Spotify teki Applesta valituksen – Syyttää kilpailun vääristämisestä

Spotify teki Applesta valituksen – Syyttää kilpailun vääristämisestä
Spotify on tehnyt Applesta valituksen Euroopan unioniin. Ruotsalaislähtöinen suoratoistopalvelu syyttää Applea kilpailun vääristämisestä ja kuluttajien oikeuksien polkemisesta.

Spotifyta harmittaa samat syyt kuin aiemminkin. Apple pakottaa sovelluskehittäjiä käyttämään iTunesia laskutuskanavana sovellusten sisäisissä ostoissa, minkä takia Spotify joutuu maksamaan 30 prosentin osuuden Applelle näistä tilauksista. Tämän takia Spotify yrittää ohjata asiakkaitaan tilaamaan palvelun sen verkkosivujen kautta, jolloin Spotifyn ei tarvitse maksaa siivua Applelle.Ongelmalliseksi tilanteen tekee Spotifyn kannalta se, että Apple Musicia ei rasita samanlaiset kulut. Apple Music kun on Apple on oma palvelu, niin 30 prosentin maksu iTunesin kautta tuloutuu joka tapauksessa Applen pankkitilille. Tästä syystä Spotify ei pysty tehokkaasti kilpailemaan Applea vastaan hinnalla. Mikäli Spotify siirtäisi iTunesin osuuden kokonaan kuluttajan maksettavaksi, nousisi Spotifyn hinta niin korkealle, että asiakkaat todennäköisesti vaihtaisivat muihin palveluihin.

Euroopan unioni kertoo saaneensa valituksen ja aikoo käsitellä sen aikanaan standarditoimenpitein.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. maaliskuuta, 2019 14:01
Tägit
App Store iTunes Apple Music kilpailu Apple Spotify
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy