Euroviisut teräväpiirtona

Euroviisut teräväpiirtona
Suomessa lauantaina 12. toukokuuta finaaliin huipentuvat Eurovision laulukilpailut lähetetään ensimmäisen kerran teräväpiirtotekniikalla. Suomalaiset eivät kuitenkaan pääse nauttimaan paremmasta kuvasta - eivätkä edes monikanavaäänestä.

Suomalaisillekin luvataan tosin pientä parannusta kuvanlaatuun. Ylen mukaan teräväpiirtomateriaalista normaaliin kuvakokoon skaalattu videokuva on tavallisella laitteistolla kuvattua selvästi tarkempaa. "Mutta ei se tietysti ole lähelläkään sitä, mitä teräväpiirtokuva on", kertoi Ylen tekniikasta vastaava Kaj Flood STT:lle.

Euroviisuista päästään nauttimaan maailmalla monikanavaäänen kera. Suomessa Yle on päättänyt kuitenkin lähettää kisat tavallisena stereolähetyksenä, koska heidän mukaansa heikkolaatuiset digisovittimet voisivat jumittua monikanavaäänestä.

Vaikka Suomessa ei uusinta tekniikka olekaan valjastettu käyttöön, päästään muualla maailmassa nauttimaan laulukilpailun antimista täysin siemauksin. Helsinki Areenalla järjestättävien Euroviisujen televisiointia ohjataan ruotsalaisen Prisman teräväpiirtovarustellusta lähetysrekasta. Suomelle historiallinen tapahtuma kuvataan 25 teräväpiirtokameralla, joista kuva ohjataan Euroopan moderneimpaan digitaaliseen ulkolähetysautoon. Saksalaiset Digamen ja Deutsche Telecom ovat apuna vastaamassa äänestystekniikasta.

Laulukilpailun finaali nähdään lauantaina TV2:lla ja FST5:llä kello 22.00.

Torstai-iltana nähtyä semifinaalia seurasi maailmalla arviolta noin 100 miljoonaa katsojaa. Eurovision laulukilpailut järjestettiin ensimmäisen kerran Sveitsin Luganossa vuonna 1956.


Lähde:
MikroPC


Kirjoittaja: Lauri Jämsä @ 11. toukokuuta, 2007 12:45
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 63 kommenttia
 • ville777

  Lainaus:Eurovision laulukilpailut lähetetään ensimmäisen kerran teräväpiirtotekniikalla. Suomalaiset eivät kuitenkaan pääse nauttimaan paremmasta kuvasta - eivätkä edes monikanavaäänestä. Ja jotkut oikeesti vielä maksaa tv-lupaa... Tiedä itkiskö vai naurasko :/
  Onneksi ylellä on kuitenkin hulvattoman hauska & toimiva mainoskamppanja, "Jos yksi ei maksa, muut maksavat enemmän." Huoh
  ------------------------------------------------------------------------------
  YLE MAKSULLISEKSI

  11.5.2007 12:58 #1

 • Threat

  Lainaus:Suomessa Yle on päättänyt kuitenkin lähettää kisat tavallisena stereolähetyksenä, koska heidän mukaansa heikkolaatuiset digisovittimet voisivat jumittua monikanavaäänestä. Minkälaatuista kamaa ne myy täällä suomessa jos muualle eurooppaan voidaan lähettää mutta tänne ei tuolla verukkeella uskalleta.

  11.5.2007 13:32 #2

 • J0rkkeli

  Yle tahtoo vaan hypettää digiä, mitähän siitä tulis jos muutkin kuin 'hifistelijät' alkaisi vaatimaan HD-matskua
  aka Miksi kukaan toivois parempaa jos ne ei tiedä siitä...
  :)

  11.5.2007 13:43 #3

 • humppis

  Lainaus:Euroviisuista päästään nauttimaan maailmalla monikanavaäänen kera. Suomessa Yle on päättänyt kuitenkin lähettää kisat tavallisena stereolähetyksenä, koska heidän mukaansa heikkolaatuiset digisovittimet voisivat jumittua monikanavaäänestä.Joo, tyypillistä YLE-toimintaa. Kaikki kärsii koska muutama urpo
  on ostanut sen halvimman (aka p*skimman) 5€ digiboksin.

  Eipä niitä digin hyötyjä kannata juuri tuollaisilla syillä
  käyttääkään.

  11.5.2007 15:15 #4

 • nbsih

  E.V.V.K

  11.5.2007 15:33 #5

 • kane_k

  sekotanko asian johonki muuhun vai miksi minulla on sellainen muistikuva että joku ylen herra olisi jossain myöntänyt että ovat testanneet monikanavaääni lähetyksiä ja olivat pelanneet normi bokseilla?

  11.5.2007 15:49 #6

 • aitzo

  Onko se nyt niin kauheata jossette saa huomenna sitä lähetystä teräväpiirtona? Monellako suomalaisella on hdtv:hen kykenevä digiboksi? Monellako suomalaisella on olohuoneessa 5.1 -kaiuttimet? Nämä, jotka aina saavat uusia syitä joka asiasta olla maksamatta tv-lupaa tuskin edes maksoivat sitä ennen kuin lordi voitti viisut. Ja oikeuttaako se jos 365 hedelmän joukossa on yksi pilaantunut omena varastamaan myös loput? Aikuistukaa...

  11.5.2007 16:18 #7

 • Threat

  TV maksusta en ala kiistelemään se nyt on jokaisen omantunnon asia, mutta luulisi suomenkin olevan senverran edistyksellinen valtio että tännekin pystyisi sitä teräväpiirtoa ja monikanavaääntä lähettämään. Mutta EI. Tuntuu välillä että jonnekin nigeriaan saadaan ennemmin tätä high-techiä kun suomeen.

  11.5.2007 16:27 #8

 • Viletsu

  Eikai tässä loppujen lopuksi tärkeintä olekkaan se että Euroviisut pääsisi näkemään teräväpiirtona ja monikanavaäänellä vaan se periaate millä YLE tätä hommaa taas polkee.

  Ja jos oon oikein ymmärtänyt niin YLEllä taitaapi olla enemmän kuin yksi kanava käytössään ;)

  11.5.2007 16:30 #9

 • Demus

  Ylen tekniikasta vastaavat olivat testanneet teräväpiirtotekniikkaa eri bokseilla ja heidän mielestä ei tulisi mitään ongelmia lähetyksiin. Toi "boksien jumittuminen" on siis mielestäni pelkkä tekosyy. Tiedä sitten mitkä ovat todelliset syyt (raha?)... ehkäpä liian pienet tv-lupamaksut, voehan *ittu?

  Mitäköhän vastinetta tällä hetkellä tohon, mielestäni ylisuureen, tv-lupamaksuun saa... uusintoja, taideohjelmia ja pikkukakkosen?

  11.5.2007 17:09 #10

 • Threat

  Just mietin tuota samaa. Onko se kustannuskysymys tuo teräväpiirron ja monikanavaäänen tarjoaminen...?

  11.5.2007 17:19 #11

 • ville777

  Lainaus:Onko se nyt niin kauheata jossette saa huomenna sitä lähetystä teräväpiirtona? Monellako suomalaisella on hdtv:hen kykenevä digiboksi? Monellako suomalaisella on olohuoneessa 5.1 -kaiuttimet? Nämä, jotka aina saavat uusia syitä joka asiasta olla maksamatta tv-lupaa tuskin edes maksoivat sitä ennen kuin lordi voitti viisut. Ja oikeuttaako se jos 365 hedelmän joukossa on yksi pilaantunut omena varastamaan myös loput? Aikuistukaa...Se on periaatekysymys. Olisi eriasia jos ei tv-lupaa tarvitsisi maksaa silloin tälläiset olisi ymmärettäviä.

  Yle on testannut markkinoiden huonoimilla digibokseilla asiaa ja on todennut että ongelmia ei tule. Ja jos tulisi tulisi ne myös muissa maissa esiin. Silti se on muka syy... Vittu rahanahneita paskoja koko sakki!
  On se saatana kumma ettei edes maksamalla saa euroviisujen järjestäjä maahan niinkin vanhaa keksintöä kuin monikanavaista ääntä!!!

  11.5.2007 18:34 #12

 • Alexisa

  Ylellä on useampia kanavia käytössä. Eikös lähetys voitaisi lähettää toisella kanavalla ainakin 5.1 äänillä. En tiedä miten nuo boksti HDTV-kuvaan suhtautuvat, mutta minulla on kyllä epäilykseni etteivät boksit siitä pahemmin taida tykätä. Joku viisaampi voinee sivistää pystyykö yksikään boksi toistamaan MPEG-2 pakkauksella laitettua HDTV-kuvaa?

  Olin onneissani hienosta digitekniikasta kun telkkariohjelmiinkiin saadaan 5.1 äänet käyttöön. Jostain ihme syystä varmaan kymmenen vuotta vanhaa tekniikkaa vaan ei saada suomen lähetysverkosta ulos. Kun kerran isolta kankaalta katsoo ja 5.1 äänijärjestelmä löytyy, niin olishan se ihan mukava sitä hyödyntää.

  11.5.2007 18:47 #13

 • aitzo

  Sitä 5.1 ääntä ei tarjota sen takia että koska kyseessä on yleisradio. Jo laissa sen katseltavuus on taattava jokaiselle suomalaiselle, joten ylen pomojen arvomaailmassa ne muutamat joilla mahdollisia ongelmia äänen kanssa olisi ajavat ohi ne muutamat kotitaloudet jotka ovat liittäneet digiboksinsa äänet vahvariin, aika harva nimittäin on liittänyt. Enkä katso että musiikin kuuntelussa 5.1-äänet lisäävät nautintoa hirveästi, eri asia esim. elokuvissa. Kannatan itsekin että ylen rahoitus hoidettaisiin suoraan verovaroista.
  Mutta jos yle tekee joka vuosi jo valmiiksi tappiota ja saa järjestettäväkseen kalliit euroviisut niin paha odottaa lisää palvelua jo muutenkin tappiolliseltä laitokselta.

  11.5.2007 18:57 #14

 • Kaakatus

  Lainaus:Monellako suomalaisella on hdtv:hen kykenevä digiboksi? Monellako suomalaisella on olohuoneessa 5.1 -kaiuttimet? Eipä ole tällä menolla kellään niitä syytä hankkiakkaan. Niin ja 5.1 löytyy täältä kahdesta huoneesta.

  11.5.2007 19:09 #15

 • tuxeri

  Itse asiassahan YLE lähettää Suomessakin HDTV-kuvaa Euroviisuista, se alue vaan on niin hemmetin pieni, kymmenen kilometriä suuntaansa YLEn Helsingin toimipaikasta.

  Itse en tietenkään alueella satu asumaan, vaikka rahkeita lähetyksen toistoon riittääkin.

  http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=59976

  11.5.2007 19:16 #16

 • arcanix

  Lainaus:En tiedä miten nuo boksti HDTV-kuvaan suhtautuvat, mutta minulla on kyllä epäilykseni etteivät boksit siitä pahemmin taida tykätä.Nuo ottavat vastaan vain standardin mukaisia dvb-lähetyksiä, eli hd-lähetykset eivät vaikuta normibokseihin mitenkään.

  Lainaus:Monellako suomalaisella on olohuoneessa 5.1 -kaiuttimet?Olohuoneessa ja makkarissa on ainakin mminulla. Joskin makkarin kajarit ovat kiinni analogisilla kaapeleilla.

  11.5.2007 19:40 #17

 • Shadown

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Demus:
  Mitäköhän vastinetta tällä hetkellä tohon, mielestäni ylisuureen, tv-lupamaksuun saa... uusintoja, taideohjelmia ja pikkukakkosen?
  Tarkoitat siis sitä, että kun sinä tai muutama kymmen nuorta aikuista (Tai sen tapaista kaveria) ei arvosta afterdawnissa Ylen lähetyksiä, niin suurin osa suomalaisista sitten saa kärsiä?

  Eli Ylen lähetykset poikki ja yli puolet kansasta ilman ohjelmia mitä he kaipaavat?

  On aika hassun kuuloista kun joku jamppa koko tuotannosta tietämättömänä (Tai asiaohjelmiin tottumattomana) alkaa luettelemaan Ylen tarjontaan.

  11.5.2007 19:53 #18

 • BlasterX

  Suomen Kuvalehden mukaan YLE kerää päivittäin 40-45% kaikista katsojista. In Ur Face! :D

  11.5.2007 19:59 #19

 • ville777

  Lainaus:Tarkoitat siis sitä, että kun sinä tai muutama kymmen nuorta aikuista (Tai sen tapaista kaveria) ei arvosta afterdawnissa Ylen lähetyksiä, niin suurin osa suomalaisista sitten saa kärsiä?

  Eli Ylen lähetykset poikki ja yli puolet kansasta ilman ohjelmia mitä he kaipaavat?

  On aika hassun kuuloista kun joku jamppa koko tuotannosta tietämättömänä (Tai asiaohjelmiin tottumattomana) alkaa luettelemaan Ylen tarjontaan.
  Olisi mielenkiintoista kuulla mistä otit nuo luvut? afterdawnilla muutama kymmen käyttäjää? Yli puolet suomalaisista haluaa maksaa tv-lupaa ylen tarjonna vuoksi? LOL

  Ja kyllähän sieltä asia ohjelmia tulee, jos ruotsia osaa!

  11.5.2007 20:02 #20

 • Shadown

  Lainaus:Olisi mielenkiintoista kuulla mistä otit nuo luvut? afterdawnilla muutama kymmen käyttäjää? Yli puolet suomalaisista haluaa maksaa tv-lupaa ylen tarjonna vuoksi? LOL

  Ja kyllähän sieltä asia ohjelmia tulee, jos ruotsia osaa!
  Tähän voi sanoa vain:
  Olet varmana katsonut nyt "hiukan" vääriä kanavia, jos sanot, että Ruotsia pitää osata. Onhan sielä toki jotain ruotsiksikin.

  Monellahan Tv-luvan maksun negatiivisuus heijastuu kaikkeen lähetykseen. Siis jopa kaupallisiin kanaviin. Surullisinta tuossa on se, että suurinosa katsoo juuri kaupallisia kanavia tietämäti oikeastana mitä Yle tarjoaa ja sen perusteella sanoo TV-luvan olevan perusteeton.

  Olen toki samaa mieltä, että monelta osin se onkin perusteeton, mutta osaan miettiä oikeilla faktoilla asiaa, enkä sen perusteella, että se Big Brother on paska ohjelma ja halvalla tehty. Ylen ohjelmat on oikeasti ainakin keskiverroin kaliimpia ostaa/tuottaa kuin maikkarin tai nelosen. Nämä kaupalliset ohjelmat ylipäätän tekee aika vähän omaa tuotantoa nykyisin. Jollei nyt "omaksituotannoksi" lasketa niitä kaikkia "realityohjelmia", joita maksetulla formaatilla tehdään "suomalaisittain".

  11.5.2007 20:35 #21

 • ville777

  Jospa rauhoitun ja yritän esittää asian asiallisesti... :)

  No jos sanotaan että olen samaa mieltä tuosta loppuosasta. Tuleehan sieltä luonto ohjelmia mitkä on oikeasti mielenkiintoisia, sekä mm kisat. Mutta miksei yle voisi olla mainosrahoitteinen? tai olla maksullinen kanava jos sen tarjonta on kerran niin hyvä. Itseäni kaikista eniten ärsyttää tämmöiset "turhat" pakolliset maksut. Koska katson yleä normaalisti 2-5 tuntia/kk (poikkeuksena mm kisat). Joten minusta tuo maksu on turha koska voisin elää ilman yleäkin.

  Ja sitten tulee tällaisia uutisia, olette maksaneet yli 200€ vuodessa ylelle. Mutta suomi on silti ainoita maita jossa euroviisut eivät tule monikanavaäänellä tai hd:nä, Kuitenkin kisojen järjestäjä maa ja muka kehittynyt.

  11.5.2007 21:35 #22

 • Shadown

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ville777:Jospa rauhoitun ja yritän esittää asian asiallisesti... :)

  No jos sanotaan että olen samaa mieltä tuosta loppuosasta. Tuleehan sieltä luonto ohjelmia mitkä on oikeasti mielenkiintoisia, sekä mm kisat. Mutta miksei yle voisi olla mainosrahoitteinen? tai olla maksullinen kanava jos sen tarjonta on kerran niin hyvä. Itseäni kaikista eniten ärsyttää tämmöiset "turhat" pakolliset maksut. Koska katson yleä normaalisti 2-5 tuntia/kk (poikkeuksena mm kisat). Joten minusta tuo maksu on turha koska voisin elää ilman yleäkin.

  Ja sitten tulee tällaisia uutisia, olette maksaneet yli 200€ vuodessa ylelle. Mutta suomi on silti ainoita maita jossa euroviisut eivät tule monikanavaäänellä tai hd:nä, Kuitenkin kisojen järjestäjä maa ja muka kehittynyt.
  Olet maksullisuutta ajatellen oikeassa periaatteessa. Mutta se ei käytännössä toimisi. Ihmiset kuitenkin tulee toimeen ilmankin Yleä (Kuten kaikkia kanavia) ilman sotaa ja sen tapaisia isoja mullistuksia, joissa laki velvoittaa uutisoinnin toimivan. Ylen pääpointti ei ole tarjota paria kanavaa, vaan olla tekemässä verkostoa, jolta näkyy myöskin ne kaupalliset kanavat. Siinä suhteessa TV-maksuhan ei ole Ylelle kuin osa rahoitusta, koska se on kannattamaton jokatapuksessa.
  Näin ollen jos Ylen kanavat muuttuisivat maksullisiksi, voisi kärsiä (ainakin teoriassa) kaikki kanavat.

  On hyvä muistaa, että pitkälti tänäpäivänäkin puhummme matkapuhelimeen valtion ansiosta, kun Tele rakennutti mastoja pitkin maata. Näin ollen asioita voi miettiä moneltakin kannalta ja siksi vaihtoehto "Miksi Yle ei olisi maksullinen?" on kysymyksenä aika naivi. Kysymys on hyvä, mutta tuo esille kysyjän melko suppean ajattelutavan.

  11.5.2007 22:08 #23

 • SuomiP

  http://www.octoshape.com/play/play.asp?variant=ESCTV07&lang=en

  tuolta voi ilmeisesti huomenna (tänään :D) katsoa livestriiminä finaalin (vaatii plug-inin asentamisen) video oli ainakin omasta mielestäni aivan katsottava bitrate on 400 kbps / 700 kbps.. tällähetkellä tossa pyörii joku lyhyt pätkä

  11.5.2007 22:18 #24

 • Peppi_

  Eikös tämä uutinen ollut uutinen jo kuukausi sitten?

  "
  Sitä 5.1 ääntä ei tarjota sen takia että koska kyseessä on yleisradio. Jo laissa sen katseltavuus on taattava jokaiselle suomalaiselle
  "
  Ja se tasa-arvoinen ja samanlainen ja yhtäläinen ym....

  Näinhän se laki sanoo. Tästä toisaalta päästään siihen hassuun tilanteeseen, että jos yhdellä suomalaisella on vain mustavalkoinen televisio niin ylen pitäisi lähettää kaikki ainoastaan mustavalkoisena, että kaikille tulee tarjottua sama setti samalla lupamaksulla.
  Mahdollisesti yle rikkoo lakia kokoajan.

  Karsinnoissahan juontajat sesrepuplikin esiintyjän kommenttiin hyvin totesivakin... Esiintyjä oli hulissaan miltä naama näyttää teräväpiirtolähetyksessä ja juontajat rauhoittelivat, että: suomalaisillahan ei ainakaan ole tästä vaaraa, koska suomeen ei viisuja teräväpiirtona lähetetä. Ja toinen sanoi: eikä myöskään 5.1 äänellä ja nauru niiltä pääsi. ja tuli joku mustavalko kommentti vielä perään. Ja sehän oli ylen lähetys.

  11.5.2007 22:19 #25

 • Shadown

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Peppi_:
  Tästä toisaalta päästään siihen hassuun tilanteeseen, että jos yhdellä suomalaisella on vain mustavalkoinen televisio niin ylen pitäisi lähettää kaikki ainoastaan mustavalkoisena, että kaikille tulee tarjottua sama setti samalla lupamaksulla.
  Mahdollisesti yle rikkoo lakia kokoajan.
  Ylellä oli muinoin kaksi lupamaksua: väri ja mustavalko. On kuitenkin aika pikkumaista alkaa nyt vertaamaan vuosikymmeniä sitten tapahtunutta murrosta tämänpäivän murrokseen. Kuitenkin sama informaatio tulee mustavalkotelkustakin, tosin ilman värejä.

  11.5.2007 22:30 #26

 • FRL

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:sekotanko asian johonki muuhun vai miksi minulla on sellainen muistikuva että joku ylen herra olisi jossain myöntänyt että ovat testanneet monikanavaääni lähetyksiä ja olivat pelanneet normi bokseilla?Muistat oikein, Ylen tekniikasta vastaava Kaj Flood on sanonut ettei sellaisia bokseja ole tullut vastaa SUOMESSAKAAN...

  Se miksi suomessa ei lähetetä HD & monikanava ääntä johtuu siitä koska kanavanipuissa ei ole tilaa (koska lähetystä lähetään kolmella kanavalla TV2:lla ja FST5 ja extralla, sinne ne kaistat meneet on...)

  12.5.2007 06:43 #27

 • aitzo

  Niille jotka eivät pidä yleä tarpeellisena.

  Suomalaiset ovat edelleen tyytyväisiä koko YLEn tarjontaan; erittäin tai melko tyytyväisiä on 83 % (82 % v. 2005).
  Suomalaisista 76 % pitää YLEn julkisen palvelun tehtävää kokonaisuutena erittäin tärkeänä tai tärkeänä. Suomalaisista 66 % näkee, että YLE on onnistunut tehtävässään hyvin. Suomalaisten asenne tv-maksuun on aiempaa myönteisempi. Yleisöistä 62 % kokee saavansa YLEn ohjelmistoista vastinetta maksamalleen tv-maksulle. Luku nousi 11 % -yksikköä edellisestä vuodesta. YLEn radio- ja tv-kanavien markkinaosuus oli vuonna 2006 yhteensä 49 % (48 % v. 2005). YLEn tv-kanavien markkinaosuus oli 45,2 % (44,3 % v. 2005) ja radiokanavien 53 % (51 %). Yleisötulokset perustuvat YLEn, TNS Gallupin ja Finnpanel Oy:n KRT ja TV-mittaritutkimuksiin.

  12.5.2007 07:06 #28

 • ville777

  Mitenköhän nuo luvut vaikuttaa mun mielipiteeseen? En edelleenkään pidä yleä niin tarpeellisena että maksaisin tv-lupa maksua 200e vuodessa. Mutta jokainen tablaa tyylillään, omatpahan on rahanne...

  12.5.2007 11:17 #29

 • noobster

  saisivat nyt vittu edes nuo lätkä kisat näkymään!!

  12.5.2007 11:43 #30

 • Threat

  Yle nyt ole ihan heti kanavalistoilta katoamassakaan kun se on valtion virallinen kanava.

  12.5.2007 11:59 #31

 • Shadown

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ville777:Mitenköhän nuo luvut vaikuttaa mun mielipiteeseen? En edelleenkään pidä yleä niin tarpeellisena että maksaisin tv-lupa maksua 200e vuodessa. Mutta jokainen tablaa tyylillään, omatpahan on rahanne...Ei varmaan vaikuta tippaakaan, mutta kun huutelit lukuja, niin sait ne.
  Minua ei pahemmin kiinnosta esittää jonkun yksittäisen kirjoittajan purnaamista vastaan lukuja.
  Tosia-asia on kuitenkin se, että muutamaa afterdawnin käyttäjää vastaan on aika paljon porukkaa. Enkä nyt tarkoita käyttäjillä kaikkia afterdawnin käyttäjiä. Isoin osahan ei ole edes Suomesta.

  12.5.2007 12:32 #32

 • FRL

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aitzo:Niille jotka eivät pidä yleä tarpeellisena.

  Suomalaiset ovat edelleen tyytyväisiä koko YLEn tarjontaan; erittäin tai melko tyytyväisiä on 83 % (82 % v. 2005).
  Suomalaisista 76 % pitää YLEn julkisen palvelun tehtävää kokonaisuutena erittäin tärkeänä tai tärkeänä. Suomalaisista 66 % näkee, että YLE on onnistunut tehtävässään hyvin. Suomalaisten asenne tv-maksuun on aiempaa myönteisempi. Yleisöistä 62 % kokee saavansa YLEn ohjelmistoista vastinetta maksamalleen tv-maksulle. Luku nousi 11 % -yksikköä edellisestä vuodesta. YLEn radio- ja tv-kanavien markkinaosuus oli vuonna 2006 yhteensä 49 % (48 % v. 2005). YLEn tv-kanavien markkinaosuus oli 45,2 % (44,3 % v. 2005) ja radiokanavien 53 % (51 %). Yleisötulokset perustuvat YLEn, TNS Gallupin ja Finnpanel Oy:n KRT ja TV-mittaritutkimuksiin.
  Miten se nyt menikään... vale, emävale, tilasto...

  12.5.2007 13:07 #33

 • Shadown

  Lainaus:
  Miten se nyt menikään... vale, emävale, tilasto...
  Tai sitten joukossamme on porukkaa, jotka sittenkin pitää enempi jostain muusta kuin Beebeestä. :D

  Entäpä jos tilastotiedot näyttäisi toista? Olisiko ne silloin vähemmistönkin mieleen?

  12.5.2007 13:17 #34

 • pain83

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aitzo:Sitä 5.1 ääntä ei tarjota sen takia että koska kyseessä on yleisradio. Jo laissa sen katseltavuus on taattava jokaiselle suomalaiselle, joten ylen pomojen arvomaailmassa ne muutamat joilla mahdollisia ongelmia äänen kanssa olisi ajavat ohi ne muutamat kotitaloudet jotka ovat liittäneet digiboksinsa äänet vahvariin, aika harva nimittäin on liittänyt. Enkä katso että musiikin kuuntelussa 5.1-äänet lisäävät nautintoa hirveästi, eri asia esim. elokuvissa. Kannatan itsekin että ylen rahoitus hoidettaisiin suoraan verovaroista.
  Mutta jos yle tekee joka vuosi jo valmiiksi tappiota ja saa järjestettäväkseen kalliit euroviisut niin paha odottaa lisää palvelua jo muutenkin tappiolliseltä laitokselta.
  Niin Yle lähettää tekstityksen kuvasta erillään ja ei sekään kaikkien boxeilla toimi. Voi voi... Ylellä olisi mahdollisuus tarjota viisut toisella kanavalla 5.1 äänillä tai jopa HDTV kuvana, mutta ei. On ikävää, että täällä otettiin käyttöön jo valmiiksi vanhentunut tekniikka, kun digi-tvstä päätettiin. Olisi suoraan pitänyt hypätä HD lähetyksiin, koska kyllä ne boxit olis sitten sen kuvan pystyny SDTVeillä toistamaan ongelmitta. Nyt ollaan tilanteessa jossa ihmiset ostavat kovaa vauhtia HDTVitä, mutta heille ei tarjota siihen mitään katsottavaa materiaalia.

  On se hieno sitten kertoa digi-tvn omistajille muutaman vuoden päästä, että vaihtakaapa taas laitteet, kun oltiin niin tyhmiä ja otettiin vanhentunut tekniikka käyttöön.

  Itse en seuraa yhtään TV sarjaa enään telvisiosta, koska saan ne ladattua netistä HD laatuisina ja vieläpä nopeammin, kuin ne suomessa esitettäisiin.

  12.5.2007 15:04 #35

 • eftu

  Afterdawnissa käytävä TV-luvan välttämiskeskustelu on säälittävää. Kun mietitään Ylen tarjontaa on suomenruotsalaiset suuri osa luvan maksajista ja näen, että heille tarkoitetut ohjelmat ovat suhteutettuna heidän väkimääräänsä Suomessa. Ylen kanavat myös tuntuvat olevan ainoita, jotka tarjoavat asiaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista kun kaupalliset kanavat ovat lähinnä viihdettä.

  Mielestäni on aivan oikein Yleltä olla tarjoamatta HDTV-lähetystä vielä, sillä ne joilla on mahdollinen teräväpiirtokuvaa vastaanottava digiboksi taitavat olla suurelta osin nörttejä, jotka tällä palstallakin kertovat jättävänsä kaikki luvat maksamatta. Säälittävää touhua, kun tällä foorumilla vielä on haukuttu vammaisia, ruotsinkielisiä ja saamelaisia TV-luvan yhteydessä. Eikö ole oikein, että ne jotka eivät maksa eivät lähetyksiä myöskään saa!

  13.5.2007 06:40 #36

 • kaawpeli

  hdboxien hinnoista se itku vasta tulis. Ei niitä kukaan ostas kun afterdawnin mahtavat hifistit

  13.5.2007 07:37 #37

 • FS88

  Teidän koko keskustelu on naurettavaa pikku vikinää -_-

  13.5.2007 12:57 #38

 • aitzo

  Lainaus:Niin Yle lähettää tekstityksen kuvasta erillään ja ei sekään kaikkien boxeilla toimi. Niin ja se on suomenruotsalaisten takia. Pitäisikö tekstit polttaa kuvaan ja näin olla tarjoamatta kokonaan tekstityksia ruotsinkielisille? No tämän foorumin käyttäjiä eivät vähemmistöt näytä muutenkaan kiinnostavan paitsi se oma vähemmistö joka koostuu "teknisesti edistyneimmistä ihmisistä". Sitä paitsi onko se ylen vika jos boksit eivät tue standardeja?

  13.5.2007 15:56 #39

 • jartar

  Vielä tuosta itkusta siitä että äänet eivät tulleet sillä 5.1 äänillä. Kun se monikanavaisuus on muotia ja kotiteatterit niin hirveän kova sana niin tuntuu siltä että kaikki pitäisi saada 5.1 äänillä uutisista lähtien. Omista kokemuksista voin sanoa että en ole koskaan kuullut sellaista musiikki esitystä joka olisi kuulostanut paremmalta monikanava äänellä. Ja tässäkin tapauksessa monikanava olisi tarkoittanut todennäköisesti sitä että musiikit olisi tulleet edestä ja yleisön ääni takaa... Todella "hienoa" ääntä siis...

  13.5.2007 16:04 #40

 • kane_k

  hehheh se oliski kova kun uutiset tulis 5.1 äänellä

  13.5.2007 17:06 #41

 • Sokar80

  Lainaus: Eurovision laulukilpailut lähetetään ensimmäisen kerran teräväpiirtotekniikalla. Suomalaiset eivät kuitenkaan pääse nauttimaan paremmasta kuvasta - eivätkä edes monikanavaäänestä. no eihän se ollut kuin suomessa missä se kuvattiin :)
  Lainaus:Euroviisuista päästään nauttimaan maailmalla monikanavaäänen kera. Suomessa Yle on päättänyt kuitenkin lähettää kisat tavallisena stereolähetyksenä, koska heidän mukaansa heikkolaatuiset digisovittimet voisivat jumittua monikanavaäänestäselitys tuokin on
  Lainaus:se alue vaan on niin hemmetin pieni, kymmenen kilometriä suuntaansa YLEn Helsingin toimipaikasta.
  miten muka
  Lainaus:Tarkoitat siis sitä, että kun sinä tai muutama kymmen nuorta aikuista (Tai sen tapaista kaveria) ei arvosta afterdawnissa Ylen lähetyksiä, niin suurin osa suomalaisista sitten saa kärsiä?
  jokaiselle jotakin mutta pakko maksut pois ja HETI
  Lainaus:Eli Ylen lähetykset poikki ja yli puolet kansasta ilman ohjelmia mitä he kaipaavat?
  jos ne menis maksu kanaville maksaisitko vapaa ehtoisesti kun nyt joudut pakolla maksaa ?
  Lainaus:On aika hassun kuuloista kun joku jamppa koko tuotannosta tietämättömänä (Tai asiaohjelmiin tottumattomana)ei mulla yle vastaa ole mitään mutta sitä pakko maksua haluasin maksaa siitä mitä katon enkä siitä mitä valtoi määrää katot tai et niin maksat kummiskin
  Lainaus:suurinosa katsoo juuri kaupallisia kanavia tietämäti oikeastana mitä Yle tarjoaa ja sen perusteella sanoo TV-luvan olevan perusteetontiedän mitä sieltä tulee mutta ei ole mun juttuja ehkä sitten kun oon eläkkeellä niin joku yle prisma ym kiinostaa sen näkee sit 150v päästä
  Lainaus:kaliimpia ostaa/tuottaa kuin maikkarin tai nelosen.viime nelosen ohjelmat ROME 4400 ja ym maksoivat niin paljon että MTV3 ei ollut varaa ostaa joten aatos erkon kanava otti ne
  Lainaus:Big Brother on paska ohjelma ja halvalla tehtyniin onki mut ei sitä yli 18v kato kai ?
  Lainaus:Siinä suhteessa TV-maksuhan ei ole Ylelle kuin osa rahoitusta, koska se on kannattamaton jokatapuksessano ainakin ylen johto ilmoitti että digi aika ei poista TV maksua koska se on 70% ylen varmasta tuotosta jota ei saada mistää muualta
  Lainaus:koska kyseessä on yleisradio. Jo laissa sen katseltavuus on taattava jokaiselle suomalaiselle niin se uutis osio on mutta kaikki muuta ei ole pakko lähettää eli tv maksu olis jotain 10€ per vuosi jos se olis perus lain mukainen mutta kun 12 34 ylen johto ryhmästä istuu eduskunta talossa
  Lainaus:Mahdollisesti yle rikkoo lakia kokoajanei ne voi kun ne tekee myös sitä lakia istumalla eduskunnassa
  Lainaus:Yleisötulokset perustuvat YLEn, TNS Gallupin ja Finnpanel Oy:n KRT ja TV-mittaritutkimuksiinja kaikki tavalla tai toisella yle yhtiötä joten hyvä ja rehellinen tutkimus
  Lainaus:Ylen kanavat myös tuntuvat olevan ainoita, jotka tarjoavat asiaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista kun kaupalliset kanavat ovat lähinnä viihdettä. kun mä tuun töistä kotiin niin haluan nähdä viihdettä en matti vanhasta
  Lainaus:jartar :
  tuntuu siltä että kaikki pitäisi saada 5.1 äänillä uutisista lähtien. Omista kokemuksista voin sanoa että en ole koskaan kuullut sellaista musiikki esitystä joka olisi kuulostanut paremmalta monikanava äänellä.
  ei mutta hyvä 2.1 DD on varmasti sunkin mielestä parempi kuin mono \ analogi stereo
  Lainaus:hehheh se oliski kova kun uutiset tulis 5.1 äänellä
  no mutta laatu 2.1 DD on parempi kuin anaali stereo

  13.5.2007 18:05 #42

 • Shadown

  Tohon sokarin diipadaapaan voi sanoa vain:
  Miksiköhän autolla ajamiseen vaaditaan ajokortti, joka maksaa ihan sikana ja joka on lähes kokonaan veroa ja miksi autolla ajoon vaaditaan auto, josta pitää maksaa käyttömaksu ja pakkolliset vakuutukset? Miksi miesten pitää käydä armeija, jollei ole terveydellisiä syitä olla menemäti.
  Miksi joissakin paikoissa pitää maksaa pysäköinnistä? Miksi bensassa on jotain 75% veroa hinnassa. Miksi ruoho on vihreää ja on yö ja päivä ja täällä pohjoisessa neljä vuodenaikaa joista yksi on ihan saatanan kylmä?

  Miksi ja MIKSI?

  Tohon suoraan kysymykseen voisi vielä sanoa, että ehkä maksaisin. Ylen kanavilta tulee kuitenkin sellaista, jota muilta kanavilta ei tule ja jota haluan katsoa.

  13.5.2007 18:28 #43

 • jartar

  Lainaus:ja kaikki tavalla tai toisella yle yhtiötä joten hyvä ja rehellinen tutkimus
  Jos vähänkin miettisit asiaa muun kun itsesi kannalta niin luvut ovat todella helppo ymmärtää. Yle tarjoaa varsinkin ruotsinkieliselle väestölle ohjelmaa. Lapsiperheille tulee kullanarvoisia ja laadukkaita lastenohjelmia. Vanhempaan makuun tulee dekkareita ja leikkimielisiä visailuohjelmia. Tulee monia kiinnostavia luontodokkareita, asiaohjelmia ajankohtaisista aiheista ja monia kiinnostavia sotadokumentteja.
  Onko siis ihme että yle on suosittu kanava?!?
  Olen myös itse täytellyt joskus noita finnpanelin lappuja ja ei niissä mitään vilunkipeliä ole. Salaliittoteoriat sikseen.
  Lainaus:no mutta laatu 2.1 on parempi kuin anaali stereo
  Tämä väite on niin uskomaton että laitappa perustelut...
  Ja kannattaa tehdä hyvät perustelut ettei niitä ole todella helppo tyrmätä ;)

  13.5.2007 19:31 #44

 • Sokar80

  Lainaus:Tohon suoraan kysymykseen voisi vielä sanoa, että ehkä maksaisin. Ylen kanavilta tulee kuitenkin sellaista, jota muilta kanavilta ei tule ja jota haluan katsoa.en minä mene arvostelemaan toisten hupi \ tv ohjelma mieltymyksiä koska jotkut tuskin tykkää siitä mitä minä katon

  mutta jos ostat TV laitteen niin automaattisesti joudut maksamaan tv maksun

  no nyt kaikissa LCD tv:essä ei ole viritintä mutta jos esim omistat satelliitti boxin niin joudut maksamaan tv luvan vaikka yle ei omista yhtään satelliitti kanavaa eikä sillä voi katsoa mitään ylen kanavaa ei kyllä tosin nelosta eikä subpiakaan MTV3 näkyy sateeliitista eli joku kusee ja pahasti tossa tv luvassa

  hieno maa tää suomi sataa vettä 2-4kk sitten 3kk pirun kylmää 2 viikkoo lämmintä sitten taas 4kk sataa vettä + tää meidän hieno eduskanta + 22% alv + PAKKO tv maksu + 150% kahvi ja bensa vero ja jos jotain jää käteen niin 50% tulo vero vie nekin

  aahh tulipa lämmin (veren paine nousi 20 pojoo)

  oikein osuva kuva

  13.5.2007 19:54 #45

 • ricardo

  "no nyt kaikissa LCD tv:essä ei ole viritintä"

  Kyllä kaikissa LCD telkuissa on viritin,ja tulee aina olemaan.

  13.5.2007 20:11 #46

 • Sokar80

  Lainaus:Kyllä kaikissa LCD telkuissa on viritin,ja tulee aina olemaan.no tota tarkoitin

  eli joudut myös PS2, PS3, X-box 360, DVD ym käytöstä maksamaan tv luvan ylelle vaikka et kattoisi sekuntiakaan tv lähetyksiä eli PAKKO TV maksu

  kun et voi tv lupa tarkastajalle todistaa että aikasi ei riitä tv ohjelmien katseluun vaan jos on viritin niin lasku tulee

  Computer Geek me no but Is there intelligent life out there ? Get Girlfriend To Score -> 3D Mark 2006 _ my results ->

  13.5.2007 20:35 #47

 • Shadown

  Lainaus:en minä mene arvostelemaan toisten hupi \ tv ohjelma mieltymyksiä koska jotkut tuskin tykkää siitä mitä minä katon
  Mielestäni aiemmin arvostelit aika suoraankin.

  Mutta mitä tulee näihin lupamaksujen maksuun jos sinulla on TV vain pelaamista varten... telkkarista voi aina otattaa virittimen pois tai käyttää pelaamiseen tavallista näyttöä.

  13.5.2007 20:55 #48

 • FRL

  Lainaus:Niin Yle lähettää tekstityksen kuvasta erillään ja ei sekään kaikkien boxeilla toimi. Lainaus:Niin ja se on suomenruotsalaisten takia. Pitäisikö tekstit polttaa kuvaan ja näin olla tarjoamatta kokonaan tekstityksia ruotsinkielisille? No tämän foorumin käyttäjiä eivät vähemmistöt näytä muutenkaan kiinnostavan paitsi se oma vähemmistö joka koostuu "teknisesti edistyneimmistä ihmisistä". Sitä paitsi onko se ylen vika jos boksit eivät tue standardeja?Jos YLE olisi lähtenyt heti HD tukevaan standardiin ja nyt olisi maassamme HD bokseja SD boksien sijaan, vaikkakin YLE tarjoisi ohjelmansa SD standardissa joka olisi nähtävissä HD boksillakin. Muillakin kuin afterdawnin "hifistelijöillä"

  14.5.2007 04:17 #49

 • Shadown

  Lainaus:
  Jos YLE olisi lähtenyt heti HD tukevaan standardiin ja nyt olisi maassamme HD bokseja SD boksien sijaan, vaikkakin YLE tarjoisi ohjelmansa SD standardissa joka olisi nähtävissä HD boksillakin. Muillakin kuin afterdawnin "hifistelijöillä"
  Yhtälailla kauppiaat olisi voineet ottaa myyntiin HD-boxit suoraan. Olihan se odotettavaa, että jossain vaiheessa HD-lähetykset alkavat. Joten kauppiaat myyvät ensin näitä SD-boxeja, koska niillä pärjätään ja sitten saavat kaupattua myöhemmin toiset boxit.

  14.5.2007 07:27 #50

 • noobster

  ja sokerina vielä kartellimainen tuotteiden hinnoittelu esim, toppyjen hinnat!

  14.5.2007 08:03 #51

 • jartar

  Lainaus:eli joudut myös PS2, PS3, X-box 360, DVD ym käytöstä maksamaan tv luvan ylelle vaikka et kattoisi sekuntiakaan tv lähetyksiä eli PAKKO TV maksu
  Pienissä näytöissä on vaikka kuinka paljon malleja missä ei ole viritintä. Lisäksi ainakin panasonicin professional plasmoissa ei ole viritintä kute ie myöskään tykeissä.
  Hankaala tietty mutta laki nyt vaan menee niin että jos sinulla on mahdollisuus katsoa tv-lähetyksiä niin pitää maksaa myös lupa.
  Tietty nyt kun analogilähetykset muuttuu niin suomi on täynnä telkkjreita joihin ei tarvita tv-lupaa...
  Lainaus:Jos YLE olisi lähtenyt heti HD tukevaan standardiin ja nyt olisi maassamme HD bokseja SD boksien sijaan, vaikkakin YLE tarjoisi ohjelmansa SD standardissa joka olisi nähtävissä HD boksillakin. Muillakin kuin afterdawnin "hifistelijöillä"
  Ongelmia aiheuttaisi ainakin se että tulevalle dvb-t2 lähetykselle ei ole lyöty standardeja lukkoon niin voisi käydä siten että ostaa nyt todella kalliin boksin joka ei sitte toimisikaan sitten kun lähetykset alkaa. Rahallista säästöäkään boksin ostajalle tuskin tulisi koska noiden boksien hinnat olisi pilvissä.
  Lainaus:ja sokerina vielä kartellimainen tuotteiden hinnoittelu esim, toppyjen hinnat!
  Et siis tiedä mitä kartelli tarkoittaa...

  14.5.2007 09:16 #52

 • noobster

  alatko jartar vittuileen?
  vai etkö vittu itse tiedä mikä on kartelli!

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kartelli

  14.5.2007 15:11 #53

 • FRL

  Lainaus:
  Jos YLE olisi lähtenyt heti HD tukevaan standardiin ja nyt olisi maassamme HD bokseja SD boksien sijaan, vaikkakin YLE tarjoisi ohjelmansa SD standardissa joka olisi nähtävissä HD boksillakin. Muillakin kuin afterdawnin "hifistelijöillä"
  Lainaus:Yhtälailla kauppiaat olisi voineet ottaa myyntiin HD-boxit suoraan. Olihan se odotettavaa, että jossain vaiheessa HD-lähetykset alkavat. Joten kauppiaat myyvät ensin näitä SD-boxeja, koska niillä pärjätään ja sitten saavat kaupattua myöhemmin toiset boxit.Ja kaupat uskoivat sitä "mantraa" mitä yle kertoi... että SD:llä mennään ja HD:stä vaiettiin.

  14.5.2007 15:41 #54

 • Shadown

  Lainaus:Ja kaupat uskoivat sitä "mantraa" mitä yle kertoi... että SD:llä mennään ja HD:stä vaiettiin.Niinhän sillä mennäänkin jonkun aikaa. Mutta on aivan älytöntä väittää "Uskoimme hamaan tulevaisuuteen Suomen jatkavan SD:llä."

  14.5.2007 16:24 #55

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noobster:alatko jartar vittuileen?
  vai etkö vittu itse tiedä mikä on kartelli!

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kartelli

  Tiedän mutta tuntuu lähinnä uskomattomalta että sinä laitat wikipediasta linkin aiheeseen mutta siltikin viittaat että topfield olisi syyllistynyt vastaavaan. Kerro nyt hyvä mies miten ihmeessä yksi yritys voi tehdä kartellin...

  14.5.2007 16:25 #56

 • FRL

  Jartar: Noobster viittaa tähän uutiseen:

  Kilpailuvirasto tutkii Topfieldin hinnoittelua
  http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/9517.cfm

  14.5.2007 16:43 #57

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FRL:Jartar: Noobster viittaa tähän uutiseen:

  Kilpailuvirasto tutkii Topfieldin hinnoittelua
  http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/9517.cfm

  Tiedän kyllä tuon ja sen varsinkin tiedän että tuossa tapauksessa ei ole mitään kartelliin liittyvää eikä mitään suomen digitv:seen liittyvää niinkuin kyseinen henkilö väittää...

  14.5.2007 17:41 #58

 • noobster

  missähän vaiheessa olen väittänyt että hinnoittelussa on digi tv mukana?
  sinä olet kyllä aika moinen...

  nuo boksien hinnat pysyneet samana viimeiset 3 vuotta, outoa ainakin minusta, kartellia tai ei!

  edit:
  -handan
  -toppy
  -force
  kuluttaja hinnat pysyneet samana turhan kauan!?
  mitenkä esim 3vuotta vanha kännykkä :-)

  15.5.2007 17:41 #59

 • Shadown

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noobster:
  nuo boksien hinnat pysyneet samana viimeiset 3 vuotta, outoa ainakin minusta, kartellia tai ei!
  Kartelli on kahden tai useamman yrityksen sopima liitto, jotka keskenään sopivat hinnoista millä asiakkailleen myyvät palvelunsa/tuotteensa. Näin ollen KO. boxin hinnoittelu ei ole kartelli, vaan "määrähinnoittelua", jossa _yksittäinen_ valmistaja/palveluntuottaja _määrää_ jälleenmyyjän myymään tietyllä hinnalla tuotteensa/palvelunsa eteenpäin.

  Loppuasiakkaathan tuossa tietty ovat niitä idiootteja, kun alistuvat moiseen ja ostavat noita boxeja älyttömillä hinnoilla, kun vastaavia laitteita saa ~200 euroa halvemmallakin.

  15.5.2007 18:06 #60

 • Sokar80

  Lainaus:Loppuasiakkaathan tuossa tietty ovat niitä idiootteja, kun alistuvat moiseen ja ostavat noita boxeja älyttömillä hinnoilla, kun vastaavia laitteita saa ~200 euroa halvemmallakin.minkä mallin saa 300€ koska toppy pyörii siellä 500€ tietamillä

  ite kun etin tallentavaa boxia viime vuonna niin en löytänyt kuin Toppyn ja Procasterin boxit jotka nauhoitta useaampia kanavia samaan aikaan tosin nyt kuin on jo boxi niin en ole niin aktiivisesti tutkinut muiden boxien ominaisuuksia\hintoja

  Suomen Digi TV on Digitan ,Ylen ,Viestintäministeri (Suvi Lindén) + työryhmän projekti

  vanha uutinen kuten tämäkin on

  Ruotsin SVT on porhaltanut hdtv:ssä selvästi Ylen ohi

  Suomessa on hirttäydytty nykyiseen digi-tv-standardiin ja korkeampiin kustannuksiin peruskanavat näkyisivät niille, jotka jääräpäisesti haluavat pitäytyä vanhassa digi-tv:ssä

  15.5.2007 18:53 #61

 • jartar

  Lainaus:Kartelli on kahden tai useamman yrityksen sopima liitto, jotka keskenään sopivat hinnoista millä asiakkailleen myyvät palvelunsa/tuotteensa. Näin ollen KO. boxin hinnoittelu ei ole kartelli, vaan "määrähinnoittelua", jossa _yksittäinen_ valmistaja/palveluntuottaja _määrää_ jälleenmyyjän myymään tietyllä hinnalla tuotteensa/palvelunsa eteenpäin.

  Tälläinenhän kartelli on ja uutisoinnin mukaan tuo määrähinnoittelu olisi oikea termi. Tosin en usko että nyt on kyse siitä sillä lukuisista paikoista toppyja saa huomattavasti halvemmalla hinnalla ihan tinkimällä. Itse ostin heti ilmestymisen jälkeen 5100 MP mallin hintaan 620€ vaikka vuodenkin päästä sitä lehdissä mainostettiin siihen kuuluisaan 699€ hintaan.
  Topfield on ilmeisesti syyllistynyt siihen että se on määrännyt millä hinnalla bokseja saa mainostaa ja millaisia hintalappuja saa kaupoissa pitää esillä.
  Lainaus:missähän vaiheessa olen väittänyt että hinnoittelussa on digi tv mukana?
  Tässä ketjussa olleesta teksistä minkä kirjoitit niin sain sellaisen kuvan että pidät yhtenä epäkohtana digitv:ssä kartellimaista hinnoittelua jolloin sormi osoittaisi digitv:tä kohti.
  Lainaus:kuluttaja hinnat pysyneet samana turhan kauan!?
  mitenkä esim 3vuotta vanha kännykkä :-)

  Hinnat vaan eivät ole pysyneet samana ja vastaheittona että jos kännykkä malleja olisi vain muutama ja uusia versioita tulisi korkeintaan kahden vuoden välein niin ei niiden hinta paljoa muuttuisi :)

  15.5.2007 20:48 #62

 • Shadown

  Lainaus:minkä mallin saa 300€ koska toppy pyörii siellä 500€ tietamillä

  ite kun etin tallentavaa boxia viime vuonna niin en löytänyt kuin Toppyn ja Procasterin boxit jotka nauhoitta useaampia kanavia samaan aikaan tosin nyt kuin on jo boxi niin en ole niin aktiivisesti tutkinut muiden boxien ominaisuuksia\hintoja
  Nokun et ole kerta seurannut, niin voisit katsoa vaikka paria mainoslehteä ja todeta saman mitä jo aiemmin kirjoitin.
  Itselläni on Vision 4040 (Oikea valmistaja schneider). Pystyy nauhoittamaan kolmea ja katsomaan yhtä. Sisältää 160 gigaisen kiintolevyn. Hintaa reilu 300 euroa.
  Hintavertailujen mukaan puhutaan reilusta sadasta eurosta noin 200 euroon välirahaa liki vastaavan malliin topfieldin kanssa.
  Vaikea mennä sanomaan kumpi on parempi käyttää, muttei tuon kanssa ole mitään ongelmia ollut. Joten ihan hyvällä omallatunnolla katson säästäneeni sen 100-200 euroa kun jätin ostamati ylihinnoiteldun Topfieldin, joka on mielestäni saanut ihan turhan ison suosion ja siksipä valmistajan on helppo vedättää hinnoittelussa.

  15.5.2007 23:41 #63

© 2019 AfterDawn Oy