AfterDawn logo

Xbox 360 pelikauppa suljetaan pian

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Lähes kaksikymmentä vuotta Microsoft on tukenut vuonna 2005 julkaistua Xbox 360 -pelikonsoliaan, mutta nyt yksi aikakausi on lähestymässä loppuuaan.

Microsoft lakkauttaa Xbox 360:n digitaalisten pelien kaupan 29.7.2024. Viime metreillä kaupassa myydään pelien digitaalisia kopioita hurjilla alennuksilla, useimpien pelien maksaessa jotain euron ja viiden euron väliltä. Esimerkiksi Resident Evil -pelisarjan pelit maksavat alle 2 euroa kukin.

Pelikaupan sulkeutuminen ei myöskään ole mitenkään vaaran paikka ostajille, sillä Microsoft jatkaa pelitiedostojen ylläpitoa palvelussa - ainoastaan uusien ostosten tekeminen on heinäkuun 2024 jälkeen mahdotonta.

Mutta vaikkapa nyt ostettu Xbox 360 -peli on ladattavissa jatkossakin "uudelle" Xbox 360 -konsolille, jos nykyinen konsoli menee jostain syystä rikki. Eli pelit kytketään Xbox-tiliin, jonka kautta niitä voi ladata laitteelle myös tulevaisuudessa.


Joillekin peleille tulee myös kaupan sulkeutumisen jälkeen päivityksiä ja ne latautuvat peleille aivan tavalliseen tapaan. Microsoftin ohjesivulta löytyy vastauksia myös muihin kauppapaikan sulkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Xbox 360:n suomenkielinen kauppa valikoimineen löytyy täältä. Kannattaa huomata, että monia kauppapaikalla olevia pelejä ei enää voi ostaa itsessään, mutta niille on tarjolla vielä lisäosia, teemoja ja sen sellaista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki