AfterDawn logo

Varas varasti valvontakameran - lähetti varkaan kotoa kuvaa viranomaisille

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

oisinaan kylän hölmöimmänkin rikollisen kannattaa seurata hieman sitä, miten teknologia kehittyy, jottei päädy tahtomattaan meemiksi.

Koska Lounais-Suomen Poliisilaitos on kertonut tiedotteesaan Varsinais-Suomessa kiinni jääneestä varkaasta, joka ei selkeästikään ollut aivan tietoinen nykyisten valvontakameroiden toiminnasta.

Epäilty oli häärinyt Kemiönsaarella sijaitsevalla laiturityömaalla, etsien ilmeisesti jotain varastettavaa. Hän oli kuitenkin huomannut kesken touhujensa, että alueella on valvontakamera - ja huomannut sen sijainnin.

Reipas rikollinen oli päättänyt ratkaista ongelman niin, että hän oli repinyt kameran irti telineestään ja ottanut sen mukaansa - luullen ilmeisesti, että valvontakamera ei enää kuvaisi.

Mutta kyseinen valvontakamera olikin uudempaa mallia, ollen akkuvarmennettu ja omalla nettiyhteydellä varustettu. Eli epäillyn mukaan nappaama valvontakamera jatkoi kuvaamistaan irtirepimisen jälkeenkin ja lähetti kaiken kuvaamansa nettiyhteyden yli suoraan pilvipalveluun.


Poliisin mukaan kamera oli lähettänyt matkansa aikana kuvaa verkkopalveluun mm. epäillyn kulkuvälineestä, hänen kotipihaltaan sekä lopulta epäillyn omasta keittiöstä, jonka pöydälle kamera oli jätetty jatkamaan kuvaamistaan.

Poliisi pystyi siis suoraan verkkopalveluun tallennetuista kuvista ja videoista selvittämään suoraan sen, missä epäilty asui ja myös sen, miten hänen keittiönsä on sisustettu. Viranomaisilla olikin helppo ja perusteltu syy mennä hakemaan epäilty kotoaan kuulusteluihin - joissa ei ollut poliisin mukaan enää kovinkaan paljoa neuvoteltavaa.

Tapaus on etenemässä syyteharkintaan.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki