Äänikasetit tekevät paluun – Tällä soittimella kuuntelet kasetteja nykypäivänä

Äänikasetit tekevät paluun – Tällä soittimella kuuntelet kasetteja nykypäivänä
Fyysisten medioiden selvä etu on se, että niihin tallennettuun tietoon päästään käsiksi myöhemminkin, kunhan vain ne säilyvät hyvin. Esimerkiksi CD:lle, DVD:lle tai kaseteille tallennetut tiedot säilyvät medioissa vuosia, vaikka ihan ikuisia nekään eivät ole.

Nykypäivän isoja trendejä ovat kuitenkin langattomuus ja mediattomuus (suoratoisto), minkä takia vanhojen sisältöjen katseluun ja kuunteluun sopivia laitteita löytyy kotoa kokoajan vähemmän ja vähemmän. Vanhat mediat ovat kuitenkin tekemässä uutta tulemista, mikä on rohkaissut Nimn-nimistä start upia kehittämään Bluetooth 5.0 -yhteensopivan kasettisoittimen.
Soittimen avulla voit kuunnella uusilla langattomilla nappikuulokkeillasi vanhoihin Walkman-aikakauden äänikasetteihin tallennettua musiikkia tai vaihtoehtoisesti voit parittaa soittimen Bluetooth-matkakaiuttimen kanssa. It's OK -nimisessä soittimessa on myös 3,5 millimetrin audiopaikka, joten voit kuunnella musiikkia myös piuhoja pitkin.

It's OK -soitinta myydään Kickstarterissa 75 dollarin hintaan, mutta laitetta toimitetaan vain tiettyihin ennalta määritettyihin maihin. Tuotteen Kickstarter-sivu löytyy täältä.
Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. heinäkuuta, 2019 5:49
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
digitaalinen musiikki musiikki suoratoisto kasettisoitin It's OK
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • toke0

  Tai sitten voit vaan ottaa esiin sen olemassaolevan walkmanin ja yhdistää siihen akullisen bt-lähettimen, joita on saanut vuosikymmenen verran parilla kympillä.

  toke
  @iki
  .fi

  8.7.2019 15:22 #1

 • kane_k

  Vieno hymy vaihtui ihmetykseen kun kysymysosastolla luki että laite ei toista stereoääntä.

  8.7.2019 20:08 #2

 • hihisti (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k: Vieno hymy vaihtui ihmetykseen kun kysymysosastolla luki että laite ei toista stereoääntä. Aika turhake siinä kohtaa. Näitä laitteita on 13 tusinassa.

  8.7.2019 22:33 #3

 • mummipappa

  No onpas huvittava kickstarter. Jotenkin semmoinen vaikutelma itselle jäi, että siellä nuoret insinöörit, jotka eivät c-kasetti aikaan eläneet, kehittelevät uudestaan pyörää.

  Ja tuo kane_k:n huomautus sai itsenikin naurahtamaan, että oikein mono äänellä. Mutta kai siinä kuitenkin sitten on metal-kytkin ja myöskin Dolby A tai B kytkin, tietenkin.

  Seuraavaksi varmasti aletaan kehittelemään vyötäröllä kuljetettavaa savilieriötä pyörittävää gramofonia, äänensiirtotekniikkana voisi olla vaikkapa irDA.

  9.7.2019 11:13 #4

 • avthein

  Vielä kun C-kasettejakin alettaisiin valmistaa uudestaan.
  Etenkin kun itse C-kasettiakin voisi tuunata nykyaikaan monin tavoin.

  Käyköhän tuohon retro"walkmaniin" se C-kasetin näköinen MP3-soitinkin...

  9.7.2019 11:40 #5

 • arivesa

  Kokosin 60-luvun lopulla teininä Philipsin C-kasettisoittimia Teraten tehtaalla, muistaakseni Vääksyntiellä. Systeemin rujous (äänentoistollisesti) herättää nostalgisia mietteitä, joten ymmärrän että vinyylien paluun jälkeen on seuraavaksi tällekin faninsa.

  Tallessa on pari "Walkmania", ja pihabudit toimii aina lataamatta. Vielä kun jaksasi innostua uudestaan tuon aikakauden kaapissa pölyttyvästä musasta.

  Kaiketi tällekin Kickstarter- versiolle löyttyy ostajat, niistä jotka eivät ole nähneet esim. lankapuhelinta?

  14.7.2019 00:23 #6

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud