on tarkoitus luoda uusia tekoälyteknologioita.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. heinäkuuta, 2019 18:04
Tägit
tekoäly OpenAI Microsoft
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud