AfterDawn logo

Alitehoiset kannettavat katoavat Verkkokauppa.com:n valikoimasta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kotimainen elektroniikkakauppa Verkkokauppa.com on tehnyt mielenkiintoisen ja varsin ilahduttavan linjauksen tietokonevalikoimansa osalta.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan poistavansa myynnistä kaikki ns. alitehoiset tietokoneet. Linjaus koskee tietokoneita, jotka vain nippanappa täyttävät Windowsin minimivaatimukset.

Linjauksen myötä valikoimasta poistuvat Intelin Celeron ja N100 -suorittimilla varustetut tietokonet, käytännössä siis ns. "hinnat alkaen" kannettavat. Yleensä kyseisissä malleissa ei ole myöskään mahdollista päivittää käyttömuistia tai tallennustilaa suuremmaksi.

Jotta tiukalla budjetilla löytyisi kuitenkin jatkossakin ostettavaa edullista tietokonetta metsästävälle, Verkkokauppa.com laajentaa käytettyjen, aiemmin yrityskäytössä olleiden kannettavien valikoimaa myymälissään.

Käytetyt, kolmen vuoden takuulla varustetut tietokoneet Verkkokauppa.com myy oman FWD -brändinsä alla.

Tiedotteessa Verkkokauppa.com kertoo ottavansa tietoisen riskin, sillä "osa asiakkaistamme vieroksuu yhä käytettyjä laitteita".


Tutkimme nopeasti Verkkokauppa.com:n valikoimaa selaamalla yhtiön kannettavien Windows-tietokoneiden valikoimaa 8.9.2024. Vaikka hitaimmat suorittimet ovatkin nyt poistuneet valikoimasta, on tarjolla edelleen malleja, jotka voivat mielestämme olla käytössä pettymyksiä. Selailun perusteella myynnissä oli edelleen useita Windows-läppäreitä 8 gigatavun käyttömuistilla (RAM). Mielestämme Windows 11 -tietokoneissa pitäisi olla nykypäivänä vähintään 16 gigatavua muistia, jotta tietokoneen käyttö olisi jokseenkin sulavaa. Isoin ongelma ei ole niinkään Windows, vaan selaimet, joista on vuosien mittaan muodostunut erittäin muistiahneita.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki