AfterDawn logo

Samsungin jääkaappien näyttöjen taustakuvat voi vaihtaa tekoälyllä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Kulutuselektroniikkajätti Samsungilla on jo ennestään tuotevalikoimassaan täysin tarpeelliselta vaikuttava tuote, eli kosketusnäytöllinen, älykäs jääkaappi.

Nyt korealaisyhtiö on laajentamassa Bixby tekoälyään siten, että Bixbyn avulla voi luoda Samsungin älykodin tuotteille yhtenevät taustakuvat, tai eräänlaiset kodin "virtuaaliset tapetit".

Älykotia hallinnoiva voi leikitellä Bixbyn tekoälyn kanssa ja pyytää tekoälyä luomaan juuri sisustukseen sopivat värimaailmat. Tämän jälkeen kyseiset taustakuvat saa siis käyttöön myös yhtiön kosketusnäytöllisten jääkaappien taustakuviksi.

Aivan hurjastelemaan uusien kuvien luonnin kanssa ei voi lähteä, sillä Samsung on rajoittanut Bixbyn luomaan korkeintaan viisi erilaista taustakuvaa päivässä.

Myös laitteiden puheentunnistus paranee, jolloin jääkaapin kanssa ääneen keskustelukin sujuu luontevammin kuin aiemmin. Aiheesta uutisoi mm. The Verge.

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

Samalla jääkaappi raportoi näkemänsä tapahtumat ja kuulemansa audiot yhtiölle ja kaikille valituille mainostajille analysoitavaksi jotta mainoksia voidaan kohdentaa juuri kyseisen jääkaapin omistajan puheiden, sisustuksen ja kulloistenkin asusteiden mukaisesti.
Tämä koko jääkaapin oven suuruinen mainostus lanseerataan lähitulevaisuudessa, kunhan kaappeja on saatu ujutettua riittävän moneen kotiin, eikä mainoksilta voi millään konstilla välttyä, kuin poistamalla laitteen yhteydet internetiin jolloin samalla menettää koko taustakuvatoiminnon käytettävistä. (tai lanseeraavat premium/gold-palvelun että maksamalla tietyn €/£/$ summan kuukaudessa saa vähennettyä mainosten määrää)

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki