AfterDawn logo

ChatGPT-yhtiö alkaa auttamaan Brasilian oikeusistuimia juttujen käsittelyssä tekoälyn avulla

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Brasilian hallitus on solminut laajan yhteistyösopimuksen ChatGTP:stä tunnetun OpenAI-yhtiön kanssa.

Sopimuksen pohjalta Brasilian hallitus ottaa OpenAI:n tekoälyn käyttöön maan oikeusistuimissa. Tekoäly ei kuitenkaan ala ratkaisemaan oikeusjuttuja, vaan sen tehtävänä on seuloa oikeuden antamia päätöksiä ennen niiden julistamista ja etsiä päätöksistä mahdollisia ongelmia.

Lisäksi tekoälyä tullaan Reutersin mukaan käyttämään oikeusjutuissa ja niiden määrässä syntyvien trendien havainnointiin. Eli tekoäly mahdollisesti tunnistaa tietyn tyyppisten oikeusjuttujen määrän muutokset nopeammin ja helpommin kuin mitä perinteisellä tilastoinnilla pystyttäisiin saavuttamaan.

Brasilian valtion oikeuskulut ja oikeudenkäynneistä syntyvät mahdolliset korvausvastuut ovat nousseet viime vuosina merkittävästi ja maa käyttää nyt jo noin prosentin bruttokansantuotteestaan oikeudenkäynneistä syntyviin kuluihin.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki