WhatsAppin perustaja – Poista Facebook-tilisi!

WhatsAppin perustaja – Poista Facebook-tilisi!
WhatsAppin perustaja ja pikaviestipalvelun kehityksessä vuoden 2017 syksyyn asti mukana ollut Brian Acton kehotti keväällä 2018 kaikkia yksityisyyttään arvostavia poistamaan Facebook-tilinsä mahdollisimman nopeasti. Hän jatkaa Facebookin vastaista taistelua edelleen, sillä hän toisti Stanfordin yliopistolla pidetyssä seminaarissa näkemyksensä Facebook-tilin poistamisesta.

Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014, joten Acton taistelee entistä työnantajaansa vastaan. Suurin motiivi lienee Actonin ja Facebookin nykyjohdon näkemys yksityisyydestä ja erityisesti miten ihmisten tietoja käytetään rahan tekemiseen. Acton itse asiassa irtisanoutui syksyllä 2017 vain muutama kuukausi ennen kuin WhatsApp-kauppaan liittynyt palkkio-ohjelma päättyi. Tämä maksoi Actonille noin 850 miljoonaa dollaria.Stanfordissa Acton puhui toisen entisen Facebookin työntekijän kanssa tietojenkäsittelytieteen opiskelijoille. Acton kertoi miksi hän alun perin päätyi myymään WhatsAppin Facebookille ja miksi hän koki tilanteen sellaiseksi, että hänen on lähdettävä Facebookista. Hän myös nosti esiin teknologiayritysten vallan sekä kykenemättömyyden käyttää sitä oikein.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. maaliskuuta, 2019 8:38
Tägit
Facebook WhatsApp
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud